Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 29

• 66 552
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
Хули, ти ме закова Sad Ама предполагам си права... Нормално е да се натрупва лекарството в организма, колкото и литри вода да изпием.. Дано скоро се оправят краката и да няма последствия на костите и мускулите, че тая болка е ужасна.. Вчера пих един зофран-нулев ефект  #Cussing out

Айде стига съм се жалвала  Rolling Eyes

LOPEZ, и аз мисля, че няма нужда да четеш. Колкото сме тука, толкова различни истории ще чуеш,независимо,че сме с обща диагноза.

Hug

# 286
Е как да знам аз за какво иде реч!! Rolling Eyes Виждам ,че има киста и нищо друго не разбрах! Моля ви помогнете с разчитането на тази снимка! Предварително ви благодаря!!

Не се визуализират Ту формации .
Не се визуализират уголемени лимфли възли.

Заключение:Киста в дясната гърда. Желателно е провеждане на ехомамография в планов порядък за изключване на друг подлежащ паталогичен процес на фона на запазения плътен паренхим.

Вземаш си снимчицата с разчета и отиваш при лекаря който ти я е назначил. Или си намираш хирург, който да ти я разчете..... тук няма лекари... но според заключението няма от какво да се тревожиш, в смисъл , че няма  туморни процеси. Добре е да проведеш и ехографски преглед.
При младите жени   гърдите са по плътни и ехографията дава по добра информация от мамографията . Peace
JenniferLopez , последователността и броя процедури след операцията се определят от онкокомитета / комисия от хирург , патолог, онкотерапевт, лъчетерапевт.../ - обикновенно това става , докато е още в болницата , но си зависи и от реда в здравното заведение.
Лъчетерапията обикновенно е 25 курса - 25 работни дни подред. Химиотерапията е обикновенно веднъж в месеца. Двете терапии се правят една след друга , а не едновременно. Така , че се подгответе за около 1 година  ходене  в онкодиспансера .
Всичко това разбира се е  в общия случай  .
Успех от мен  Peace
Докато ти отговоря и Хули е писала Wink

Кали , сладка  Hug, някой тук беше написал , че химията се изчиства  за 24 месеца  newsm78- сега си я трупаме , пък после  Sick 
И айде  да ти минава , че  здравословния ресторант ни чака . Нали ще пием чай - по 1 литър чашата  Joy Joy Joy

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 12:53 от @tani4ka

# 287
  • София
Таничка, не година скъпа, а много години.
След това се започват контролни изследвания, прегледи, комисии.
ама има и положителни страни това положение - колкото повече години се мотаме там, толкова по-дълго ще живеем  Wink

# 288
Хули , много си права скъпа. Ти най- добре знаеш. Дай боже  Praynig

# 289
JenniferLopez, тук може да провериш за перуки: http://www.efexbg.com/contactus_bg.php

# 290
  • Пловдив
Недей да търсиш и четеш в нета, ще се объркаш още повече.

Подкрепям препоръката!
Аз от търсене на инфо в нета - вече психясах! И през нощта на подсъзнателно ниво ... всичко избива. А тази нощ надминах себе си с това което четох и гледах в нета... и от сутринта до обяд  Sick (само 7 пъти) и си казах КРАЙ с ровенето в нета по темата!
Винаги неизвестността ме е смущавала и дразнела, но пък всяка нова информация поражда още и още въпроси, а тези нови и нови питанки затормозяват много повече. Аз поне така го чувствам.
Реших до операцията да не чета повече нищо за РМЖ, освен темичката ни, защото се привързах малко или много към всяка от вас тук!

# 291
Аз така от чете не се бях психясала преди премедикацията  и си мислех,че ще ме дрогират с хапчета и други глупости и като ревнах на път за болницата не могат да ме озаптят.... а то- инжекцийка в дупето.. И да четем и да не четем, все ще минем през това.. Затова и аз чета само нашата си тема и чакам времето да си мине..

Не знам вие как сте ама аз съм ПОСТОЯННО гладна Sad Хапна, след 10 мин пак глад..не е човешко това ...

Танче, писала си драга ама кой да види Simple Smile Отиваме да пием от оня еднолитровия чай, белким по-бързо изхвърлим химията Simple Smile

Така съм се проектирала на дивана тия дни, че как да стана да ходя на репетиции  newsm78

# 292
  • Варна
Благодаря ви момичета за подкрепата!
След поредица от негативни неща в моя личен живот, това с майка ми съвсем разби представите ми за проблем. От лошо се оказа, че винаги има и по - лошо, но за себе си промених житейската си философия и не изпадам вече в мелодрами тип "турски сериали". Всичко е относително. Ето например всички лекари укоряват майка ми, че много се е мотала, че не е ходила на профилактика, че много е чакала, че била небрежна към здравето си, но пък от друга страна ако вземем за пример Нана (от Станция Нова) ходила е на профилактика редовно поради обременеността в семейството й и сега момичето пак има много неизвестни за състоянието си. Не знам, всичко е толкова индивидуално и относително, нищо че болестта е обща. Просто мисля, че човек не трябва да се предава, че нищо не е случайно, защото на всеки през живота му се налага да изяде по една кофа с лай..а, за едни кофата е по-голяма, за други по-малка, въпроса е да се държим с достойнство докато хапваме...малко прекалих с метафорите , но това мисля  Hug

# 293
  • София
Привет на всички момичета!
Каролка радвам се, че си живнала след поредната химия. По повод на времето за изчистване от химията, Хули правилно ти е казала, че няма точно време за изчистване, защото аз правих лъче и химия преди 3 години и тези дни получих един досаден обрив по ръцете и на врата, не мина с моето самолечение и се наложи да отида на кожен доктор. Лекарката беше категорична, че проблема е от агресивното минало лечение и от настоящата  хормонална терапия. Така, че мила зареди се със сили и спокойствие, с надеждата проблемите да отзвучават по-бързо.
Джени (така ще те наричам за по-кратко) житейските проблеми са за хората и за съжаление ни съпътстват през целия ни живот. Когато ми поставиха диагнозата бях много изплашена и отчаяна. Вечерта обаче като си легнах и си плачех  в леглото се размислих колко по-отчаяна и съкрушена щях да бъда ако това се беше случило с някой от любимите ми хора (да не дава Господ). Казах си - добре, че е на мен и повярвай ми това внесе някакво успокоение в душата ми. В една от срещите споделих това с момичетата и се оказа, че  много от тях са мислили като мен. Колкото до укорите от докторите за небрежно отношение към собственото здраве, аз мисля, че изобщо не са прави. Но всъщност това няма значение, при положение, че диагнозата е факт. Какво се е случило в минало време няма никакво значение, важно е бъдещето. На мене по някой път ми идва в повече да ме наричат боец и да ми казват колко съм силна, ама пък в действителност нали наистина се борим и тази борба ни помага да вървим напред. И си казвам - е нека тогава бъдем силни и да бъдем бойци. Желая го и на твоята майка.  

# 294
  • София
Маргич, а аз още почти всяка вечер си мисля и казвам наум - Господи, благодаря Ти, че ме наказа толкова малко. Толкова, че да мога да понеса и изтърпя, защото може и повече.
Знаете какво ми е положението и моето и другото, което ме държи постоянно на педал.
И пак Му благодаря, защото наистина можеше и повече. Нещо, което нямаше да мога...

# 295
  Добра среща момичета,нямах време да ви изчета но,ще го направя
по- късно.Току що се прибрах  от Баня -Карлово и бързам да се похваля
няма друго такова преживяване базата е нова,храната вкусна а работещите позитивни и
  усмихнати хора.Директорката Яна една млада и красива дама твори чудеса с това място.
 Беше голям купон,а то нямаше друг начин предвид готината компания от момичетата от форума.
   До скоро  bouquet

# 296
Здравей, Лорън! Добре си дошла!
Много се радвам, че сте си прекарали добре... подробностите ще ми разкажеш, когато се видим  Hug  Hug  Hug

# 297
Добро утро с пожелание за успешна и спокойна седмица!
http://www.youtube.com/watch?v=a8_sU4j70yY

# 298
  • Пловдив
Привет момичета.
Току- що една Пипируда Simple Smileси кацна в дома. Изкарах си страхотно, много съм щастлива, че имах възможността да се запозная лично с прекрасни дами. Бонуса за мен беше посещението на Еми и Женя Адърска Обичам ви!  love001
Сега да дам отчет :
1. условията са прекрасни
2. персоналът безкрайно любезен
3. Д-р Баева, Петя-психоложката и Яна-Директор страхотни професионалисти
4. възползвайте се от програма Виктория в гр. Баня, Карловско.
Започвам да ви дочета.
Лек ден всички.

# 299
  • В царството на игрите:)
Привет и от мен...Още една кацнала пеперуда в София. Духом още не съм тук, но волю не волю ще трябва да се адаптирам. Признавам,че ви четох по диагонал, но общо взето ми стана ясно какво съм "пропуснала" Mr. Green Нямам какво да добавя към това, което вече са писали Лорън и Ваничка!!!!
Дано тези които са на химия скоро да се оправят, а на другите желая хубави и спокойни дни.
Марги, какво ще кажеш в събота 19.05 да пием кафе? newsm53

Общи условия

Активация на акаунт