Отговори
# 585
  • UK/София
Аз оставам с пробите на торта за по-натам, тъй като минавам на инсулин  Tired
Много съжалявам! Sad

Тези пликчета с желатин са за директна консумация, но стават и за торти според мен.Днес направих едно в купички и стана точно като заливка на парфе.Има доста видове и все много апетитно изглеждащи.
 И за да съм солидарна с теб - аз също няма да ям от тортата  Simple Smile. Heart Eyes

# 586
Здравейте, можете ли да ми помогнете за една рецепта - издирвам идеи за закуски с кефир. Преди седмица ми попадна някаква рецепта от нета - нещо като мини палачинки с кефир? Но не си запазих страницата и така си изчезна....

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 22:46 от Лурдес

# 587
Здравейте!  Hug

Може ли да ми кажете от къде мога да си купя шипков мармалад?
Който да е близък до този от едно време - наистина да си има вкус на шипков мармалад и да е по-гъст!  Peace

Днес купих едно бурканче от Фантастико - Stinger's на Оберон.
Първо, че е много течен, второ, че няма парчета от шипките.  ooooh!
Няма нищо общо и на вкус с мармалада от детството ми.

Благодаря предварително!   bouquet

kzbsn, аз купувам от Метро ето този http://www.viltrade.bg/index.php?option=com_productbook&func … 999999&id=139, точно е такъв от едно време - страхотен е. До скоро се произвеждаше в Карлово по поръчка на Вилтрейд и беше по-вкусен, но вече се произвежда в с. Глава Плевенско и мааааалко е попроменен вкуса от предишния,но пак се доближава доста до едновремешния. Дано ти хареса.
Точно щях да напиша същото. Хубав е мармалада.

# 588
  • София
Бухти

500 мл кефир
6 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1/2 с.л. сода
50 г майонеза
1 яйце
2 щипки мая

Разтваря се маята в малко топла вода и захар. След като шупне се смесва със всички останали продукти. Омесва се тесто и се оставя да втаса за 30 мин. Разточва се кора с дебелина 1-2 см и се изрязват форми по желание. Пържат се в повече олио. Надуват се и се обръщат от другата страна. Поднасят се със сладко, сирене или пудра захар.

# 589
Момичета, гледах наскоро една рецепта за кекс "Шоколадова лава". Търся рецепта за нещо такова, но във формат "мъфини".  Hug
Не знам дали ще съм ти от полза, но ...............

Погледни и в отчетната поста на ТЯ, има снимка и рецепта, изглежда невероятно! Heart Eyes

Страхотни наистина  Hug

Не разбрах само следното : "Пекат се на 200 градуса за 10-12 минути, направо извадени от камерата. "

# 590
Порой, целта на това е вътре да остане течно. Докато се размрази вътре и не е чак сурово, отвън ще е изпечено Simple Smile

# 591
Порой, целта на това е вътре да остане течно. Докато се размрази вътре и не е чак сурово, отвън ще е изпечено Simple Smile

Това го схванах , че вътре трябва да е течно.
Моля , прочетете въпросната рецепта и ми кажете кое точно се вади от камерата  Simple Smile

# 592
И аз да попитам за сладкишчетата - след като се приготвят се замразяват, така ли newsm78? и след като замръзнат се пекат, това е ясно вече.

Виждам, че пише в еднократни форми, според вас може ли в силиконови - дали ще им се отрази добре, замразяване и след това жега?

# 593
  • Велико Търново

Моля , прочетете въпросната рецепта и ми кажете кое точно се вади от камерата  Simple Smile

От камерата се вадят еднократните формички за мъфинки, които са пълни вече с готовата смес. Слагат се в предварително загрята фурна и се пакат 10-12 мин. Целта е, както е описано, отвън да се опече, а вътре да остане като течен шоколад. Ето едно видео на Йоли как се прави точно http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/66207217 … oladova_lava.html. Аз след употреба си измих формичките и отново ще ги ползвам - нищо им няма  Mr. Green

# 594
направих Плейбой йогурт тортата,страхотна...Но имам въпрос-тавичката ми за торта е с тефлоново покритие, с какво да режа тортата,за д ане надраскам покритието?

# 595

От камерата се вадят еднократните формички за мъфинки, които са пълни вече с готовата смес. Слагат се в предварително загрята фурна и се пакат 10-12 мин. Целта е, както е описано, отвън да се опече, а вътре да остане като течен шоколад. Ето едно видео на Йоли как се прави точно http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/66207217 … oladova_lava.html. Аз след употреба си измих формичките и отново ще ги ползвам - нищо им няма  Mr. Green

Всичко вече ми е ясно   chef Wink

# 596
Да кажа и аз за лава кейка, понеже често правя. Ползвам силиконови формички, много са удобни за целта. НЕ замразявам кейкчетата преди печене и се получават перфектно. Съответно ги пека 6-7 минути. Ето моя вариант
Възможно е да се приготвят предварително и да се замразят до момента на печене, но не е задължително.

# 597
  • София
Имам кутия маскарпоне, на което му изтича срока за годност днес. Ще става ли за ядене след седмица, че сега съм на диета и не искам да се изкушавам сама със висококалорийни сладкиши?  Simple Smile

# 598
Ако си е отгоре с фолиото и не е отваряно - да. Иначе не  Peace

# 599
Искам да разтопя шоколад на водна баня, за да залея един кекс, но нямам масло. Мога ли да сложа олио вместо маслото?

Общи условия

Активация на акаунт