Защо осиновяването привлича толкова много клюкар(к)и?

• 17 380
  • 85
  •   1
Отговори
# 75
  • Колибите
Време, извинявай, ама ще ти кажа истината в очите.
Твоите родители не са те възпитали добре. И мен не ме бяха възпитали добре моите родители.

Ама аз се довъзпитах сама.

И ако бях на твое  място, въпросните доброжелателки такава #Cussing out биха отнесли, че им е бедна фантазията. Всъщност, понеже си била с детето, нямало е как да стане. Бих им казала много учтиво, че да, твоите родители са едни прекрасни хора, липсват ти, а те са такива, че не биха липсвали на никого. И докато се опомнят, си тръгваш.

А примерно как да отговориш на детето си, що е то "хранениче" - ами дете, което се храни с много шоколад и на теб са ти давали прекалено много шоколад като дете, а тези бабки са били бедни и техните деца не са яли. В днешното материално време детето ти би приело това обяснение, а бабичките биха умрели на мига от ярост.

# 76
  • Пазарджик
А примерно как да отговориш на детето си, що е то "хранениче" - ами дете, което се храни с много шоколад и на теб са ти давали прекалено много шоколад като дете, а тези бабки са били бедни и техните деца не са яли. В днешното материално време детето ти би приело това обяснение, а бабичките биха умрели на мига от ярост.
Розмариня,това много ми хареса.И няма нужда да се извиняваш за казаното,че родителите ми не са ме възпитали добре.Аз също вече се замислям върху това какво възпитание ми е дадено разбира се не в лошият смисъл.Все гледам да няма кавги,да не кажа нещо с което да засегна някой и сигурно затова все още слушам подмятания.И може би не детето ме спря да реагирам,а това че бяхме в църква.А родителите ми наистина бяха едни прекрасни хора,защото да имаш 2 свои деца и да осиновиш дете за мен е нещо много достойно.Ако като дете не бях разбрала от доброжелатели и да се стигне до разговор,че ДА това е така,но съм обичано дете никога нямаше и да мине през ум нещо подобно,защото аз не съм усещала разлика в отношението между мен и братята ми,които са биологични деца на родителите ми.

# 77
Чета ви от доста време. Имах много въпроси за осиновяването, които исках да си изясня.
Хората обичат да споменават различните. Не ги клюкарстват само го изтъкват. Примерно той е висок, нисък, дебел.... и като няма какво да кажат изтърсват каквото знаят.
Замислете се за бабите. Няма сериал, поредната турска дива се е настрадала и трябва да блеснат пред другите баби. Трябва да се каже нещо. Как ще мълчи и няма никой да одумва? Скука.... и ''доматито'' нападнато от гъсеници , но темата е изчерпана.

Някъде във времето... хранили са те хората, не си стояла гладна.

# 78
  • Пазарджик
Някъде във времето... хранили са те хората, не си стояла гладна.
Успя да ме размееш. Hug

# 79
Лично аз ще отговоря за себе си , само ви чета и ви се възхищавам , защото аз все още не мога да взема решението за себе си . Искрено се надявам точно в този раздел да няма хора захранващи клюкарските си нужди .

# 80
Привет!
Чета ви понякога... но не е заради нездраво любопитство, нито за да си доставям някакви емоции.
В темата ви за проблемите, с които сте се сблъскали, намерих много полезни неща, много идеи как да се реагира правилно...
Освен това - моя приятелка осинови дете наскоро, искрено се зарадвах с цялото си сърце за нея, защото я гледах как гледа моите деца. Но дори когато й честитих, според мен не както трябва, стори ми се, че казах нещо, което може би не трябваше... започнах да чета при вас, за да съм някак си подготвена, да знам как да реагирам на живо...
Мои колега ми сподели, че е осиновен, там също не съм сигурна, че реагирах правилно... просто исках да науча малко повече по този въпрос, за да не засегна някого неволно, това е.
Факт е, обаче, че когато дъщеря ми се заигра с едно детенце, няколко възрастни жени дотичаха да ме "предупредят", че това детенце е осиновено и може би щяло да повлияе зле на дъщеря ми... стана ми много криво тогава, детенце е, играят си... добре, че близките му не чуха тези предупреждения... Така че дори не мога да си представя как се чувства това детенце да е нон стоп в хорските уста, 100% чува част от тези подмятания...
Възхищавам се на силата на много от хората тук и искрено ви поздравявам за начина, по който се борите за да защитите децата си. Много щастие на всички ви желая  Hug

Ето за това съм склонна да приема клюките и бълвоча, които се изсипват тук понякога. Защото, дори и 1% от четящите и даващите "компетентно" становище по разни теми, да са като slanchezara и да има положителна насока, е във голям плюс за нашите деца. Приела съм като цяло, че обществото ни още не е дорасло, приела съм, че на мен ще ми се подмятат разни реплики, НО .... силно се надявам, че на детето ми няма да му се наложи да чува реплики -"хранениче", "дете с късмет",...... и т.н.
Имаше момент, когато ми бяха дошли в повече клюките и сплетните и спрях да пиша във форума. Но си дадох сметка, че ние тук сме едно голямо семейство, ние сме приятелки, които споделят и си помагат, които съпреживяват - "Споделената радост е двойна, споделената болка е половин болка"
Няма да забравя, преди 5 години (скоро ще станат), в една студена февруарска неделна вечер, събрали сме се десетина майчета и татковци от форума в един детски клуб, децата си играят, ние си говорим и в един момент mama Ira ме пита "Маня, утре ли е делото или във вторник?"   Hug
И понеже съм си болна оптимистка, вярвам, че все някъде на някой ще му светне червената лампичка в съзнанието и ще се промени поне от части виждането и възприятието.

# 81
Факт е, обаче, че когато дъщеря ми се заигра с едно детенце, няколко възрастни жени дотичаха да ме "предупредят", че това детенце е осиновено и може би щяло да повлияе зле на дъщеря ми... стана ми много криво тогава, детенце е, играят си...
Sad И на мене ми стана криво, признавам... Много ми се иска да повярвам, че хората нямат предразсъдъци, но от време на време ми се случва нещо да ме  убеди в обратното.

Преди време една позната, която знае, че съм осиновила ми разказваше, как някакви майки - осиновителки дърпали децата си, когато те (децата) се заприказвали с познатата ми и с нейните "дружки по площадка"... от страх някой да не "зачекнел" темата за осиновените им деца и да не ги обиди...  Rolling Eyes Попитах я, според нея причината не може ли да са по-скоро притеснения, децата им да не досаждат на непознати, но не, не било това... И аз понякога опитвам да отвлека вниманието на нашата госпожица, ако е решила да завладее вниманието на непознати (разбирай да досажда Wink) и добре, че не винаги се знае, че тя е осиновена...  Confused

# 82
Причината да започна да ви чета е едно прекрасно 5 годишно момче. Осиновен е ! Бил е на почти две. Не е можел да ходи добре, хранел се е с пасирана храна.... имал е много бонуси от живота в институция. Към днешна дата е прекрасен. Умен, забавен , игрив и говори много, много , много... мисля че майка му си мечтае за минутка тишина Mr. Green само че не може да му се нарадва колко говори и колко е различен от всичко което си е представяла и мечтала за него.
Той не е различен. Обичан е и дали е осиновен или не какво значение има?

Цитат на: slanchezara в Нед., 26 Авг. 2012, 18:16
Факт е, обаче, че когато дъщеря ми се заигра с едно детенце, няколко възрастни жени дотичаха да ме "предупредят", че това детенце е осиновено и може би щяло да повлияе зле на дъщеря ми... стана ми много криво тогава, детенце е, играят си...

Факт е , че когато ми писаха двойка на есето по литература в 10-ти клас, бабата на най-добрата ми приятелка казала на моята майка ,че не иска да сме толкова близки, понеже можело и на нея да пишат две hahaha Нали сме не разделни.

# 83
  • Колибите
А бе не е ли по-добре пълен игнор Crossing Arms, както казват новите поколения, на подобни любопитни хора?

Няма нужда да се подхранват нечии неосъзнати садо-мазо импулси.

# 84
Пред мен никой не смее да говори , не си го и помисля дори , имам ужасно избухлив характер и много гаден език , като ме ядосат. След един панаир по средата на улицата за съвсем друг проблем , дадох ясно да се разбере , че не бива никакви опити да се правят безпричинно да ми бъдат образувани нерви  Embarassed
понякога чак ми се ще да разбера , кой какво знае , ама на .....изложих се вече Laughing

Dani Vasileva и от мен си пазеха децата , същите тези кокошки , които обожавам в дъждовно време минавайки с колата през локвите  да оливам от горе до долу с кална вода..... не мога да се стърпя  Laughing

Последна редакция: нд, 03 мар 2013, 05:33 от AnMary

# 85
Установих , че клюкарите не ме вълнуват ама хич. Единствения страх ,който имам е да не навредят на детето с подмятания и то да се смачка. Затова се опитвам да работя по изграждането на силен характер. При първото ни появяване на слънце получих невероятна подкрепа от две съседки , които помагаха в отглеждането на осиновените си внучета. Нещата се променят с всеки изминал ден.  Преди 10г. някой вярвал ли е , че толкова успешно ще се раждат деца от чужд донорски материал. Ами на тези деца как ще им викат. Да не говорим , че и сега сурогатното майчинство е факт макар и неузаконен. Истината е , че трябва да има нова концепция относно всички тези обяснения. Аз за себе си не съм открила някой да е писал по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт