За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 31

• 30 947
  • 776
  •   1
Отговори
# 90
  • София
somebody, Самсара, благодаря ви   bouquet

# 91
  • София
meggle - като мине хремата пускате ли нов секрет? чист ли е.... може просто да я подтискате временно, без да е напълно излекувана и за това  да се  появява отново...

Моят веднъж имаше мораксела+ стафилококи тогава и освен локален Аб, се наложи и през устата, но се изчисти и после не е имал проблем с нея.

Самсара - според зависи, между 7 и....кой знае колко дни, зависи от хремата и лечението.

# 92
Самсара - според зависи, между 7 и....кой знае колко дни, зависи от хремата и лечението.

Мерси, в четвъртък сме на УНГ ще го видим какво ще каже. Ще го питам и защо й изписа Бактробан без микробиология. Слагах йи 3 дни Тобрадекс + ампула адреналин, разредена с дестилирана вода.

Сега започнах клеева тинктура  ooooh! - много упорита работа. Разрани й се нослето от помпата.

# 93
  • София
може и от тобрадекса. зависи по колко е изписан, на нас 2 пъти на ден по 5 бяха изписали и док каза след 5 ден да ги намаля по по малко, че можело да почне да кърви носа от тях.

# 94
може и от тобрадекса. зависи по колко е изписан, на нас 2 пъти на ден по 5 бяха изписали и док каза след 5 ден да ги намаля по по малко, че можело да почне да кърви носа от тях.
3 пъти на ден по 2 капки 3 дни, преди това нали беша на Бактробан и много му дойде на детето.

# 95
извинете може би не е тук мястото но незнам кои да попитам преди около 10 дена родих здраво момченце но когато отидох в общината да взема акта му за раждане се оказа че няма да ми го дадът понеже бащата има неплатен данък на кола отпреди няколко години мн се притеснявам понеже незнам какво да прави как да регистрирам бебчето при доктора и така на татак моля ви ако някоя мама знае нещо да ми пише ще умра от притеснение (в момента не ни е възможно да платим данъка понеже е мн висок)

# 96
извинете може би не е тук мястото но незнам кои да попитам преди около 10 дена родих здраво момченце но когато отидох в общината да взема акта му за раждане се оказа че няма да ми го дадът понеже бащата има неплатен данък на кола отпреди няколко години мн се притеснявам понеже незнам какво да прави как да регистрирам бебчето при доктора и така на татак моля ви ако някоя мама знае нещо да ми пише ще умра от притеснение (в момента не ни е възможно да платим данъка понеже е мн висок)
честито бебече Simple Smile
обърнете се към мета на района по местоживеене възможно най-бързо.
не е нормално детето дето се вика току-що родено да трябва да дължи данъка на родителя си образно казано.
това е някакъв абсурд!!!!!!!
поне поискайте да видите акта на първо време, препишете ЕГНто, отидете при лекаря-педиатър, ще Ви издаде една синя бележка, служеща за здравна книжка, на първо време!
успех, пишете какво става.

# 97
  • Варна
Здравейте, искам да попитам нещо: от няколко дни насам, като пипна отзад главичката на детето ми прави впечатление, че е топличка и меря темп. Случвало се е няколко вечери да е 37 градуса /37,5 в дупето/. След 30-40 мин. като измеря пак е 36,7.  Понеже вече е много активна и не се спира, дали е възможно от тов ада вдига /аз всъщност знам, че това не никаква темп. но понеже има безсимптомна бактериурия и все съм на тръни./ А сега пие 2 лекарства за гадните бактерии и не ми се вярва да вдига темп. заради уроинфекция. Та така... дали от топло се получава така? Чесно казано хич не знам как да си обличам детето Sad В нас е 26 градуса от няколко дена е по боди с къс и панталонки. Ок ли е?

bouquet

# 98
  • София
напълно е възможно, но ако те притеснява по-добре пуснете една урина, да ти е мирно на сърцето.

# 99
  • Варна
напълно е възможно, но ако те притеснява по-добре пуснете една урина, да ти е мирно на сърцето.

Имаме пусната и има гадини вътре, сега ги трепем. Но не ми е вдигала температура откакто преди месец имаше Е.коли. Сега е Протеус.
Благодаря ти   bouquet

# 100
  • София
ами не знам звънни да питаш лекарката...може и от активност да е и от жега, може и от гадинките...

# 101
Самсара, кой луд даде идеята за адреналин разреден с дестилирана вода?
Адреналин се дозира изключително внимателно, обикновено в приготвени капки и се капе не повече от 3, до 4 дни. Адреналинът суши ужасно лигавицата на носа, при по-дълга употреба прави рани.

Клеева тинктура при разранен нос не бих слагала. Тинктурата съдържа спирт, а той ужасно суши и в  случая може и да гори разранените места.

# 102
И аз се чудех същото след като миналата зима изписаха такива капки на малката.То и ефекта от тях беше нулев ooooh!

# 103
Честито бебче! Да ви е живо и здраво! А това което ви се се случило е поредния български абсурд! Обърнете се към кмета защото много често кметовете не подозират какво вършат служителите им.Това е незаконно и е равносилно на мълчалив отказ от извършване на административна услуга.Ако кмета не ви съдеяства можете да обжалвате отказа пред административния съд.А бебчето можете да го регистрирате при личния лекар както  пишеше по горе няма да има проблем! Но нямат право да ви задържат Акта за раждане!

# 104
Адреналин се дозира изключително внимателно, обикновено в приготвени капки и се капе не повече от 3, до 4 дни. Адреналинът суши ужасно лигавицата на носа, при по-дълга употреба прави рани.
Клеева тинктура при разранен нос не бих слагала. Тинктурата съдържа спирт, а той ужасно суши и в  случая може и да гори разранените места.

Един от частните ни педиатри, на който имам доверие. Но честно да ти кажа вече съвсем се обърках с една банална хрема получих толкова различни лечения. Адреналина й го изписа, защото започна да й кърви нослето от помпата, имал съдосвиващо действие. Знам ли и аз вече  Tired
Вчера бяхме на контролен при прословутия д-р Райнов в Исул, ами крайно недоволна останах.
 Първия път нищо й нямаше куп илачи, сега е с хрема и нищо не виждал. Ама такива глупости говори, и само лекарства блъска. Сега пък имала склонност към алергии и Ериус за два -три месеца да пиела. Ей, тези противоалергични за нищо ги нямат.

Общи условия

Активация на акаунт