Мама песничка запява, ДЕКЕМВРИйче със усмивка я дарява!

• 31 761
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Стискам палци по-бързо да ни се оправят дечицата и скоро мислите за болести да са далеч от нас Praynig
Иначе Пресиян продължава да си вика като овчар Laughing само и само да му се обърне внимание и когато това стане млъква все едно никога не е издавал звук Laughing Много е захитрял Wink А най-новото е, че вече не се опитва да си навре цялата ръка в устата, ами културно си лапа само палеца Mr. Green

# 76
Мечкони, дано няма нищо сериозно при прегледа на другия специалист.
Пипи, при нас беше кошмарно, когато сложиха абокат на Лили и не можеше да си лапа палеца. Нямаше сън, толкова не съм я носила, откакто е родена  ooooh!
Момичета, утре трябваше да идем на сватба. Сестрата на мъж ми мислеше да гледа децата, но тъй като се притесняват да не се разболеят и те, виснахме яко. А така ми се искаше да се разнообразим. Сега мъжът ми иска да идем двете с Лили поне за малко, но аз се притеснявам. Ще има малки деца и ме гони параноята. Явно ще почакам още доста, за  да с позабавлявам пак....

# 77
  • София
Пипи, при нас беше кошмарно, когато сложиха абокат на Лили и не можеше да си лапа палеца. Нямаше сън, толкова не съм я носила, откакто е родена  ooooh!
Лишили са я от най-сладкото удоволствие Wink
Леле, какъв дъжд се изсипва навън #Crazy Добре, че предвидливо се разходихме преди обяд,че иначе цял ден вкъщи щеше да е майко мила.... Rolling Eyes

# 78
  • Beyond the Frontiers
Дребната е с бронхит Sad почваме АБ. Sad

# 79
И аз да се разпиша в темата  bouquet
Люби бързо да оздравявате всички  Praynig
За дрехите- дари я обличам по боди или блузка с къс ръкав и панталон или клин, още не съм я оставяла с боси крачета.
Днес за втори път заспива сама на пода в хола(там съм и сложила активната гимнастика), само за снимка е как спи на пода Mr. Green
Вчера подадох молба за ясла и дано ни огрее догодина Praynig
И при нас се изсипа страшен дъжд, дано да спре за да излезем на разходка .
Galactic Voyager бързо оздравяване  Praynig

# 80
Ех,хайде всички бебета вече да се оправят ,че направо нямам думи.Тревога след тревога. Hug
Отчет от вчерашната консултация.Уж беше само за ваксина ,а се оказа,че само преглед имаше.Ръст 67 см,7300 гр,глава 41(MuJIuHka ние сме малко по малки от вас като дни) ,гърди 42.Дотук добре.
Когато малкия е нервен и плаче ,по корема и част от гърба му излизат ситни изпъкнали и червени пъпчици.Съответно док не би ваксини,според нея е алергия и изписа разни илачи(не кортикостероидни).Но аз настоявам за направление за дерматолог.Във вторник сме на преглед да види дали има подобрение.Но аз го виждам детето само като плаче е така после избледняват и даже не се виждат.Оплаках се и аз

# 81
  • София
Ех,Галактикче,много се надявам бързо да се оправи малката Praynig!Надтръхва ми косата от болестите.
Люби,аз съм с добри впечатления от докторите в Токуда и се учудвам като чета коментарите ти за там,затова попитах къде сте били.
Ние днес не излизахме,но мина много спокойно вкъщи,за моя изненада.Ушетах си,починах си.Т.е. днес малката беше послушна.

# 82
Галактик, бързо да действа този антибиотик и да се оправяте! Hug Като чуя бронхит и откачам. А като видя сополи на малката и вече настръхвам.
Марса, много майки бяха с такива впечатления. Имаше 3 момичета, все с бебета, които са изписвани недоизлекувани и се връщаха за 3-ти, 4-ти път. В нашата стая едното момченце го държаха напразно 5 дни, за да използват пътеката. С нищо не го лекуваха. Редуваха се да повтарят, че май чували хрипове, ама май нищо му нямало... Изключително сопнати повечето персонал. Добро впечатление ми направиха 2 лекарки, много мили наистина. А част от сестрите не искам дори да ги коментирам. Хигиената страшно ме разочарова. Първите два дни изчистиха само веднъж. Знам, че в държавните е много по-зле, но като знаят, че има вътреболнична зараза, да се бяха постарали малко да забършат дръжките на вратите примерно. Някои лекари не си дезинфекцираха ръцете преди да преглеждат бебетата. Просто се моля никога повече да не ми се налага да влизам в болница, че изобщо няма да знам къде да ида.... Другата майка в нашата стая пък беше обикаляла през белодробната клиника към Майчин дом и още една препоръчана държавна ( не я запомних) и за 6 часа никой не е погледнал детенцето. С направление са били, то е на 2 месеца. Не се е появил нито един лекар, а и имало припаднали дечица, чакащи за такъв. Бясна съм на скапаната ни държава!  #2gunfire
Ех, че дълго стана моето мрънкане, ама още съм много афектирана. Решихме да кръстим децата в края на месеца, само да оздравеем всички. Пък така може би ще има някоя сила, която да ги закриля и да ми боледуват по-малко. Ще съм без Ния близо месец. Не сме се разделяли за повече от 10 дни, но ще стискам зъби!

# 83
  • Beyond the Frontiers
Уф, Люби, не знам - лежала съм с баткото в Инфекциозното на Окръжна и 2 пъти в Токуда, и определено втората е на светлинни години. Въпреки, че ме накараха да купувам обезболяващото за да направят изследване на малкия Rolling Eyes - уж детско отделение, а елементарно лекарство за 2 лева го нямаха. Пък аз реших, че с бебе на месец ще си доплатя за самостоятелна стая, че да не лепне нещо - като 4 звезден хотел е цената Twisted Evil В Инфекциозното обаче лекарите бяха изключително любезни и загрижени и като отношение съм доволна.

П.П. малката е класирана в ясла, ама не искам да я пускам октомври и сега се чудя, какво да я правя.

# 84
Галактик, говори с педиатъра колко време може да взимаш бележка и да не я пускаш.
Ния отново не е класирана. не само това, но и подобри рекорда си за най-лошо изтеглено число от лотарията. От 35 деца, само едно е с по-лош късмет. Официално няма да ходи на градина. От сега нататък трябва да се надяваме да намерят места за 4 годишните, иначе ще си гледам вкъщи и двете деца до училище  #Cussing out Поплаках си тази сутрин и ми олекна. Какъв е този наш късмет, не знам... Чувала съм, че може за второто класиране да сменя градината с някоя от кандидатурите и да генерират ново число за новата градина, но не съм убедена, че е така. Ще пробвам... какво друго ми остава....

# 85
  • София
П.П. малката е класирана в ясла, ама не искам да я пускам октомври и сега се чудя, какво да я правя.
Не съм запозната как седи въпроса с това хем да е записано детето,хем да се изчака да навърши поне годинка.Ще ми е интересно и полезно да споделяте мнение по въпроса.

Относно захранването ми се върти следващия въпрос в главата.Като се прави домашно пюре,например от картоф,се вари зеленчука и после се смесва с малко кърма или АМ.Някъде бях чела,че се добавят няколко капки зехтин newsm78.Моля,тези които вече готвят да споделят.

# 86
Marsa Аз още не приготвям пюренца,защото  за сега само се кърмим,но гледам една педиатърка която всяка седмица гостува на едно кулинарно предаване и там правиха пюре от картоф.Рецептата е следната:
 100мл. мляко( кърма или адаптирано)
    5гр.( 1ч.л.) краве масло
    5гр.(1 ч.л.) захар
 130-150гр. картофи

Измитите и обелени картофи се слагат в леко подсолена вода(или пара).След сваряване се пасират и добавят останалите продукти.Консумира се веднага.
 Педиатърката каза че е подходящо за бебета след 4 месец.

# 87
Пак болни дечица в темичката - дано бързо оздравеят малките сладурчета. HugЛюби, сигурно си много силна мама, че съдбата не спира да ти праща такива изпитания. На твое място сигурно бих рухнала психически. Дано пък оставането у дома на каката е за добро. Ще ти е трудно с гледане на две деца, но определено ще ти е по-лесно от едновременно гледане на две болни деца.
Днес нашата кака се класира за ДГ и се радваме всички, но като си помисля за болестите, които ще ни носи у дома и косата ми настръхва.
Галактик, бързо оздравяване и на вас.
Marsa, аз още не съм захранила Борис, но ти отговарям за захранването, изхождайки от опитами с каката. Домашните пюрета правех така: нарязвам зеленчука и добавям толкова водичка /на око/, че като се свари да е останало мъъъничко от течността за пасиране. Това се прави, тъй като полезните вещества от зеленчука отиват във водата, в която се вари и целта е да не се изхвърля, ако е повече. Е, сигурно няколко пъти ще загориш манджата докато си нацелиш количеството вода, но не е страшно. За зехтина - аз също четох, че е необходимо да се добавят няколко капки заради усвояването на витамините. Ако сте забелязали, повечето от готовите пюрета са с рапично олио. За добавянето на Кърма/АМ - не е задължително, според мен, а си е по мнение на майката. А и зависи какво се цели със захранването. Тъй като аз с каката не съм бързала да замествам хранене, давах първо малко зеленчуково пюре и после АМ на корем Mr. Green, за да си остане храненето млечно. Понякога съм добавяла АМ в пюрето, особено ако не й допадаше вкуса на някой зеленчук. Но правилото е, че кърмата/АМ се добавят след като сварения зеленчук е отстранен от котлона и се е поохладил, за да не се загубят полезните вещества.

Като наблюдавам моя бебо все още не намирам, че е готов за друга манджа освен кърмата, та ще отложим още захранването. Ще видим как е наддал този месец, че пак имам чувството, че суче много малко. Иначе е добре и все повече усмивки раздава. Най-новият номер е да си държи стъпалата на крачетата и така откарва доста време. Много ми е добричък и кротичък, пу-пу. Обича да си лежи в кошарката и да бие с юмруци по закачените музикални играчки. До скоро и хубава вечер ви желая!

Редактирам след поста на mimentzeto: масло, захар, сол - в началото на захранването според мен е неподходящо, да не се изкажа по-неласкаво по адрес на тази педиатърка Rolling EyesА пък тези количества в рецептата сигурно са за няколко захранващи се бебета Mr. Green

# 88
  • Beyond the Frontiers
Не съм запозната как седи въпроса с това хем да е записано детето,хем да се изчака да навърши поне годинка.Ще ми е интересно и полезно да споделяте мнение по въпроса.

Ходих до яслата, директорката се шашна, че толкова малко бебе ще бъде записвано Rolling Eyes Говорих с нея, трябва да тръгнем септември, после каза, че ще провери. След час ми звънна и каза, че мога да я запиша, а да тръгне декември - т.е. като навърши годинка. Ще мисля сега  newsm78

# 89
Бибка, много полезна информация за пюрето! Аз съм решила този път да пробвам сама да ги правя също. Като се сетя какви са гадни на вкус и еднакви на цвят купешките пюрета....
Днес ми стана много кофти. Мъжът ми си изкарва чудесно на сватбата. А ако знаете, че от 2 месеца съм си избрала тоалет и съм се нагласила да се забавлявам. Това си е голямо разнообразие за мен. Ама другия път ще се разбера с майка ми да дойде, тя няма да се спре пред болести... И хич не съм силна майка. На моменти просто рухвам. Понякога не мога да обясня на Ния защо плача. Днес ме пита по телефона кога ще се връща на градината, че и е вече тъжно, а не знам какво да и кажа. Понякога си мисля, че всичко различно, забавно и интересно минава покрай мен.
Да оздравявам, че да тръгна понеделник на фитнес пак. Там поне за час изключвам от всичко.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт