С какво ви дразнят свекървите- 16 тема

• 73 128
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
Ако до дъртите си години не мога да се справя със собствената си психария и чувство за неадекватност, та още да търся свещеното младо поколение, за да се почувствам жива, по-добре да се гръмна.
Пак не съм съгласна с теб. Едно от най-милите неща, които съм чувала от майка ми е 'Добре че си ти да си поговоря малко с теб да ми олекне'. Много мило ми стана, защото като тинейджърка майка ми не пожела да ми бъде приятелка - беше ми само майка и то много строга и взискателна и много завиждах на приятелките си, които имаха по-приятелски отношения с родителите си.
Като преглътна обаче факта, че пораснахме (което наистина май не и беше лесно) и започна да разговаря с мен като с равна и вече отношенията ни са на съвсем друго ниво. По случайност имаме еднакви професии, доста трудни и най-вече си се оплакваме една на друга от всекидневните проблеми - олеква си да поговориш с някой който те разбира (а не като баща ми да и каже, че всички други се справяли само тя не могла  #2gunfire). Така че изобщо не е нужно да психясваш, за да имаш нужда да поговориш с децата си.
А за определението 'лоша майка' - за мен има само 1 човек, които има право да даде това определение- самото дете и то от дистанцията на годините. Всеки си има виждане за отглеждането, съобразено с характера на детето и собствения си характер, с индивидуалните особености на живота и т.н. Ми че то в парка се срещам с няколко майки, които аз лично бих окачествила като лоши, само защото са overprotective и толкова са се вкопчили в детето да не падне, да не се изцапа, да не повърне малко от пюрето и т.н., че за мен му спират естествения ход на развитие. Сигурно за мен те мислят, че съм мърлява и небрежна, защото не окачествявам няколко пъпчици по лицето като алергия и не ми пука, че детето ще се изцапа или ще падне на площадката, защото ми е по-важно да се научи да ходи самостоятелно. Но от гледна точка на децата ни сигурно всички сме най-прекрасните майки  Peace
Баба ми например цял живот е работила в ясли, пенсионира се като директор, целия град я познаваше и и бяха благодарни, че им е гледала добре децата. В същото време обаче с братовчедите ни държеше много строго и ни биеше с дървена лъжица като не слушахме. По-нейно време е била всепризнат и уважаван специалист, в сегашно поради боя щяха да и отнемат всякави родителски права. Била ли е или не лоша майка/баба - ми не, супер си беше и много я обичах.

# 211
Това, за което говориш е изграждането на нова връзка с родителя, вече като възрастни. В повечето случаи обаче старото поколение се стреми да задържи безкрайно дълго подчинителната динамика родител-дете.

Ако порасна и продължа да харесвам родителите си като личност, ще си говоря с тях- но както с всички останали хора. Няма да ми хареса, ако се опитат да ме поставят без добри аргументи в подчинена позиция.

Питала ли си се защо на майка ти не може да й олекне по друг начин?

# 212
Това, за което говориш е изграждането на нова връзка с родителя, вече като възрастни. В повечето случаи обаче старото поколение се стреми да задържи безкрайно дълго подчинителната динамика родител-дете.

Ако порасна и продължа да харесвам родителите си като личност, ще си говоря с тях- но както с всички останали хора. Няма да ми хареса, ако се опитат да ме поставят без добри аргументи в подчинена позиция.
Ахам, съгласна отново...

# 213
Няма нужда да я питам - поради същата причина, поради която ако мъжа ми примерно беше автомонтьор и всяка вечер ми разправяше как поправя двигатели до най-малката подробност щях или да го слушам без да разбирам нищо и да не водим диалог, а монолог или да му кажа изобщо да не ме занимава. И естествено той щеше да предпочете д аговори с колега, които го разбира и дава идеи или искрено му съчувства Wink

Andariel, въобще и представа си нямаш за какъв точно ритник говоря. И преди съм ти казвала, че ти липсва въображение.  

Явно и аз нямам никакво въображение, щото ритник си е ритник и няма нищо общо с оттегляне.
Само че май този ритник е много разтегливо понятие Wink
Мамасита ще си позволя да направя едно предположение въз основа на инфо което си дала за себе си във форума - живееш доста години в София (учила си май в Софийския, работила си, оженила си се там, там си родила), скарваш се с родата на мъжа си, защото те искат да го привикат в родния му град, защото според теб в София има повече възможности, решаваш да се разведеш (по твои думи ако си била по-упорита е можело и да се разберете някак, но ти си решила, че не си заслужава - т.е взела си избор за собствения си живот) и след развода зарязваш града с повече възможности, добра кариера (пак твои думи), приятели и се прибираш в родния си Пловдив. Може би на квартира, може би при родителите си или в наследствен самостоятелен апартамент- няма инфо. Защо се питам аз? Логичния отговор за страничния наблюдател - може би след взетото от теб решение за развод има кой да ти помага в отглеждането на малкото дете и да ти помогне с последствията от решението ти - а именно да облекчи нарасналите ти задължения на самотен родител.
Ами ако е такъв случая егати ритника си получила - ти взимаш сложни решения, но 'изриталите' те родители да помагат с последствията от тях.
Ако не е такъв случая - извинявай. Във всички положения не си прави труда да ми отговаряш - няма да се впускам в повече спорове за личния ти живот.

# 214
  • Mediterraneo
... Ако, не дай си Боже, детето се разболее, строяваше ни в 2 редици и ни четеше конско как сме го допуснали.

До там, че да ме пита ледът, който вадя от фризера, на детето ли ще го давам и затова ли е все болно  Whistling  Mr. Green
А пък поставянето на неадекватни диагнози е любимо хоби- да наблюдавам с какво голямо въображение се прави!
Изобщо не бих се впечатлила, ако някой ме смята за лоша майка. Освен ако това не са децата ми!

# 215
Andariel за пореден път се опитва да направи логично количествено описание на нещо, което не може да бъде описано по този начин.

Да, чета си историята. И сама си я разказвам на себе си. И всеки път като я чуя от себе си или от друг се питам- така ли е наистина? Наистина ли знаеш кой и по какъв начин се бори с последствията? Претенциозно...

По-вероятно няма да имам отговот, но животът ще си върви.

# 216
  • София
андариел за пореден път се опитва да извлече някакво рационално и подредено зрънце от демострирания от написаното от теб, защото много залиташ в много писане и нищоказване. Освен ако не ти е това номерът в живота, за да привличаш внимание.

# 217
  Я си представи какво им е било на семплата И свекърва и родата? Grinning

Щегувам се, Мамасита, на мен ми допадаш, но наистина малко шантавелски ги пишеш Joy

# 218
О, много добре знам какво им е било, но няма друг начин. Имам един живот и няма смисъл да го пропилявам заради общественото мнение.

На всички им е по-трудно, отколкото би било по правилата. Но това е защото не могат да видят хубавото в ситуацията, а това вече не е мое дело.

Истината е, че наистина обичам като видя нещо семпло и банално, да го разнообразя както аз си знам, fuck the consequences.

Другата опция щеше да е лудост, което пак нямаше да е приятно на околните. Ама от неправилния вид лудост.

# 219
  • София
Семплото доста често не е банално, а гениално или поне достатъчно разбираемо. За разлика от накокошинените папагалски крясъци "вижте ме, вижте ме, колко съм оригинален"! Ти така си се факнала като гледам, та цялата рода ти е крива!

# 220
Пипи,сигурно има,ама на мъжа ми не му се занимава.Все казва,че тя нямало да иска,че не знам си какво,а аз не мога да се разправям.Все пак си е негова майка.А иначе за допускането до дома ни съм казала вече за какво става въпрос.... #CrazyСега пак правя компромис и се съгласих да дойде,но като мъжът ми си е вкъщи.Не,че предния път не беше,пък станаха разправии,ама знам ли-нали му е майка....Ако съм знаела какво ще ми дойде до главата!!! #Crazy

# 221
Семплото доста често не е банално, а гениално или поне достатъчно разбираемо. За разлика от накокошинените папагалски крясъци "вижте ме, вижте ме, колко съм оригинален"! Ти така си се факнала като гледам, та цялата рода ти е крива!

А може би просто не са й обръщали достатъчно внимание. На мен вече ми писна от високопарните й глупости, какво да каже родата.

Начетеният дръвник е най- досадната разновидност на глупака.

# 222
Мамасита е странна, спор няма, но за някои неща си е права.  Wink По темата за свекървите, не й знам мнението, явно с нейната не са се имали....

# 223
Мамасита е странна, спор няма, но за някои неща си е права.  Wink По темата за свекървите, не й знам мнението, явно с нейната не са се имали....

Как не й го знаеш, непрекъснато го казва. Просто не можеш да го отсееш сред потока празни приказки. Крайно глупаво и ограничено - всички свекърви са такива.

# 224
Ех, Трещи, винаги в 1 изречение цялата истина ...

Общи условия

Активация на акаунт