Пролетното слънце грее, ЮНЧЕТО навън дивее - 22

• 47 836
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!
Слънчо Hug,  като изключим големият стрес и умората от безсънните нощи сме горе-долу добре, без особени поражения.
Земетресението го усетихме с пълната му сила на 7-ия етаж в панелка в самия епицентър (квартала ни е на 9км. от с.Рударци). В тази нощ се изумих  от реакцията си. С мъжът ми си легнахме в 1.20ч. и след няма и два часа сън по време на люшкането и боботенето вече бях под касата на вратата с детето в ръце, чувах как в съседната стая се чупят стъкла и се трескат мебели, щом се успокои земята извиках на мъжът ми да вземе бебешката чанта и да бяга и няколко секунди по-късно вече бях на вън без спомен как съм слязла по-стълбите. За известно време бяхме сами с Андрей, нямаше никой излязъл, последва втори здрав трус, гледах от вън блока как се люлее, хората как бягат по стълбите, чувах писъците им - ужасяваща гледка, ще я помня цял живот.
После си отидохме на село, там се събрахме няколко семейства. Едва вчера се престрашихме да се приберем.

Последна редакция: сб, 26 май 2012, 20:38 от cherri

# 166
Добро утро!
Да ви почерпя по случай 2 рожден ден на моето мишленце Никол!

Хубав ден ви желая!

# 167
Леле, cherri, при вас наистина е било страшно!!! Hug Hug Hug

Желя, честит втори рожден на малката сладурка! Нека бъде много здрава и щастлива!

Честит рожден ден и на всички вече пораснали юнчета, които отпразнуваха рожденните си дни (не давам поименно, за да не пропусна някого). Гледам снимките във фейсбук - варненчета, страхотни сте! Много ви се радвам на задружната дружинка, която кара празненство след празненство Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 май 2012, 10:40 от Lulu25

# 168
Леле, колко съм изпуснала! Съвсем ви изтървах. Хвърчат ми дните като минути в един вече досаден и изнервящ кръговрат. Но сме здрави и щастливи в общия случай, което е важното, всъщност.
Ангелчету, кошмар сте преживели, наистина, дано никога, никога не се повтаря повече!
Много ми е изолирано в нашето село напоследък. Липсват ми контакти, но пък е чисто, спокойно, прекрасно и природно. Нямаме си градинки и хубава детска площадка, обаче в истински еко-парк живеем. А и като дете, израснало в панелка, високо ценя двора. Дечица има и тук, недостиг в детската градина - също, но в компания така и не се вписахме. Приятелите ни са в София и из света, а с повечето майки тук не мога да установя траен контакт. Както и да е, не е голяма драма.
Честито на всички съфорумчета, които чукнаха 2!
Мария, честити християнчета!
По темите, които сте коментирали, да си кажа. За РД празненството не сме решили още. Подаръкът ще е колело без педали или както там се казва.
Зъбите Никола обожава да си мие. Даже така отвличам вниманието му понякога, когато мрънка без и той да знае защо.
С брат му са чудна картинка като си загукат един срещу друг, разтапят ме. Търсят се един друг и се радват взаимно, много, много са сладки. Абе, щастлива майка съм аз.
Почивка замисляме в Пирин в края на лятото. Ще ми се някакви бунгала да открием и да ги ползваме като базова точка за еднодневни разходки до някъде... но нз изобщо има ли такова чудо у нас. Като знам повечето хижи в какво състояние са, силно се съмнявам. Ще видим.
Пепси, сигурна ли си за Арапя? Миналото лято само минахме транзит от там, хубави неща бяхме чули, но на място се изненадахме твърде неприятно. Все едно в циганско гето бяхме попаднали. Боклуци, мръсотия, воня, строителни и битови отпадъци на купчини насред къмпинга между бунгалата и тук-там цопнат някой ярък новопръкнат мини-хотел като къща на замогнал се циганин. Дори не слязохме от колата. Отпрашихме директно към Синеморец. Там е нашето място, макар и с уговорки. И като говоря за море, Диди, ти сигурна ли си, че ти се ходи? Хич не ми беше лесно на мене бременна в четвърти месец и с невръстно хлапе, при това тогава още непроходило, да плажувам и да се радвам на морето, мидите, чайките и на каквото там има да се радва човек. Бяхме истински катун като се замъкнехме на плаж - лодка, чанта плажна, чанта рибарска, чанта за детето, въдици, кофа за рибите, чадър, дюшек, бебе. И ходехме половин километър поне по плажа, докато стигнем подходяща точка. С какъв акъл, не знам.
А за бъгипода-а - купихме го, втора ръка от Продавалника за 150 лева. Доволна съм в общи линии, а ти предполагам ще си още по-доволна в града. Опасенията ми бяха, че няма да е ок в комбинация с триколка, но е достатъчно стабилно. Карам по всякакви терени - черни улици, различни стръмнини (изобщо, за нашето село има една приказка, че човек няма къде да се закрепи да п...е) и по някога ми идва доста тежичко, но няма как.
Уф, доста дълго стана, простете, но така е, като се включвам от дъжд на вятър. Поздрави и мерси, че ме изчетохте.
А, да се похваля тихичко - Никола вече яде млечни, а Лазар не е с АБКМ.

Последна редакция: пт, 25 май 2012, 19:48 от Марету

# 169
Желя,честит рожден ден на малката! Нека бъде много здрава и щастлива!  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пт, 25 май 2012, 19:48 от Дидинка90

# 170
  • Варна
Здравейте!

Честит рожден ден на Никол! newsm38

Англечетуу, Мария, ужасно е когато дечицата са болни. Пожелавам ви, да не се сблъскате повече с болници по никакъв повод. Много рано е започнал тази година този чревен вирус, направо ми настръхва косата. Ангелчетуу, каква е причината за тази висока Т?

Марету, не съм ходила досега на Арапя, четох само хубави отзиви, че плажа е прекрасен. Но така или иначе предпочетохме почивка на планина, морето си е тук няма да ни избяга.  Wink
А, да се похваля тихичко - Никола вече яде млечни, а Лазар не е с АБКМ.
Hug

Lulu25, благодаря, голяма забава е с всички малчугани. Много хубаво си играят децата и вече започват да се търсят, когато не се видят няколко дни.

За заметресението, не ми се мисли, ако се беше случило насам, сама с детето ...  #Crazy

# 171
  • Обетованата земя
Честит Рожден Ден на Никол!  Hug
Болничките бързо да оздравяват!  Hug
Марету, много ми е интересно да ти чета постовете, и да си представям как е с две дребосъчета!  Mr. Green На моренце ще отидем, но за малко, двойката на която кумувахме ни подари почивка на Несебър в началото на юни, вече ще съм в 8ми месец живот и здраве  Mr. Green. Много ми се иска да отскоча и до Варна, но ще видим. За плажа не съм притеснена, нали татито ще е с нас, той ще носи.  Laughing
За седалката, за съжаления на нас бъгипода не ни пасва на количката, толкова да ме е яд...пробвах я на живо, не става. И сега се оглеждам за бъгиборд, може и от Продавалника да го взема.
 За РД на Иво май се спрях на едно заведение до Аязмото, с детски кът и е навън. Подаръкът от нас ще е колело без педали, а от моите родители вече го взехме и се ползва активно-пързалка  Grinning Иво ги обожава, а не обича да се люлее, люлката ни е на тавана.
 Момичета, откъде взимате тиранти за момченцата, много са ми сладки, а не мога да намеря?
 Браво на варненската групичка, страхотни рождени дни правите!  Hug

# 172
Здравейте, момичета!
Честит рожден на всички малки момченца и момиченца!
Няма да изброявам поименно, че да не изтърва някой.

Мале, с това земетресение сте изживели голям ужас момичета. Дано да не се повтаря повече!
Англечетуу, Мария, дано да не се повтарят повече тези преживявания.

Нашия РД мина вече, много весело го отпразнувахме с приятелчета!! А сега колко още рождени дни ни предстоят, голям купон се задава, само да сме здрави. Както Петя писа много добре си играят децата и се търсят като не се видят известно време.

Марету, радвам се малките че са добре и двамата.

Ние пък купихме количка за близнаци Макларън от Продавалника. Много хубава работа ми върши с баткото, че иначе не се получават разходките нещо. Лека е, маневрена и най-вече ми се събира в багажника на колата, за да мога да ходя спокойно в морската.

Диди, не е толкова трудно с две деца - вярно натоварването е доста сериозно и понякога ми идва да хвана гората, но пък като видя Митко как я целува или тя как му се усмихва и му гука и всичко се забравя.
За почивка - ще ми се нещо на планина ама ще видим с двамата как се организираме.

# 173
  • Обетованата земя
Силви, браво, че се справяте лесно, баткото е голямо слънчице.  Hug А малката кукла много е пораснала, разгледах снимки във ФБ!  Heart Eyes Как лети това време само! За количката, ще видим на място баткото как се справя с ходенето, той сега се научи още като излезем и се намества да сяда без покана даже, домързява го.   Crazy

# 174
Диде, и аз изчаках да започнем с разходките и тогава прецених на място за количката. Митко не беше се качал на количка от октомври месец, обаче при първата разходка - първо че вървеше точно в обратната посока на количката или му скимваше да свърне изведнъж и второ накрая на разходката каза "Мамо, носи". А аз прясна след секцио само ми беше да го нося един километър, че се наложи да изтикам бебето навътре и той да стои в края на коша като му висят краката /количката е комбинирана/. И така още на вечерта започнах да търся оферта и за няколко дни я купихме сега с нея е много добре. Вози се в количката доста повече отколкото аз въобще съм си представяла, че ще успея да го задържа в количка  Joy

# 175
  • Варна
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на празнувалите през изминалите дни - Филип на polkidot, Стела на Ulla, Светлозар на Tanija, Никол на Желя!

Ние сме добре. Празненствата вървят с пълна сила. Много е забавно! Моя син обаче, за да си играе спокойно, все трябва да съм му пред очите.  Crazy Явно е в такъв период и все ме търси... Водих го онзи ден на едни музикални занимания. Много му беше интересно, но пак освен за мен, за никой друг не пожела да се хване. Мисля да продължим да ходим и дано се отпусне повече. Децата са на една възраст, 5-6 деца + майките им, танцуват и имитират животни под звуците на детски песнички, играят разни игри за развитие на фината моторика - супер е.

Марету, мнооого се радвам за добрите новини!  Hug

Диди, на Павел тирантите са от Уайкики. Ако няма такъв магазин при вас мога да ти купя и да ти изпратя.  Hug Целувки на Ивчо и коремчето!  Heart Eyes

Чери, като те четох настръхнах! Добре, че само с уплаха сте се разминали! Прегръдки на всички, преживели този стрес!

Днес се канехме да ходим до Плиска на "Дни на предците" , ама май времето няма да ни позволи... много се заоблачи.

# 176
Мама Желя, мерси за почерпката !  
Така де, и ние сме хора. А варненки само ядат торти и не черпят. Mr. Green
Да расте здрава и щастлива малката палавница !!!   bouquet

Чери, голям ужас, наистина ...  Sad  Моят брат си има кошмарен спомен от земетресението през 1977 г. Тогава тъкмо сме се нанесли в нов апартамент на 16-ия етаж ... Не се забравят такива неща, но дано от тук нататък да затихват по-бързо трусовете и да не се случват повече !  Hug

Диди, по повечето магазини има такива - те си вървят в комплект с панталонките. Нашите са от H&M. Знам, че пазаруваш и on-line, може да попаднеш на нещо подобно по сайтовете.  Hug

# 177
  • Варна

Така де, и ние сме хора. А варненки само ядат торти и не черпят. Mr. Green

Mr. Green Голяма банда, докато се обърнеш и не останало.

Диди, и нашите панталонки с тиранти са от H&M.  Peace Но сега ги няма на сайта да ти ги покажа.

# 178
Честито на всички малки рожденници! HugМного щастливо детство им пожелавам!
Чери голям ужас сте преживели. Hug Дано няма повече такива трусове.
Ние вчера имахме абитюрентка,племенничката.Много красива беше..Качих снимка в фейсбук.

# 179
  • Пловдив
Здравейте, момичета!

От вълнение не мога да заспя. Това рождените дни на децата са си голяма тръпка. Слагам една среднощна почерпка за здравето на порасналата ни госпожица и пожелавам много здраве и весели игри на двете ни баш наборчета, както и на всички пораснали вече юнчета.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт