С какво ви дразнят свекървите- 16 тема

• 72 939
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Когато ме мотаха из онкологията в Пловдив видях, че имат психиатър. Занимаваше се с пациенти, които нервничат повече от нормалното. Сега друг е въпроса, че там и съвсем здрав човек могат да пощурят от чакане и разкатаване по кабинетите. Но би трябвало да има човек, който се занимава именно с болните хора, да познава страховете и реакциите им.

# 346
Беборанче, не се притеснявай, няма да се самоубие!Това пък ми е най-забавното. Все се самоубиват и като им обърнеш малко внимание, забравят че е трябвало да го направят Simple Smile
Майка ми даже на стол се е качвала на терасата и ще скача нали разбираш хахаха Викам й прави каквото знаеш, но няма да ми тежиш на съвестта. Да видиш как забрави, че ще скача.

# 347
  • Бургас
Когато ме мотаха из онкологията в Пловдив видях, че имат психиатър. Занимаваше се с пациенти, които нервничат повече от нормалното. Сега друг е въпроса, че там и съвсем здрав човек могат да пощурят от чакане и разкатаване по кабинетите. Но би трябвало да има човек, който се занимава именно с болните хора, да познава страховете и реакциите им.

Даже психологът да каже на пациента две добри думи после лекарят го забива с например "Хайде бе,човек,ти още ли си жив?".
Извинете за спама,но се сетих точно за конкретен случай.

Относно случая на Беба се реших да пиша.
Жената е много болна.Не вярвам близките и да очакват,че ще им е лесно.Обаче в живота и това се случва.
Бебо,бях забравила какво е да гледаш бебе.Сега обаче си припомних,че за малко дете трябват две свободни ръце нон-стоп и изцяло ангажирано съзнание.Явно мъжа ти и брат му ще трябва да поемат по-голямата тежест.Дано! Както писа Андариел по непонятна причина мъжете смятат болногледачеството за женска работа.
Свекърва си ти няма да обикнеш.Та по-добра няма да стане,че и по-проклета ще става,защото е изплашена и болна.Обаче черна и зла за теб,тя е член на семейството ви и вие и само вие ще решите как да се държите с нея.Тя била млада жена,само на 55години.Ако на мен сега ми кажат,че може да не видя децата си как порастват,сигурно ще вия като ранено животно.
Разбирам те и теб,но се случват такива неща.
Този тип рак е много агресивен.Дано изкара късмет и се оправи.
Ако е била манипулаторка и сега ще е такава,но това е не е ново за теб,нали?
Обаче за това,че е болна жената няма никаква вина.

# 348
Иска всеки Божи ден да сме при нея, ей това, инъче се почват-умирам, ще се самоубия, на никога не съм нужна и ред от тези.За мен това е манипулация. Използва и сега болеста си още повече да ни шашканосва, само, че аз не й се връзвам.
Просто кажи " Добре" ,ако пак продължи - "Добре , ти си знаеш" и точка !

Според специалистите, с които съм говорила, когато човек ти каже "Ще се самоубия", първата работа е да питаш- как ще го направиш. Ако има план, значи нещата са сериозни. Ако не ти разкаже стъпка по стъпка как (и кога) ще го направи, значи иска нещо друго.

В крайна сметка нейно право е да го направи. Всички ще умрем, а някои се надяват да го направят с известна доза достойнство, затова самоубийството в такава ситуация е елегантен изход, стига да се направи както трябва.

Изобщо няма да се чувствам виновна, ако някой in extremis се самоубие около две седмици преди така и така неизбежната си смърт и реши да ме обвини, за да се пише гадняр до последно. В края на краищата всеки сам намира смисъл в живота си, не е моя задача да определям как друг да мисли и как да намери смисъла за себе си.

С пълна сериозност бих питала- сигурен ли си, че искаш?

Казват, че философията не била нищо повече от свикване с факта, че сме смъртни. Дето се вика, уча философия, за да не вкарвам бъдещата снаха във филми, като се панирам баш накрая и превърна живота на всички в екзистенциален кошмар. Но повечето свекърви, както и хора, са непросветлени и предпочитат да правят всичко драматично, трудно и с елегантността на спънато муле.

Някои хора са ме заплашвали, че ей сега ще тръгнат да мрат, а ако са болни, ще се нагълтат с хапчета. Казвам им, добре, и това е изход. Жалко ще е, че ще се лишиш от 10 чудесни години на безпомощност и хронични болежки, животът на легло в пълна скука може да е чудесен! Заслужава си да живееш, дори всеки ден да е болезнен кошмар!

# 349
  • София
ти си такъв егоцентрик, че сто на сто ще стъжниш живота на снахата! Ей така, за да покажеш кой кара влака. Ще вземеш да се гътнеш, и пак ще я тормозиш! Или ще нагласиш саоубийството си като убийство, сочещо към нея.

# 350
Никой не може да тормози човек, който сам не му позволи да го тормози.

Както много пъти сте ми казвали в темата, а и на други снахи- не свекървата ме тормози, а аз тормозя себе си. Така че кой ще е виновен за тормоза?

Andariel, нямаш въображение, за да си представиш, че съм точно обратното на егоцентрик. Хайде, отпусни си душата и някой хубав ден може и да ме разбереш.

Колкото до снахата, специално за нея имам military dog tag с инструкции за религия и начин на погребение и ако не се спазят, ще се завърна като особено разгневена таласъмка.

# 351
  • София
да, бе, да, аз да те приклещя да те бия, пък ти си мислИ, че не мога да те бия, ако ти не ми позволиш! Та, същото е и с тормоза.
Вярно, че доста въображение ще ми трябва, за да си те представя като неегоцентрик!

# 352

Колкото до снахата, специално за нея имам military dog tag с инструкции за религия и начин на погребение и ако не се спазят, ще се завърна като особено разгневена таласъмка.

Що за снахата? Мамин златен още ли ще е наритан надалече? Ще си живеете сами двечките с нея?   Rolling Eyes
Не, не те виждам като разгневена таласъмка. По-вероятно е да се превърнеш в класическо зомби и да преследваш свинската невестулка, която ще ти открадне съкровището мило мамино и няма да ти позволява да виждаш внуците си. А това ще бъде много, много подло от нейна страна и няма как да остане ненаказано.  Laughing

# 353
  • Бургас
Доколкото си спомням детето на Мамасита е съвсем малко.Или бъркам  newsm78
Пак за някакви проекто снахи ли става въпрос?
Явно не разбирам. Embarassed

За самоубийствата говорих с една лекарка.Много е тънка границата.Мит е,че тези които заплашват нищо не правят.Те го усещат като някакво облекчение,но в момента на решението не са на себе си.
Тук е ролята на близък човек,професионалист или медикаменти.
Знам всички постове на Беба.Нейната свекърва е чудо на чудесата,а сега е болна.Трудно ще е на всички.
Бебо,гледай си преди всичко детето.Нека мъжете поемат товара.Обаче малко човещина няма да е излишна на жената.Тя е много,много болен човек.
Не се натоварвай излишно с емоции.Ако трябва тук реви,пиши,но се съхрани за детето си.
Андариел за кой ли път е права,че сме се нагледали на истории кой да гледа болния родител.Слагат се на кантар къщи,имоти,помощ при отглеждане на внуци.Ако възрастният е с гаден характер като свекито на Беба,нещата съвсем ззагрубяват.
Това е личен избор на всеки от семейството.После той ще живее с това.

# 354
ти си такъв егоцентрик, че сто на сто ще стъжниш живота на снахата! Ей така, за да покажеш кой кара влака. Ще вземеш да се гътнеш, и пак ще я тормозиш! Или ще нагласиш саоубийството си като убийство, сочещо към нея.

Това май го казваш на майтап, но аз познавам една жена, за която е истина Cry. Свекърва и изобщо не я харесваше, направо я мразеше (много беше лоша и властна жената, дори собствените и внуци го казваха). Цял живот я тормози яко и то дори пред чужди хора я излагаше с ужасни приказки. Само че живота така се разви, че единственият и скъпоценен син, женен за недостойната снаха се пропи и почина сравнително млад. Въпреки че отдавна се бяха разделили със сина й накрая от човещина снахата остана да се грижи за злобната свекърва на легло (просто нямаше друг жив роднина вече). След като и тя почина познатата ми от време на време ходи да чисти гроба и да го поддържа, но и тя е със сериозни здравословни проблеми (също онкологични) и рядко успява. На една задушница се засекли със съседите по парцел и те и били вдигнали страхотен сандал как може да остави гроба непочитен и буренясал и че бурените вървели и по техния гроб. Жената се беше много разстроила и точните и думи като разказваше историята бяха 'Не стига че щял живот ме тормози, ами сега и от гроба ми стъжнява живота.'

# 355
  • Бургас
Много важно какво казали съседите на Задушница!
Такива хора като твоята позната ако не съседите все някой ще ги мачка.

# 356
Много важно какво казали съседите на Задушница!
Такива хора като твоята позната ако не съседите все някой ще ги мачка.
О, тя не им беше останала длъжна, но все пак се беше разстроила. Все пак като написах има сериозни здравословни проблеми и е доста лабилна в момента.

# 357
  • София
не знам и аз доколко е на майтап и доколко наистина.  Sad Все си мисля, че добрината и проклетията вървят след човека, дори когато вече не е на този свят. Не може да се отнасяш към близките си с проклетия и с лошо, и да очакваш от тях добро, колкото и добри и благородни хора да са те. В един момент дори у най-благородния и добър човек, се пробужда инстинктът за самосъхранение и обръща гръб на проклет роднина.

# 358
... На една задушница се засекли със съседите по парцел и те и били вдигнали страхотен сандал как може да остави гроба непочитен и буренясал и че бурените вървели и по техния гроб. Жената се беше много разстроила и точните и думи като разказваше историята бяха 'Не стига че щял живот ме тормози, ами сега и от гроба ми стъжнява живота.'

Не може И затова да е виновна свекървата.
Ако сте приятели на тази жена, ще намерите начин да я защитите.

ПП,
Андариел,
ако си овца, ще те стрижат. Приятелите и близките на тази жена имат грижата да я протектират.

# 359
Не може И затова да е виновна свекървата.
Ако сте приятели на тази жена, ще намерите начин да я защитите.

Изобщо не разбирам коментара ти. Да я защитавам от кого и за какво? Нито съм била там, нито познавам хората, а най-вероятно и тя повече няма да ги срещне. А и със сигурност няма да тръгнеш да обясняваш на някакви непознати за отношенията си с покойната свекърва, за да се 'извинява' за малкото време, което и отделя.  И естествено, че свекървата не е виновна директно, че някакви хора се сърдят за непочистения съседен гроб - коментарът е ироничен - не стига, че е направила добро от време на време да ходи да се грижи за гроб на жена, която цял живот открито я е мразила, ами и за това добро вместо някой да и каже добра дума и вдигат скандал. Хайде моля ви, не търсете под вола теле.

Общи условия

Активация на акаунт