Отговори
# 570
labrex, супер, ще го почвам. Ще направя и заливката, ама ми липсват ядки. Може и да отскоча до магазина.   bouquet

# 571
  • Велико Търново
Здравейте!  Hug

Може ли да ми кажете от къде мога да си купя шипков мармалад?
Който да е близък до този от едно време - наистина да си има вкус на шипков мармалад и да е по-гъст!  Peace

Днес купих едно бурканче от Фантастико - Stinger's на Оберон.
Първо, че е много течен, второ, че няма парчета от шипките.  ooooh!
Няма нищо общо и на вкус с мармалада от детството ми.

Благодаря предварително!   bouquet

kzbsn, аз купувам от Метро ето този http://www.viltrade.bg/index.php?option=com_productbook&func … 999999&id=139, точно е такъв от едно време - страхотен е. До скоро се произвеждаше в Карлово по поръчка на Вилтрейд и беше по-вкусен, но вече се произвежда в с. Глава Плевенско и мааааалко е попроменен вкуса от предишния,но пак се доближава доста до едновремешния. Дано ти хареса.

# 572
Едно време продаваха крем "Наслада" в пластмасови чашки. Някой да знае рецептата?  Flutter

# 573
Момичета, гледах наскоро една рецепта за кекс "Шоколадова лава". Търся рецепта за нещо такова, но във формат "мъфини".  Hug

# 574
Момичета, гледах наскоро една рецепта за кекс "Шоколадова лава". Търся рецепта за нещо такова, но във формат "мъфини".  Hug
Не знам дали ще съм ти от полза, но преди време гледах клипче в Ютуб за подобни мъфини. Дамата си направи нормално тесто за кекс ( с какао, за да стане шоколадов ), отделно крем ( пудинг - шоколадов ). Предварително разпредели крема във форма за ледчета, и го замрази за малко във камерата на хладилника. Като дойде време за печене, сипваше от сместа за кекс в формите за мъфин, мисля 2/3 се сипва до края, като по средата слагаше по едно "ледче". То падаше надолу, и след изпичането се превръщаше на изненадващ шоколадов крем в мъфина. Може да се сложи върху тестото за кекс, така че да падне по средата, мисля.

http://www.youtube.com/watch?v=q8jLwSyfZZo

# 575
  • Бургас
Който да е близък до този от едно време - наистина да си има вкус на шипков мармалад и да е по-гъст!  Peace
kzbsn, аз купувам от Метро ето този http://www.viltrade.bg/index.php?option=com_productbook&func … 999999&id=139, точно е такъв от едно време - страхотен е. До скоро се произвеждаше в Карлово по поръчка на Вилтрейд и беше по-вкусен, но вече се произвежда в с. Глава Плевенско и мааааалко е попроменен вкуса от предишния,но пак се доближава доста до едновремешния. Дано ти хареса.

Dannyny, благодаря ти за отговора!!!  Hug
Когато имам път към Метро ще потърся този мармалад,
обаче ще потърся и по магазините - може и да попадна на него.  Crazy
Горе-долу каква е цената му?

Видях добри отзиви за шипков мармалад на Плодекс.....
може и него да пробвам, не знам.   Crazy

# 576
Не знам дали ще съм ти от полза, но ...............

Погледни и в отчетната поста на ТЯ, има снимка и рецепта, изглежда невероятно! Heart Eyes

# 577
  • София

Заповядай:http://www.bezgluten-bg.com/%D0%A0%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82 … D1%82%D0%B5%D0%BD

# 578
Благодарности на всички момичета !!!   bouquet

На Гордън Рамзи ще е "Шоколадовата лава". Слабост ми е той, няма как.  Laughing

# 579
Уникална е тази шоколадова лава, и аз запазих рецептата на Рамзи.

Между другото, labrex, сладкишът е одобрен. наистина изглежда много мекичък ( аз не мога да го пробвам ). Добавих му една круша, и вместо орехи, в заливката сложих кокосови стърготини. Ето снимки, преди да се похваля в другата тема.  Grinning

Обърнат и поръсен с допълнително кокосови стърготини, та да не личи къде се е разпаднал  Joy :

Благодаря ти много за рецептата! Великолепна е!

# 580
250 гр заквасена сметана
250 гр кокосово кисело мляко (или обикновено)
500 гр ванилов крем (пудинг)
2 ванилии     Разбърквате продуктите за крема и прибавяте разтворения според инструкциите желатин. Изсипвате върху блата и прибирате в хладилника да се стегне.

Някава последователност няма ли, кое с какво се разбива?Пудингът с каква температура трябва да е, искам да направя тортата, но обясненията са ми неясни. В какъв съд се слага тортата за да не изтича желираната смес като се покрива тортата?
 Ще изчакам 20 мин. преди да тръгна да пазарувам, дано се включиш да обясниш.
 И този сок от вишни какъв е, в тази държава вишни няма?Стават ли боклучавите сокчета, които се разтварят с вода, т.н. концентрати? И с ягоди става ли хубава тази торта?

Няма последователност, щом не съм писала. Няма значение Т° на пудинга. Аз ползвах готов, в кофички, и съответно беше от хладилника. Ако си го правиш ти, не го пляскай врял, но не е необходимо да е студен.
Слагах във форма, която се откопчава после, написано е.
И не, в тази държава вишни няма.  Laughing С всякакви плодове ще стане хубава. Имай предвид, че пресен ананас и киви желатинът не ги хваща. Ананас от компот е ок. По-добре си вземи консерва праскови или ананас, вместо разтворими сокчета. И с тях ще стане, де, но малко по-блудкаво може би.

# 581
Благодаря ти много за рецептата! Великолепна е!

Pure Adoration, много добре изглежда на снимките, аз само в тортена форма го пека, в кексова не съм пробвала. С кокос също не съм го правила, просто комбинацията в заливката с орехи и масло е разкошна, но може да се пробва и друго. Дано ви хареса!  bouquet

# 582
  • Велико Търново

Dannyny, благодаря ти за отговора!!!  Hug
Когато имам път към Метро ще потърся този мармалад,
обаче ще потърся и по магазините - може и да попадна на него.  Crazy
Горе-долу каква е цената му?

Видях добри отзиви за шипков мармалад на Плодекс.....
може и него да пробвам, не знам.   Crazy

kzbsn, не съм сигурна точно, но мисля че е между 2,70-2,90 лв.

Точно Плодекс Карлово ги правиха преди по поръчка на Вилтрейд и беше с много по добър вкус, но и сега не е  лош - аз го обожавам - в къщи винаги има такъв.

# 583
  • UK/София

Блонди , благодаря!За съжаление ще остане за друг ден направата на тортата, не можах да те дочакам с отговорите.За горещия пудинг предполагах  Laughing, но другите смески ми бяха неясни.За готовите пудинги не се бях сетила (никога не съм ги и купувала), но се надявам да стане и с направен от мен. newsm78
 Вместо сиропите за заливане, открих това -  , хем е хмного вкусно и си е със желатин.
 И най-важното което забравих да те питам - тортата хубава ли е? Simple Smile
 Надявам се да стане и с по-обикновен блат?

# 584
Тортата с пудинг е с обикновен, пандишпанен блат, отгоре е с ягоди. Не е нужно кокосов да правиш, разбира се. Вкусна е, да, обикновена, но лекичка. Става лесно и всички я харесват (вярно, че са роднини и са пристрастни, де). Съжалявам, че се забавих, ама ме нямаше  Hug
Това на Йоткер за заливки ли е специално? Хитро е, не съм виждала, ще стане екстра с него  Peace
Аз оставам с пробите на торта за по-натам, тъй като минавам на инсулин  Tired

Общи условия

Активация на акаунт