Отговори
# 525
  • София
Никой ли не знае грамажите на тази прекрасна торта, дето явно няма да я опитам  Crossing Arms Много ме е яд на такива рецепти - една кофичка такова, една консерва онакова и едно пакетче масло  Tired

Аз си разбивам тук заквасената с миксера, няма проблем.  Simple Smile

Карола, на водна баня ли го бъркаш? Ще се сгъсти, имай търпение, става бавно  Peace
Понеже вчера узнах тази рецепта, а снощи купувах продуктите
всъщност в темата на тортата по-нататък са питали и са дали грамажите:
3 кутии котешки езичета (начупени на парченца) – общо  300г.
3 малки кофички заквасена сметана по 200г.  (може и 2 големи по 400 г.  на Данон или Бор Чвор)
3-4 лъжици захар
плодовете на един компот от ананас (предварително изцедени и готово нарязани на парченца ~350 г. в изцедено състояние)
1 ч.ч. нарязани орехи

# 526
Благодаря ти  Hug Предположих, че може и да ги има в темата, ама просто нямах сили да чета 18стр и реших да попитам наготово  Blush

Тук една кутия котешки е 200гр, можех да шибна 600гр бисквити и после не шопска, ами козунак щях да ям  Joy

# 527
Хубаво е че се уточниха грамажите за  вкусната торта .
Мисля да я пробвам .

# 528
  • София
имам останал един блат за торта,купешки....как да го оползотворя,за да не се съсипе

Бърза и лесна рецепта:http://ilinayorkulinarni.blogspot.com/2011/12/blog-post.html
Пак заповядай  Hug

Благодаря за идеята за тиквички с къопоолу, ще очаквам още  Peace

Може да му добавиш майонеза и кисело мляко за по-различен вкус.
Имам още едно предложение:http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ZorGaJUdVNM … ct=clnk&gl=bg

# 529
  • UK/София
   Simple SmileОпитай да остане до утре сутринта, не го нападай още горещо! Laughing Наистина след една нощ в хладилника ще е мноооого различно.Надявам се утре да потвърдиш думите ми. Hug
Опитах! Наистина си заслужаваше чакането!  bouquet

Радвам се! Hug

# 530
Благодаря! Отивам да търся рецепта за фокача  Peace
Е, то няма да е точно фокача (мисля че в нея не се слагат яйца) а тънка питка с добавки  Laughing
Лабрекс имаше една заливка за питка....кисело мляко, чесън и сирене ако не се лъжа, става много добра. На мен, когато ми остане  тесто, слагам добавките според това какво ще хапваме. Спомената заливка например перфектно се връзва с печено пиле, но се бие (според мен) с печени/пържени кюфтета  Laughing.

# 531
имам останал един блат за торта,купешки....как да го оползотворя,за да не се съсипе

Остане ли ми един блат правя вариации на тази торта   , но без първата част...прясно мляко, яйца....Накратко, 1 заквасена сметана, 1 кисело мляко с по голям % масленост, захар, желатин, плодове, объркваш с вилицата, изливаш в/у блата(леко напоен)  и след 4-5 часа е готова. Плодовете слагам вътре. Сега в сезона на ягодите, често правя в къщи, децата я харесват .
Eто нещо подобно, но вместо бисквити, слагаш блат  Peace

# 532
  • Велико Търново
Момичета, имаше една рецепта за хрупкави картофки на фурна. Мисля че беше с червен пипер и не мога да я открия. Моля за помощ!  Simple Smile

# 533
  • гр.София
Печени картофки(рецептата съм я взимала от тук)
Продукти:

4-6 картофи
2 с л олио или зехтин
2 ч л сладък червен пипер
сол
смлян черен пипер
Приготвяне:

• Фурната се загрява на 235 С.
• Огнеупорна тава се застила с хартия за печене или се намазва с тънък слой мазнина.
• Ако се използва тава с незалепващо покритие, тогава не се намазва с мазнина.
• Картофите се измиват и обелват.
• Нарязват се на половинки по дължина.
• Всяка половинка картоф се нарязва на още две половинки по дължина.
• Прехвърлят се в голяма купа.
• Поливат се с олио, подправят се със сол, черен и червен пипер.
• Всичко се разбърква добре.
• Картофените резени се нареждат в тавата на един ред.
• Пекат се 10-12 минути, след което се обръщат.
• Пекат се още 10-12 минути.
• Поднасят се горещи с кетчуп или друг любим сос за картофи.

# 534
Поли,много апетитно предложение,благодаря,ще се пробва Flutter

Питах в темата за всякакви въпроси,но вероятно няма да получа отговор,та да питам и тук,понеже повечето от вас предполагам ползват продукти на Маги
- какви са тези точки на гърба на опаковките супа,фиксове...

# 535
  • на Земята
Ще правя огретен,но може ли днес да си направя заливката-бешамелов сос,а утре само да залея картофките и изпека?

# 536
  • Велико Търново
Печени картофки(рецептата съм я взимала от тук)
Продукти:

4-6 картофи
2 с л олио или зехтин
2 ч л сладък червен пипер
сол
смлян черен пипер
Приготвяне:

• Фурната се загрява на 235 С.
• Огнеупорна тава се застила с хартия за печене или се намазва с тънък слой мазнина.
• Ако се използва тава с незалепващо покритие, тогава не се намазва с мазнина.
• Картофите се измиват и обелват.
• Нарязват се на половинки по дължина.
• Всяка половинка картоф се нарязва на още две половинки по дължина.
• Прехвърлят се в голяма купа.
• Поливат се с олио, подправят се със сол, черен и червен пипер.
• Всичко се разбърква добре.
• Картофените резени се нареждат в тавата на един ред.
• Пекат се 10-12 минути, след което се обръщат.
• Пекат се още 10-12 минути.
• Поднасят се горещи с кетчуп или друг любим сос за картофи.

desivalko_, благодаря - тези също не изглеждат лошо, но аз търся друга, пишеше че и вода май се слага около 100 гр

# 537
Здравейте! Търся рецепта за солени тарталети, които да опека,съхраня в затворена кутия 2-3 дни и след това да напълня с нещо.

# 538
Скрит текст:

Бърза и лесна рецепта:http://ilinayorkulinarni.blogspot.com/2011/12/blog-post.html
Пак заповядай  Hug

Благодаря за идеята за тиквички с къопоолу, ще очаквам още  Peace

Може да му добавиш майонеза и кисело мляко за по-различен вкус.
Имам още едно предложение:http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ZorGaJUdVNM … ct=clnk&gl=bg

Благодаря! От голяма помощ си ми   bouquet

# 539
  • София
Наистина се радвам, че съм ти била полезна! Да ти е сладко! Hug

Общи условия

Активация на акаунт