Отговори
# 555
Капакът на микровълновата фурна върху стъклото ли трябва да е? Т.е. да се върти? Защото нашето явно е много малко и няма такъв капак, който да може да се сложи върху стъклото.

# 556
Относно моето питане за кремчето със заквасена сметана

Какво ще кажете за варианта сметана + разтопен на водна баня шоколад ?

# 557
Става  Simple Smile Ако е черен, ще трябва да си добавиш и малко захар може би  Simple Smile

Тонкабонка, стават супер тортичките с пудинг, само си сложи зехтин. Ох, зехтин пък аз  hahaha Желатин. Ето тук имам две подобни торти  Hug торта с кокосов блат и пудинг и торта с пудинг

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 11:54 от Блонди

# 558

Какво ще кажете за варианта сметана + разтопен на водна баня шоколад ?

Кремчето от тортата с рула на Лео е страшно вкусно, направи него! Peace

# 559
  • София
Туй чудо може ли да се използва за торта? Много обичам заквасена сметана, но рецептата на Goldie за крем ми е сложна, аз съм по бързите и лесни неща.

Блонди, и желатинът ми е продукт, с който няма да се справя.  Blush Като чуя за желатин и ми се изправя косата. Не знам защо...

Оставам на вариант купешки блатове, мнооого леко сиропирани и кремчета на Йоткер, 3 вида, по-гъста консистенция. Дано да се получи нещо.

Усещам, че следващата година отново ще спазя традицията да купя торта.  Blush

# 560
labrex Кремчето ми допадна много. То ще бъде  Peace
Simple Smile

# 561
  • UK/София

100 пъти прочетох рецептите, но най-ясно ми стана, че бая пъти ще трябва да прибирам тортата в хладилника. Confused

Крем:

250 гр заквасена сметана
250 гр кокосово кисело мляко (или обикновено)
500 гр ванилов крем (пудинг)
2 ванилии     Разбърквате продуктите за крема и прибавяте разтворения според инструкциите желатин. Изсипвате върху блата и прибирате в хладилника да се стегне.

Някава последователност няма ли, кое с какво се разбива?Пудингът с каква температура трябва да е, искам да направя тортата, но обясненията са ми неясни. В какъв съд се слага тортата за да не изтича желираната смес като се покрива тортата?
 Ще изчакам 20 мин. преди да тръгна да пазарувам, дано се включиш да обясниш.
 И този сок от вишни какъв е, в тази държава вишни няма?Стават ли боклучавите сокчета, които се разтварят с вода, т.н. концентрати? И с ягоди става ли хубава тази торта?

# 562
МОМИЧЕТА ИМАМ НУЖДА ОТ СПЕШНА ПОМОЩ.
ИЗДИРВАМ РЕЦЕПТАТА НА БУБОЛИНКАТА ЗА ЗАХАРНИ СЛАДКИ.сТРАХОТНИ И Я ИМАМ НЯКЪДЕ НО ЗАЩОТО МИ Е СПЕШНО НЕ МОГА ДА Я ОТКРИЯ.

# 563
  • Бургас
Здравейте!  Hug

Може ли да ми кажете от къде мога да си купя шипков мармалад?
Който да е близък до този от едно време - наистина да си има вкус на шипков мармалад и да е по-гъст!  Peace

Днес купих едно бурканче от Фантастико - Stinger's на Оберон.
Първо, че е много течен, второ, че няма парчета от шипките.  ooooh!
Няма нищо общо и на вкус с мармалада от детството ми.

Благодаря предварително!   bouquet

# 564
МОМИЧЕТА ИМАМ НУЖДА ОТ СПЕШНА ПОМОЩ.
ИЗДИРВАМ РЕЦЕПТАТА НА БУБОЛИНКАТА ЗА ЗАХАРНИ СЛАДКИ.сТРАХОТНИ И Я ИМАМ НЯКЪДЕ НО ЗАЩОТО МИ Е СПЕШНО НЕ МОГА ДА Я ОТКРИЯ.

Дано да е това рецептата.

# 565
Сладкиш с ябълки, който изисква три яйца ( жълтъци, белтъци отделно ) и 250 мл олио ?  Laughing Давайте съвети, че тръгнах да си правя майонеза с домашните яйца и нищо не стана. А съм обещала и ябълков сладкиш днеска. Множко е олиото, но мога да забъркам една двойна доза кекс. Все пак, ако имате идеи за нещо по-интересно, споделете.

# 566
Здравейте искам да ви попитам някой правил ли е крем за торта от дулче де лече(карамелиз.конд.мляко)+ заквасена сметана?Чудя се дали ще си паснат ?Пробвала съм с бита  много ми е тежка и мазна...Моля кажете ако сте пробвали нещо подобно...Предварително благодаря Simple Smile

# 567
http://www.mycookingbookblog.com/?p=3328

Pure Adoration   тази рецепта ми допадна много  Peace

# 568
  • София
Аз правя един много лесен, но ще трябва да добавяш яйца  Grinning
4 яйца, 3/4 ч.чаша олио. 1,5 ч.ч. захар, 1 бакпулвер, ванилия, около 1,5 ч.ч. брашно.
Обикновено го бъркам на око. Предполагам, че 5 яйца ще са ти добре. Тестото не трябва да е много гъсто.
Тавата се подмазва само с олио, изсипва се сместа и отгоре се нареждат ябълки, нарязани на тънки филийки. После го поръсвам отгоре с пудра захар. Може да се поръси със малко смлени орехи преди да се изпече, може да се добави канела, варианти има много.

# 569
Сладкиш с ябълки, който изисква три яйца ( жълтъци, белтъци отделно ) и 250 мл олио ?  Laughing Давайте съвети, че тръгнах да си правя майонеза с домашните яйца и нищо не стана. А съм обещала и ябълков сладкиш днеска. Множко е олиото, но мога да забъркам една двойна доза кекс. Все пак, ако имате идеи за нещо по-интересно, споделете.

Погледни ябълковия сладкиш по рецепта на Шула Модан, за него използвам чаша 250 мл, олиото е 3/4 чаша, при тебе ще е пълна, освен да добавиш малко брашно още. Иначе сладкишът е много вкусен, но непременно със заливката отгоре. Peace

Общи условия

Активация на акаунт