Трафик на хора

• 6 163
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
Да отиде на психолог, но на такъв, който провежда терапии, а не тъпчещ с лекарства, които да замаскират проблема - в БГ е пълно с подобни некадърници.
Ти защо търсиш решение вместо нея - тя няма интернет ли?

Съгласна съм за психолога, това предложих и аз още в първият си пост. А, и не смятам, че в интернет може да се намери някакво решение на такъв вид проблем. Който, каквото и да каже, сподели, всеки случай си е индивидуален, всеки човек също и съответно преживява по различен начин нещата.

А, иначе няма лошо, че приятелка е пуснала темата, само дето аз не бих го направила по този начин, то това си е пак до човек и най-вече опит във форумно общество Simple Smile

# 31
  • в 1001-та нощ
Ситият не вярва на гладния.Ясно е.че се прибра в България .Въпроса е -как да намери сили за да продължи да живее.

много съжалявам за случилото се, в доста случаи жертвите се срамуват и няма да дадат гласност, затварят се  Tired

има програма за безплатна помощ за жертви на насилие, а към нея има програма за психологическа помощ на жени, претърпели сексуално насилие

Успех  Peace ще се справи  Peace

# 32
Момичето е расло по сиропиталища до 7 си година.След това е осиновено.но майката умира когато е на 18години.В момента е 30 годишна и сама се бори за място под слънцето.Чувството за виновност е много дълбоко вкоренено в съзнанието и.Не е имала шанса да притежава това.което е ежедневие за останалите.

# 33
Момичето е расло по сиропиталища до 7 си година.След това е осиновено.но майката умира когато е на 18години.В момента е 30 годишна и сама се бори за място под слънцето.Чувството за виновност е много дълбоко вкоренено в съзнанието и.Не е имала шанса да притежава това.което е ежедневие за останалите.

Наистина много тъжно, така историята съвсем заприличва на затрогваща сапунка  Cry...но, наистина не смятам, че тук някой би могъл да помогне, освен ако сред нас няма психотерапевти, които биха искали да помогнат, но лично на момичето.

# 34
Това е и моята молба.да се отзове професионалист- с подходящите думи и терапия  си мисля .че има надежда.

# 35
Това е и моята молба.да се отзове професионалист- с подходящите думи и терапия  си мисля .че има надежда.

Тогава бих те посъветвала, да си редактираш първият пост още, така не съм сигурна, че точно професионалист ще попадне на темата.
Надежда винаги има, няма как да се забрави такова нещо, но поне да се научи да живее със станалото.

Виж на този линк примерно: http://nasilie.eu/

# 36
  • Kопенхаген
gava, kъде точно е работила: град, село?

# 37
Аз мисля,че за да се препоръча специалист е нужно да се каже от кой град е момичето.Мисля също,че е добре да не се робува на предразсъдъци,че без медикаменти (които се изписват от психиатър,а не от психолог) ще е по-ефикасно лечението.По добре,ако е необходимо,такива да бъдат изписани навреме,отколкото поради неползването им състоянието да се влоши и задълбочи,защото се съмнявам,че само с приказки с психолог/психотерапевт такава дълбока травма може да бъде излекувана.

# 38
Гава, в никакъв случай не пиши никакви лични подробности за момичето тука, не отговаряй на нахални подпитвания.

Ако искаш да се осведомиш, пусни търсачка, има информация на български, има подробности и за терапевти и за други неща.

# 39
Извинявам се за "нахалното подпитване".Само да кажа,че мен по никакъв начин лично не ме касае от кой град е жената (все пак не питам за снимка и име),попитах с най-добри чувства.Ако е от Пловдив,или близо до Пловдив,бих препоръчала Марин Роглев.

# 40
Мисля също,че е добре да не се робува на предразсъдъци,че без медикаменти (които се изписват от психиатър,а не от психолог) ще е по-ефикасно лечението.По добре,ако е необходимо,такива да бъдат изписани навреме,отколкото поради неползването им състоянието да се влоши и задълбочи,защото се съмнявам,че само с приказки с психолог/психотерапевт такава дълбока травма може да бъде излекувана.
Не са предразсъдъци, просто в България отиваш уж на психолог /според визитка и табела/, а той ти предписва лекарства, защото не е достатъчно компетентен да те излекува с "приказки". Свекърва ми е известен психолог в чужбина и много по-дълбоки травми ги лекува немедикаментозно и не е някакво изключение, такава е практиката - лекарства се предписват само в много тежки случаи. В България психолозите са на светлинни години от това.

# 41
Здравейте момичета.Моя близка замина да бере ягоди в Испания.Там преживя кошмар-изнасилване.Не е потърсила помощ.защото не знае езика.Сега се прибира.срината психически и физически.Трябва да продължи да живее.а този кошмар не може да се изтрие с магическа пръчка.Моля.ако някой е преживял подобна трагедия -да сподели.Благодаря Ви.
Съжалявам, за това което се е случило с приятелката ти.
Аз минавам само да те попитам - защо вместо запетаи използваш точки? newsm78

# 42
Те психолозите нали уж нямат право да изписват лекарства?Или аз съм в грешка нещо.Иначе,наистина трябва да е много добър,за да те излекува с приказки,макар че в случаи като този...не знам.Трябва да е невероятен специалист.

# 43
Те психолозите нали уж нямат право да изписват лекарства?Или аз съм в грешка нещо.
Не си в грешка, нямат право. Не знам как така изписват - или са психиатри, но да не плашат хората се обявяват за психолози, или пък са психолози, превишаващи правомощията си, което май е по-вероятното. Wink

# 44
                   Работила е в провинция-Уелва.Забележката за точките и запетаите е правилна.Благодаря на всички,който се отзоваха.Дано преодолее кошмара,lвсичко зависи от самата нея.

Общи условия

Активация на акаунт