Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 29

• 66 355
  • 731
  •   1
Отговори
# 690
здравейте,мили момичета!
маргич,завиждам ти с бяла завист,че можеш да гушкаш своите слънчица,аз моята гушкам само виртуално.Нацелувай ги от мен!
момичета,някой от вас да е бил на Таксол?само гадни работи четох до сега,нито един не е казал,че го е понасял нормално...
Хули,наистина трябва да пишем какво сме пили и колко ни НЕ помагаше...да не се хвърлят пари напразно.Единствено което мога да кажа,че след като свърши терапията за да се възстанови по-бързо организмът може да се пият някакви добавки,но някои мислят,че самите добавки могат да лекуват...за предпазване-не знам,ако е писано да стане не вярвам че ще предпазят от тази гад.
пожелавам на всички здраве и спокоен ден!

# 691
Това с писането кой какво е пил и какво пие...е ходене по тънък лед според мен  Wink

# 692
Това с писането кой какво е пил и какво пие...е ходене по тънък лед според мен  Wink

Нещата са чери и бели! розови,сини или зелени са само  мечтите на хората!
Едно нещо или помага или не! Средно положение няма! То е като с бременността...Няма малко бремени....

# 693
Именно де! За едни са черни за други бели Simple Smile Затова да си говорим за нещо по-ведро Wink

# 694
allissa22   аз бях за първи път на Таксол миналата седмица....... самото вливане мина добре , като изкючим леко боцкане в ръката , но не постоянно . На следващия ден забелязах обрив по цялата ръка , който премина едва днес .На втория ден след вливката започна да ме боли основно таза и бедрата , после и краката .Други кости , като ръце и ребра например не са ме боляли .Пих първо парацетамол , но нямаше почти никакъв ефект .Виж от Аналгина усетих файда .Три дни ме боляха костите  и до два аналгина на ден най много стигнах .Като се движех се чуствах по добре .Други странични ефекти не съм усетила , апетита ми не намаля  Mr. Green
Това е от скромния ми опит  Embarassed

# 695
@tani4ka,извинявай,пропуснах че си писала.Ти си още "зайче",първите са най-леките.Дано все така да ти минават вливките.Колко са ти изписали?

# 696
  • В царството на игрите:)
Аз съм имала 6 вливки след операцията - 3 Фека1 1 таксол и 2 таксотера - нещо като мармалад!
От Таксола нищо не усетих. Чувствах си се ок. Виж Таксотера е нещо друго newsm78
Но щом и тогава съм имала сили да си гледам децата, значи е било търпимо!
Алиса, при всеки е различно. Дъщеря ти на Таксол ли ще е сега? Предния път не и ли го правиха?
Много жега, бе хора, а аз още не съм се стопила Joy

# 697
Алиса ,  минах 4 ФЕК  и с предния Таксол ще направя общо 4 .ФЕК ми беше през 28 дни , а Таксола ще е през 21 .Като ги смятам ще свършат в началото на август. PraynigДано все така да минават , болката беше търпима и за три дни все устисках  Laughing
 Миленче , в Русе е по топло - идвай насам  Joy ама то от жегата се пиело много бирка , няма стопяване  Mr. Green

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 18:37 от @tani4ka

# 698
А ,моля ,моля...За топло с мен не мож се мерите...Тук днес е чукнало 39...
Ама аз нищо не съм усетила,щот при мен беше 23... Mr. Green
Сега събирам багажи,че в петък пътуваме за Несебър на фестивал.Да стинете по едни палчета за нашите пчелички,та отново да се върнем с купища награди! Wink
А за Таксоли и Таксотери нищо не мога да ви кажа,че на мен таквоз нещо не са ми правили!И никога няма да ми правят! Wink
За сметка на това пък най-редовно провеждам курс на лечение със студена бира и мръвки! Ха наздраве,компанията! cheers

# 699
здравейте,момичета!първи път след операцията са и правили 4 цикла adriblastine + cyclophosphamide (преписах го:),а сега са назначили 6 цикла таксол или таксотер плюс херцептин на 21 ден.Слава Богу днес поне са изключили биофосфонати,казал докторът след като сцинтиграфията е чиста няма за какво излишно лечение,нали и това всичко е химия!!!
milmich,искаш да кажеш,че таксол е по-поносим?разбирам,че всеки човек е различен,но поне някой да каже че е поносимо.Ама тази "мармалад" ти правеха по ред на номерата?то ест 1 или 2 не е чак толкова страшно.И още италианеца е казал,че може да се пият хомеопатични лекарства и мумието.Та с това ще продължим,само да не пие нещо с хормоните,а истинско натурално-може.Казвайте нещо за напълняване,моля,че моята от нерви веднага "хлътва" бузите(е,като майка й,наследствено...)!!!
Сисссс ,приятно прекарване!
на всички приятна вечер!

# 700
  • Варна
allissa22,
аз правих 4 Таксола. Обичайните странични ефекти ме налегнаха - обилен косопад и болки в костите за ден-два както споделя @tani4ka. Не съм повръщала от него, за разлика от ФЕК-а.  Sick Вливаха го 2 дена - първи ден пре-медикация сутрин и вечер със СолМедрол и противоалергичен препарат. Втория ден вливката Таксол. Пусках я на много бавна капка, за да направи 4-6 часа. Самото лекарство е плътно и безцветно - малко като силикон. Затова ми препоръчаха да го пускам на бавна капка.
През цялото време не съм спирала да ходя на работа. От болницата - хоп на работното място се курдисвах като си усуквах шалче около абоката на ръката, за да не стресирам лични състав.  newsm08

Амазонка, как се казваше това явление - дето листата на дърветата се обръщат обратно - с опакото нагоре?

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 21:26 от nanastef

# 701
  • у нас - на брега на морето
nanastef , баба му казваше "въртоломе", т.е. празникът бил Въртоломеев ден и листата на липите се обръщали преди да цъфнат.
Rusalka:) , добре си си дошла!  bouquet Как се чувстваш след операцията, възстановяваш ли се? Трябва да раздвижваш и ръката постепенно.
margi4 , поздрави на Америката от нас! Разбира се и на американците Grinning! Събирай снимков материал да разглеждаме и ние.
mu6inka , съжалявам за баба ти. Бъди и подкрепа и не и показвай тревогите си, за да се чувства спокойна. Днес отново си препрочитах за лечението със сода. Дали да не опитате и това, може пък да помогне.Ох, какво да ти кажа и аз не знам, но опитвайте, може пък да получи облекчение - знам ли newsm78?

# 702
Здравейте момичета. Адмирации за високия дух и позитивните мисли.

Казвам се Ива Милорадова и съм репортер за новините на БНТ - СОФИЯ. Правим репортаж за профилактика заболявания на гърдата и си търсим опитен събеседник, който да прикани всички жени в София, до 29- и, пък и при следващи кампании на Болницата за активно лечение, да се преглеждат своевременно, за да пазят здравето си.

Моля Ви, ако някоя или някои от вас, могат да ни отделят не повече от 30 минути днес и искат да посъветват българската жена, или да разкажат личната си борба,  да се свържете с мен на:

0883324783, milora@abv.bg или bnt2@bnt.bg, както и да пишат тук, където аз ще следя за вашата реакция.

Предварително се извинявам, дано не виждате корист в идеята ни, но мисля че подобен репортаж може само да бъде от полза на българската жена.

Успешен и усмихнат ден ви желая! И здраве, разбира се!

# 703
  • В царството на игрите:)
Аз ви писах на имейла, но нека съм последна възможност, че много се стряскам от камери Mr. Green

# 704
  • София
Трябва непрекъснато да се повтаря на жените за тази профилактика. Във vbox7 има филмче "Рак на гърдата - І и ІІ ч./, в който доц. Гайдаров споделя мнението си, че жените след 20-23 годишна възраст трябва да посещават мамолог, дори и само с идеята да се възпитава здравна култура у младите жени в това отношение - точно както ходим на стоматолог, така трябва да посещаваме гинеколог и мамолог, като се има предвид колко често млади жени след 20-25 годишна възраст са с диагноза РМЖ.
Добри са тези кампании и всички инициативи, свързани с нашата диагноза. Аз трябва да си призная, че в нашия университет идват онколози с ехограф всяка година, аз не отидох нито веднъж.
Попитайте ме, дали не съжалявам...

Общи условия

Активация на акаунт