Пролет, лято и цветя греят моята душа

• 79 073
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, момичета!
Посещавам от време на време темичката ви и много се радвам на красивите цветя, които успявате да отгледате.
Да се похваля - моите ранункулуси и анемонета, както и далиите - всичко поникна и расте! Много съм щастлива.  Simple Smile

Влизам тук отново с въпрос - онзи ден си купих сакъзчета в различни цветове. Уж са непритенциозни, но аз лично нещо не успявам да се разбера с тези цветя. Попитах продавачката как да се грижа за тях и тя ми каза да не ги поливам често и че като се засушат цъфтят повече. Признавам, това не го знаех и да не кажа, че лятото ги поливам всеки божи ден.  Embarassed Сложила съм ги на южна тераса, на която лятото стана голяма жега и много пече слънцето.

Вие как се грижите за сакъзчета и мушката, колко поливате и торите ли с нещо? Дали е добре да се изложени на пряка слънчева светлина?

# 181
  • на североизток от Рая
   Hug

Буболече, принудих се да се включа. Много, ама много ми харесаха лаленцата ти. Предполагам, че си купила луковиците. А помниш ли как се казваха тези лалета. Точно такива искам да имам.
 А Симона ще е скица като теб, просто й личи отсега. Много са ти сладки дъщеричките! Да са ти здрави и щурави като теб!  Hug Heart Eyes

Аз вчера торих  с Кристалон цветята. И още днес взех да ровя между листата да търся пъпки. Ужас. Не мислете, че сте луди като се радвате на цветята си. То това май е хронично при пишещите в тази тема.  Laughing А и няма нищо вредно в тези наши изпълнения. Защото не всеки може да се радва на красотата, дори и дребна да е тя.

Скрит текст:
Благодаря ви, че обръщате внимание и на тревогите ми. Пъпките засъхват, тъмнеят, стоят ужасно. Дано да падат по-бързо...

Хубава седмица!   bouquet

# 182
Нели,  Hug луковички бяха, да, есенни. Гледах на снимките да са къдравки, защото и аз ги обожавам и вземах миксове, ако не се лъжа. Тази есен определено ще повторя. Heart Eyes

# 183
utro77,и моите сакъзчета са на южна тераса ,пече ги от сутрин до вечер,но аз ги поливам всеки ден ,понякога през ден. Торя ги в момента с тъмносин кристалон,горе-долу на две поливания ,третото е с тор. Така правя аз,не казвам ,че така трабва. Peace Доволна съм обаче как се развиват.  Simple Smile Буболече ,страхотни лаленца! Heart Eyes Моите вече прецъфтяха ,изведнъж стана такава жега ,че направо ги умори... Sad                                                   Малко снимки на моите сакъзчета -
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 14:50 от nezito

# 184
  • Варна
Нели Hug
спокойно, ще изчезнат следите. веднъж започнат ли да завяхват, ще се заличават все по-бързо с всеки изминал ден.
Страхотни са ви цветята Hug моите тази година са много малко, но догодина ще наваксвам. Обаче май ще се сдобия с разсад от калдъръмче Crazy Миналата година имах едно коренче, а преди седмица посадих в неговата саксия трева за котките. Тревата не поникна, явно семената са остарели, но пък поникнаха едни треволячета на туфички, които не ми приличат на обикновени бурени. Та ще ги видим.

# 185
  • Gone with the wind
Нелка, като те чета и се сещам за моя бал - бях с една зверска кожна алергия - обрината от врата до петите. Оказа се, че е от новия прах, който мама е купила. За това се сещам толкова рядко, по-често се сещам колко се забавлявахме на бала и какъв купон беше. Та не я мисли много убавицата, мдам, не е приятно ако пъпките не се скрият съвсем, но това със сигурност няма да й попречи да изкара една страхотна вечер, че даже да забрави и пъпките, ако са останали до тогава такива  Wink
Купи на децата контратубекс - при сестра ми скри зверски белег от дълбоко разрязано със стъкло. Сега си личи едвам-едвам, само като се вгледаш на мястото, а срезът беше наистина дълбок

# 186
Здравейте ,момичета !Надничам от време на време в темата ,защото много харесвам цветята.
nezito ,страхотни цветя отглеждаш.Чак да ти завиди човек! Браво!
От мен едно букетче което ми подариха за рождения ми ден преди месец, но много ми хареса.
http://media.snimka.bg/s1/0395/027033820.jpg?r=3
Имам и градина с цветя ,но ще я наснимам и тогава ще ви я покажа.

# 187
nezito , страхотни снимки!   bouquet
Значи отивам днес на обед да търся нещо за торене.  newsm78

# 188
Благодаря ви! Ето и малко мушката-
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
[/URL]  
Скрит текст:
[/URL]
 Нели  Hug
Скрит текст:
Кога е бала? Може би един добър професионален гримьор ще свърши работа ? ThinkingНе за друго,просто за да  се чувства добре  детето. Много момичета имат проблемна кожа и пъпки и без да са карали скоро варицела и с един добър грим решават проблема.

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 14:53 от nezito

# 189
  • София
Виждам доста хора от цветарския форум тук, познах ги по снимките  Joy Joy Joy
С това се записвам да следя темата, да не би да пропусна нещо.
Пускам линк с малко снимки, от телефон са и поради тази причина са кофти.
http://leniignatova.snimka.bg/flowers/cvetya2012.674606.all

# 190
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
nezito, цветята ти са прекрасни, радост за очите и душата, но така публикувани снимките направо ми тормозят компютъра. Цели три и половина минути минаха докато се изтърколят всичките на екрана! smile3511
От сърце те моля, качвай ги на няколко групи в по няколко скрити текста на пост. Така постът ще излиза бързо и всеки ще може да си отваря и затваря снимките по желание. Бутончето е осмото поред на редичката започваща с В. Слагай снимките между двете групички от средни скоби. Пак повтарям - това е просто молба и лично аз ще съм ти много благодарна.
От мен - на мама дечицата  hahaha

Скрит текст:
и как природата създава различни цветове на един корен, като не се е намесвало генното инженерство

# 191
Няма проблем Peace Преди ги качвах така ,но понеже никой друг не го прави и затова престанах.   Ще ги оправя. Wink

# 192
Нези, Нези... smile3501 Милост нямаш!!! Прекрасни са, прекрасни!!!!

# 193
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Благодаря, Нези!  bouquet
Мила, че то никой друг няма толкова цветя и снимки, че да се налага да го прави! smile3503 Ако има български Гинес с такава категория, направо си победител! newsm10

# 194
Незито за пореден път ще кажа ,че цветята са ти страхотни ,радост за очите ни на всички в този форум.Къде ги отглеждаш през зимата,толкова много цветя?На мен това ми е най големия проблем през лятото се напълня с цветя и зимата ми измръзнат и лятото наново всичко.А за кристалона ,като казвате че ги торите през две поливания има ли опасност да им дойде в повече и да им стане нещо,защото аз като ги поливам всяка вечер в жегите значи торенето идва през две вечери - та мисълта ми е може ли да ги изгори толкова честото торене или не.

Общи условия

Активация на акаунт