Парфюмни размисли и страсти - 154

• 63 069
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Нищо чудно да има Палома. Аз като съм ходила, имаше Ермеси доста, имаше Деснуда Унгаро и още много неща. Но това беше отдавна.

# 721
Палома има обикновено, Деснуда също има. Ермеси доста, но не и Еликсира или летните одеколони. Калеш, Кели Калеш, Водата на Мервей, 24 Фобур, Воаяжа, Градините без Мусоните и зеления одеколон. На Нина Ричи има от старите, имаше и Нежната отрова на Диор, но вече няма.

# 722
Нищо чудно да има Палома. Аз като съм ходила, имаше Ермеси доста, имаше Деснуда Унгаро и още много неща. Но това беше отдавна.
Палома има обикновено, Деснуда също има. Ермеси доста, но не и Еликсира или летните одеколони. Калеш, Кели Калеш, Водата на Мервей, 24 Фобур, Воаяжа, Градините без Мусоните и зеления одеколон. На Нина Ричи има от старите, имаше и Нежната отрова на Диор, но вече няма.

Златни сте   bouquet
Днес се сдобих от размените с Кели Калеш - прекрасна нежна кожа.

# 723
ПП Ще взема да си забия един S.T. Dupont pour Femme насляпо (така или иначе окьоравях от вчера). Не ща и да пробвам, ще взема съвсем да се осакатя, докато се обзаведа с парфюм. Четох, че ухае на люляк, нищо, че не е заявен в пирамидата, на орлови нокти. Не, че знам как ухаят ноктите, камо ли пък орловите, ако някой го познава по-добре, моля да пише!  bouquet
Това е моята голяма, вечна любов! Ох, колко отдавна не съм писала с премрежен от щастие поглед за НЕГО! Heart Eyes Laughing
Прекрасен, класен, елегантен, безкраен - такъв е този парфюм за мен!
Харесвам го 300 пъти повече от Бялото Трусарди!

Днес на работа сложих какво?!... L'Agent! Mr. Green и ако щете вярвайте, беше забелязан достатъчно подобаващо! Sunglasses

ПП. Синът ми се прибра и влизайки в хола каза "Ммм, тука мирише готино!". Казах, че е от парфюма ми, той помириса и каза: О! Да! страхотно е! Grinning

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 20:10 от Бижy

# 724
  • Sofia
Вчерашната дискусия и  мен подсети да нося Л'агента.  Laughing
Обаче коментари получих само за червената ми тясна рокля.

# 725
  • Germany
Аз вчера бях в парфюмерията на КС. От Ермесите липсват водата и Еликсира Peace, от градините има само Средиземноморската. Палома не видях, но не съм и гледала. Пробвах и една антика (винтидж Mr. Green) - Еau de Rochas  Sick Нали съм в търсене на хубав цитрус и реших да рискувам, че даже се и напръсках -  Sick ooooh! Бръснарски одеколон, мъхове, ама много, на моменти ми избива и на стар сапун за пране, гадост. Отдавна не беше ми се свивал така стомаха от аромат Sick Много ретро, много бабешки. По едно време ми заприлича на Нахема Whistling, Атти, ще ме прощаваш Wink
Пробвах и Ниланг 2011 на Лалик. Хубав, цветен аромат, с умерено пачули, но малко предозирана за мен сладост. Усещат се ягодки, свежест, от прясно окосена трева и свежи цветя. Много напомня на летните Ангели, на моменти и на КМ, микс от всякакви аромати, но нищо новаторско. Правеше чудесен шлейф и е подходящ за младо момиче. Поговорихме си с консултантката за абитуриентски аромати Sunglasses. Каза, че всичко, що е Версаче е предпочитано Mr. Green Това било най-оценената парфюмерия и ме хвърли в смут Thinking Спомням си в едно интервю Филип Киркоров коментираше, че му направило впечатление, че в България се прекланяли пред Версаче. Много беше учуден, защото в Русия като кажели Версаче и се разбирало "циганска работа" - точно така се изрази Mr. Green Разбира се, не визираше конкретно парфюмите, а модата Wink, но аз си спомних интервюто Mr. Green

# 726
Вчерашната дискусия и  мен подсети да нося Л'агента.  Laughing
Обаче коментари получих само за червената ми тясна рокля.
На мен ми е любопитна повече роклята от Лагента в случая  Laughing Peace

# 727
  • на терасата
ПП Ще взема да си забия един S.T. Dupont pour Femme насляпо (така или иначе окьоравях от вчера). Не ща и да пробвам, ще взема съвсем да се осакатя, докато се обзаведа с парфюм. Четох, че ухае на люляк, нищо, че не е заявен в пирамидата, на орлови нокти. Не, че знам как ухаят ноктите, камо ли пък орловите, ако някой го познава по-добре, моля да пише!  bouquet

Този парфюм е много хубав, богат и за мен малко ретро, като по-старите богати парфюми. Е, не чак толкова ретро, колкото L'air du temps, например. Обожавам да си го душкам от едно мини, което имам, но не мога да го нося.

# 728
  • София
По въпроса за синтетиките:
Цитат
Повтарям си въпроса за съвременните парфюми -"синтетични "ли са или има и етерични масла в тях?-говоря за дизайнерските марки.Навремето бях чела ,нещо от сорта че за да се направи Joy на Jean Patou били необходими незнам си колко килограма жасминови цветчета,от които се извлича етеричното масло....
Съвременните парфюми са комбинация от синтетични (не съм сигурна че това е съвсем правилна дума) и естествени материали. Под съвременни имам предвид от Жики насам (1889 г.). Изключения има - един от парфюмите на Елена - по собствените му думи - е изцяло синтетичен. Има и независими парфюмери, които използват само естествени продукти.

10600-те жасминови цветчета за една унция екстракт на Джой са умен рекламен трик, един вид джувка към мотото му "най-скъпият парфюм на света". Идеята е да бъде контра на духа и настроенията през 1930-та, след срива на борсата и началото на Голямата депресия.

Според една парфюмерка, с която разговарях, това което отличава технически по-новото производство, вкл. и на стари парфюми, е че времето за смесване и отлежаване е драстично намалено.

# 729
  • Чукарландия
Ама защо аз чета лекции? Белла да излезе на дъската! Ние тук имаме ли си дипломирани парфюмисти или откъде-накъде? Хайде, на Натали ще й простя, тя е по европейските магистрали някъде в момента.

Атти, прости и на мен. Hug Завършила съм преди близо 20 години и поради независещи от мен обстоятелства, дълго време бях далеч от парфюмерията и новостите свързани с нея. Оттогава насам много неща са се променили, но негласна истина е, че много от естествените съставки в парфюмите са заменени със синтетични. Двете с Пикси, а после и Калина се включи -  бяхте доста изчерпателни, много повече сте в час от мен, няма защо да се повтарям, но непрекъснато се работи в областта на синтетично получени заместители на етерични и ароматни масла, така, че има доста такива, които не отстъпват по качества на естествените си предшественици, та дори и в някои случаи ги задминават, най-вече като трайност на мириса.

ПП Моя приятелка спешно си издирва Hot Couture Givenchy. Дайте ми идеи от къде онлайн да си го закупи, може и на лични, да не спамим тук. Благодаря.

# 730
По въпроса за синтетиките:

Съвременните парфюми са комбинация от синтетични (не съм сигурна че това е съвсем правилна дума) и естествени материали. Под съвременни имам предвид от Жики насам (1889 г.). Изключения има - един от парфюмите на Елена - по собствените му думи - е изцяло синтетичен. Има и независими парфюмери, които използват само естествени продукти.

10600-те жасминови цветчета за една унция екстракт на Джой са умен рекламен трик, един вид джувка към мотото му "най-скъпият парфюм на света". Идеята е да бъде контра на духа и настроенията през 1930-та, след срива на борсата и началото на Голямата депресия.

Според една парфюмерка, с която разговарях, това което отличава технически по-новото производство, вкл. и на стари парфюми, е че времето за смесване и отлежаване е драстично намалено.
Това означавали,че парфюми отпреди тази година,например Шанел№5, L'air du temps,Каботин и от този сорт-изброявам съвсем произволно-си се правят както преди или и те са"осъвременени"с малко синтетика?
Кое е това магазинче,за което говорите в последните постове-много искам да подуша Кели Калеш-Бижу ме запали по него,но чух и противоречиви мнения newsm78...Навремето бях душила класическия Калеш-нещо хич не ми допадна.

# 731
  • София
Със сигурност са осъвременени - като формула, като пирамида, като произход на съставки. Имам Шалимар преди и след реформулацията и ми е напълно видно в какво се изразяват разликите. Но едва ли някой производител ще вземе дословно да цитира за всяка съставка и произход с какво по-точно се различава от по-старата версия. Те дори и пирамидите изобщо не са това, което в действителност Simple Smile

# 732
  • Чукарландия
Със сигурност са осъвременени - като формула, като пирамида, като произход на съставки. Имам Шалимар преди и след реформулацията и ми е напълно видно в какво се изразяват разликите. Но едва ли някой производител ще вземе дословно да цитира за всяка съставка и произход с какво по-точно се различава от по-старата версия. Те дори и пирамидите изобщо не са това, което в действителност Simple Smile

Все едно да ти кажат рецептата на Кока-Кола. Никкавь пъть. Peace

# 733

ПП Моя приятелка спешно си издирва Hot Couture Givenchy. Дайте ми идеи от къде онлайн да си го закупи, може и на лични, да не спамим тук. Благодаря.

http://www.fragrancedirect.co.uk/search?categoryPathRefs=shop&am … ;searchsubmit.y=0

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m57 … ee-All-Categories

# 734
Изинявайте за нахълтването, имам един въпрос. Simple Smile
BLV II /синя опаковка/ лек или по-тежък парфюм е? След няколко часа съм на рожден ден и преди малко го купих, защото според продавачката не е сладникав и е подходящ.
Обаче, сега му чета съставките и не съм много убедена.

Общи условия

Активация на акаунт