Пролет, лято и цветя греят моята душа

• 79 083
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Момичета, пак много хубави работи сте показали. И аз нямам още цвят, освен попрецъфтялото каланхое и се чудя кога по-бързо ще пораснат мъниците ми. Гледам, че розовото ми мушкато най-после ще цъфти, имам и една пъпка на невенче. Детска радост Wink
В градинката пред блока цъфна здравеца и на него се радвам като дете, защото с толкова труд си го отгледах. Ирисите и те имат пъпки, но сякашсза увредени и няма да успеят да се отворят всички.

Не знам само защо колкото повече им се старая и им треперя, толкова повече някакви гадинки хващат. С буболечките в почвата горе-долу се преборих, но пък видях, че някои листа на мушкатото са като сбръчкани. С червеите по ирисите също сякаш се преборих засега, но пък днес видях, че по розичката има зелени въшки.
Голяма борба с тия гадини значи...

И с торенето нямам никакъв опит. Имам един зелен кристалон, но ме е страх да го ползвам. Той май е за листна маса. Да поливам ли с него и колко често? Или да си купя за подхранване на цветни растения?

Нели, много ти съчувствам. Моята дъщеричка я изкара варицелата преди няколко дни, сравнително леко, но аз не съм я карала и всеки ден си мисля кога ще ме събори и мене... Мисли си, че поне те ще минат през това и, особено дъщеря ти, повече няма да се притесняват за в бъдеще. Всички казват, че възрастните го изкарват много по-тежко...

# 166
Страхотни мушкати и петунии видях!!!   bouquet
Продължавайте да ги качвате,за да им се радваме !
Ето малко и от моята градинка,дано ви харесат.
http://pisenxeto.snimka.bg/flowers/moite-cvetya.566034.27115582 
http://pisenxeto.snimka.bg/flowers/moite-cvetya.566034.27115585  -тези си ги взех в четвъртък,много ми харесаха.

# 167
  • на североизток от Рая
  НЕСИ ви казва ЗДРАСТИ!

Успешно качихме стари снимки. То мина сезона на лалетата, но само това мога да покажа.

Скрит текст:

Лалетата не са нещо особено, но ми хареса как са наредени като аптекарски шишета по височина.

pisenxeto , имаш хубава градинка, с приятни кътчета. Особено ми хареса писанката, много ги обичам.  Heart Eyes
 А снимката с калинката я приех като подарък и много ме зарадва. Усмихнах се. А тези дни това рядко ми се случва. Много ми е мъчно за децата.

Радвам се на вашите снимки. Показвайте още!

А сега НЕСИ ви казва ЧАО!  Heart Eyes

# 168
Момичета,извинявам се,че така нахлувам в темата,но имам питане-късно лие да засея семена газания , брахикоме и каскадна бегоня.

# 169
хеййй да детелинка е и то четирилистна и днес избива още една от една единствена луковица.
нели миличка с какво да те развеселим  newsm78 да видим я какво открих http://vbox7.com/play:8a51f871 И твоята Неси така ми харесва много обичам кучетата голяма е чаровница

# 170
  • ГОре на черешата...
Момичета,извинявам се,че така нахлувам в темата,но имам питане-късно лие да засея семена газания , брахикоме и каскадна бегоня.

Според мен си ги засей, малко по-късно ще станат...

Доника
, имах белрокрилка миналата година, но нали мъжО специалист  Mr. Green - донесе ми нещо, напръсках и ги уморих.

Нели, благодаря ти, мила! За торенето - торя с жълт кристалон, тази вечер за първи път сложих червен - този си купих, видях, че е с най-много калий - той е за цъфтеж. Ще си търся и течния тор на Ивесто да редувам. Това е.

Скрит текст:
Пъпките ще минат, бъди сигурна. Исках да ти покажа моят Калоян какво чудо беше, но преди малко компютърът, на който са снимките сдаде багажа...има една-две съвсем миниатюрни дупчици, и то само аз ги виждам, защото знам къде са. питай в аптеката за нещо заличаващо за дъщеричката, не може да няма. сигурна съм, че ще е най-красивата абитуриентка! Прегръщам те, миличка Hug Heart Eyes Hug!

# 171
  • на североизток от Рая
  Момичета, благодаря ви за вниманието! Като майки разбирате как се чувствам. Благодаря на pisenxeto за съветите, които ми писа на лични. Аз освен с ментолов спирт, не мажа пъпките им с друго. Не се къпят децата, обтривам телата им със спирта. Пъпките засъхват бързо, което ме обнадеждава за скорошен край, дай Боже! Но сърцето ми остава свито...

popii, винаги си със щури идеи и ме развеселяваш. Благодаря ти за клипчето. Голяма симпатяга си ти! Hug

Мариетка, аз миналото лято торих само с червен кристалон. Май пак такъв ще си взема. И пъпки правеха цветята, и на листа добре вървяха. Сега видях, че са пуснали някаква тор в по -малки кутийки. Пак са кръгли, имат надписи в различен цвят, но не ги разгледах много. 1.20 лв е кутийката. Ще видя дали има за различните етапи от развитието на цветята и ще преценя дали да си взема. Но нито име запомних, нито производител . Тези дни гледам, но не виждам. Просто съществувам.
 Стига с оплакването. Ще се взема в ръце, обещавам!

Лека нощ!  Hug

# 172
Здравейте момичета! Поздравления за хубавата темичка и за страхотните цветя ,които сте показали. Незнам дали тук му е мястото да питам,но скоро си купих едно цветенце от Баумакс,а няма етикетче с името. Ако някой може да ми каже какво е това цвете ще съм ви много благодарна.

# 173
  • Русе
hris1981,доколкото виждам е пеперомия.

# 174
Добро утро момичета.
МАриета, все си мисля че ако мина покрай балкона и ще позная къде живееш. Невероятна красота, нямам думи. То наистина да ти е кеф да стоиш цял ден при тях.  Hug
Аз снощи пак прибрах една китка от познайте къде.....  Hug
Ще снимам да ви покажа какво открих и прибрах. Един огромен христосов венец. За съжаление явно е бил много издължен и е пратен не където трябва. Сега е натопен и се чудя да садя или да поизчакам.
Нели няма да се притесняваш, ще мине всичко. Мислих те тези дни. Аз се сещам за едно лекарство, но е около 18 лева. Виж попитай в аптеката. За заличаване на белези е.
CAPITIX
Вики беше падала и има на едната буза махната кожа и прилича на зъбче мястото. Не съм пробвала защото ми се видя ужасно скъпо, а трябваше да карам майка да й купува.
И да те развеселя, преди 5 години племеника ми имаше варицела, изпратиха го на село. За съжаление бяха така се стекли нещата че се събраха с Виктория. НА последния ден от карантината се разболя тя. Изпратих я и нея на село ( бяхме в Стара Загора). Баща ми гледаше и двамата. Дойде последния ден от карантината и моя милост се опъпчи. Та и аз тръгнах към събирателния пункт, но с котарак в ръце и пътуваща около час в маршрутка. Хвърчаха косми и ревеше котарак през половиния път. Познай как се е чувствал шофьора.  Laughing Добре че ми беше свикнал и ми вика пускай го да се  разхожда че да ви прибера по нормално. Та после се смяхме , че оставаше или котарака или шофьора да разболеем.  Laughing

# 175
  • Бургас
Днес ме хвана музата да снимам.Част от единия балкон.

тази петунийка днес отвори цвят.От собствен разсад е   Heart Eyes

# 176
  • ГОре на черешата...
Денима, чуден балкон и приказна гледка Hug.

И аз вчера пак с цветята се занимавах - видя ми се, че мушкатата на земята дето са, не ги огрява директно слънцето. Изнесох още един цветарник и ги подредих - сега са по добре, сутрин ги пече, а и е по-широчко, ще ви ги покажа...

# 177
Здравейте! Моите лаленца цъфнаха вече и мога да ви ги покажа.
Скрит текст:

Нелинце, вярвам, че всичко ще е наред!  Hug

Пак сте показали страхотни неща! Очите ми останаха!

Мариетка, аз също споделям "лудостта"... ъъъ, любовта ти! Обожавам да седна пред лаленцата /до тях имам и едно буренце с циганчета вътре/ и да потъна в цветовете, да се откъсна от света.. Heart Eyes

Видях, че вече има получени китки от Добри, а аз закъснях с адреса.. Ако не съм закъсняла непоправимо мога да дам сега.  Embarassed

После ще снимам и моята вече пооблагородена тераса и ще ви я покажа.  Grinning

A като съм тръгнала да досаждам с хиляди снимки да досадя и с най-малкото ми цвете, което расте като... гъбка Simple Smile
Скрит текст:
[/b][/color]

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 09:10 от BubolecheMeche

# 178
Е,това последното цвете е най-красиво!!!  Laughing

# 179
  • Бургас
mari_eta ,Благодаря!Гледката е към двора и сутрин рано е много приятно от тази страна защото още не е напекло.Като нацъфтят цветята ще направя снимки.
BubolecheMeche ,много са ти красиви лаленцата,особено последните Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт