Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 29

• 66 548
  • 731
  •   1
Отговори
# 270
KOKOJ,съжалявам,че е започнала да ти пада косата  Hug Но това е един начин да се преоткрием.. Аз Вече съм с голи петна по главата, но сигурно ще ударя машинката другата седмица.Сега търся някаква идея за малка шапка за главата да си я нося вкъщи да не плаша околните. Днес цял ден лежа и ме болят мускулите. Поне не ми е толкова лошо,колкото предният път,сигурно е от удърната доза зофран,който ми биха този път. Надявам се утре вече да съм на крака, че ме чакат дела...Тоя месец имам още една вливка на 30ти,нали вече съм на 3 седмици Sad

Хубава вечер на всички раковинки от мен!!  Hug Hug Hug

# 271
Здравейтеее Hug за всички.Аз се завръщам от една чудесна разходка и гостуване на мойта сестричка в един манастир в София,  с малката Рапунцел изкарахме 3 невероятни дни между обични за нас хора в спокойна и приятна атмосфера (снимки във фейса на който му е интересно).Единственото за което съжалявам е че съвпадна с почивката на тукашните дами в с.Баня и пропуснах възможноста да се срещна с някои от тях, но нищо веднага щом се свестя от първата ми химия пак съм там PeaceНякой питаше къде е това с.Баня - намира се в област Пловдив и е много близо да гр Карлово, има два санаториума, доста хора ходят там заради минералната вода WinkПрочетох назад  за да съм в час -за мечти и за планове сте си говорили, мечтая  не съм спирала да мечтая ,посещението на тази диагноза не би успяла да ми попречи да осъществя мечтите си и плановете които са за години напред и са много красиви,като на всички вас предполагам!!!

# 272
Добро утро  Hug приятелки .... и днес имам повод да ви почерпя -  Международния ден на сестринството . На 12 май е родена Флоранс Найтингейл -Тя става известна с нейната пионерска работа в областта на медицинската грижа, предоставяна от сестри по време на Кримската война, през която се грижи за ранени войници. Найтингейл поставя основите на професионалната сестринска грижа със създаването през 1860 на училище за сестри Болница Сейнт Томас в Лондон, първото светско училище за сестри в света, сега част от Кингс Колидж (Лондон). Международният ден на медицинската сестра, който се празнува по целия свят, е на датата на нейния рожден ден.

Наздраве Joy

# 273
Да ти е честит празника Таничка, много здраве ти пожелавам съпроводено с много професионални успехи  costumed050 smile3525А на всички мед сестри  пожелавам повече търпение  и по малко  пациенти.

# 274
  • Пловдив
Да ти е честит празника Таничка, много здраве ти пожелавам съпроводено с много професионални успехи  costumed050 smile3525А на всички мед сестри  пожелавам повече търпение  и по малко  пациенти.

newsm10

# 275
Танче, честит празник!! Да си много здрава и да имаш професионални успехи за напред!!   bouquet  bouquet

# 276
здравеите може ли някои да ми каже какво озна4ават тези стоиности CA125 29,9 do 35 i HE4 135 do 150 притеснявам се защото са завишени

# 277
Както е написано разбирам , че и двете изследвания са в норма !!!

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 21:30 от @tani4ka

# 278
  • София
Първите цифрички  са показателите от изследването, вторите референтните стойности.
Изобщо не са завишени и не трябва да се притесняваш.

# 279
Първите цифрички  са показателите от изследването, вторите референтните стойности.
Изобщо не са завишени и не трябва да се притесняваш.
mnogo vi blagodarq jelaq vi mnogo mnogo zdrave na vsi4ki  Party

# 280
  • София
Здравейте, направих си профилактичен преглед(мамография)-връчиха ми снимката на регистратурата . Е как да знам аз за какво иде реч!! Rolling Eyes Виждам ,че има киста и нищо друго не разбрах! Моля ви помогнете с разчитането на тази снимка! Предварително ви благодаря!!

Кожие е подкожие незадебелени.
Плътен перенхим двустранно.
Наличие на калцификирани кисти, както и дифузно пръснати единични микро и макрокалцификати двустранно.
В дясната гърда-горен латерален квадрат се визуализира малка, сянка с размер около 5мм-характерно за киста.
В лява гърда не се визуализират паталогични промени.
Не се визуализират Ту формации .
Не се визуализират уголемени лимфли възли.

Заключение:Киста в дясната гърда. Желателно е провеждане на ехомамография в планов порядък за изключване на друг подлежащ паталогичен процес на фона на запазения плътен паренхим.

Моля за мнение, тъй като ви чета и виждам , че сте доста запознати с тези проблеми.Благодаря ви предварително.Искрено  желая успех на всички Heart Eyes

# 281
  • Варна
Здравейте борбени момичета,
Оперираха майка ми в сряда. Отстраниха цялата гърда. Ще я изпишат след 10-12 дни. Моля споделете какво ни чака от тук насетне. Знам, че всичко е индивидуално, майка ми е доста силна жена и духа й е непоклатим, но все пак си е борба, а и вие сте минали по този път. Следва лъче и химиотерапия , на какъв етап от време се прави това - 2 пъти в седмицата или в месеца? И после колко време 2 -3 месеца? И понеже аз ще съм до нея сега чета и се интересувам. Силно вярвам, че това е просто диагноза и тя не е обречена. Докторите казват, че много е чакала и се е мотала, а и на мен каза чак след операцията Shocked
Дайте някакъв съвет, аз съм се мобилизирала и съм готова всичко да премина заради нея.

# 282
Аз като най-малка и от най-скоро ще кажа как е при мен. На мен Онко комисия ми назначи 6 курса химиотерапия. Също ми предписаха и лъче, но за сега никой нищо не ми казва за това. Разстоянието между първата и втората ми химиотерапия беше 4 седмици, а между 2ра и 3та ще е 21 дни. Сега,след втората химия ме мъчи  Sick и болки в краката. От кръста надолу съм като труп. Вчера трябваше да изляза по задачи и чувствах краката си като напомпени.. Като един малък великан съм Sad

Дано майка ти понесе леко всичко,което й предстои!!  Hug Hug

# 283
  • Варна
Аз като най-малка и от най-скоро ще кажа как е при мен. На мен Онко комисия ми назначи 6 курса химиотерапия. Също ми предписаха и лъче, но за сега никой нищо не ми казва за това. Разстоянието между първата и втората ми химиотерапия беше 4 седмици, а между 2ра и 3та ще е 21 дни. Сега,след втората химия ме мъчи  Sick и болки в краката. От кръста надолу съм като труп. Вчера трябваше да изляза по задачи и чувствах краката си като напомпени.. Като един малък великан съм Sad

Дано майка ти понесе леко всичко,което й предстои!!  Hug Hug

KaRoLa,
Благодаря ти! Видях, че си много красива и млада и излъчваш една мека топлина и имам чувството, че тази болест е само за "пекани" хора.  #Cussing out
Някой знае ли къде в Пловдив има хубави перуки и не много скъпи?

# 284
  • София
Дженифър Лопес / ее, имаме си и филмова звезда /, при всяка една от нас химиотерапията е различна. Зависи от вида на тумора, зависи от теглото на пациента, от други заболявания, ако има, зависи от стадия...
Недей да търсиш и четеш в нета, ще се объркаш още повече.
Следвайте съветите на лекарите и всичко ще е наред.
Ако имаш въпроси, ние сме тук, все някоя от нас ще ти каже или помогне със съвет.
Каролка, скъпа   love001, колкото повече се натрупва доцетаксела в организма, толкова по-зле ще ти става. Ама пък ти си борбено момиче и няма да усетиш как е преминала химиотерапията.
И после ще забравиш даже  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт