Отговори
# 540
  • UK/София
Здравейте! Търся рецепта за солени тарталети, които да опека,съхраня в затворена кутия 2-3 дни и след това да напълня с нещо.

Рецепти за солени тарталети в нета има много.Но след като престоят 2-3 дни без пълнеж, според мен ще станат ронливи и несполучливи.Ако нямаш време, по-добре направи тарталетите от бутер тесто на самия ден.С него дори стават много по-хубави.

Ето как изглеждат и са много сочни заради тестото.Останалите тарталети се правят с маслено тесто, което е ронливо и "тежко".

# 541
Благодаря! Отивам да търся рецепта за фокача  Peace
Е, то няма да е точно фокача (мисля че в нея не се слагат яйца) а тънка питка с добавки  Laughing
Лабрекс имаше една заливка за питка....кисело мляко, чесън и сирене ако не се лъжа, става много добра. На мен, когато ми остане  тесто, слагам добавките според това какво ще хапваме. Спомената заливка например перфектно се връзва с печено пиле, но се бие (според мен) с печени/пържени кюфтета  Laughing.
Моето тесто за пица е без яйца ... днес четох рецепта за фокача и си отговаряха продуктите .....та надявам се да стане ... в момента се пече   newsm78

# 542
Моето тесто за пица е без яйца ... днес четох рецепта за фокача и си отговаряха продуктите .....та надявам се да стане ... в момента се пече   newsm78
Прощавай, аз разбрах че тестото ти е като на пица Верди, заблудила съм се   bouquet

# 543
повечето от вас предполагам ползват продукти на Маги
- какви са тези точки на гърба на опаковките супа,фиксове...

И аз съм ги виждала в Бг, да  Thinking Ако никой не ти е казал в другата тема, можеш да им пишеш и да ги питаш  Simple Smile

https://www.maggi.bg/aboutmaggi/getintouch/

# 544
  • Варна
Срещу точките на Маги се получават подаръци. Но трябва първо да се регистрираш, като изпратиш писмо с определен брой точки. И май всяка година се прави нова регистрация.

# 545
Поли,много апетитно предложение,благодаря,ще се пробва Flutter

Питах в темата за всякакви въпроси,но вероятно няма да получа отговор,та да питам и тук,понеже повечето от вас предполагам ползват продукти на Маги
- какви са тези точки на гърба на опаковките супа,фиксове...

Има тема тук в подфорума  Peace

polly, няма нищо. Друга съфорумка търсеше рецепта за пица Верди. Peace За протокола фокачата стана страхотна   chef

# 546
  • София
Момичета, имам няколко въпросчета - помагайте, че съм много боса в материята.
Мъжът ми има рожден ден след няколко дни и съм решила собственоръчно да му спретна торта този път. Ще взема готови блатове.
Първо - сиропират ли се? Аз веднъж сиропирах с прясно мляко, ама така се разтече, че ядохме тортата с лъжици. Може би съм попрекалила с млякото.
Второ - кремовете на Йоткер подходящи ли са за торти? Понеже една съфорумка каза, че щи се разтекат.  ooooh!

Това са двата главни въпроса, които ме вълнуват.
Ще съм ви изключително благодарна да ми дадете съвети как да процедирам.  Hug

# 547
  • София
Момичета, имам няколко въпросчета - помагайте, че съм много боса в материята.
Мъжът ми има рожден ден след няколко дни и съм решила собственоръчно да му спретна торта този път. Ще взема готови блатове.
Първо - сиропират ли се? Аз веднъж сиропирах с прясно мляко, ама така се разтече, че ядохме тортата с лъжици. Може би съм попрекалила с млякото.
Второ - кремовете на Йоткер подходящи ли са за торти? Понеже една съфорумка каза, че щи се разтекат.  ooooh!

Това са двата главни въпроса, които ме вълнуват.
Ще съм ви изключително благодарна да ми дадете съвети как да процедирам.  Hug
Можеш да сиропираш със захарен сироп, сваряваш захар и вода 1:1, ако първо карамелизираш захарта е още по-хубаво.
На Йоткер стават кремовете, и тези без варене даже, правила съм такъв крем за торта, но сложих по-малко мляко, за да стане по-гъст крема. Вместо 400 мл мляко на пакетче сложих 300 мл мляко и стана супер консистенцията.

# 548
  • UK/София

За Великден правих торта с готови блатове и крем на Йоткер.Ужасни са готовите блатове, ползвах ги за втори и последен път в живота си.Да,тортата се яде с лъжичка, въпреки че сиропирах блатовете с минимално количество мляко.Всички учудващо й се възхищаваха, но аз не бях доволна.Бих те посъветвала да си направиш сама блатовете, супер лесни са.Кремовете без варене също ги правя с по-малко мляко и стават супер гъсти и хубави.
 След това правих същата торта, но за блатове ползвах вафлени кори - стана невероятна.

# 549
Да помоля за изпитана рецепта за кремче със заквасена сметана.
Снабдих се с повечко сметана - ще правя и тортата с котешките езичета , но ми се искаше и някакво кремче. ще имаме гости Simple Smile

# 550
  • София
alpha_beta, благодаря! Ще направя точно, както ми каза, с по-малко мляко в крема, за да стане по-гъст. Ще пробвам и сиропирането с карамелизираната захар.

Биляна, няма начин да правя блатове. Досега не съм имала никакъв проблем с готовите.  Peace

# 551
Снабдих се с повечко сметана - ще правя и тортата с котешките езичета , но ми се искаше и някакво кремче. ще имаме гости Simple Smile

ето две ягодов крем но и с бял шоколад.
кремче с извара

# 552

ето две ягодов крем но и с бял шоколад.
кремче с извара

Благодаря   bouquet

# 553
  • Бургас
"Черупките" за тарталети се съхраняват без проблем в хладилник, в добре затворена кутия до седмица. Също така могат и да се замразяват без проблем. Изпечени и добре увити във фолио си издържат два месеца. Не се отразява на вкуса.
Тонкабонка, любимият ми бърз крем за торта:
1 малка кофичка заквасена сметана + 1 кутийка сирене "Рикота"/или някакво крем сирене/ + пудра захар на вкус се разбъркват и се добавя предварително разбита с пудра захар течна сметана /1 малка опаковка 250гр./ Става стабилен крем и не е тежък на вкус. Аз готови кремове не ползвам, този ме спасява винаги, когато имам да правя торта "за вчера". Но и по принцип ми е основният бял крем за торта, де Simple Smile Даже снощи сглобявах точно такава Peace Имай предвид, че това количество не стига и за измазване отвън, само за пълнеж е. Ако и отвън ще е със същия крем, трябват две дози.
Между другото, и аз не препоръчвам готовите блатове, ако имаш възможност изпечи си, но задължително поне един ден преди сглобяването на тортата. Един - два пъти съм ползвала готов блат по принуда - просто мацвах малко сироп с четка, може и изобщо да не се сиропират.

# 554
 Добър ден    Simple SmileКога се берат зелените орехчета за сладко?Благодаря предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт