Отговори
# 570
  • София
Здравейте момичета!
Честита нова година на всички,да сме живи и здрави и ние и дечицата ни,много  късмет на всички и пълни къщи с любов!!!

Раденцея честита ви принцеса,уникална е ,много оформенко бебче,да ви е жива и здрава и много послушна!  Heart Eyes

Ние още се напасваме май,аз изпадах в едни състояния на депресии колко лоша майка съм,на моменти ми е трудно с двмата и да ви кажа майчета на деца с малка разлика евала каксте се оправили,аз хем Ники е голям и на моменти съм ей така  #Crazy
Дано скоро се напаснем напълно,сега уж сме малко по-добре.

Ники за Коледа получи доста неща,ето отчет на играчките.

Лаптом малки гений-игра една вечер сега е забравен.
Влак имитация на лего от джъмбо - игра 2 дни сега е прибран,че ми заемаше половината хол,не го търси.
Писта хот вилс - игра един ден,седи си непипната вече.
Лего пожарна - с това се играе всеки ден,има няколко лега полицаи и една пожарна и все с тях играе,вече май само лега ще взимаме.

# 571
Честита Нова Година момичета! Желая ви много щастие и здраве!

Ние се позагубихме малко по планините,но сега ще разказвам:)
Раде, Ивелина е страхотна кукла Hug
Наде, споко и ние сме на същото дередже, но когато последния път аз казах "подари на някой количката ако искаш, нали и без това няма да имаме повече деца"...Жоро замънка "...а не се знае.." Иначе все това си повтаря...

За подаръците: От майка ми получи кукла на Рапунцел, която като я видя и пищя от радост (съжалявам,че не й направих клип) - много и се радва и не я оставя все още. Другият подарък беше кукла, която пие вода, прави балончета и пишка (почти не става) - никакъв интерес, погледна я и продължи да разопакова. Тъй като много искаше от кученцата на Барби ( ама да ме прощават за 70лв, нищо да не правят) и взех едно от Джъмбо за 20 лв, което с дистанционно ходи, лае и си върти опашката - и на това пищя и беше голяма радоста, даже пусна и репликата : "Не мога да повярвам, точно това исках"...беше много много щастлива...след което аз спрях да раздавам подърците (реших че след такава радост при виждането на Рапунцел и кученцето всичко ще е безинтересно).
От свеки получи кукла - 110 см, която трябва да ходи механично ( затова я купила жената) , но естествен се сещате колко ходи - на нея средно и се зарадва, повече от бебето.

Въобще оцелихме с подаръците:)

След което веднага след Коледа заминахме на Семково. Не развалихме традицията с Жоро да се изпокараме там, но обикновено на почивките така става. Рали се учи да кара ски, но само първия ден, след това получи подарък шейна -лопатка и вече ските не й бяха интересни. Намери си приятелка там (едно наши познати бяха там), с която Жоро не спря да я сравнява.

# 572
  • Пловдив

с която Жоро не спря да я сравнява.

Надявам се в положителна насока за Рали.Ако не да му пратя моето добиче  Joy.Да види какво е.Рали за мен е доста развито дете за възрастта си

# 573
Продължавам,че не мога да пиша дълги постове и аз:)

И това момиченце стана вчера на 4, но до Рали изглеждаше като на 6-7 години, беше много самостоятелно, ядеше колкото мен, запознаваше се с всички, на моменти майка му и баща му се чувстваха неудобно, защото то прекаляваше със своеволията. А до него Рали изглеждаше толкова срамежлива и затворена ( да не говорим пък колко слаба). Майката и бащата така и не ми казаха колко тежи, но определно беше много по-тежка от Рали. И Жоро през цялото време говори на Ралица като се размрънка "Виж Валерия не прави така", което за мен беше ужасно да я сравнява.
На Нова година децата издържаха до 2,30 и после аз се прибрах ( а толкова ми се оставаше, защото беше много весело, но Жоро не признаваше да се прибере той при Рали).
Иначе на Коледа отиде в Брилянтин, а аз останах да подреждам багажа и познайте - взех му два пуловера и нито един панталон Joy Joy Joy да си седи да си подрежда (после на 28-ми един приятел дойде и по него му дадох други дрехи)..и още един бисер - Силвето да не чете:
На 1-ви продължава купона в ресторанта (той беше точно под нашата стая), ние с Рали сме заспали и към 2,30 се събуждам и чувам как някой пее "Да те жадувам " на Сигнал на микрофон, ама фалшиво...при което се сещам,че е Жоро #2gunfire звъня му и му казвам,че ако не спре да пее (силно казано пеене) и не се прибере до 10 минути, ще си спи в ресторанта..при което той се прибира след 25 минути и аз не го пуснах в стаята Mr. Green Mr. Green Mr. Green Казах му да си спи при нашите познати (нали се сближиха много в ресторанта) и той при тях изгонен...на сутринта нищо не смее да каже, а другите не смеят да ме погледнат да не им измисля някое наказание и на тях ( те бяха и 5-6 години по-малки от нас)...много ми беше весело,че не го пуснах..обясних му,че не можеда се забавлява 6 дни само той, а аз само да се прибирам в стаята ( познатите си водеха баба, за да спи детето им при нея).
Иначе другото момиченце какви дрехи носеше - направо ми ставаше жал, а като чух какво му е донесал Дядо Коледа ме хвана срам да разкзвам на Рали какво й е донесал. Само казах на Жоро: "Ето тези хора не могата да имат второ дете, не ние". Sad

# 574
  • София
Наде,Маринка, и моя не искаше втро дете,ама аз съм Овен все пак и много исках и го убедих.Сега определено се рдва на 'Радост,особено като са насеме съм го хващала яко да я лигави,иначе уж е на положение.Та дерзайте и вие!!! Wink Минете с номера за наследника   Mr. Green

Иначе ето и няколко бисера от Никола.

Мамо,не искам да ходя на градина,защото там няма да виждам неббето.
Тази 11-ка /трамвай/  има разсройство.Какво има???Разстройство.Какво???Абе разстройство,което казва спирките  hahaha  разбирайте устройство.
куклен вятър=куклен театър
Ники вижда за първи път негър и пита:
Мамо този защо е черен?
Ами има и черни хора маме,те са си като нас само дето са черни.
А какви са отвътре?

И няколко дни сле срещата с негъра,още не бях родила и Ники пита:
Мамо,нашето бебе черно ли ще е?Simple Smile)))

# 575
hetera ти си станала отново мама!  Честита ти красавица.
Как се чувстваш с второ?  По подготвена ли беше и по добре ли се възстанови?
Любопитно ми е, какво да очаквам.  Някой съветче?

Относно черните хора, моя син още не вижда цвета на приятелите си.  Обаче!!!! вижда родителите, което е странно.  Защото пита приятелчето си (което е черно), защо не му е казал, че има черна майка.  Тоест децата не виждат децата ... много странно, може бе като порасне ще започне да прави разлика.

# 576
  • София
Албенче,по-лесно и бързо се въстанових,дори пробвах и вече мога да правя коремни преси,предния път и след трети месец от секциото ме болеше и не можех,но според мен е заради лекаря,този път бях при по-добър спецялист.
Иначе с 2 деца е голям купон,както казах на моменти се отчайвам,но ще свикнем,още се учим,май влизам във форма  Simple Smile
Иначе относно бебето съм много по-спокойна за гледането,не се шашкам толкова,по-лесно е някак си имаш опит:)

# 577
  • София
Весе, видях ти темата за това как се съчетава всичко с  малки деца и т.н. и все се каня да си кажа мнението. Зарежи ги тези ултра успешни майчици, домакини, подържани жени и бизнесдами едновременно, много ме издразниха. То бива завишена самооценка, ама чак пък толкова hahaha От опит ще ти кажа, че след някой и друг месец всичко ще се е нормализирало, дотогава гледай децата и не отказвай странична помощ. А след година-две вече ще се занимават заедно. Моите най-накрая започнаха да си играят и е голямо улеснение (не че не се карат и бият, но все пак има огромен напредък).
Наде, Илия пък дето е толкова отдаден баща защо така се дърпа също за 2-ро? Сигурна съм, че ще размисли.
Марина, при вас никога не е скучно. А как ми се ходи на планина... Преди  дена заведохме децата на Алеко и скоро няма да повторим - половин София беше там. Повечето време чакахме на опашка за нещо. Децата не се изкефиха на пързалянето със шейни и само мрънкаха. Може би трябва да купя на Михаела такава шейна лопата, дано да я одобри.
Новата година посрещнахме с нашите и за пореден път баща ми съсипа празника - то не беше критика към децата, към мен, към баба ми и т.н. и всичко на доооста висок глас и нон стоп. Децата също бяха на ниво. Днес Евгени има рд, но пък Михаела е с Т.

# 578
  • София
Миме, да ти е жив и здрав мъжа! Да те глези повече, а и ти - него! Simple Smile

Много смешни случки  Joy И брат ми един път жена му не го пуснала след като закъснял след някакво излизане. И той отишъл при майка си... която също не го пуснала  hahaha
Албенче, много ми е интересно как Джордан не обръща внимание на външния вид на приятелчетата си.. При нас има китайчета и в яслата лелите авно така са му казвали на детето, защото Бела дори не й знаеше името.. Докато сега май даже са приятелки с Чин Simple Smile

За Илия е много сложно..
Той искаше второ дете, даже искаше и да осиновим на по-късен етап, стига да се справяме финансово... Аз отлагах.. После предложих първо да си подадем документи за осиновяването, пък за раждане да изчакаме още малко... После ни налегнаха други проблеми и темата за поколението остана на заден план.
От известно време ми казва как не му се занимава отново с всички неща около едно бебе, най-вече това че са много крехки и "чупливи".
А когато вчера говорихме по темата по-обширно, излезе наяве и по-основната причина, за която аз подозирах, но ще ви я кажа на следващата среща Simple Smile Която кога ще бъде?
А моето мнение по въпроса е, че искам деца, но само при мисълта да правим секс без предпазни средства и пак да забременея от раз и се паникьосвам тотално. И то защото психически не знам как ще ми понесе поредното застояване вкъщи. Иначе смятам, че тялото ми е създадено да бъде бременно.. иначе защо толкова трудно отслабвам  Joy
Трябва пак да попитаме Белка на какво мнение е и да се водим по нея... Ако иска, ще съм по-настойчива...

# 579
Докато не съм забравила - че напоследък нещо съм изперкала ...нашите деца сега нали всички са първа група в детската? Това трябва да означава,че ще тръгнат на училище на 7 и половина, което ще е меко казано "късно" newsm78 Таткото на момиченцето от почивката , което вчера направи 4 ми обясни,че са говорили с директорката от тази година директно да мине във втора група, за да може да тръгне на училище на 6 и половина, тъй като границата била между 6 и половина и 7 и половина. Вие мислили ли сте по този въпрос??? За Рали, която тепърва тръна на детска е невъзможно минаването във втора група newsm78 на този етап...
Аз съм тръгнала на 7, но мисля че днешните деца се развиват по-бързо и ако изчакаме до 7 и половина няма да е удачно..

# 580
  • Пловдив
Докато не съм забравила - че напоследък нещо съм изперкала ...нашите деца сега нали всички са първа група в детската? Това трябва да означава,че ще тръгнат на училище на 7 и половина, което ще е меко казано "късно" newsm78 Таткото на момиченцето от почивката , което вчера направи 4 ми обясни,че са говорили с директорката от тази година директно да мине във втора група, за да може да тръгне на училище на 6 и половина, тъй като границата била между 6 и половина и 7 и половина. Вие мислили ли сте по този въпрос??? За Рали, която тепърва тръна на детска е невъзможно минаването във втора група newsm78 на този етап...
Аз съм тръгнала на 7, но мисля че днешните деца се развиват по-бързо и ако изчакаме до 7 и половина няма да е удачно..

E,как ще прескочат група в ДГ?Иначе това с училището го мислехме миналата година и решихме,че на 7 г и половина е ОК.Няма да са единствените големи,че даже ще има и по-големи от тях.

# 581
  • София
Михаела е 2-ра група и като гледам огромната разлика между нея и останалите от групата мисля да направя всичко възможно да кара 2 пъти предучилищна група и да тръгва на 7+. Не виждам плюсове на по-ранното тръгване на училище.

# 582
ЧНГ и от мен Simple Smile
Включвам се пак набързо, защото и аз не съм от супер-майките, които се справят успешно с хиляда неща, нито съм многоръкия Шива, нито наполеон .... та, по темата с училището .... и Плами ще трътне на 7+ на училище, и аз нарочно избрах да не тръгва по-рано на детска градина, каквато опция имаше. Не искам да я лишавам от детство, всичко ще си дойде с времето - и училище, и университет (дай Боже), нека сега се наиграе и налудува, не мисля, че ще изостане в развитието си.

# 583
  • Пловдив
Етървата много ме натискаше да я пускам на училище от 6 г и нещо,защото цитирам "много е едра".Къде го видя това едрото просто не знам?Тя просто си беше решила да дудне да я пускам по-рано.Колко било прекрасно да си на училище на 6.За справка нейната дъщеря е март и си тръгна с набора  Laughing .
Аз също мисля,че няма смисъл да й съкращавам волните години.Ще си тръгва с всички и така.

# 584
Отдавна не съм се забавлявала толкова на постове, благодаря ви от сърце  Joy

Марина, мисля, че ако направя дори едното от двете неща на моя мъж после той няма да му пусне да си вляза у нас....  newsm78

Елфи, не знаех, че избират децата по "едрина" за училище, тази твоя етърва е доста гениална. А и явно нейната е по-скоро дребничка... Едно от нещата които ненавиждам е бъркането в работите и даването на акъл от "по-висшите" роднини от женски пол  #2gunfire #Cussing out

Наде, гениална си, ти успя да вкараш всички мои размисли и терзания от няколко години насам в 1 изречение:
Иначе смятам, че тялото ми е създадено да бъде бременно.. иначе защо толкова трудно отслабвам  Joy/quote]

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 00:52 от Mecholana

Общи условия

Активация на акаунт