Защо осиновяването привлича толкова много клюкар(к)и?

• 17 373
  • 85
  •   1
Отговори
# 45
"Защо осиновяването привлича толкова много клюкар(к)и?"
Охххх!!! Отново и отново си мисля, колко е на място тази тема!!!... Но днес ми дойде в повече... Как е възможна толкова многоооо... посредственост...
Грррррррррррррррррррр!!!  Sick Sick Sick

# 46
О, от тази потребителка не чакай много в интелектуално отношение.

# 47
Chandra_Den почнах да пиша един дълъг пост как и защо се намесвам тук. Обаче си мисля че е добре да пийнеш една разхладителна напитка и да им теглиш една майна. Как , какво и защо прави съседката на съседката не ме вълнува, но явно е модерно да се пита по форуми как тази нищо не подозираща жена да си реши проблемите. Tired

# 48
Дани, много си права...  Simple Smile Мерси за успокоителните думи, пих аз няколко разхладителни напитки вчера и наистина помагааа... Wink

# 49
Аз съм осиновена,майка ми ми каза това на 5 годишна възраст(не че съм разбрала що е то),но хората са наистина много зли.Никога няма да забравя как една комшийка ми каза:Ти си копеле,кой знай от кой дом те е довлякла майка ти.Дълго се чудих какво е искала да ми каже,защото аз бях на 8 и знаех,че съм осиновена.
Сега се гордея с майка си.Никой не може да ми каже,че след като съм осиновена съм й по-малко дете,защото съм изгледана като "писано яйце" без да ми липства нищо.

А хората които се подиграват с това,Бог си ги наказва-повярвайте ми!!!Внучката на въпросната комшийка има дете незнайно от кой,и го гледа заедно с баба си.Много пъти ми се иска да я питам" Сега кой гледа копеле?" ,но нали ви казавам-Бог си знае работата  Peace

# 50
  • София
nadq_tay ,ето затова говоря и аз,аз чакам моето дете през януари,но след време имам възможност да осиновя дете или да стана приемен родител бих го направила,защото тези деца го заслужават,а злобарите нека си останат такива Sad

# 51
Надя  bouquet,напълни ми душата и сърцето с поста си.Много ми се иска,и ще направя всичко,един ден и моята дъщеря да го напиши с толкова увереност това,и най-вече да се чувства така.Желая ти само позитивни хора около теб  bouquet

# 52
Надя  bouquet,напълни ми душата и сърцето с поста си.Много ми се иска,и ще направя всичко,един ден и моята дъщеря да го напиши с толкова увереност това,и най-вече да се чувства така.Желая ти само позитивни хора около теб  bouquet
Просто човек трябва да знае че ако мечката играе в комшията,следва да дойде и в неговата къща все някога  Peace Няма по-красиво нещо от това да имаш дете,независимо дали е биологично твое или не.Обичта е равна,дори и в повече при осиновените  Wink

# 53
  • сф
не изтраях първо да прочета, затова ще напиша каквото имам, и после ще прегледам отговорите.

Цитат
Не ми е ясно защо точно осиновяването е толкова привлекателно за клюки, говорене по сурдинка,  обсъждане на позиции и изобщо гледане на сеир. Някой има ли сериозна теория по върпоса?

защото вие осиновителите, и вашите осиновени деца, сте една от най-"уязвимите" групи, които са намерили място в този грамаден форум. осиновителите сигурно са някаква долна категория хора, които вероятно не са могли да родят биологично дете, следователно нещо не са наред. съчувствие не съществува, защото имаме нещо много по-достъпно и предизвикващо реакция в отсрещната страна - съжаление.

защото сме специалисти по всичко и се смята, че първосигналното ни, необмислено и тотално неинформирано мнение по осиновителскте въпроси, е най-правилно и меродавно. както впрочем, и по много други сложни теми.

защото е сеир - нещо като невероятната съдба на горкото дете от дом, и супер благородните клети хорица, които са се намерили да го гледат и да му дадат "шанс в живота". трябва да сте много горди, а детето да ви е благодарно цял живот и да ви гледа в очите и да ви носи на ръце.

любопитно е също така, дали осиновеното дете е "наред" (ама вие сгурни ли сте, правихте ли му всички изследвания?), дали е циганче, и колко сте платили, за да ви го дадат.

голяма част от горните изброени са от невежество. само по себе си него не го смятам за порок. смятам обаче за порочна  практиката невежата да ви се навре в подфорума целенасочено, да прочете последната излязла тема и самодоволно да си плесне абсурдното виждане вътре.

чета тук от години и за пръв път си позволявам да пиша, тъй като смятм, че съм компетентна - аз съм от хората, които нямат непосредствен личен опит с осиновяването.

# 54
  • София

защото сме специалисти по всичко и се смята, че първосигналното ни, необмислено и тотално неинформирано мнение по осиновителскте въпроси, е най-правилно и меродавно. както впрочем, и по много други сложни теми.

4play - да сме специалисти по всичко и да поставяме рамки,да съдим,а не  да разбираме Naughty си е една от хубавите ни национални черти,Ботев го е написал преди 140 години (макар и за друга ситуация) ,но мисълта му е болезнено актуална и днес "Свестните у нас считат за луди" ...

# 55
  • Пазарджик
Наистина интересна тема.Включвам се,защото и аз самата съм осиновена.На 33 год. съм и още слушам зад гърба си "храненичето на еди кой си" в квартала от бабите,но изобщо не ми пука.Моите родители(осиновители) бяха едни прекрасни хора,които ме дариха с много любов и ме научиха да не губя никога човешките ценности.За голяма жалост от много години вече не са сред живите (да почиват в мир Flowers Rose Flowers Rose)От малка знам,че съм осиновена,говорили сме много в къщи на тази тема и се гордея с тях,и не ме е срам да кажа-Да,осиновена съм и какво от това.Нима ние сме хора второ качество?Има хора за всичко и от клюките живеят,това е техният начин на живот,но нека си говорят.Никога не съм се интересувала кои са биологичните ми родители и за в бъдеще също не ще го направя.За мен моите родители са тези,които са ме отгледали и точка.А клюкарите има един от горе дето да ги съди.За мен хора,които засягат една толкова деликатна тема просто за да си чешат езиците са хора с бедни душички.

# 56
Аз знам за такива случаи, в които са се подиграли на майка ми, че е осиновила дете и сега дъщерята на тази не може да има деца, ходят къде ли не за инвитро и сега доколкото разбрах са подали документи за осиновяване.
Който се присмива - на гърба му отива, са казали хората.

# 57
  • Колибите
Е, не е краят на света, някой ако не може да зачене и износи биологично дете. Чак пък трагедии вселенски и драми гречески Peace. Съдби и животи всякакви, животът е ценен сам по себе си и ние сме длъжни да го пазим и живеем. Каквото и да ни струва и кой както го разбира за себе си Peace.

# 58
  • София
Привет!
Чета ви понякога... но не е заради нездраво любопитство, нито за да си доставям някакви емоции.
В темата ви за проблемите, с които сте се сблъскали, намерих много полезни неща, много идеи как да се реагира правилно...
Освен това - моя приятелка осинови дете наскоро, искрено се зарадвах с цялото си сърце за нея, защото я гледах как гледа моите деца. Но дори когато й честитих, според мен не както трябва, стори ми се, че казах нещо, което може би не трябваше... започнах да чета при вас, за да съм някак си подготвена, да знам как да реагирам на живо...
Мои колега ми сподели, че е осиновен, там също не съм сигурна, че реагирах правилно... просто исках да науча малко повече по този въпрос, за да не засегна някого неволно, това е.
Факт е, обаче, че когато дъщеря ми се заигра с едно детенце, няколко възрастни жени дотичаха да ме "предупредят", че това детенце е осиновено и може би щяло да повлияе зле на дъщеря ми... стана ми много криво тогава, детенце е, играят си... добре, че близките му не чуха тези предупреждения... Така че дори не мога да си представя как се чувства това детенце да е нон стоп в хорските усти, 100% чува част от тези подмятания...
Възхищавам се на силата на много от хората тук и искрено ви поздравявам за начина, по който се борите за да защитите децата си. Много щастие на всички ви желая  Hug

# 59
  • София

Факт е, обаче, че когато дъщеря ми се заигра с едно детенце, няколко възрастни жени дотичаха да ме "предупредят", че това детенце е осиновено и може би щяло да повлияе зле на дъщеря ми... стана ми много криво тогава, детенце е, играят си... добре, че близките му не чуха тези предупреждения... Така че дори не мога да си представя как се чувства това детенце да е нон стоп в хорските усти, 100% чува част от тези подмятания...

съжалявам, но това не го вярвам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт