Парфюмни размисли и страсти - 154

• 63 080
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
Привет и от мен Дами!

HugСтрахотна тема , Ати! Обожавам ароматът на люляк, момина сълза, магнолия...Свързвам го с така екзотичната вече романтика...Не познавам люлякови моноаромати / сигурно има някъде/?Предполагам , че биха били досадни дори за най-върлите фенове. Харесва ми в " Идайл", но само аз ли го усещам  след момината сълза  в "Диорисимо"?  newsm78

Записвам се и аз за срещата, когато и да бъде. Ще се радвам да се запознаем! Grinning

# 46
Аз не харесвам особенно люляк и най-вече във парфюми /най-омразни са ми зюмбюлите/

# 47
Аз непоправимо се прехласнах по Едън и Хермес Елексира! О, прекрасни са - искам ги  Heart Eyes

От Едън пръснах смело, не само, че не ме уби, направо ме омая и става все по-хубав и плътен и осезаем.
Хермеса е неописуем.

А Перлите така пръснах от спринцовката, че отиде директно в лицето ми - и те не ме убиха, само дето ми парят очите, но са изключително нежни. Аз убийствен камфор не усещам  Confused

# 48
  • Варна
С удоволствие бих носила парфюм с аромат на люляк, но точно такъв, какъвто го е описала Руми - нежен, прозрачен и прохладен. Точно такъв бял люляк е цъфнал в двора ни в момента и нон стоп съм заровена в клоните да го мириша. За съжаление все ми е химичен в парфюмни композиции, както и повечето цветя.
Атти, много пролетна и свежа тема   bouquet

# 49
  • София
Атти   bouquet
Люляците до нас цъфнаха точно в събота и по съвпадение се връщах от мола с Люляка на Ив Роше на едната ръка и новата идилия дует жасмин-люляк на другата.
Този на Ив Роше (имат само комплект и тестер, но скоро трябва да пристигне нов вариант - Lilas Mauve) е доста добър, но малко натегнат и някак метално сапунен. На Герлен е пищен, кремав и малко наакан.
Установих, че моята представа за люляк е по-различна от парфюмите. Нещо като росна, дъхава прелест, първата свежа сладост, като вкус на ягода след зимните бисквити и шоколади.

Някои люлякови парфюми, които не съм пробвала, но четох добри отзиви са Highland Lilac of Rochester, Vacances на Patou и Ineke After my Own Heart.

# 50
  • Бургас
Много любим с люляк за мен е Eclat d’Arpège Lanvin   Heart Eyes

# 51
  • София
Много любим с люляк за мен е Eclat d’Arpège Lanvin   Heart Eyes

Аз там люляк не открих newsm78

# 52
  • София
Привет! Добре дошла Вили, радвам се да те видя отново!  Hug

За срещата съм за, особено ако е в почивен ден!

Люлякът в парфюми , ми е "натегнат" както сполучливо се изрази  idomeneus, по горе за този на Ив Роше. Последният като цяло харесвам, но му липсва свежата росна нотка.

Днес тествах на блотер  3 мъжки парфюма, после разбърках хартийките. Единият от тях страшно приличаше на Зеленият Шанс. Crazy Предполагам е някоя от спортните версии на Алюр на Шанел (единственият от бранда , който тествах). Вие намирали ли сте такава прилика?
Което само потвърждава сентенцията прочетена в книгата на Калина , за разликата между мъжките и женските парфюми. Grinning

И последно, като сте започнали с хвалбите. И аз. С нещо скромно, но много симпатично.http://www.fragrantica.com/perfume/Gap/The-Lover-4122.html Heart Eyes Бижу, благодаря за съвета!  bouquet
Даже е леко  Мррр.. amiiii

# 53
  • Чукарландия
Хайде и аз, барабар Петко с мъжете. Да си кажа, че не се сещам за парфюми (запомнящи се) с люляк. Люлякът ми харесва в природата. Макар, че в колата имам течен ароматизатор "люляк" и ухае страшно хубаво и силно. В Eclat d’Arpège долавям донякъде люляк (мъъъничко), нежен, хубав мирис, но при мен е много нетраен. Може би защото е лек и ефирен?!? А колкото не понасям Idylle Guerlain, толкова пък си умирам по Idylle Eau Sublime Guerlain. В първия въобще не усещам люляк, много ми е неносим и а, кажете ми каква е тая работа, умирам си пък за втория?

Изкъпах се и се "изплакнах" както си му е реда с Passenger for Women S.T. Dupont. С него мога да си се поливам до безкрай, никога не би ми омръзнал. Носи ми спокойствие и индивидуалност. newsm08

ПП Благодаря на милите съфорумки, които ми осигуриха пробички от парфюми, които не познавам и надали щях скоро да позная. Досега купувах на сляпо. Не само заради тръпката Grinning, просто тук така стоят нещата. Разнасях днес прословутото Нинфео Мио. Толкова много изчетох за него, но не е мой аромат. Супер странен ми е.

Поздравления за темата, Атти! Всичко, което правиш е прекрасно. Личи си, че е правено с любов!  bouquet

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 00:06 от BBeLLa

# 54
  • при морето
Нали този е какаовия Ангел:
http://www.parfumi-shop.net/bg/ezine/show/thierry-mugler-angel-t … -of-fragrance.php
И много ли е различен от класическия newsm78Знам,че Денси скоро писа,но както винаги не мога да се оправя с търсачката. Embarassed

Относно люляка.Не го обичам в парфюмни композиции.Само натурален.Атти,аз съм една от тези,които се нахвърлят да късат клонки с люляк. LaughingПри нас още не е нацъфтял.Дебна го вече.

# 55
Уинтър, така изглежда. За мене е различен от класическия главно в началото, където какаото е наистина "сублимно,"   но след това прахът от какао се разсейва, и върху мене се разсея бързо.  След това страшно си приличат, но аз не съм фен на оригинала, така че моето мнение го приеми с щипка сол. Ако трябва да избирам между двата, бих избрала Какаовия дори само заради началото  Peace

Докато още говорим за люляци, искам да добавя Pacifica French Lilac към моно-ароматите. Някой мирисал ли е френски люляци всъщност? Пасифика ми се стори много  невзрачен. Аз не използвам ароматизатори, но точно така би мирисал ароматизатор за кола според мене. Липсва му характерната пролетната свежест, която тука се спомена.  

Може би съм прекалено критична към Jo Malone Lilac and Rhubarb. Той е доста свеж и пролетен, дори трептящ аромат, и не усетих "химически" тон в него. Просто не беше точно този люляк в моя спомен.

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 04:51 от Pixie

# 56
  • София
Аз си ви чета, при това много редовно, и с голям кеф!  Grinning  Hug

Атти, благодаря за прекрасната темичка!   bouquet

Люляка ми е е любимото цвете. Обожавам аромата му. Опиянява ме...  Grinning В парфюм - не го търся преднамерено, точно защото ми избива на "химия". Имала съм го в Идилията, но там е омекотен според мен, вероятно от комбинирания ефект на останалите аромати.

Имам желание за някакъв дървесен и свеж аромат. Вчера тествах различните варианти на DSquared2, но са ми твърде цветни и ... както се оказа в течение на деня... ужасно нетрайни. Дайте ми добра идея, плиииийз.  Hug

# 57
  • в голямото село
Отново прекрасна тема    bouquet за Атти

Не мога да нося люляк в парфюм - души ме.  Не съм открила онова ухание на току що окъпан в дъжд люляков храст- такъв би ми харесал, прохладен.

Аз също искам да дойда на срещата най- накрая, ако е в почивен ден. Между другото 19.05. събота е официален пълен работен ден

# 58
Здравейте дами, отдавна ви чета и ви се възхищавам. Имам един въпрос, ако някой ми отговори ще съм много благодарна. Този аромат  Ferragamo Incanto подходящ ли е за пролетта и лятото? Двоумя се между него и този Miss Sixty Miss

# 59
  • на терасата
Съвсем по темата...Днес съм с Rose Paul Smith (много хубав този аромат  Heart Eyes), колегата каза, че в стаята му мирише на люляк  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт