Пролет, лято и цветя греят моята душа

• 79 063
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
В цветарския форум чета, че в периода на цъфтеж торят балконските на абсолютно всяко поливане. И аз така направих миналата година, нямаше особен ефект, но и не ги уморих.

# 196
Леле,Нези,очите ми останаха по твоите цветя  Heart Eyes страхотни са!

Имам едно питане към вас: Какво да направя,за да се избавя от червеите в саксиите  newsm78 ?!Щях да ги пресадя,но много хубаво ми са се разлистили крушата и ябълката и ме е страх нещо да не ги съсипя при пресаждането  Sad Бях си взела една хризантема и я бях засадила със същата пръст и ми загина цветето за 2 седмици  Confused и като го хвърлих видях ,че е пълно с червеи Close и сега ме е страх да не ми унищожат овошките  Tired

# 197
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
буболече, давай адрес  Heart Eyes ще пратя когато мога, че ми е малко тежка програмата тия дни  Blush

Confused има ли някой да си е получил китките?  Confused

единствената пристигнала пратка е била отворена в пощата  Tired нищо не липсва, но си е неприятно

# 198
  • DE
Здравейте  Simple Smile
чета редовно, ама няма време да пиша пък и все ми иска да покажа моите китки, а не остава време да ги снимам. Но вчера ги нащракахме и ще ги покажа скоро. Завъдих си петунии, сакъзчета и циганчета (чакам ги още да цъфнат ама са напъпили и те яко...) Отделно и латинките ми са напъпили ужасно много и вече нямам търпение да ги видя цъфнали Simple Smile Днес забелязах, че сакъзите май ги вали дъжда и понеже тук го дават дъждовно цяла седмица, не знам дали ще пече и да ги изсуши, ама май да ги махна от там, а? Какво ще кажете  ooooh! Под козирката на покрива са ама все пак....

Имам друга питанка и болка... Подариха ми гардения и си цъфна дори и така й се радвах, ама сега виждам, че май е болна... Има пъпки но цветовете имат нещо кафяво. На някой случвало ли му се е? Какво да правя

Скрит текст:

Всички имате уникално красиви цветя и тераси! Възхищавам ви се! Дано и аз да постигна някога такава красота  bouquet

Нели, да се оправят по-бързо дечицата ти!

# 199
Благодаря, Нези!  bouquet
Мила, че то никой друг няма толкова цветя и снимки, че да се налага да го прави! smile3503 Ако има български Гинес с такава категория, направо си победител! newsm10
  Хм, мойто май не е за Гинес ,а за психиатър,не мислиш ли! Mr. Green

# 200
Взех си ерика,четох че не мръзнело,ама за всеки случай да Ви питам ,да го слагам ли в земята или ще трябва да го прибирам зимата?

# 201
  • ГОре на черешата...

Confused има ли някой да си е получил китките?  Confused

Аз имам днес известие, но бях цял ден на работа и докато взема малкия от градина станало 18, 30...дано утре като ги взема са добре Praynig.

Скрит текст:
Много се изморих днес, замествах колежка, горещо, децата не им се учи вече, следобед на занималнята само циганета, чудо Outta Joint...като парцал съм, едва събрах сили да си полея цветята Tired...красиви са, цъфтят...сега задуха, май идва буря, дано не счупи някое сакъзче.

# 202
  • София
Имам въпрос,подариха ми рододендрон.Насадих го на двора,на шарена сянка е,наторен,полят умерено,няма течение на завет е.Въпроса ми е зимата как да го гледам?Има ли нещо по специфично при отглеждането му?Знам само ,че след като прецъфти се изрязва.

# 203
  • на североизток от Рая
   Здравейте!

Включвам се късно, защото досега нямах достъп до компютъра.  Confused

Доби, аз днес си взех пратката. Благодаря ти за радостта, която ми донесе. Все още нямам известие от пощата за пратка, но отидох просто да проверя дали има нещо за мен, а момичето като ме видя, просто стана, отиде до рафта  и ми даде кутийката. Вече ме знаят и дори лична карта не ми искат.  Laughing Много клонки си ми пратила.  Hug Засадих ги вече, баях им да се хванат, дай Боже да се похваля с цвят после. Много са хубави цветовете на тези, които си ми ги пратила цъфнали.  Heart Eyes
 Листата от теменужки ги натопих във вода и ще чакам с нетърпение коренчета.
 Благодаря то отново!!! И дано да мога и аз да те зарадвам с нещо. Просто не знам от какво имаш нужда.  Hug

GraGra , каква красива Гардения!
 Преди доста години имах, цъфна два пъти, но  и двата пъти не бях в нас да й се порадвам. После загина. Май не се гледат много лесно. Ухаят невероятно.

Мариетка, почивай си, не се преуморявай в края на годината. Каквото, толкова. Броени дни остават. Отсега нататък акъл не можеш да им налееш в главите.

Скрит текст:
Аз все още ги натискам, пишем много, много задачи им давам, много диктовки, но умората вече надделява. Чакат ваканцията децата. И ние с тях.  Mr. Green

И да споделя нещо неприятно.
 Видях, че Нези е пуснала нови снимки като скрит текст. Обаче отново не мога да ги разгледам. Този път изобщо не съм ги разгледала дори. И не знам как да го обясня, че да не звуча тъпо.
 Дали от снимките страницата натежава, или е от нещо друго, но просто компютърът забива, страницата не мърда ни нагоре, ни надолу и не мога нищо да видя. Дори не мога да изляза от темата, не мога да изляза и от бгмама като цяло. Няколко пъти направих опит да чета и гледам на страницата със снимки на Нези, но не ми се получи. С другите страници и теми нямам този проблем.  Confused Съжалявам, дано проблема да е само при мен.

Скрит текст:
и за децата да кажа, че да не ме мислите. Пъпките засъхват, смаляват се, все още не падат корички. В очакване съм на нещо по-добро като гледка. Дано!
 Страх ме е да не ни хване пустата варицела  и нас. Сърби ме, оглеждам се постоянно, на тръни съм. Дано да не ни се провалят празниците.

Хубава вечер на всички!   bouquet

# 204
  • Варна
nezito много хубави цветя, но този райграс по пода на терасата не си го обеснявам как го отглеждаш , много ли ти е голяма терасата, как го поиш, не напояваш ли и съседите ?

# 205
  • Пловдив
Момичета, чета че торите вашите цветя с Кристалон да питам от къде си го купувате? Аз проверих в Баумакс - там няма. Има ли го по другите магазини или си го поръчвате от нета?

Цветята ви са страхотни. Аз по стечение на обстоятелствата се сдобих с цеветята на майка ми и сега се опитвам да не ги погубя. Имам съкъзчета, петунии и калдаръмчета, но още не са разцъфтя ли добре, ще кача снимки понататък.

# 206
Нели ,ужасно съжалявам...  Embarassed Не знам защо се получава така.Може би защото качих малко повече снимки на една страница .Не знам... Tired

# 207
Аз си зададох въпроса ама май никой не му обърна внимание  Blush или никой не се е опитвал да се отърве от червеи,но ще се радвам на съветите ви  Hug

# 208
Скрит текст:

Това са терасата с петунии и сакъзи, циганчетата в буренцето с малкото ми "циганенце" и страаашно ароматен босилек!  Heart Eyes

На брат ми терасата не му харесва.. стойките за сандъчетата били грозни, претрупано било.. А аз планирах, ако изпаднат още китки и още да редя.  Rolling Eyes

# 209
  • на североизток от Рая
Аз си зададох въпроса ама май никой не му обърна внимание  Blush или никой не се е опитвал да се отърве от червеи,но ще се радвам на съветите ви  Hug

Най-добре питай в агроаптека. Дават полезни съвети  и помагат винаги.

Прост лек: слагала съм парче ябълка, заровено в пръстта  и винаги като го извадя е имало червеи по него. Те влизат в ябълката и ги "ловя" по този начин. Евтино  и действа безотказно.  Peace

Нези, умирам си от любопитство какво си показала вчера.  Hug

Буболече, всичко ти е много хубаво. Hug Hug Hug

Linkata , Кристалон съм си купувала и от цветарски магазини, и от агроаптека. Не вярвам да не можеш да го намериш.
 Аз ще погледна при нас има ли, че тази година не съм купувала, ще видя  и цените  и ще пиша. В случай, че не намериш, ще ти взема  и ще ти пратя.

В момента на терасата имаме гълъб. Толкова е красив! Има локвичка от дъжда на терасата и той пие вода. Дадох му хляб, кълве. Символизира ли нещо?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт