Домашна машина за сладолед

• 148 512
  • 365
  •   1
Отговори
# 165
сурови яйца и аз не бих яла, може би пъдпъдъчите.
НО тук в рецептата не са сурови. доколкот разбирам е като застройване на супа, т.е. разбиваш яйцето, наливаш гореща вода малко по малко да не се пресече, и после тази смес на тънка струйка я връщаш в основната тенджера, бъркаш и гледаш да не завира - това НЕ е сурово яйце.

хора, къде са тези ганаши в кауфланд, както и парченцата и точки шоколад? нямам идея  Crazy

# 166
Здравейте, и аз от 2 месеца имам машина за сладолед, от краткия ми опит най-сполучливата и бърза рецепта която намерих в интернет е с млечна сметана и сладко кондензирано мляко. Моята машина е с вместимост 800мл течност и аз слагам 600мл сметана с 1кут кондензирано мляко. Ако искам да не е толкова сладко съотношението е 400мл сметана - 1/2 кутия конд. мляко. Разбивам леко сметаната  и добавям кондензираното мляко , слагам във фризера за около 10-15мин  и изсипвам в предварително охладената във фризера купа /моята е готова за 12ч/  - точно за 20 мин сладоледа е готов./ винаги бъркам сместа на кухненския плот/ За шоколадов - разтопявам 150-200гр шоколад с част от сметаната, охлаждам, добавям останалата сметана и конден. мляко.
Използвам млечна сметана 30% и сладко конд.мляко от Лидъл. Оригиналната рецепта съотношението е 1:1 , но на нас ни става много сладко.

# 167
Елена, е писала попарват.
Не съм видяла колко минути се варят на друго място.
Иначе тези изброени от теб неща, не ги ядем лятото в горещините, а и по принцип много рядко като омлет например.  Яйца варя 10мин на силен котлон един път в месеца сигурно. Фрикасета и др.даже не знаех, че се правят с яйца, защото не консумираме такива. Може и да съм параноик, но детето на моя приятелка кара салмонела от домашен крем с яйца.
Ако има салмонела наистина трябва да се вари 10 мин. но не знам какво ще стане с крема, трябва да се пробва.
Ето извадка от статия за салмонела:
Най-голям риск има от домашните яйца. Те не минават през предварителна проверка, както купешките. Чрез изследване със специални светлинни устройства може да се разбере дали яйцето съдържа салмонели. Годните продукти получават печат. Препоръчително е преди употреба яйцата да се измият. Практиката обаче показва, че много хора не го правят, когато приготвят омлети или други яйчни храни ­ малотрайни сладкиши, кремове, сладолед и всички останали.
Аз вчера пробвах с 5 пъдпъдъчи яйца 400мл. прясно мляко 3 лъжици кокосова захар (има я в метро) мускалче ванилия, кора от лимон и 1/2 пак желатин резултата е задоволителен, малко рехав но много вкусен , особенно ако се изчака 3-4 мин да се отпусне  преди консумация. Става на топки сравнително мекичък и пухкав

# 168
Maria Ilva, това е най-лесния сладоед който съм правила и аз. Peace Сметана, кондензирано мляко, ванилия и евентуално пасирани плодове. Heart Eyes На нас също ни идва малко сладък ако не добавям плодове. Правя по рецепти на Ева Тонева. Peace

# 169
хора, къде са тези ганаши в кауфланд, както и парченцата и точки шоколад? нямам идея  Crazy

Около щандовете с кафе са. При нас са след захарта и преди кафето. Там където са украсите за торти и кремовете. Питай за шоколадов кувертюр и декорация за торти.

# 170
В нашия Кауфланд преди шоколадовият кувертюр беше при шоколадите, а декорациите за торти бяха на съвсем друго място. Peace Освен ако не са ги преместли сега.

# 171
В нашия Кауфланд преди шоколадовият кувертюр беше при шоколадите, а декорациите за торти бяха на съвсем друго място. Peace Освен ако не са ги преместли сега.

Mисля, че си права  Peace

# 172
Домашният ми сладолед . . . мноого вкусен и с истински продукти!
Най хубав става шоколадовия, може би защото какаото прави по хубава консистенция

# 173
elenaregulus, а рецептата? Laughing Изглежда супер. Peace

# 174
elenaregulus, а рецептата? Laughing Изглежда супер. Peace
рецептата е от книжката на машина Лидл
200 мл мляко
2 жълтъка
захар на вкус, аз слагам кокосова, че е по полезна и с нисък гликемичен индекс
3 суп л. какао - за шоколадовия ,за ваниловия мускалче ванилия сушени плодове , дом сладко от плодове, което се слага накрая когато сладоледа е готов преди да се сложи във фризера
200 мл. течна сметана разбита
Другият път ще пробвам с повече жълтъци, защото явно те правят хубавата консистенция, проблема е че се чудя какво да правя с белтъците

# 175
# 176
Препоръчвам ви това какао марка "Е. wedel" има истински шоколадов вкус и сладоледа с него става прекрасен. Има го  в Кауфланд

или това което на практика е същото като марка и вкус

# 177
Много благодаря, а дали ще се получи в солен вариант?  Трябва да пробвам.

# 178
Да с 4 жълтъка ще стане по-плътен. При варенето след като сложите жълтъците те явно набъбват и става гърст крем. Жълтъците се ВАРЯТ не се попарват или слагат сурови. Поне аз така правя сладолед.

# 179
Не знам за солен вариант. Сладкишът леко прилича на ореховки като консистенция. По-скоро ми се струва, че някакви бисквити ще са по-подходящи солени.
Ще взема да пробвам с жълтъци от магазина щом се варят.
Между другото жълтъците са по-полезни с минимална термична обработка. Та, ето едно полезно свойство на сладоледа  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт