Пролетното слънце грее,Януарчето навън дивее!

• 29 915
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
  • В две тъмни очички
Буби подкрепям думите за химическо -вкусовата промишленост  Peace Единственото, което съм оставила обаче е 10-те зеленчука на Маги! Е, тях не ги отказвам!

Жоржи Hug добре сме , слънце и двете! Включвай се по-често, че липсваш  Heart Eyes

Елч, подкрепям и твоите думи, че беше крайно незадоволително излизане! Искам пак! И този път да отскочим до Пловдив направо при Буби викам  Mr. Green

Мацки, дребната вече говори, ама говори! Не е спряла цял ден да лопоти! Ядосва се , че не я разбирам  hahaha Идва детето и започва с "МАМО" и ме гледа умно, умно! След това започва яко да нарежда и аз като кажа добре или подобно и тя пак само че ядосано - "МАМООООООООООООООООООО" и продължава по нейния си начин. Голяма е бърборана. Днес се караше и на една баба в магазина  Blush

# 631
ЕЕЕ Бубе хвала на твоята девойка! Пу, пу на мама многознайкото!  Heart Eyes Heart Eyes
Абе аз така и не можах да видя на Буби снимката в Чиполино  newsm78 Дайте ми линк?

# 632
  • София
абе мацки, някой водил ли е малките на цирк? Дани издивява в къщи  пък за разходки не става и се чудя как да го разнообразя, но не знам дали ще издържи цяло представление (колко ли е дълго) и дали ще му е интересно  Thinking

# 633
абе мацки, някой водил ли е малките на цирк? Дани издивява в къщи  пък за разходки не става и се чудя как да го разнообразя, но не знам дали ще издържи цяло представление (колко ли е дълго) и дали ще му е интересно  Thinking
Моето шило не седи!  Crossing Arms Даже филмче не може да изгледа.

# 634
  • София
бимбим, ако ти е кротичък, може да му е интересно. Мойто категорично няма да издържи и 10 мин., но всяко дете си е отделен характер. Иначе и аз нямам търпение да я заведа на куклен театър.

Жоржи,
верно ли не работят кухните август? То какво ли се учудвам, те са си по соцсистемата още, като детските градини. В кварталната ДК примерно всеки последен петък е санитарен полуден и не дават храна! Не стига, че раб. им време е до обед, ми и цял ден си отделят за хигиенизация hahaha
В нашта ясла пък ми казаха, че приемат децата между 10 септ. и 30 окт. Е, викам, как месец и половина разлика, аз как да кажа кога се връщам на работа? Така било, септември щели да ми кажат дата! Типично за държава, в която никой не си гледа работата и затова не цени чуждото време!

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 15:50 от Мелона

# 635
Ха ха и Ел не седи, най-много да гледа Маша една две серии.

Майче, аха не работят и аз бях потресена не знам как ще я караме, на хляб, сирене и диня  Joy. А това за санитарния полуден ми е любимото  hahaha

В нашата ясла пък ги взимат от 01.09 до 30.09 по етапно  Crazy

Бубе давай да ги събираме приказливките поне ще си разбират  Mr. Green

# 636
Привет!
Няма днес да пиша,но ще ви постна нещо,което прочетох и трябваше да го споделя с вас  Heart Eyes

Преди да стана майка спях толкова, колкото поискам. Никога не се безпокоях за това в колко часа да си легна. Гримирах се, обличах се и отивах на работа. Не се препъвах в играчки и не учех приспивни песни. Не бях чувала думите "манту", "коластра", "дефтерит". До преди да стана майка никой не се е осмелявал да повръща върху мен. Никой никога не се е напикавал в скута ми, не ме е плюл, не ми е дъвкал пръстите. Oще по-малко съм си представяла как бебе суче почти денонощно и ме ползва за залъгалка. Напълно контролирах разума и мислите си. Спях нощем и имах време да сънувам. Преди да стана майка, никога не се е налагало да удържам с все сила ревящо дете, за да може докторът само да надникне в гърлото му. Никога не бях гледала пълни със сълзи очи, готова сама да се разплача. И не знаех какво е да замреш от щастие при вида на детска усмивка. Не знаех, че съм способна да съпреживявам така силно и да чувствам така дълбоко. Не допусках, че няма да мога да изгоня някой от собственото ми легло и да отмествам леееекичко босите му крака от устата ми, докато спи. Не знаех, че целувката ми може да лекува. Преди да стана майка, не бях държала в ръцете си някой просто, защото не мога да се отделя от него. Да дишам с него, да туптя с него. Не съм подозирала, че някой толкова малък може да има най-голямото значение. Не мислех, че мога да обичам толкова горещо. Преди да стана майка не знаех, че моето сърце може да живее в тялото на някой друг. Не знаех какво щастие е да кърмиш прегладняло дете с болка от разранени, кървящи зърна. Преди да стана майка не се събуждах на всеки 10 минути, само за да проверя, че диша. Превърнах кошмарите си в щастие! Станах майка и целият ми свят се промени... към по-добро!

# 637
Такаа,да се разпиша и аз стига само съм надничала Embarassed Laughing

Аз и Ти - благодаря ти за сайтовете,разгледах ги но там дрешките определо са само за по-малки дечица Peace  bouquet

Зая - бързо оздравявай Praynig Изгонвай всякакви вируси и се наслаждавай на макс на бременността Heart Eyes Ех Heart Eyes Heart Eyes погал,погал Flutter

Буби,Димара ЦелуФки и за вашите коремчета Heart Eyes

Виждам,че някои от СФ мами са се възмутили от туй-онуй във връзка с отглеждането на бебките в нашта мила столица,та момичета бързам да ви успокоя Mr. Green  Аз като минала вече един път през тези неволи Mr. Green споко - с второто хич няма да се впечатлявате Peace Даже сега си припомям мноого неща и ми става смешно - като например това за санитарния полуден в ДК - просто за тези дни както и за целия август - ще поръчам храна от частна детска кухня Hug Така процедираха тези кухни и преди с каката  - нищо не се е променило цели 6 години Tired /само че преди на нея не съм поръчвала от частните,ами бабите и дядовците се надпреварваха да готвят,че да не остане гладно детето Laughing Wink/ Другото,което исках да споделя -  Не си мислете,че ДГ ще ви служи на децата,напротив Вие ще се съобразявате изцяло с  ДГ Confused Peace Като например - нашите учителки в 6 часа вече бяха с чантичките на вратата,повечето деца баби и дядовци ги взимаха в 4,30,оставаха малко дечица до към 5,30 - 6 но след това вече нямаше нито едно дете Wink Сборни групи - цяло лято+ваканциите и през учебната година /обяснение - по-малко деца идвали тогава защото родителите си взимали отпуски заради по-големите си деца,ученици, и си оставали в къщи и малките/ Родителските срещи,както и тържествата на децата се правеха винаги от 16 или 16,30 ч - т.е. през моето работно време,та се налагаше да се моля на шефката да ме пуска от работа или направо си взимах отпуска за целия работен ден. Освен това - задължително единия от двата летни месеци /юли или август/ градината почива - работи другата която е в квартала - съответно ако няма кой да гледа детето го водите в нова обстановка,при нови госпожи, с нови деца....И обратно - когато вашата ДГ е дежурна - тя гледа и децата от другата ДГ в квартала. Обикновено се събират две сборни групи за тези два летни месеци. Нашата касиерка /а и по думи на мои колеги разбирах ,че май в повечето ДГ е така/, която събира таксите работеше от 8 до 17,таксите се плащаха от 1 до 10 число всеки месец и хич не я интересува вашето работно време и това как вие ще заплатите таксата. За сметка на това ако един месец не платите - има ви в списъка на вратата Mr. Green Случвало се е да оставям точно пари на госпожата ни за да ни плати таксата. И т.н,т.н айде да спирам.... че мога още мноого да пиша Mr. Green Laughing Всичко това само го споделям от опит,за да не се впечатлявате за...  "разни дреболии" Wink....

Hug

# 638
Когато съм си в Пловдив, взимам храна от държавна ДК. В тази кухня, когато е петък може да си поръчаш двойна доза - демек детето да има храна и за събота.

# 639
  • Пазарджик
Момичета благодаря ви за стиснатите палчета Hug
Зайке,яж повече плодове и зеленчуци,фрешчета,а за някакви витамини мислила ли си.Две бременности една след друга си е голямо изпитание за организма.Сега трябва да се грижиш два пъти повече за себе си ,че бебо ще изсмучи и последното което е останало в тебе.
И при мене има някакъв срив в имунитета,че от две седмици не мога да се оправя,сега нямам глас и ми тече носа.Днес двама човека ми казват,че изглеждам зле(болна).Говоря като Дарт Вейдар,а след малко какво говорене ме чака ooooh!
Адис и аз слагам подправки в яденето,не готвя солено и пикантно.Ползвам соев сос за определени рецепти,а когато готвя постен ориз със зеленчуци,слагам по половин кубче бульон на Маги.Давам на Нелката яйчен крем,и чист, и в тортите които бъркам.(моята майка всяка неделя си прави бульон-слага месо,зеленчуци-цели,връзка магданоз и каквото има свежо,става много вкусно,но не придобих този навик Embarassed)
А за килата,се оплаквам , защото знам как може да изглежда тялото ми.Точно преди да забременея с Нели,бях в най добрата си форма(без грам мазнинки)и ми се ще да стигна пак до там,но нещо взе да става много трудно Sad
Рал да не би да сме посещавали една и съща ДГ Mr. Greenмного познато ми звучи

# 640
tuty1 От както родих Калин пия витамини на Хип и сега и Пренатал  Laughing Сега като почнат хубавите плодове, може би ще се закрепя.  Hug
 ral_r  Hug Подготви ме психически за яслата.  Laughing

Днес се записахме в 51 СДЯ. Септември с песен!  Crazy

# 641
tuty1 Hug До болка познато нали Mr. Green Ей, я бързо да изгонваш и ти вирусите Twisted Evil 
 Hug

Зая - Ай,честито Hug Crazy

# 642
Момичета, дайте акъл къде има детски джапанки или обувки за вода

Ето такива или такива

# 643
Супер къмпинг изкарахме, само където сега ми трябва една седмица да си отспя и почина  Mr. Green
Ягоди - ядем на килограм, при това сама, после не мога да позная с какво съм я облякла.
Не давам само фъстъци, шоколад и люто.
Радвам се за всички, които вече виждат слънцето - Еления, Бебеш
Бубе  Hug
И аз се тревожа за глупави неща, но като си погледна отрочето и ми минава.
Мама Зайка - стига с тези болести... и аз не знам какво ми стана тази година. Повече от 2 седмици не съм била здрава. Днес нямам и глас и Рая ме имитира и тя говори шептейки  Grinning Поне да ми е смешно.

# 644
Рал, ама как добре си го описала...  Laughing а това за ранното взимане винаги ме е удивлявало, какво работят тези хора незнам, но аз се счупвах от бързане и въпреки това успявах да стигна около 6.10ч., заварвах го сам...

Мелона, в яслата процедират така, приемат ги поетапно, защото първите дни особено плачат много и хем не могат да им обърнат внимание, ако са повече, хем самите деца се стресират допълнително от многото плачещи около тях. а в някои градини са започнали да пускат и родителите за по един, два часа, за да свикнат по-бързо децата, една приятелка си спомням, че ходи няколко дни така с малкия миналата година.

мамо зайче, честито!

Аз все още не успявам да я запиша, защото все още не мога да взема служебна бележка...нямам думи...

Тути, пепинка, бързо оздравяване на вас!

какорали, би трябвало да има навсякъде където продават детски обувки, на мартин съм взимала от квартален магазин, дано намериш обаче толкова малък номер.

Общи условия

Активация на акаунт