Нежният диктатор

• 7 042
  • 67
  •   1
Отговори
Та? има ли според вас такова понятие във взаимоотношениятя между хората, между съпруг и съпруга? Аз напълно съзнавам, че в развитието на темата ще бъда запитана от кактолкова се оплаквам, но истината е, че направо не мога да дишам.Толкова подтисната се чуствам!
И като се усетя че се оплаквам, се чуствам и още по-смазано от какво пък толкова наистина след като на пръв поглед имам чудесно семейство!? Защо тогава в мен се е натрупал страх, раздразнителност и то до такава степен че ето ме- споделям във форум и търся как да се преборя с това усещане и да върна жизнерадостноста в къщи и в себе си.
 Накратко -нормално семейство! Heart Eyes С две деца.С много приятели, заобиколени сме от хора които много ни се радват.Нямаме официален брак, но ето че 10 години се търкулнаха, от които последната 1 и половина започва все по тежка да ми става. Sad Никога не сме се карали.Умеем да говорим.Грешка- умеехме да говорим пълноценно.Напоследък вирее едно раздразнение. Но не това е в основата.
 Таткото е прекрасен, убедена съм че разказано накратко повечето хора ще се зачудят и ще ме успокоят, че какво повече се иска. Embarassed Работи, натоварено му е, но пък изкарва много добра заплата.Аз също работя- което е проблем за него.Не иска да работя. И от тук започват разминаванията.Имаме две деца на 9 и 12 г. Heart Eyes Той не че не иска да работя- аз щом съм се кефела нека си работя защото той разбира че не мога да стоя вкъщи затворена, ама моя кеф да ставал на гърба на децата и на цялото семейство било прекалено. В общи линии "диктатроската" нишка идва от там, че неусетно се налага и аз се улавям че мисля повече за неговия комфорт, отколкото за този на децата например.Натрупала съм старх да не "дразним" ако го занимаваме след работа.Неусетно от ужасно комуникативен човек се улавям че съм преминала в комуникатвен човек съобразяващ с него.Не мога да отрека всички неща които прави за мен.Не мога да отрека че промени навиците и разбиранията си заради мен, но смятам че това не е заради мен, а се случва неизбежно когато хората са заедно.Казвам го не като огромна похвала или критика, а за да разберете, че отчитам и нещата които би трябвало да са ми в плюс. Тоест не искам да залитам в посока на мрънкане и оплакване, а да нвзляза в дискусия която надявам се да ми е от полза, за да не премина в "съквартирантското" общуване със съпруга ми.На мен така не ми се живее. NaughtyТой се грижи и си изпълнява нещата, аз се грижа и благодарно си му изпълнявам нещата и като няма караници, айде всичко е наред и живота да си върви. За мен това е да "дишаш мъртъв"
 Понеже таткото работи и се грижи за нас, осигурява ни добъбр стандрат, аз се чуствам виновна да се оплача, но ето правя го. Rolling Eyes
Работи. Много- е като кажа много- ми нормално работно време. Изкарва добри пари, но виждам че психиката му сдава багажа. Казвам му - напусни! Махни се, смени я тази работа...Не, не можело  пък и да я сменил- той радикално не искал да работи!Давам предложения, не, отхяърлят се, как съм си я представяла тази работа. Мога с две и двеста.Говорим си, казвам му че за мен душевния комфорт е по-важен, освен това се знам че без пари няма да останем.Знам си че винаги има изход, но след като така пагубно започва вече натрупаната умора да му влияе, по-добре да бъде дързък и да направи някаква радикална промяна!
 Къде е проблема според мен. newsm78Според мен 10 години брак си казаха думата.Ние се събрахме много млади.Аз бях разведена с детенце, връзката ни бързо се завъртя, бързо се появи второто ни детенце!Семесйтво за чудо и приказ.И двата пораснахме заедно, с много се справихме, заобиколени сме от хора, винаги сме били (пу пу) задружни, говорещи обичащи се.
Е да де! Ама на фона всичко което казах разбира се има камъчета които не сме позволявали да обърнат каруцата. И ето че дойде момента в който намен тези камъчета ми се струват канари и започва да ми става трудно да дишам. Tired
Мисля че от особенно значение е и факта че децата поотраснаха и него като че ли започва да го удря кризата на срената възраст. Младоста започва да му липсва. Наваксва с музика, с желание за купон. Недовоелн е от живота.Не му е подредено, не му е изчистено, не е доволен......Преди няколко дни ме смаза с безкрайно тежка обида че бил нещастен.Ей такива очи ококорих- и какво казвам правим толкова време заедно, то има решение. Ми обичал ме, това било! викам ми то и аз те обичам, ма ако някой ще е нешастен цял живот не е ли по-добре да се обичаме от разстояние!? Thinking
 изобщооооооооо. Да, последва извинение, но няколко дни след това всичко по-старому-апатия от живота.Никога никаква домакинска работа не е захващал. С децата уж помага.
Уфффффффф, ни така ни иначе, каквото и да кажа, веднага има и какво да добавя и от другата светлина.
изобщо струва ми се грозно, че се оплаквам.
Но е факт, че загубих лекотата!  Confused
да поговорим тук, а? има ли някой който схваща за какво говоря без да съм изпаднала в подробни дребни примери, които между другото е грозно а се изреждат но най-добре биха описали картниката!?

# 1
Ами аз, честно казано не схващам.
От какво точно си недоволна?
Преди е бил нежен, любвеобилен, а сега е студен и безразличен?
Или е бил весел и забавен, а сега е тих и далечен?
Или е ходил с желание и страст на работа, а сега е .....апатичен?
И тези камъчета, за които казваш, че са станали канари....ти си знаеш какви са, ама защо не сте ги изритали от пътя ви, докато са били точно малки камъчета, а сте чакали да "пораснат" до огромни скали?

# 2
Проблемът не е нито в теб, нито между вас двамата.
Нормално е човек в някакъв момент (а това на практика се случва често) да се почувства изтощен, уморен, дори обезсърчен. И причината за това да не е в партньора. Условията, при които сме принудени да живеем са тежки и изтощителни. Натрупва се непоносимост и горчилка към това, че нещата не вървят в направляваната от нас посока... Нормално е и това да се отрази на настроението ни, дори на желанието ни за живот...
Такива разговори - "Аз се чувствам нещастен" са нормални и е обяснимо защо той споделя точно това с теб - ти си най-добрият му приятел. Човек споделя с най-добрия си приятел и най-ежедневните неща, и най-деликатните. Знае, или поне предполага, че ще проявиш разбиране...
Затова и продължавайте да разговаряте, да споделяте... но не го обвинявай, не го притискай с предложения за постъпки, за които той не е готов да предприеме.
Не вярвам, че иска да те напусне. Вярвам, че те обича... Вярвам, че иска да бъдете заедно и да продължите да се борите с трудностите заедно, както и да се радвате заедно на щастливите моменти от живота ви...
Търпение и разбиране... Нежност и топлота - това му дай и съм сигурна, че няма да сгрешиш.

# 3
ами накратко, осигуряват ти нужния стандарт, а пък ти трябва да си доволна. Довлна съм.
Дребните камъчета са вечните глупави ежедневни разпри. Оплаквам се основно от апатията която го е хванала и "депресията" която влачи вече година.Какво ли не опитах за да повдигна духа му, но на аргумент искам да живея в гората, писна ми да работя какво да кажа. подкрепям го от няколко месеца упорито му пиля на мозъка да напусне.Той уж "мърмори" от рабоата си хем не иска да се махне от там.Просто той е от хоарата които си върши добре работата, похвалите разбира се го радват.Та хем да се махне, хем да е велик и да продължава да се преборва.
Дребните камъчета са като НИЩО, ама нищо да не се пипа вкъщи от негова страна.Сяда вечеря, преди това е измърморил колко е убжасно и наблагодарно от моя страна да не е готова вечерята коато се е прибрал. Като се е нахгранил вече е благ, но на мен ми е останало слугинското чуство.Вдига си чинията от масата все е дно на столова.После следва гледане на новини и телевиязия, които допълнително го изтормозват, защото подпалва колко е нещастна нашата държава. Всичко да е изпрано, подредено, сготвено, каква ми е работата, и децата да са прилежни, погрижено да е за тях.....аз хубаво ходя на работа, защото той благодетеля, рабира нуждата ми да общувам с хора, ама като тая работа вредяла на семейството за какво съм работила. Опитвам се да говорим на тема отговорности и задължения- той неговтите ги вършил и било нечестно аз да не си върша моите.....Само да отбележа че вкъщи ремонти правя аз.Ако има някой не може да боядисва с латекс това е той- просто защото не му е работа- можел ма си имало хора за това.Ок съгласна, ама тия хора искат да им се плати накрая аз боядисвам. Мине ме бил карал- ми да, правя си го самичка, защото мен в крайна сметка са ме треснали идеи да е хубаво в новата стая! Напоследък е решил да си вземе живота в ръце и да не се съобразява с мен. Като кажа да направи нещо и ме пита "защо" пред гости например. След това му обяснявам че ме е поставил в нетактична ситуация с това "защо" той ми вика  ми нямам ли право на мнение, ще си питам. Изведнъж реши да ме превъзпитава.
нежно диктаторство за мен си е например също когато аз пазарувайки съобразявам и питам, той когато реши отива и купува- той купува нещо 2-3 5 пъти по-скъпо, защото ок изгодна покупка, необходима и т.н. Проблеми от моя страна никакви.Е да , ама в следващия момент когато аз реша и купя и ми се възмиощава колко не на място е това и колко неразумна покупка е. И като знам че той изкарва парите.....Гледала съм винаги да рабитя.просто така съм научена!
А камъчетата, ми не биеха толкова на очи, уморен след работа- нека си почине, грижела съм се за комфорта, обаче да лежиш и да се оплакваш че живота си минава пък ти нищо не правиш....еми писна ми да толерирам, по-скоро издържам вече това.

# 4
Проблемът не е нито в теб, нито между вас двамата.
Нормално е човек в някакъв момент (а това на практика се случва често) да се почувства изтощен, уморен, дори обезсърчен. И причината за това да не е в партньора. Условията, при които сме принудени да живеем са тежки и изтощителни. Натрупва се непоносимост и горчилка към това, че нещата не вървят в направляваната от нас посока... Нормално е и това да се отрази на настроението ни, дори на желанието ни за живот...
Такива разговори - "Аз се чувствам нещастен" са нормални и е обяснимо защо той споделя точно това с теб - ти си най-добрият му приятел. Човек споделя с най-добрия си приятел и най-ежедневните неща, и най-деликатните. Знае, или поне предполага, че ще проявиш разбиране...
Затова и продължавайте да разговаряте, да споделяте... но не го обвинявай, не го притискай с предложения за постъпки, за които той не е готов да предприеме.
Не вярвам, че иска да те напусне. Вярвам, че те обича... Вярвам, че иска да бъдете заедно и да продължите да се борите с трудностите заедно, както и да се радвате заедно на щастливите моменти от живота ви...
Търпение и разбиране... Нежност и топлота - това му дай и съм сигурна, че няма да сгрешиш.
Анджали, отговора ти наистина ме докосна. Хубаво ми стана, че някой разбира умората по начин който и аз, но ето , в моя отговор следващ вече се вижда безсилието ми, което преминава в глупави оплаквания.Като цяло знам че си права, но когато силите се изчерпват.?

# 5
Понякога животът е поредица от падане и ставане... Поредица от болки и страдания... Но и в същото време той непрестанно си изисква да вървим по избрания път... Животът, освен всичко друго, изисква и жертви. Но аз винаги живея според принципа: "Направи добро, утре то ще ти се върне." Ако запазиш благородството в себе си и подкрепиш съпруга си в тези толкова трудни моменти, вярвам че той ще го оцени и ще ти отвърне по същия начин, когато ти имаш нужда от това, някой ден...
Но всички тези съвети могат да ти помогнат, ако ти самата чувстваш и си сигурна в любовта му...
А и грешка от наша страна е да смятаме, че мъжете са съвършените същества - негрешащи и винаги силни...

# 6
На мен нещо не ми е ясно...как така след като и двамата работите, ти въртиш домакинството?
Той не помага ли?
Кога ти остава време?

Или той има по-дълго работно време от теб?

# 7
На мен нещо не ми е ясно...как така след като и двамата работите, ти въртиш домакинството?
Той не помага ли?

Кога ти остава време?

Или той има по-дълго работно време от теб?
ето, за това тръгнах от израза "нежния диктатор"
не, не помага. Смята че е мое задължение да се грижа първо за къщата и семейството и след това работатами, след като той се е погрижил да ни осигури доходите. Обикновенно той се прибира малко преди мен..Но да не си кривя и душата, не си мислете че съм перфектната домакиня. Не съм, но в общи линии ми е подреден дома. Никога не съм била от супер подредениете,  маниачка на тема чистота...Грешка отчитам като не съм си научила децата да подреждат, ама пък винаги ми е било важно повече да играем заедно (когато бяха по-малки) от колкото да лъскам къщата.
 Абе какво да говоря...преди месец ми се обади да ме пита дали не искаме с децата да почистим пред гаража че се очаквали дъждове и да не се наводни.....
 колкото и да се опитвам да съм дипломатична има си примери, които ме вадят от равновесие. Е не мога сто дини под една мишница и се опитвам да намеря начин да го кизкарам от това негово апатично настроение.....живота виждаш ли минавал!
 зачетох се в темата какво прави мъжете щастливи и изпаднах в ужас от първата страница- стигам до извода че е нужно ние да сме супер герои.

# 8
Понякога животът е поредица от падане и ставане... Поредица от болки и страдания... Но и в същото време той непрестанно си изисква да вървим по избрания път... Животът, освен всичко друго, изисква и жертви. Но аз винаги живея според принципа: "Направи добро, утре то ще ти се върне." Ако запазиш благородството в себе си и подкрепиш съпруга си в тези толкова трудни моменти, вярвам че той ще го оцени и ще ти отвърне по същия начин, когато ти имаш нужда от това, някой ден...
Но всички тези съвети могат да ти помогнат, ако ти самата чувстваш и си сигурна в любовта му...
А и грешка от наша страна е да смятаме, че мъжете са съвършените същества - негрешащи и винаги силни...
Анджали успяваш да ми вкрваш спокойствие с умерения си тон и търпението което лъха от постинга ти.Принципно си много права.Абсолютно съм убедена в любовта му, както и в моята.Въпроса е, че ми свършват батериите. Аз дърпам нагоре той дълбае надолу...вече и мен повлича от безпомощност.А аз съм слънце човек, греещ.не могат разни си ти там депресии и трудни моменти да ме съборят! Обаче вече давам накъсо....
За съжаление не мога да започна работа която да изкарвам колкото него.Наистина няма как. Защото колкото и странно да звучи го разбирам напълно, тоговорноста му не е малка и натоварването му изпива силите...Но пък и да чакаш свисше някой да ти разнообрази живота.Ми не става!

# 9
Явно е, че съпруга ти се намира в труден момент и има нужда от твоето търпение. Явно е и, че в момента той е по-слабият - емоционално и душевно, а по-слабите се нуждаят от подкрепа и разбиране. Сега ти си по-силна и той го вижда, затова и така да се каже се е облегнал на теб. Вероятно и ти си изпадала в такива емоционални или душевни пропасти, а ако не - то се опитай да се поставиш на неговото място, да видиш нещата така, както той ги вижда и чувства. Липсва му стимул, мотивираност, нуждае се от насърчение... Но животът със своите тежести го притиска и изтощава. А от там пътят до изнервеността и недоволството е кратък...
Какво можеш да направиш ти? Както вече те посъветвах - да проявяваш търпение и не приемай лично случващото се, остави и времето да помогне всичко отново да се подреди.

# 10
  • Galaxy 13197853088
Много дълго ...
Какъв е проблема?
Ако може в 3 реда

# 11
в три реда Peace:

Тя- отегчена от еднообразието и навика на спокойния живот, който е около нея...
Той- свикнал с еднообразието и навика на спокойния живот ...
Решението: разчупете ежедневието с общи разходки или работа на открито...

# 12
Разглезено дете - колкото повече му се връзваш на капризите, толкова повече ти се качва на главата.

Много дълго ...
Какъв е проблема?
Ако може в 3 реда

... неусетно се налага и аз се улавям че мисля повече за неговия комфорт, отколкото за този на децата например.Натрупала съм старх да не "дразним" ако го занимаваме след работа.

Работят и двамата.
След работа - (тя се прибира по-късно от него) се кара, че не му е сготвено вече, яде и сяда пред телевизора, не се интересува от нищо, иска само от децата и нея да ходят около него на пръсти, за да не го раздразнят, освен ако евентуално не трябва да бъде обслужен за нещо.

# 13
  • Galaxy 13197853088
Ясно, тя трябва да узрее.

# 14
  • София
Лелеее, колко разбиране се лее в тази тема за един търтей!
Да ме прощава авторката, ама никаква нежност не виждам аз в тази диктатура. Лабрадор ми е ясен, за него жената трябва да е боса, бременна и до печката. Анджали също я разбирам, за нея жената трябва да е винаги в поза партер за мъжа си.
Ама теб, Даре, теб не те разбирам.
Мъжът ти решава целия ти живот и на всичкото отгоре недоволства? Моля?? Ще работиш ти понеже той благоволил да забележи, че имаш нужда от социални контакти. Ама не и ако това му застрашава топлата супа и изчистения кенеф. Егати турчина е този човек, извинявай, ама колкото и да се напъвам, нищо хубаво не мога да видя в него.
Изкарвал пари - ами мерси ти на такива пари, дето трябва да им се отблагодаряваш с толкова усилия. Ти си се превърнала (тоест не си още, но си почнала) в някаква гейша, която се грижи само за комфорта и желанията на мъжа си и нищо друго не трябва да я интересува. Можеш да имаш свой живот само доколкото това не нарушава неговия кеф. Попречи ли му нещо, край, виновна си.
Как изобщо може да си помисли някой, че при две големи деца и двама работещи възрастни, след работа единия не само че ще се опне на диванчето и няма да пипне нищо, ами и ще критикува другия, който си скъсва Д-то от работа, само и само да угоди на бея.
Абе, хора, в кой свят живеете, че намирате това за нормално?

Общи условия

Активация на акаунт