Неа Врасна - Гърция

• 200 708
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • софия
Вече сме в Аспровалта  Sunglasses. Чудно е, чудно! Няма такова спокойствие.
Плажа ми се струва още по-каменист, или пък съм го забравила от миналата година  newsm78. Утре ще потърсим този в Олимпиада, поне по снимки ми се видя много хубав пясъчен. Междувременно се обадих и си запазих стая за по-сигурно в същата къща, в която бяхме.
Водата е чай, времето е жега  Grinning

# 91
shhhh... приятно изкарване...завидях ти...ние сме от 22 за 10 дни  grinning039
Да споделя(че забравих) за плажа след Ставрос, посока Олимпиада освен че е плитко, няма камъни, само пясък, а през седмицата е повече от спокойно...пускам снимки.
http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1339483585m.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/images/viu1339483680b.jpg

# 92
shhhh... приятно изкарване...завидях ти...ние сме от 22 за 10 дни  grinning039
Да споделя(че забравих) за плажа след Ставрос, посока Олимпиада освен че е плитко, няма камъни, само пясък, а през седмицата е повече от спокойно...пускам снимки.
http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1339483585m.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/images/viu1339483680b.jpg

Ех, чуден е!

Плажовете около Керамоти и около Кавала са подобни.Ние оставихме почивката за края на август или началото на септември, защото ще сме с едни приятели. Те обаче не си падат по-дълги пътувания и ще сме в района, все пак е най-близо от границата. Нямам търпение....а е толкова далеч - два месеца  Confused

# 93
  • софия
привет, снощи се върнахме. чудно си починахме, никакви хора нямаше. миналата година бяхме съвсем в началото на юни и май беше по-населено.
жалко, че чак сега виждам снимките на плажа, щяхме да отидем. иначе се отказахме, защото "ми то сега къде ще ходим с колата, дали ще има къде да се яде, пък дали има едикво си"... малко сме трудни на такива работи. пък и нали ни беше къщата на плажа почти и бяхме само за 3 нощувки.
абе здраве да е, за догодина вече ми се ще да идем по-надолу на халкидики. искам бистра и синя вода  Sunglasses. на аспровалта малко е мътилка и зелендрак, може би от струма. вчера, нали си тръгвахме, се беше избистрила и рибки се виждаха.

# 94
Всъщност водата обикновено е съвсем бистра, ето пример: http://media.snimka.bg/2406/011066657.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/2406/011066655.jpg?r=0
В момента на плиткото наистина не е таква, явно заради теченията - много е топла за това време на годината. Но със сигурност не е заради близостта с реката  Peace

# 95
  • софия
а точно такава ни беше последния ден  Sunglasses
и наистина беше много топла

# 96
  • София
Привет.
И ние ще ходим тази година за първи път на море в Гърция ( освен веднъж до Тузла, но за 1 ден и не се брои ). Реших да е по-наблизо, в района на Тузла, Врасна или Ставрос, но имаше само едно свободно студио от 26-ти юни в Ставрос. Така че сме там. Ще споделям впечатления като се приберем Peace

# 97
Направих си акаунт специално, за да напиша впечатленията си
от Неа Врасна и по-точно за плажа й...
Има изглежда участници с интереси, които с удивително постоянство
представят една погрешна картина за тукашните условия.

Ядосва ме това, че според  най-активния от тях тук е особено подходящо
за деца. Това не отговаря ни най-малко на истината - плажът не е
с едър пясък, а с малки камъни. Оптимистът казва "едър пясък", да ама не!
Без да съм песимистка казвам - боде! Малки камъни и парчета от миди - докато
свикнеш и трябва да си заминаваш. А за морето - доста своенравно и на метър
от брега - дълбочина над човешки бой. Е, кое му е за деца?

НЕКА НЯКОЙ, КОЙТО СКОРО Е БИЛ ТАМ ДА КАЖЕ КОЙ КРИВ, КОЙ ПРАВ?

Аз съм дотук. Има едно място на Ситония с фин пясък и 20 метра навътре
в морето с дълбочина половин метър.
Е, там виж е прекрасно за малки деца, НЕ И ТУК!

# 98
Величка66, понеже допускам, че визираш мен под "най-активния" (сори, ако греша), счетох за нужно да ти отговоря.
За пореден път казвам, че има разлика между плажа в Неа Врасна и Паралия Врасна примерно. За много хора двете места са едно  също нещо, но не е така. Не знам ти къде си плажувала.
Нкъде не съм се опитвала да заблуждавам който и да е за условята тук. За мен няма по-приятен пясък от този на Карибите, но ми идва малко далечко за редовна почивка. Затова говоря за условията тук (които са на няколко часа път от повечето места в Бг). И под условия нямам предвид само пясъка. Действително тук е спокойно и сигурно, няма я блъсканцата от повечето курорти по нашето море примерно, няма ги безкрайнте сергии, огромните разностилни хотели и т.н. Има приятна крайбрежна алея, ниско строителство, предимно къщи/вили с поддържани градини, таверни и кафета, разни занимавки за децата, чисто е...На много семейства с деца (не само от България) всичко това им харесва тук и идват всяка година.
Гарантирам, че на плажа в Неа Врасна има пясък - да, едър, но това е пясък. Не са камъни. Обиколила съм доста плажове по света, за правя разлика между двете - камъни и пясък.
По отношение на дълбочината на морето също дадохме алтернативи, за тези за които това е фактор. Моето дете е малко и влиза с пояс в морето. Всеки си знае детето и сам преценява къде ще му е най-добре и най-спокойно.
За мен лично няма значение на кой колко му харесва тук. Моето семейство се чувства добре тук и това за мен е най-важното. Точно толкова добре се чувстваме и на много други места по света. (Изключвам безумието на Сл. Бряг по това време миналата година.) Пак казвам - има безброй много по-хубави места и плажове, включително и в Гърция. Просто районът наоколо е достатъчно приятен за няколко дневна или седмична почивка на достъпно разстояние, при нормални уловия, на прилични цени. Това е. Peace
Стана дълго, затова приключвам..и отивам на плаж Sunglasses

# 99
  • София
Old Sport, знаеш ли някаъв сайт, в който мога да проверя за времето, специално за другата седмица Hug. За региона става въпрос, разбира се

# 100
Нели, заповядай: http://www.accuweather.com/en/gr/asprovalta/186323/weather-forecast/186323
Топло е, слънцето е силно, но все още не е свръх горещо и нощем се поразхлажда  Peace

# 101
  • София
Благодаря ти Hug
Ех, сряда и четвъртък ще вали Cry

# 102
Тъкмо ще освежи малко обстановката. И да вали - бързо се оправя, не бих се притеснявала  Peace
Приятно изкарване!  bouquet

# 103
  • София
Дано да не е цял ден. Благодаря ти още веднъж  bouquet

# 104
Величка66, понеже допускам, че визираш мен...

Олд Спор: Не знам какво значи "сори", но ми е ясно къде "плажувам" и къде мореплувам. Щом се обръщаш към мен и твърдиш, че си се разпознал(а), знай, че ако беше мъж щях да те поканя да мерим диаметъра на камъчетата. Щом си жена - не ме интересуваш ти и децата ти, които издържат на всичко (да не са нинджи или олимпийски шампиони по плуване?) и за които казваш "Всеки си знае детето и сам преценява къде ще му е най-добре и най-спокойно".

Аз преценявам, че ако човек си сложи ръка на сърцето може да каже така: "Курортът Неа Врасна е добър за хора след критическата възраст и без претенции по отношение на на всичко онова, което се запомня с години като незабравимо изживяване"...

Чао!

Общи условия

Активация на акаунт