Защо осиновяването привлича толкова много клюкар(к)и?

• 17 377
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
  • Пазарджик

Факт е, обаче, че когато дъщеря ми се заигра с едно детенце, няколко възрастни жени дотичаха да ме "предупредят", че това детенце е осиновено и може би щяло да повлияе зле на дъщеря ми... стана ми много криво тогава, детенце е, играят си... добре, че близките му не чуха тези предупреждения... Така че дори не мога да си представя как се чувства това детенце да е нон стоп в хорските усти, 100% чува част от тези подмятания...

съжалявам, но това не го вярвам  Peace

Дзвер,защо не ти се вярва,че е възможно?Аз малко по нагоре съм го написала-на 33 год. съм и още слушам зад гърба си шушуканията на старите баби в квартала,че съм храненичето на еди кой си.И още имам спомени от детските години как същите тези баби шушукаха на майките,че съм осиновено дете и да внимават с мене.Така че повярвай,че това за съжаление все още се случва.

# 61
  • Колибите

Факт е, обаче, че когато дъщеря ми се заигра с едно детенце, няколко възрастни жени дотичаха да ме "предупредят", че това детенце е осиновено и може би щяло да повлияе зле на дъщеря ми... стана ми много криво тогава, детенце е, играят си... добре, че близките му не чуха тези предупреждения... Така че дори не мога да си представя как се чувства това детенце да е нон стоп в хорските усти, 100% чува част от тези подмятания...

съжалявам, но това не го вярвам  Peace

Дзвер,защо не ти се вярва,че е възможно?Аз малко по нагоре съм го написала-на 33 год. съм и още слушам зад гърба си шушуканията на старите баби в квартала,че съм храненичето на еди кой си.И още имам спомени от детските години как същите тези баби шушукаха на майките,че съм осиновено дете и да внимават с мене.Така че повярвай,че това за съжаление все още се случва.

И около мен има такива лелички...Ама нали се сещаш, какво ще чуят #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out, ако кажат нещо за детето ми.

На теб ти вярвам, че в душата ти е останала болка от подмятанията на хората, защото ти си осиновена в едни по-ранни времена, но сега да се случва това, не го вярвам и аз.
Аз също съм се сблъсквала с подмятания по мой адрес, няма да обяснявам какви, и белегът в душата още стои.

На вашето поколение и отчасти на нашето, по-големите е, да възпитаме децата си така, че да са добронамерени и широко скроени.

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 22:12 от Розмариня

# 62
  • Пазарджик
На вашето поколение и отчасти на нашето, по-големите е, да възпитаме децата си така, че да са добронамерени и широко скроени.

Ето с това съм напълно съгласна.   bouquetPeace

# 63
  • Колибите

Ето с това съм напълно съгласна.   bouquetPeace

Добре де, добре, малко ще се редактирам по-горе Crossing Arms Laughing Hug Peace.

# 64
  • Пазарджик

Ето с това съм напълно съгласна.   bouquetPeace

Добре де, добре, малко ще се редактирам по-горе Crossing Arms Laughing Hug Peace.
Не се притеснявай,няма нужда да редактираш нищо.С цел копирах само последното изречение,за да се набие на повече хора,а не защото не съм съгласна с това което казваш. : Hug

# 65
  • София
не ми се вярва, защото детето ми е осиновено - затуй и наминавам тук, както и едва ли има човек в блока най-малкото, който да не знае, и въпреки това е най-предпочитаното за игра - от деца и възрастни - т.е. зависи си от децата Wink

# 66
аз няма да оспорвам казаното, защото знам, че има такива случаи. Шушукали са за мои съученички, които са били осиновени. Интересното е, че за себе си никога по никакъв начин не съм чула нито подмятания, нито шушукания  newsm78 Ни-ко-га! Не знам дали това се дължи на авторитетната ми майка, която имаше познати и приятели навсякъде и ако някой посмееше нещо да ми каже или да ме обиди по тоз повод, вероятно щеше да му излезе през носа, но факт е, че не съм чувала никога нищо. Даже съм се чудила как в тоя малък наш град пък нито един човек не подшушна и недочух. Е, те са си шушукали сигурно, ама не е стигнало до мен.

# 67
  • София

Ами действието се разви в селска махала, а доброжелателките бяха на 75+ години. А и за какво ми е да лъжа? Всъщност истината е, че се сащисах и аз самата. А въпросното детенце е сладурче, сега е 6 клас мисля, да е живо и здраво Simple Smile

# 68
  • София

Ами действието се разви в селска махала, а доброжелателките бяха на 75+ години. А и за какво ми е да лъжа? Всъщност истината е, че се сащисах и аз самата. А въпросното детенце е сладурче, сега е 6 клас мисля, да е живо и здраво Simple Smile
ееееееее, селска махала е друга работа - аз реших, че е в София  Peace

# 69
  • Някъде в България
Това е напълно в реда на нещата в по-малките населени места за съжаление. В София хората не се познават или по-скоро не се интересуват толкова от другите, което е добре за осиновените деца, но на други места те все още търпят подмятания и намеци, свързани с осиновяването им. Освен от децата, зависи много и от средата. Надявам се дъщеря ми да се среща по-малко с хорската простотия от мен Thinking Наистина нещата се променят, но много, много бавно.

# 70
Аз пък имам добри познати, които наричам даже приятели - те са на няма и 40 години, интелигентни (адвокати) и наскоро също направиха смущаващи за мене коментари. Единият беше много сериозно акцентиране върху факта, че техните деца играели с моето без никакъв проблем и го възприемали "на чисто", което било сериозна индикация, че всичко е наред...  Rolling Eyes Ами аз до този момент вярвах, че "всичко е наред", но след като без повод се отвори подобна тема,... хм... не знам...

# 71
Навсякъде има ограничени и прости хора, но в малкия град почти всички се познават и прави повече впечатление. От както се замислих сериозно за осиновяване започнах да "чувам" думи и реплики на които преди това най-вероятно не съм обръщала внимание. Понякога се впускам в безмислени спорове и аз не знам защо.  

Chandra_Den, за съжаление доброто образование не е гаранция за широкоскроеност. Склонна съм да оправдам хората заради средата в която са израснали, на някои просто толкова им е капацитета не можем по никакъв начин да ги променим. Но хора с високо образование и добра професионална реализация ме изумяват с подобни реакции и по други теми. Трябва да възпитаме децата си като силни и уверени в себе си личности, а подобни персони да държим по-надалеч, ако поведението им не е било плод случайна недообмислена реакция. Ама тя простотията в крайна сметка по хората ходи и не пита за пол, възраст, образование и т.н.

# 72
  • Някъде в България
Чандра, не можах да вдяна какво искат да кажат твоите познати, честно. Какво значи "на чисто" и как да приемат някого "на мръсно"?! Или са най-големите тъпанари, или просто, както казва z.2012 са с такъв капацитет, независимо от образованието.
Специално за себе си не съм чувала "любимата ми дума" хранениче, но пред мен се е коментирало много често за другите. Така научих, че и комшията ми е осиновен. Виж другата моя "любима" дума копеле съм чувала, но много бързо се отръсквах, защото знаех значението и. Wink
Винаги ще има прости хора около нас, независимо къде живеем, просто трябва да ги поставяме в локвата им и да не им позволяваме да "квакат" Simple Smile

# 73
То не е до думата, а до това, какво се крие в нея; в нашия край старите хора казваха 'хранениче'  с най-голяма любов и добри чувства, от форума научих, че може да звучи като обида.
А иначе, Chandra, пази Боже от прости и образовани хора... аз май бих останала с една двойка приятели по-малко на твое място... ooooh!

# 74
  • Пазарджик
Клюките по този въпрос винаги ще ги има.Друг е въпроса,че в София като голям град някак си не се чуват шушукания просто защото хората не се познават.Аз говоря за не много малък град,който е областен.Не е до това да си образован,всичко е до човек.Аз винаги съм говорила с уважение за хора готови на такова дело дарявайки любов на едно изоставено дете.Да като по малка ми беше гадно като слушах подмятания по този въпрос.Сега ме боли от това,че осиновителите ми от много години не са сред нас,а продължават бабките да съскат.Останах обаче като гръмната вчера влизайки в църквата,когато зад гърба ми започна да се обсъжда това че съм хранениче,ама виждате ли човек съм станала щом ме боли за осиновителите ми и ходя да им паля свещ за Бог да прости.Не знам как се сдържах да не се обърна и да ги попитам какво ги интересува та обсъждат и църквата ли е мястото за подобни разговори.Да не говорим,че последва въпрос от 5 год. ми дете-Мамо,тези хора,защо те наричат храненик?И аз ей така #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт