Пролет, лято и цветя греят моята душа

• 79 055
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
Лили,и аз много съжалявам.
Линката,страхотен е лилиума и аз скоро ще показвам.Започнаха да растат доста бързо и единия вече е напъпил.
Мен тия дни ме радват петуниите.Растат с часове и започнаха да цъфтят.Много им се кефя защото са ми от семенца и доста им се старах.

# 301
Момичета благодаря ви за  подкрепата и милите думи Hug

# 302
Лилия ,голяма  Hug! Опитай се да се успокоиш и нещата ще се случат отново. Казвай си,че така е трябвало да стане . И това ще мине!  HugСигурна съм,че красивите ти цветя ще те заредят с много положителна енергия !  Heart Eyes

# 303
  • Пловдив
Donchevas, Лилиумът е от лукувичка купена от Бриколаж. Напролет ги продаваха. Този е от миналата година и тогава цъфтя но беше по дребничък цветът.
Да кажа че пак от Бриколаж вчера купих Кристалон, имаше всички видове. Аз взех син - чела съм че вие го ползвате. Само синият ли се ползва за цветя?

# 304
Лили, кураж, мила! И аз преди 2 дни минах през това за пореден път. Не навеждай глава, продължаваме борбата и ще успеем, а после ще публикуваме тук снимки на цветенца и малки ръчички около тях, ще видиш! Hug Hug Hug

От 7 сандъчета със сакъзи само един цъфти, та се пука Mr. Green Очаквам включване и от другите и ще снимам. Кратунките обаче не ме слушат smile3516 Кажете какво да ги правя, изкарват женски кратунки и опадват. Веднъж се уцелиха мъжка и женска заедно да цъфнат и ги опраших, но пак не стана, после четох, че трябва да се махат мъжките, за да не смучат силите на растението..никак нищо не става smile3512 Помощ! Mr. Green

# 305
  • ГОре на черешата...
Ох, Зузи, гуш и за теб Hug!

Линката, невероятно красив е този лилиум Peace! Моят е още с 2 малки пъпчици, за розов го купих есента, дано скоро показвам.

Цветята са пак по местата си, обаче от сутринта не е спряло да вали- ще прогизнат...къде му ги 27-те градуса на Емо Чолаков Crossing Arms.

# 306
Някой да знае къде в Пловдив мога да намеря бял здравец? Rolling Eyes

# 307
Здравейте, момичете, влизам при вас с молба за помощ или съвет - имам шефлера, висока над 2 метра. Но до към 80-я см стеблото е без листа. Бих искала да прихвана горната, олистената част, запазвайки максималната височина... Преди много време бях гледала клипче /мисля, че от тук ми беше попаднало/ за начин по който това да стане. Помня, че се правеха разрези, там откъдето искаме да прихванем растението, мястото се увиваше с пръст и черен чувал и така вързано престояваше, но колко време? не помня... На мястото на разрезите се образуваха корени, след сваляне на "превръзката" се реже стеблото и се засява горната част...
Ако може да ми помогнете да намеря подобно информация или да ме посъветвате как да постъпя - благодарности предварително  Hug

# 308
Донесоха ми Кристалон ,но е с червена капачка той става ли за цъфтящи цветя и искам да попитам по колко слагате /да речем една лъжичка на колко л. вода/ и още едно питане против червеи какво казвахте че правите ,защото съм забравила.А дали има и някакъв препарат против тези гадове,червеите.

# 309
  • BG
Здравейте! Отдавна следя темата. Много обичам цветята, но не умея да се грижа добре за тях. Торя ги много рядко. И аз се обърках с тези кристалони. Купих си червен - момичето от Стрелиция ми го препоръча за цъфтящи и зелен - води се универсален и става и за зелени не цъфтящи. Каза да разтварям една равна кафеена лъжичка /от най-малките/ в един литър вода. След малко ще редактирам и ще опитам да добавя снимки.

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 15:20 от elmyra duff

# 310
  • Пловдив
...а после ще публикуваме тук снимки на цветенца и малки ръчички около тях, ще видиш! Hug Hug Hug
Зузи, Лили- най-искрено се надявам това да ви се случи съвсем скоро!  Hug

Много красиви тераси имате момичета! Ние живеем у майка, а тя е фен на кактусите и терасата е само в такива. Имаме много цветя вътре, но кактусите са строго нейния ресор  Laughing показвам малко от другите цветя:
Цъфтящ спатифилум, на заден план- драцена Lucky Bamboo, авокадо и фикус

Още малко от спатифилумите и други около тях

Малко драцени, дифинбахия.Това висящото е пиперомия

Ето го и новото ми теменужено попълнение

Цялата колекция

# 311
Liliq Vasileva  Sad....голяма прегръдка....старшно е да загубиш дете...

elmyra duff, t_tabakova , много хубави цветя!
.... и моите любими теменужки! Давай снимки на кактусите,ако майка ти разреши   Wink

denima , браво за петуниите, аз втора година си ги отглеждам като "многогодишни"

хейй чудничак е кактуса ти и моя ли ще стане такъв  newsm17
popii,  и твоят ще, ще... Laughing Нали е от моя  Sunglasses

# 312
Захир, не зная за Пловдив, но мога да ти изпратя коренче от Горна Оряховица!

# 313
  • Пловдив
Давай снимки на кактусите,ако майка ти разреши   Wink

Чакам ги да цъфнат!

# 314
  • Пловдив
Страхотни цветя показвате!
Днес видях че семенцата ми от калдаръмче и далче са тръгнали. Искам част от тях да оставя на терасата, другите да засадим пред блока.
Вижте каква интересна саксийка открих в ибей, пак за каскадни цветя

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Large-Garden-Floor-Standing-Vertic … sh=item4d003fd67f Мисля че също може да се побългари.

Момичета а на кой форум викате "цветарския"?

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 20:07 от Linkata

Общи условия

Активация на акаунт