За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 31

• 30 912
  • 776
  •   1
Отговори
# 60
надигни матрака малко...изчисти и накапи носа точно преди лягане...и ако имаш олинт или нещо и усетиш нощем, че е много сле пръскай(ако трябва и с помпа да почистваш - действай, дори и да е посред нощ)... дано й е спокойна ноща като цяло... Hug

Благодаря Ейнджъл  Hug

# 61
  • Варна
Здравейте! Чета темата редовно и ми е много полезна. Благодаря ви за което. Имам следния въпрос: Детето ми е с хрема и кашлица от понеделник, снощи вдигна Т до 39,2.Понеже е с бъбречни проблеми тази сутрин веднага пуснахме, кръв, обикновена и стерилна урина. На изследването за урината има левкоцити 3-4, всичко и е ок. На кръвта СРП-то е 5, обаче СУЕ-то е 31??? Shocked Изписаха Аугументин, било й много възпалено гърлото, иначе дробовете са чисти. Има ли за какво да се притеснявам от това високо СУЕ? Благодаря ви много. Стерилната урина ще е готова след празниците.

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 23:09 от Благомира

# 62
  • Berlin
Здравейте!
Аз имам следното питане - как се разбира дали обувката става на крачето? Отпред трябва ли да има свободно място за пръстите, отзад май трябвало да можеш да си промушиш пръста? Сега купихме едни обувки за прохождане, които ми се струват малки, защото отпред опира доста пръстчето. От тези на К7К с ципа отдолу са, сега ще купуваме нови и искам по-добре да се ориентирам, когато мерим. Моля и да ми препоръчате някакви други обувки за прохождане, че освен тези не знам изобщо какви други стават.

# 63
Трябва да има разстояние отпред,аз лично като купувам обувки меря крачето и после меря стелката в магазина,взимам малко по-големи,гледат ме странно,но не мога понякога да го взимам с мен.

Аз лично не съм взимала обувки за прохождане,проходи с хубави маратонки,защото беше зимата.Според мен всяка качествена обувка или маратонка става за прохождане,дори аз ги предпочитам пред тези на КК с ципчето.

# 64
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=918

Ето тук доста подробно е описано.Аз първият път ходих с нея за обувки,като продавачката помогна за определянето на размера.Аз взех на паблоски за прохождане.Много съм доволна(само дето малката докато отвикне да ди тътри краката,отпред на пръстите станаха на нищо.Като мерех в нас по един шаблон,излезе ,че трябва да носи 18,5 ,а и дадоха 20.Не са и падали или нещо такова.Аз взех обувките от Juniors way

# 65
  • София
Аз също Т.н. буйки за прохождане не съм взимала и честно казано ми изглеждат ужастни и никога не бих и взела... хубави обувки,маратонки, сандали и т.н. според сезона е достатъчно, а в къщи - босо, по чорапки или с коженки пантофки е идеално.

статията е хубава... не само първият път ми изобщо, защото освен номера има значение ширина на обувката, вис. на свода, начин на ушиване, удобство и т.н., неща независещи от  дължината на крака само...

# 66
  • Berlin
Благодаря!
Досега не съм купувала други обувки и изобщо не знаех, че може и нормални да му взема. Вкъщи цапа бос, но все пак навън трябва да има някакви удобни обувки.

# 67
Аз направо в чудо се виждам втори ден вадя постоянно голямо количество сектет с бейби вак - дори, когато детето има хрема кажете ми това нормално ли е, че взех да се притеснявам?
Когато и да включа помапата вадим секрети и то доволно количество  Confused

# 68
Купих Лактана Киндер на малката , че нали е запек...днес цял ден от мъки , че не може да се изака и дадох малко Комфорт(знам , че не е за деца на 2г, но само и единствено това и помага за да се изака)и след това се започна едно акане....5-6 пъти едно сравнително течно , сега съм притеснена , защото последния път когато се изака преди да заспи беше доста тъмно(черно-зелено)и имаше слуз сякъш леко розовееше Sad дали е от АМ , или сме прикалили с Комфорта(и преди е яла същото количество) или от спанака , който яде стощи Sad Sad

# 69
Специално за слузта-когато малката има запек,след това понякога и тя има слуз,леко оцветена в розово.Казвали са ми,че това може да се получи ,при разраняване на анусчето от напъните преди това.Обезпокоително било ,ако е много,кръвта е тъмна или целите изпражнения са обвити в слуз.За зеленото незнам-при нас часто се получава-зависи какво е яла.

Може да е малко гадно,ама да си питам  Embarassed
Нормално ли е акото на дете на 1 г.да е като при възрастните? Имам в предвид ,че като си ходи в гърнето,си е като на голям човек като консистенция и вид.Не трябва ли да е по-кашаво/редко?

Последна редакция: нд, 29 апр 2012, 15:35 от AnMary

# 70
  • Mediterraneo
Е, зависи какво яде детето. Ако предимно кара все още на мляко( имам предвид поне 2 хранения млечни да има), би трябвало да е по- кашаво. Какви пюрета/ манджички яде; какви плодове и зеленчуци. Изцяло си зависи от храната според мен.

# 71
  • Шумен
Имам едно питане, каква е минималната възраст за поникване на постоянните кътници и по-трудно ли пробиват от млечните зъбки? Михаела постоянно ми посочва най-отзад и прави физиономий. Пък и голямо чесане на венците пада, побелели са и двата венеца там. Знам че може да мине още доста време до събитието, но ми се иска да имам някаква представа.

# 72
Е, зависи какво яде детето. Ако предимно кара все още на мляко( имам предвид поне 2 хранения млечни да има), би трябвало да е по- кашаво. Какви пюрета/ манджички яде; какви плодове и зеленчуци. Изцяло си зависи от храната според мен.

Ами още горе-долу 1 месец от захранването,акото и стана такова.Иначе я кърмя поне по 2 пъти на ден.Дори и само разхлабващи храни да и давам все такова е положението.Та затова се чудя.ама забравих да питам лекарката.....

# 73
Момичета,привет  Simple Smile
Ще помоля тези ,които дават Рибчо,да ми дадат съвет.
Детенцето ми изкара пневмония преди една седмица.Личният доктор предписа Рибчо да авам около месец за подсилване на имунитета.Проблемът е ,че досега не е пил такъв вид лекарство,в смисъл такова което трябва да глътне. цяло.Просто го дъвче и плюе.Не знам може ли във вода да го разтворя,защото колкото и да обяснявах да не дъвче а да го гълта ,сякаш не проумява...до рев се стигна Rolling Eyes,не иска да го глътне и това е .Никак не ми се иска да го насилвам,така че ако имате подобен проблем,помагайте  Hug

# 74
  • София
Момичета,привет  Simple Smile
Ще помоля тези ,които дават Рибчо,да ми дадат съвет.
Детенцето ми изкара пневмония преди една седмица.Личният доктор предписа Рибчо да авам около месец за подсилване на имунитета.Проблемът е ,че досега не е пил такъв вид лекарство,в смисъл такова което трябва да глътне. цяло.Просто го дъвче и плюе.Не знам може ли във вода да го разтворя,защото колкото и да обяснявах да не дъвче а да го гълта ,сякаш не проумява...до рев се стигна Rolling Eyes,не иска да го глътне и това е .Никак не ми се иска да го насилвам,така че ако имате подобен проблем,помагайте  Hug

Моето момче също не иска да пие никакви хапчета, а вече е доста голям. С насилване не става. Просто съобразявам лекарствата. Можеш да замени Рибчо с нещо подобно- Супрадин имат дъвчащи се бонбони с подобен състав, много са вкусни, или просто с риба.  Simple Smile. Ако не иска, имунитетът и по много други начини може да се подсили, Рибчо едва ли е водещ.

Общи условия

Активация на акаунт