Парфюмни размисли и страсти - 154

• 63 069
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
 Hug Simple Smile)))) Не се знае дали го има още хихи, с днешната тема Атти разбуни духовете! Сега ще позвъня да ги питам. Simple Smile) Благодаря!

# 31
Hug Simple Smile)))) Не се знае дали го има още хихи, с днешната тема Атти разбуни духовете! Сега ще позвъня да ги питам. Simple Smile) Благодаря!

ако го няма ше го тествам в Париж  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 32
  • София
Май и в Сердика имаше в магазина на Ив Роше..

# 33
  • Германия

В парфюм не съм го открила достатъчно отчетлив, без да е задушаващ. За мен идеалния люляков парфюм би бил като полъх от хладно езеро, който е минал през люляков цвят - прозрачен и едва доловим.

Люляка ми замириса по този начин точно в  Prends Moi (Veld's). Там е от ситния, бял люляк и е прохладен като лъх. Въздушен е и не лепне като колосван, а въпреки това се усеща  най-отчетливо в парфюмния мирис. Осезаемо нежен е като бран след кратък дъжд и после пекнало слънце. Непременно ще нося през май, дано се видим да тестваш обстойно.

Което ми напомня да питам дали ще има свободни и желаещи за парфюмно соаре или матине в София на 19, 20 или 21 май. Като дни това са събота, неделя, понеделник. Кой би бил най-подходящ?  Hug Crazy

Tocadilly на Rochas е върху мен краставичен, хидратантен крем от кръглата кутийка на Ален Мак. Мляна краставица, забъркана в малко кокос за плътност. В Idylle не помня люляк, а и в повечето посочени не съм го усещала също.

Атти,  Hug, темата е точно като за изпаднали германци. Тук пролет няма и да дойде - седим си на около 10 градуса и дъжд, а люляковите храсти в парка са на съвсем дребни и свити зрънца, които нямат мирис. Като се присетя какви тлъсти и охранени люляци бяха нацъфтели в Милано миналия месец и ми става пролетно като от темата. Ренка, какво носиш в това противно време, аз се виждам вече в чудо. Whistling

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 20:22 от Натали Никол

# 34
  • София
Натали, и с люляк и без - непременно ще присъствам на среща -  който и ден да изберете Hug

# 35
  • Враца
Люлякът на Ив Роше ми е прекалено химичен.
Всъщност, аз като фенка на люляк и зюмбюл,
не съм засичала "нехимични" техни парфюмни версии..  Thinking

# 36
  • София
Атти,  Hug, темата е точно като за изпаднали германци. Тук пролет няма и да дойде - седим си на около 10 градуса и дъжд, а люляковите храсти в парка са на съвсем дребни и свити зрънца, които нямат мирис.
Като се сетя миналата година в първите дни на април с каква жега ме посрещна Еркеленц, направо нямаше да ти повярвам, ако не бях сигурна, че нямаш причини да си измисляш  Hug Срещата - когато реши мнозинството, аз съм там жива или мъртва. Може би този път ще е добре в един от почивните дни, за да няма ангажирани на работа, час 17:00 беше добре миналия път. Пак там ли? Ако трябва пак да резервираме клуба?

Ееееей, Маринска възкръсна! Айде добре си се завърнала и да не се губиш вече  Hug

# 37
  • София
Ако е почивен ден, не е ли по-добре да е по-рано от 17 ч?  newsm78

# 38
  • Истанбул
А кой си спомня шампоана на Арома *Люляк* в пластмасово цилиндрично шише и ето това
http://raritet-parfum.ru/images/product_images/popup_images/bela … iren_sssr_big.jpg подарък от учениците на майка ми за един 8 март.Май оттогава не съм усещала осезаемо люляк в парфюм.
Като бях малка все се чудех и маех над следното изречение==Бабочки летали над сиреньı  #Crazy ooooh! newsm78

# 39
  • на терасата
Спомням си шампоана, ухаеше приятно, леко сладникаво, но тогава лично аз предпочитах шампоан Рената. То понеже нямахме почти никакъв избор тогава, де. За разнообразие имаше само унгарската Мелинда, която наистина ухаеше класно за времето си  Laughing

"Белая сирень" беше любим парфюм на леля ми. Държеше го в гардероба си и винаги, когато го отварях, ме лъхваше. Обаче не ми харесваше особено. В съвременните парфюми люляк усещам, но малко в Idylle, ще трябва да пробвам Gucci Guilty, защото много харесвам да ми ухае на люляк.

# 40
А на мен днес ми е ден за подаръци! Crazy Party Вчерашната рожденичка, освен че(не се съмнявам!) е получила страхотни подаръци за юбилея си, също така прави подаръци. Heart Eyes
Днес от нея, с любезното съдействие на Атти, получих нещо, за което мечтая от поне 15 години и което струва ми се не се произвежда вече, намира се много рядко и е прекрасно!
Имам си ето това любимо мое ухание, което предполагах, че никога няма да успея да имам!

Наталка, благодаря ти, че сбъдна една моя мечта! Hug Heart Eyes  bouquet  Не знам как успяваш да радваш толкова много хора, но продължавай да го правиш за свое удоволствие и за наша радост. Grinning Heart Eyes

Освен това получих много удобен травел флакон с един аромат, който се оказа изключително приятен, от едно златно момиче, което тайничко чете в темата, но не смее да пише все още Wink  Hug  HugМисля, че това е този вариант на Herve Leger Femme.

Благодаря ви, момичета, че ме изненадахте и зарадвахте! Heart Eyes  bouquet

# 41
Люляците свързвам с приятни и много ароматни спомени. Къщата, в която израстнах като дете, от едната страна е обградена с люлякови храсти (все още е). Напролет разцъфваха в лилави и бели цветове, и аз прекарвах доста време да ги мириша.

Както и с истинския цвят на магнолия, не съм намерила в парфюм същността на този аромат. Frederic Malle En Passant беше разочарование и не успява да го улови. Jo Malone Lilac and Rhubarb също не ме грабна, върпеки ентусиазма на продавача, че "мирише точно като люляк, нали?!"  Не.  Люляка на Ив Роше не съм го пробвала.

Успях да пробвам By Kilian Water Calligraphy и Bamboo Harmony. Водната Калиграфия не е идентична с Cool Water, макар че виждам приликите в жанра. Аз се надявах за повече "evanescent magnolia" и кардамом, както обещано в рекламния текст.  Ще го нося повече за да видя как се държи през деня, но няма да се превърне в изкушение.

Bamboo Harmony има цитруси и чаена нота, но чаената нота много бързо изчезва, още в самото начало върху мене. Всъщност, този парфюм много ми заприлича на Башмаков на The Different Company, но в Башмаков намирам една по-мокра нота и Bamboo Harmony ми харесва повече, но бих го предпочела върху мъж. Ще ги пробвам едновременно с Башмаков тази вечер.

# 42
  • Козлодуй
Прекрасно оформена и интересна тема,Аттинка!Благодаря Heart Eyes
Люляк,както повечето писали преди мен,обичам на живо.Без да съм се задълбочавала в символиката,за мен винаги е бил пролет и любов.Имаше в бащината ми къща,имаше и в двора на църквата до нас миналата година,но май новият свещеник не го харесва и на мястото му е посадил кипариси Confused
Люлякът в парфюми не съм го отбелязвала досега.Може би е твърде нежен,а нежните аромати не са в мойта кръвна група.Може би не е бил онзи аромат,който помня,а химичния не съм разпознала като люляк(между другото така и не познавам никоя от версиите на Идилията Герленова).Така че нямам отношение към това цвете/храст в парфюмен план Grinning

# 43
Атти, точно навреме е тази прекрасна тема  bouquet
Харесвам люляк и аз като мнозинството, в природата. В парфюм не съм го търсила преднамерено, освен вече споменатото Ив Роше, но това беше в началото на парфюмните ми терзания в тази тема. В училище има няколко храста до входа и много им се радвах миналата седмица Heart Eyes Сега вече са опоскани. Rolling Eyes

# 44
  • на североизток от Рая
  Аз днес си пръснах Монтал. Ами - невероятно ухание.  Heart Eyes
neli mar4 , за кой по-точно става въпрос?

Аз бях с ето този Монтал:

http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/White-Aoud-1146.html

Една готина мацка ми прати пробичка и си я крия навътре в шкафа. Днес реших , че заслужавам да си доставя удоволствие.  Wink

Фокси, честит нов Монтал на теб! Звучи ми много интересно. Предполагам, че е чудесен.  Hug

Бижу, и ти си била днес на крилете на радостта!  Hug Честито!

Натали има широка душа. Жалко, че няма да мога да дойда на срещата. Така ми се иска да ви познавам. Но пък ако ви познавам, ще стана още по замаяна от парфюмите и ще отиде на зле работата. Затуй да си седя на д-то. Или както е в приказката : гроздето е кисело, казала лисицата.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт