ЗАНИМАНИЯ С 11-МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 19 260
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Berlin
Хоп Simple Smile
palomax, честито на мъжа ти!
Мчи пустичко си е. Simple Smile
Аз излизах със сестра ми, а Пафи с баба си днес цял ден е навън. Прибрали се да поспи само следобед и пак излезли. И той беше зачервил бузите доволно.
Купих му едни много сладки тънки панталонки от Н&М за 18лв., което ми се струва супер цена. За момченца има малко неща, но колко неща има за момиченца.... много Simple Smile Едно боди също му заплюх, но нямах пари и остава за по-нататък.
За зоологическата - ние можем евентуално във вторник, след това няма кой да ме докара. До Борисовата мога да се домъкна с метрото.
Утре пак сме по магазините.

# 181
Палома, жив и здрав да ти е!
Мели, sacra cor и sacred heart са едно и също нещо - свещено сърце, първото е на латински език. Взех го от песента и албума на една много любима моя група. Идва от един текст на латински език, който е без пунктоационни знаци, което прави преводът труден и с много варианти. Когато навремето търсих повечко информация по въпроса, открих, че има и католическо учение, което се е нарича 'Свещеното сърце на Исус' - не точно ерес, ами нещо като доктрина. И аз не знам точно. Та иди и разбери какво е точно, ама аз си го разбирам по мой си начин Simple Smile
Ние днес пак бяхме на път. На друга вила този път. Отскочихме за час и нещо, Коко поскуба пак трева, помрънка, поигра и тка. Много комуникативен е, чак се изненадах, като се има предвид, че никога не е бил с други хора освен мен.
Коко спа следобед и после плака 15минути, не може да се успокои. От зъбките е, през цялото време търкаше устата и ушичките. Едва чакам вече да излезнат.
Летни дрехи не купувам. Имаме доста блузки, 3-4 бодита с късо ръкавче. Панталонките са два чифта дълги,  и два къси, плюс едни гащи. Ама вкъщи седим само по памперс, ползвам ги за навън, така че са си супер. Да стопли още малко и блузки няма да ми трябват...
Много ме учудиха едни мами в един друг форум, дето са приготвили бански за бебетата си. То няма още годинка, те ще му слагат бански. Според мен поне е безмислено. Какво мислите вие?

# 182
  • Sunshine state
Привет! Flutter
Палома,да ти е жив и здрав мъжа.  bouquet
абс,видях ви снимките от ремонта. #Crazy Напомня ми за нашия миналото лято.Беше ад.Лора на 2 месеца,ние сменяме дограма,тапети и слагаме изолация. ooooh! Ужасно беше,ужасно.. Tired
Майче,латински ли си учила?И аз учих 1 семестър.Хващам някои неща,но като цяло не ми е силна страна. Blush Ами не знам за банските.Личното ми мнение е,че аз бих й взела нещо като гащички и то защото все пак нали са бебета и още се изпускат.Някак не върви да я пусна по памперс,нито пък по голо дупе да оака плажа. Laughing Горнище естествено,че не бих сложила,то си е смешно. Wink
Мел,защо така не иска триколка?Може би си е свикнал с неговата количка и за това. newsm78
Пуц,браво за разходката.Ви малко на принципа гъз път да види. hahaha
И ние бяхме на разходка.Така се изкефих,че най-после можах да си сложа рокля. Heart Eyes
Лорито е зачервила доволно бузките.Скапа се много и сега вече спинка. Grinning

# 183
  • София
Здравейте,нас ни няма,постоянно навън,а вечер смазани заспиваме Simple Smile
Патъци сте коментирали..аз вчера му купих на Капчица сандалки, синички,сипматични са.
ето ги,само че сини разбира се...

Дрешки...има нужда...днес му взех едно комплектче блузка с късо ръкавче и къси панталонки и едно боди ...

Последна редакция: нд, 29 апр 2012, 21:14 от magnet_for_happiness

# 184
Пупче, мен повече ме притеснява да не влезне пясъй, където не трябва, че нали се тътрузят по задници, въргалят се и т.н. Деца са все пак. За акото на плажа все се надявам да сме се научили на гърне и да си казва. Последните два пъти си казваше сам. За пишкането няма начин, ама поне няма да останат следи Simple Smile
Латински не съм учила, но учителката ни по биология, лека й пръст, беше много пантава и стриктна. Предаваше ни анатомия с латинските наименования и други термини като profundos, superior, radialis и т.н., та някои основни работи чаткам. Отделно знам италиански и малко испански, а те са изцяло основани на латинския, особено испанския.
Но съм сигурна, че ти разбираш повече, все пак ти трябва в медицината. Мъжът ми е карал курс по латински, ама само се бие в гърдите, че има диплома, в главата нищо не е останало. Баща ми поназнайва също. Абе хубаво си е човек да чатка езици.
Въпросният цитат е Finis per somnium reperio tibi sacra cor veneficus ostium aurum. Знам значението на всички думи без ostium, но без препинателните знаци, възможните тълкувания са няколко. Също думата aurum означава както 'порта', така и 'олтар'. Reperio може да бъде 'приготвям', но също така и 'поправям'. Но последният абзац е един въпрос, който май не е за тук. Може би стана ясно, че ме привлича мистиката в този цитат, та затова никът ми е такъв Simple Smile

# 185
  • Sunshine state
С всичко съм съгласна,ама с това за медицината,не. Grinning Аз съм даскал. Crazy
Магнет,честити покупки. Peace

# 186
Здравейте,
днес по случай празника Мимето беше много послушна,не мога да я позная.Днес не си спази режима,по-късно заспиваше и така стояхме до по-късно навън.Заспа в 22ч.,което за нея е рекорд.

Мая,е ostium е отвор,отверстие.Разгледах снимките,на много хубаво място сте били,само гледката действа релаксиращо.

Магнет
,хубави са сандалките,и аз нешо такова ще купя за лятото.да са ви честити.

abs,много харесвам Н&М,жалко че в Пловдив няма.да са ви честити и на вас покупките.

Мели,а ако видиш Мимето как се радва в триколка,то е едно скачане,викане,слага ръцете отпред и чака да тръгнем.Моя племенник има,на неговата съм я возила 2-3 пъти,но още е много дребна и се криви.Странно че на Митко не му е харесало,аз си мислих че всички много се кефят.

# 187
Магнет, честити сандалки. И аз на подобни съм се спряла.
Пупче, не знам защо така все си мислех, че е медицина хихи
Палома, като търсех навремето преводи, разбрах, че е отвор. Но го намерих само в контекст, самата дума не я знам.
Мястото наистина е приказно, огромен двор, окосена ливада. Отзад още толкова двор, сигурно някой ден ще направят и басейн там. А къщат е палат, с 9 спални е. Но не качих снимка на нея, защото се вижда служебна кола, а не е добре всеки да я вижда Simple Smile))

# 188
Добро утро! Тази нощ спахме без будения. Е, аз се ококорих към 5.30 от учудване, че не ме е будила, а тя се размърда към 6 и нещо и падна, разбира се, щото се беше обърнала на 180 градуса от нормалното положение в леглото. Е, не падна буквално, а се плъзна върху възглавничната барикада.

За какво пунктуация, нали си има падежи латинският.  Twisted Evil Гадни, гадни падежи. Пунктуацията е важна за езици като българския, за синтетичните не е първа болка. Толкова са ми спомените от латиснкия в университета.  hahaha

Бански на бебе не бих сложила.

# 189
  • Sunshine state

Добро утро!
Отново непробудна нощ-легна в 20:00ч.,стана в 6:30ч. за мляко,заспа и още спи. Party
Това е раят на земята/пу-пу/. Whistling
Вчера ни беше много мързелив ден.Днес се очертава същото.Ще имаме гости довечера,но мисля да накупя кИфтета и да спретна само едни печени картофки и една салатка,че няма да е официално,а на мен не ми се готви.
За падежите в латинския не ми се говори.. ooooh! Имам лоши спомени от тях.Колко бяха,12 ли? Rolling Eyes

# 190
  • София
Пупи мерсаж за кафенце  bouquet
и утро на всички,нашата нощ не беше спокойна,но нищо...сега се суша.лакирах копита-извадих сандали,ще му правя попара и после в борисовата Grinning

# 191
Не помня, потиснала съм спомена.  Mr. Green Със сигурност повече от поносимото.

# 192
Здравейте,

Пупи,Пуци
,браво на спящите ви дечица smile3524

За бански,аз мисля да слагам.Има едни между бански и памперс,особено в басейн се притеснявам от инфекции,препаратите за дезинфекция също дразнят.Да не говорим че в детските басейни пишкат на поразия.
Ето нещо такова,но още не съм търсила в магазин:http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/4810

Днес се очертава хубав ден,приятни ви разходки Hug

# 193
  • София
Първо - здравейте (че иначе много некултурно ще е)
После - Магнет, казвай бързо, ама МНОГО БЪРЗО - ОТ КЪДЕ КУПИ САНДАЛКИТЕ? Ей, утрепах се да търся точно такива на Капчица, къде ли не гледах, няма и няма, а на детето крачетата му завират с тези обувки. Моля, моля, моля, спешно ми трябват!!!  Praynig Само два реда ми драсни - на ЛС или в темата, да ми кажеш от къде ги купи, та да излитам с 200 км/ч да взема и за Митко. Дано има неговия номер - 23. Много ще съм ти благодарна!!!  Hug Чакам с нетърпение да ми отговориш.

# 194
Аз поради опасения от слънцето и разните работи в басейните ще поизчакам да запозная Кица с плажа. Но най-вече слънцето ми е тревогата.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт