Пролетното слънце грее, ЮНЧЕТО навън дивее - 22

• 47 828
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
  • София
За РД подаръците още не мога да ги измисля  Sad.Едните баба и дядо ще му купят колело с родителски контрол,имаме тротинетка,ама не може да я кара и колело има и бутаща кола има Laughing.Приемам съвети за подаръци от другите баба и дядо  Simple SmileВсе разглеждам и не знам какво да бъде,харесвам колите с педали,ама не знам къде ще ги дяна толкова превозни средства  Laughing

# 151
  • Пловдив
Момичета, издирвам брой 11/2010 г. на списание Мама. Там има публикувана снимка на Иво, но при преместването ни тогава загубих броя.  Confused Някой има ли го?

Мани, защо не се свържеш с издателството? Може да имат изостанали броеве. Или пък провери в библиотеките... Дано да го намериш, че е спомен хубав!

# 152
  • по света и у нас
Да драсна два реда,че отдавна не съм писала.Най–хубавата новина,че махнахме памперсите окончателно,в началото на май реших да приучавам Рая на гърне,като преди това не искаше изобщо да сяда на него и плачеше.Постепенно я забаламосвах с детския канал Baby tv и я слагах да седне на гърнето и така да гледа.Обяснявах как големите момичета пишкат на гърне,а не се напишкват и не ползват "гадни" памперси.В началото се чудеше на майка си,защо аджаба ме обикаля тази лудата и вика "пиш,пиш",но при първото й попадение в гърнето й хареса мама да й вика браво и да пляска с ръце от кеф.Даже я наградих с едно малко шоколадово бонбонче.Откакто се реших да я уча на гърне,не съм слагала памперс,освен нощите за спането.Първите три дни бяха отчайващи–сменях и перях директно на ръка,за да могат да изсъхнат дрехите за другия ден .Достигахме по 8–9 преобличания на ден,но не казваше че й се пишка,нито пък като седнеше на гърнето вършеше нещо.Аз се преструвах,че плача след всяко нейно напишкване и я питах защо,а тя обещаваше,че повече няма така да прави.На четвъртия,петия ден се поокопити и започна да носи сама гърнето и като си свършеше работата получаваше аплодисменти и бонбон.Ако сме на площадката,просто я изпишквам аз до някой храст.Равносметката–след седмица,десет дни махнахме и нощния памперс защото винаги бе сух.Преди лягане си иска гърнето и сутрин след цокане веднага пишка.В началото ме притесни това,че цяла нощ изведнъж задържа,но свикнах и се надявам да е в реда на нещата.Както се бях отчаяла в началото,изведнъж всичко се получи в най добрия вариант. Laughing Сега сме на вълна частна детска градина и я водя всеки ден по малко да свиква,така иска и учителката,има си схема,в която детето първия ден е с майката,на втория без,но остава само 30 мин.,на третия остава час и така постепенно,ако всичко е наред увеличава часовете,за да е по малък стреса за детето.Надявам се,да свикне,защото е прекалено привързана към мен,няма наоколо баби и роднини,таткото все на работа и ми се искаше малко да се социализира.
Разписах се доволно. Laughing Може да съм досадила на някого,но се надявам и окуражила.Всички болнички бързо да оздравяват! Hug

# 153
  • Пазарджик
Браво, Доре!  Hug И без помощници човек се справя, ако има усет и разбиране! Ти го доказваш! А схемата за даване на частната ясла много ми хареса, дано по-лесно се адаптира!
При нас нощния памперс не може да се махне, напишква се през нощта, и когато я преобличам, се разсънва. в същото време преди лягане не дава да й го слагам, а понякога като я приспивам, заспивам и аз  Embarassed и не мога да й го сложа след това, сещате се - събуждам се, когато се е напишала вече, почваме преобличания .... през деня нямам проблем, дори й харесва да се крием до дърветата.
Да се отчета и за яслата - Калина е приета от 17-ти септември. Засега не иска да заспива без мен и се надявам дотогава да съм намерила решение как ще заспива там.
Весели игри в къщи на всички в тези дъждовни дни! 

# 154
Хайде и аз да драсна тука няколко реда!

За подаръци още не съм мислила за малкия,но мисля сигурно от тия триколките да му взема,а самия РД или в нас ще се празнува или в някое заведение с детски кът,понеже сигурно ще има поне 3 или 4 деца и големите сме сигурно 7-8 човека,ако не и повече  Laughing
Днес ходих до яслата да проверя дали са го приели и да приет е за което много се радвам! Hug
Директорката каза към края на август да ида да ми кажат какви изследвания трябват за яслата!

# 155
  • С-я
Освен и аз да се изтипосам.
За ясла- и на второ класиране- йок. За р.д.- няма точна дата за празненството, защото е в работен и ден и трябва да се съчетаят много фактори, за да се получи. Подаръци- май му ги взехме предварително- нищо интересно. Няма да искам подаръци от родата- освен някоя книжка или друго подобно. Вече нямаме място за нищо вкъщи повече.

# 156
Благодаря ви за пожеланията за именния  ден.

Здравейте отдавна не съм писала,6 дена преди Велик ден Гергана направи гърч голям ужас преживяхме изпадна в безсъзнание 30 минути не реагираше Cry, понеже живеем на село докато я заведем в спешното за 15-20 мин ми се срина целият свят.Нищо и нямаше никакви признаци,че е болна.Откриха и скрит бронхиолит.Докато ходихме напред назад за ренгенова снимка,вземане на кръв минаха 2 часа температурата там беше 38.2 и никой не ни казваше какво и има.Отидохме да ни приемат в детското отделение 39.2 Т.

# 157
Ангелчетуу, голям ужас сте преживели!!! Направо настръхнах като четох. Сега всичко е наред вече, нали?

Как бяхте в земетресението? Боил изобщо не се събуди. Само останахме до него, докато тресеше.

# 158
  • Бургас
Ангелче, голям кошмар сте преживели. Дано никога повече не ви се случва! Hug
Дора, поздравления за памперса! И на нас това ни предстои съвсем скоро време. От сега се въоръжавам със здрави нерви и търпение. Laughing
Lulu25, в Бургас нищо не усетихме, но като слушам вас доста ви е разтресло. Надявам се всички да сте добре!

Ние миналата седмица също имахме екшън - за пръв път влязох в болница с дете. Велизар лепна вирус с повръщане и разтройство. В 12:00 посред нощите го водих в спешното с такси, защото ми казаха, че няма смисъл да пращат линейка, да сме го закарали ние. Мъжа ми трябваше да остане при Радо, че спеше. Аз го носих на ръце до таксито и от кабинет в кабинет в болницата. Беше се обезводнил и зверски го болеше и корема. Направо ми изкара акъла това дете. За капак решиха, че е някаква бактериална инфекция и отказаха да го вземат в детското отделение, а ни транспортираха с линейка (в крайна сметка се повозихме на такава  Laughing) до инфекциозна болница. Цяла нощ беше на системи, а аз го гледах дали диша...
А за инфекциозното отделение...думи нямам. Едва ли има по-гадно и мизерно място. Аз поне не съм била на друго такова. За целия етаж има едно санитарно помещение, състоящо се от 2 тоалетни-клекала и една мивка. Това се ползва от всички болни - Хепатити, Салмонели, Дизентерии и прочие красоти. За баня и дума да не става. Три дни там му протрих ръцете да ги търкам със спирт и се моля горещо да сме здрави и двамата, че не знам какво може да сме си донесли в къщи.
Съжалявам за лиричното отклонение от темата за предстоящите рождени дни. Mr. Green
А по този въпрос (РД) ще си призная срам-не срам, че ние подарък на Радослав няма да купуваме. Blush Просто няма нужда от нищо и не виждам смисъл да си давам парите за непотребни вещи. Бабите (като на всеки повод) дават пари ние да избираме подаръци и от тях ще вземем колело без педали. Поне за сега това измислихме, че само то липсва в къщи. Laughing И това ще му е.

# 159
...Едва ли има по-гадно и мизерно място...

Има - детската урология в Пирогов  Tired Сега са я постегнали, но преди година и половина беше...

# 160
Вече сме по-добре  Hug.Казаха ми да я пазим много да не се повтори,че тогава лошо.Съмнявам се че една баба я урочаса радваше се на Гергана, тука дете не се виждали като почнат да се превземат  smile3511.После съвсем забравих да й направим вода да и измием очичките ама в такъв момент.

# 161
  • Пловдив
AnGeLcHeTyYy , ужасни неща сте преживели. Дано не се повтарят, дано! А от какво да я пазите Гери, в смисъл тези неща се контролират предварително по някакъв начин, така ли?

Миме, и при вес не е било лесно. дано болестите бягат надалеч вече.   Peace

Земетресението - усетих го и още как. Това е най- силното, което аз съм преживявала и макар и през нощта по една случайност бях будна и права. Пукотът, бученето и клатенето ме паникьосаха, уплаших се здраво, защото не знаех с децата какво точно да правя посред нощ. Преместих се в стаята на Креми, за да не се уплаши ако повтори, а мъжът ми остана при Гери. И това беше. децата нищо не усетиха, спяха спокойно, мъжът ми се държа мъжки наистина, но аз бая страх набрах. заспах чак след 5 часа и станахме в 7, за да изпратя каката на екскурзия.  Simple Smile

# 162
Здравейте мили момичета! Hug
Отдавна не съм писала, но ви чета! То време не остава или не мога да седна на компютъра. Или Никол ще ме дърпа за нещо, или каката ща ми дърдори и трябва да я слушам и така, лудница! Crazy
Да не пропусна, Честит рожден ден на Филип и на Митко, и на всички от изминалите дни! Да са живи и здрави! Да растат, заобиколени от много радост и обич!   bouquet
Ангелче, четох във Фейса за преживияванията ви. Дано всичко лошо да е отминало и отсега само хубави моменти да имате! Praynig Пазете се!
Сега, на две на три да ви кажа за нас, че знам ли докога ще е спокойствието и Никол няма да дотича да се оплаква от кака си!
Иначе много хубаво си играят, ама лудетината Никол като не й изнася нещо, идва да се оплаква и да ме дърпа!
Първо – Приеха ни в ясла в ОДЗ-то до нас! От есента ще си имам 2 ученички!:bowuu:
Второ – По една от дискутираните теми – За страха – Никол няма, ама няма страх от нищо. Има една реклама на Баунти, като я пуснат, само казва „тах, тах” ама не се впечетлява особено. Преди, за седмица-две се плашеше от имената Пламен и Рангел, ама и това измина. Просто е бесовица голяма, та голяма. Постоянно се катери навсякъде, пада, става. Иска всичко сама да прави. Затова сме постоянно със синки и рани по краката, май споменах и преди, със счупен преден зъб, абе ужас, направо! ooooh! Както бабата каза: Тя е била правена за момче!
Толкова са различни с кака си. Ая беше много кротка, а таз фурия Никол – направо незнам! Важното да са живи и здрави!
Трето, ама хич не по-маловажно. Земетресението!!!! Момичета, това беше един от най-големите ужаси, които съм преживявала, да не кажа, най-големият! ooooh! Живеем на 2-ия етаж и беше ужасно! Скочих веднага от спалнята, подпрях се на гардероба, викайки на мъжа ми да става, че има земетресение, гардеробът и всичко наоколо се тресеше и скърцаше ужасно! За секунди през главата ми мина мисълта колко съм безпомощна в момента, как нищо не мога да направя за да го спра – в съседната стая спяха Ая, Никол и племенницата ми. За щастие не се събудиха, само това ми трябваше – да се стресират и те. Мъжът ми каза да си лягаме, страшното било минало и се удрема. А аз треперейки, седнах на лаптопа да следя информацията. След  2-ия трус в 04.30, като ми се разтресе фотьойла, ги изстрелях всички от леглата и за секунди бяхме в колата.
После се повозихме като в лодка и при следващия трус, ама в колата сякаш си е по-леко, отколкото между скърцащите стени в апартамента.
Само се моля и надявам да не преживяваме отново такъв кошмар! Единственото хубаво в този случай е, че според мен след такива преживяваня, сякаш хората стават по-мили, по-добри, по-обединени. Оценяваме колко сме слаби и жалки пред природата, с която се държим безобразно. Но, стига, изпаднах в голямо отклонение и ви досадих, май!
И за последно. По темата за РД. И тази година ще си го направим вкъщи. Дори реших и тортата да си я направя аз. Напоследък открих една страшно вкусна и лесна рецепта тук във форума. Който иска мога да му я споделя на ЛС. Ще приготвя също така 2 различни, страхотни кекса, солен кекс, соленки и сладки, ще украсим апартамента и така. За подаръците – Детска кухня, прахосмукачка ( че не ме оставя да чистя със истинската, все да помага, милата), триколка с родителски контрол. Иначе и ние имаме много неща от каката и съм в чуденка като ме попитат какво искаме за РД.
Та, така мили момичета.
Надявам се, девойките да ме оставят по-често на спокойствие за да се включвам редовно!
Лека вечер на всички!

# 163
Много прегръдки от нас на всички, на които не би им била излишна и малко виртуална подкрепа през изминалите дни - Мария, AnGeLcHeTyYy и всички преживели страха от унищожителните сили на природата ...  Hug  Hug  Hug

Cherri, ако четеш, пиши как сте. Мислим ви, да знаеш ...  Hug

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на празнуващите днес (Филип на polkidot и Митко на Silvyy), както и на вече празнувалите (Стела на Ulla, Дани на R_Vаrna и Светлозар на Tanija) !!!

Да растат здрави, весели и безгрижни малчуганите, заобиколени от много добри и позитивни хора !!!

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 21:39 от Слънчев_лъч

# 164
vany6a гърча го е направила от рязко вдигане на Т,и сега докато кихне и меря Т.Досега не  е вдигала така температура казаха,че вътрешна вдигала.
Слънчев_лъч благодаря.Друго си е като има къде да си излееш мъката известно време все за това мислех и постоянно  Cry

Общи условия

Активация на акаунт