Отговори
# 645
Здравейте момичата  Simple Smile Рядко пиша,но с интерес чета всичко което пишете Simple Smile На мен вчера ми излезнаха първите изследвания и доктора каза,че всичко е наред,а другата седмица отивам да правя биохимичния скрининг.Мойто ноемврииче тряба да се роди на 27 Simple Smile Завиждам ви,чи качвате килограми,аз дажесъм свалила 2 Sad В момента съм 45 кг,ужас  SadНищо не ми се яде,станала съм толкова злояда.Преди да забременея само ми се дояждаше по нещо,но такава ми е стуктората,че съм слаба и все съм си мислела,че забременея ли ще стана 100 кила,ама не. Доктора каза,че е нормално,да си хапвам колкото ми се яде  Simple Smile Това е за сега от мен Simple Smile

# 646
Привет!
Мога ли да помоля тези, които са минали БХС бихте ли споделили резултатите Praynig
Аз изтеглих моите онлайн и ги продиктувах на докторката, според нея всичко е ок.
Моите са разделени/вероятно всички са така/ на резултат за майката и допълн. инф-я
за доктора като за мен са риск за Даун 1 от 8100, а в инф-ята за док. е 1 от 500 и тя каза,
че всичко е наред. Но вчера получих официално писмо с подпис и печат от лабораторията,
където са ми подчертали, че трябва да отида и на късен БХС. Ще отида без съмнение, но взех сериозно да се притеснявам Rolling Eyes
Преди 4 години имаше само веднъж БХС и тогава на един ред пишеше висок/нисък риск и
подчертаваха едното.
Дано го правят само за пари/превантивно, че иначе доста майки ще шашнат.

# 647
Привет!
Мога ли да помоля тези, които са минали БХС бихте ли споделили резултатите Praynig
Аз изтеглих моите онлайн и ги продиктувах на докторката, според нея всичко е ок.
Моите са разделени/вероятно всички са така/ на резултат за майката и допълн. инф-я
за доктора като за мен са риск за Даун 1 от 8100, а в инф-ята за док. е 1 от 500 и тя каза,
че всичко е наред. Но вчера получих официално писмо с подпис и печат от лабораторията,
където са ми подчертали, че трябва да отида и на късен БХС. Ще отида без съмнение, но взех сериозно да се притеснявам Rolling Eyes
Преди 4 години имаше само веднъж БХС и тогава на един ред пишеше висок/нисък риск и
подчертаваха едното.

Резултата ти е много добър - при риск 0.002%, твоят е 0.00012%. За сравнение моя резултат е 1:23000, при риск 1: 7900. При мен пише, че при риск 0.2 % трябва допълнителен скрининг, но както виждаш ние сме далеч от този резултат.

# 648
Привет!
подчертаваха едното.

Резултата ти е много добър - при риск 0.002%, твоят е 0.00012%. За сравнение моя резултат е 1:23000, при риск 1: 7900. При мен пише, че при риск 0.2 % трябва допълнителен скрининг, но както виждаш ние сме далеч от този резултат.

Благодаря ти!
И при мен го пише това за допълнителната консултация  и точно него са ми подчертали както и
резултата 1 от 500 от допълнителната инф-я за докторката. Също и РАРР-А [плацентарен
протеин] МоМ Сс резултат 0,43.

# 649
  • При любовта
Синя птичка, не се притеснявай. И според мен са ти добри резултатите. Това, че са ти писали за втори БХС, може би заради този показател за лекаря 1:500

За най-информативен се смята "интегрираният" риск. Той включва всички показатели от първия и втория скрининг.
Този риск се влияе силно от точното измерване на ултразвуковите показатели в 11-13+6 седмица.

Вторият БХС се прави от 15 до 17 седмица, и точно за да се види този интегриран риск колко ще е.
Аз ще ходя другата седмица на втори БХС, заради възрастов риск за Даун 1:270 ... Иначе моят личен риск за Даун е 1 на 5300.

# 650
Отново благодаря!
Успокоих се малко. В понеделник ще говоря пак с докторката.
Възрастовият ми риск е 1 от 690.
Уф, дано всичко да е наред Praynig
Лека вечер! Hug

# 651
Здравейте мили дами!
Да се запиша и аз!На 28г. съм, втора бременност.Имам едно красиво момченце на 6 годинки и сме в едно лудо очакване на новият член на семейството.Очакван термин-01.11.
На всички ви желая безпроблемни и красиви бременности, много позитивни емоции и само слънчеви неща да ви се случват до големия финал!

# 652
Норичка здравей,аз си правя фраксипарин и при мен освен че има синки на моменти става и на буци който после се разнасят.Странно ми е обаче защо ще го спираш скоро,аз за себе си знам че ще го правя до края на бременноста.
Shyny, има отклонение в 5 фактор и за това като питах лекарката, тя ми каза, че щом е само 5 мога да мина на Аспирин Протект, но плавно.Иначе ми каза, че останалите продължават до края, а на мен може към 9 месец живот и здраве пак да ми изпише.Направо е ужасно с тия инжекции - и на мен целия корем ми е на топки и вече незнам къде да бия, то и кръв тече понякога!!!!
При мен също проблема е във фактор 5,но ми казаха да го правя постоянно,и си следя всички показатели на кръвосъсирването ежемесечно.Освен това док гледа и съдовете на плацентата към който при мен има отношение този фактор.

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 11:49 от Shyny

# 653
Здравейте дами.
Някой може ли да ми каже за колко време стават готови кръвните изледвание и урината, аз дадох в сряда и тъй като ще ходя на 23-ти, мисля да се обадя на лекарката да каже ако има нещо не в ред. Как мислите, или да си изчакам до 23-ти, то ей го къде е след 10 дни?
синя птичка на колко години си ако не е тайна? Аз съм на 33 и не ми се мисли за възрастовия ми риск  Whistling
mamabs добре дошла.

# 654
Здравейте дами.
Някой може ли да ми каже за колко време стават готови кръвните изледвание и урината, аз дадох в сряда и тъй като ще ходя на 23-ти, мисля да се обадя на лекарката да каже ако има нещо не в ред. Как мислите, или да си изчакам до 23-ти, то ей го къде е след 10 дни?
синя птичка на колко години си ако не е тайна? Аз съм на 33 и не ми се мисли за възрастовия ми риск  Whistling
mamabs добре дошла.

Аз правя моите в Рамус и стават готови на следващият ден.

# 655
Норичка здравей,аз си правя фраксипарин и при мен освен че има синки на моменти става и на буци който после се разнасят.Странно ми е обаче защо ще го спираш скоро,аз за себе си знам че ще го правя до края на бременноста.
Shyny, има отклонение в 5 фактор и за това като питах лекарката, тя ми каза, че щом е само 5 мога да мина на Аспирин Протект, но плавно.Иначе ми каза, че останалите продължават до края, а на мен може към 9 месец живот и здраве пак да ми изпише.Направо е ужасно с тия инжекции - и на мен целия корем ми е на топки и вече незнам къде да бия, то и кръв тече понякога!!!!
При мен също проблема е във фактор 5,но ми казаха да го правя постоянно,и си следя всички показатели на кръвосъсирването ежемесечно.Освен това док гледа и съдовете на плацентата към който при мен има отношение този фактор.
Нямам идея защо така се получава, но доки беше категорична, че мога да ги спра.Аз не съм правила тези неща за кръвосъсирването, а за съдовете на плацентата не съм разбрала да ме гледат. Утре ще запиша час за ЖК и тогава ще пускам изследвания.Много ми е объркано вече.А задължително питах доки дали поемам голям риск със спирането, но тя каза, че щом само 5 фактор дава отклонение няма проблем да мина на Аспирин Протект и към края на бременността, живот и здраве, пак ще ми изпише Фраксипарин. Вчера като я бих и не спря да ми тече кръв сигурно 10 мин. - направо е ужасно!!!!
Относно БХС някъде четох, че има риск при съотношение 1:250, ама това нищо не ми говори.Нали синдрома на Даун е наследствено заболяване, а риска се повишава след 35 год. възраст?И аз се притеснявам какви ще са резултатите и в сряда ще звънна да видя.Уж на ултрязвука всичко беше наред, ама притеснението си го има винаги.
Искам да питам има ли мами, които правят някакви упражнения за бременни, и ако Да, какви са те? newsm78
Приятна неделна вечер на всички и добре дошли на новите попълнения!!! Hug

# 656
Значи утре ще звънна. На мен ми ги взе сестрата при ЖК.

# 657

Аз още не съм започнала, но мисля да ходя на йога скоро - разбрах, че е разрешена.                              

# 658
Здравейте дами.
mamabs добре дошла.

Цветенце, на 32 ще стана след 2 дни.

# 659
синя птичка значи и моят ще е там някъде  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт