Отговори
# 270
  • София
Блонди, ще съм ти много благодарна. Дай тази за фурната.

# 271
Това на фурната било с консерва  Crazy Но намерих страшно много рецепти, най-различни. Една подобна със зеленчуци:

7-800гр риба тон
2 чушки
4 големи домата
2 гл. лук
1 ск. чесън
зехтин, сол и черен пипер
2 листенца дафинов лист, мащерка
кайенски (лют червен пипер) пипер

Обелваш и нарязваш на ситно лука и чесъна. Почистваш чушките и ги нарязваш на летнички. Доматите настъргваш, може да прецедиш от семките,а ко искаш. Рибата тон овалваш в брашно.
В 2-3 л. зехтин пържиш рибата до златисто. Изваждаш я, добавяш още зехтин и слагаш чушките, лука и чесъна, да станат златисти и те и добавяш доматите. Щом кипне, слагаш сол и пиперите, мащерка и дафиновия лист и рибата. Покриваш и оставяш на бавен огън около 50мин.
Нищо не пречи и да го запечеш.
Ето тук линк с разни рецепти, ако ти хареса нещо, казвай  Hug

http://recettes.de/thon
http://www.750g.com/recettes_thon.htm

# 272
  • София
Блонди, дроб сърмата стана супер  Heart Eyes. Много ти благодаря още веднъж  Hug

# 273
Блонди, благодаря ти. Simple Smile Предния ден ще я направя.

# 274

имам един въпрос към тези от вас, които са правили вече тортата с дулсе де лече на йоли - в каква тава пекохте блата? аз имам няколко тортени форми и се чудя дали, ако ползвам тази с диаметър 26 см, блатът няма да се разлее прекалено много и да стане твърде тънък? от друга страна пък, може точно тъничък да е по-вкусен, затова се чудя.
Simple Smile

# 275
Правих я в петък.  Simple Smile Както и друга торта от този блог, не стана така, както трябваше  Crazy
Пекох точно във форма 26. Изобщо не е тънък, даже става прекалено дебел.
Без да добавям захар става доста сладко, освен това на топло оставен, кремът се разтича малко.

# 276

значи не я препоръчваш, Блонди?

аз пък си представих, че е доста вкусна.. но пък не искам тортата да ми се разпада, защото е за сравнително официален повод.

# 277
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Scaramouche, аз я правя в момента, сега чакам да се стегне сметаново-карамеленият крем. Моята форма е 28 см и според клечката блатът е ок. 1 см (струва ми се достатъчно). Изглежда, че ще е доста сладка, съжалявам, че не промених пропорциите.

Вероятността да остане течна, както Блонди пише, е неприятна, но абсолютно възможна - преди време правих шоколадовия Банофи пай и трябваше да я ядем в чаши. Вкусна бвше, но също адски сладка и както казах - напълно течна. Е - вярно е, че аз не съм от майсториците, може и от това да е...  Cry

# 278
Здравейте и от мен!
Реших да оползотворя едно изостанало АМ Хип „Комбиотик“за едногодишковци и направих течен шоколад. Стана мн. сладък  Confused
Грешката беше, че не опитах млякото предварително; захар - сложих малко по-малко от количеството в рецептата. (Добре, че не съм ползвала това мляко по преназначение...)

Имате ли идеи какво може да се направи с течения шок. или да си го хапваме бавно бавно?

# 279
Ида, можеш да го гарнираш с разбита сметана, без да й добавяш захар. Или да го смесиш пак с такава, докато се получи по приемлив вкус, да добавиш желатин и да разпределиш в купички - така ще се получи лек желиран крем.

# 280
  • Пловдив
Scaramouche, наскоро четох, че за крема от тортата на Йоли с дулсе де лече, едно момиче беше слагало желатин. Така избегнало разтичането на крема. И аз като я правих пекох в тава 26см. при мен обаче не се получи добре блата, изсъхна и се начупи. Иначе е много вкусна, но наистина и доста сладка. Миналия уикенд правих пак на Йоли Новогодишната торта, много вкусна стана, и макар, че е с повече блатове и с два крема, ми се стори по-лесна. Успех!!!

# 281
Скарамуш, не, че не я препоръчвам, ама да имаш предвид, че може да се разтече. И че е ужасно сладка. Идеята с малко желатин не е лоша. Може да сложиш по-голямо количество разбита сметана и така ще намалиш сладостта.

Моят блат също стана сух и го извадих на парчета. Сглобих го после, де  Grinning

За събота ще ми трябва торта и съм се спряла пак с дулсе де лече и сметана за крем, но за блатове ще сложа долу браунис, защото не е толкова сладко с черния шоколад, и за втори блат начупени маслени бисквити с масло. Мисля, че ще стане добре  Thinking

# 282
Meрси много, Умбра! Добра идея!

Гледам и Блонди дава същия съвет в разговора за тортата  Wink

Хубав Ви ден, момичета и момчета!

# 283
  • под тепетата
Блонди, ще си позволя да похваля най-вкусната шоколадова торта на Ирина Купенска.
 http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/  .     Няколко пъти правя блата вече и е страхотен, а и лесен. По съвет от mari_eta  я правя с друг крем и става много вкусна.  
 http://passionscooking.blogspot.com/2012/02/blog-post_08.html
 Прецени си дали ще се вържат блатовете с твоя крем.

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 10:10 от bilqna_69

# 284
  • Плевен
Моля, препоръчайте ми хубава марка извара, която се предлага в Била, Кауфланд или Лидл-ще правя кезекухен по рецептата на Taneto-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=17328.msg327660 Приемам и други рецепти за немски сладки или  десерти (особено ако са от района на Хамбург), че дъщерята ще има тържество в училище и трябва да се представим на ниво.

Общи условия

Активация на акаунт