Калории броим,здравето ценим и кила топим!- тема 4

• 70 897
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
давам си и днешния отчет, че идат дните без техника   Mr. Green но с   grinning039
днес съм на кафе
едно обезмаслено мляко с 2-3 лъжици овесени ядки
около 600гр череши
което си е 600кал до тук  Naughty обаче планувам картофи соте, шопска салата и  .... бира , та сигурно ще ги заформя към 1200кал което си е Б 12%  М 6%  В 82% - да, да много са В, ама нали се разбрахме - от добрите  Wink

Пожелавам ви слънчев и усмихнат уикенд !   bouquet

# 631
 Дидка, за плажа много  Mr. Green

Абе как я пиете тая бира  newsm78 Аз хич не я обичам.Все съм жадна и подута след нея.Пък горчиии  Sick Миналото лято един пръятел почерпи една почти безалкохолна с лайм /тия зелените лимони/.Уж я харесах и купих стекче с 6.Цяла година не можах да я изпия и все я предлагах като дойде някой, ама нещат  Joy
Голяма болест съм и все тормозя мъжлето като му мърморя, че от бирата му е шкембенцето  Laughing

Днес станах рано и сега си ям овесено-тричавата каша.Не знам за обяда, но вечерятя ще е морска  Wink Скариди, миди и за мъжете пърж. картофи със сирене.Аз може и да ги опитам, защото ще са изцяло домашни /в къщи не харесват купешки бланширани/, но не обичам много.

# 632
tqna , и аз не я обичах - започнах с бекс / туборг (не е много горчива), заради бъбреците , но после така я заобичах  Heart Eyes (бях на 22) интересното е, че не се напивам от 1-2 бири, а от две глътки твърд алкохол съм замаяна  Blush
И според мен коремчето не е от бирата  Wink ходещи доказателства около мен - колкото щеш!  Simple Smile
Сега съм върл фен на шуменско, туборг и калтенберг  Sunglasses
Представете си колко ми беше гот в завода на болярка - дегустирах всичко! и видях всичко!  newsm44
и във винарни обичам да ходя... отплеснах се!
Ако има тема за домашни джибрички - за там съм!
 Crazy

# 633
Направо ви се чудя как успявате да се вместите с тия пици, сладоледи, шоколади и алкохоли, в дневния лимит калории. Thinking Аз се опитвам да се храня максимално чисто и пак ми е трудно. Например вчерашното ми меню се състоеше от:

Закуска - 3 с.л.овесени трици (около 40 гр) + 200 мл 1,5% прясно мляко, ванилия, подсладител Стевия и канела - 190 ккал
Втора закуска (първата е много рано, около 6:30) - 1 голяма ябълка (270 гр) - 108 ккал
Трета закуска - 280 гр зеле, само зеле, без никакви подправки, сурово - 74 ккал
Обяд - филийка хляб ВитаСтар пълнозърнест с овес (около 50 гр) + 50 гр кашкавал от краве мляко + 270 гр домати + 120 гр пушено пуешко месо (филе) - 442 ккал
Следобедна закуска - кофичка (400 гр) кисело мляко Верея 0,1% + 2 кайсии - 182 ккал
Вечеря (около 7:30-8:00 часа) - салата от домати, краставици и стар лук, само с малко сол, без мазнина + 500 грама печено на скара пилешко месо от бутчета - 745 ккал

Тоталът е - 1740 ккал/ БЛ 47% / МЗ 24% / ВХ 28%

Знач, че основното ми хапване е вечер и се опитвам да го корегирам, но не винаги се получава.
Някакви идеи за корекция?

# 634
Здравейте, дами!
Много приятна темичка. Включвам се и аз в нея, прочетох последните страници, но смятам да започна от самото начало.
Ето тук вписвам своите рецепти, които напоследък се старая да бъдат здравословни.

Хубав уикенд! Simple Smile

# 635
  • София
tqna, за бирата - ние с мъжа ми сме от пиещите вечер, и с малко бира си подържаме този навик. А бирата е по-горчива, но не предразполага за допълнително ядене. Има доста пречистени марки, на мен ми харесват, почти на нищо не миришат. А след вино мога да ям и десерт, и сиренца, и всякакви мезета.

За алкохола - Четох и в книгата на д-р Хироми Шиная "Ензимният фактор", че бирата е по-полезна от виното, но и двете е добре да се ограничават, защото влиаят на лигавицата на червата. Някои автори пък са против бирата, но като цяло и двете не са много полезни, въпреки лобитата на винопроизводителите.
Между другото с ресвератола, много рекламирана съставка на виното, имаше голям скандал, че университетски щатски професор, години наред е подправял резултатите за положителното въздействие. Аз го четох в оригинал, ето и на български нещо
А един наш познат лекар ми обърна внимание за средиземноморското хранене, че французите били със здрави сърца, но с най-голям процент заболявания на черният дроб. Въобще издирвам статии за вредата от алкохала, за да се надъхвам към голямо намаление.

Според мен е много важно когато човек отслабва да намери начин да спазва режим, който е близък до неговият живот преди  и след диетата. Не е трудно да замениш едното ядене със салата, или да ограничиш много сладкишите, само, че като свършиш диетата, и около 1 година след това лека полека се отпускаш и започваш пак да ядеш. Аз когато бях на 32, отслабнах с 10 кг. и се доближиш до моминското си тегло, но после не внимавах, имам си извинение и раждането,  и пак ги качих. И сега прекарвам повече време в анлизиране на себе си, отколкото в гладуване.

(не)Обикновена, много добре, че си написала количествата. Като гледам лентичката ти, поздравления за свалените килограми.          bouquet
Аз хапвам доста по-малко, например месо ти ми е около 70 грама, меря го на везната. Винаги сме яли в чинии 20 см., така са били родителите ни, миналите дни пречетох, че подобна е Санома диетата Simple Smile Последната пица беше 120 грама, стигна ми, е можеш и повече да изям, но и с това бях доволна, бирата, когато пия е около 250 грама, виното 100-150 грама. И така ми остава място и за 100 грама сладко изкушение от 480 ккал. Но с парчетата торта трябва много да се внимава, защото масово са по 250 грама и едно парче излиза около 1000 калории.
Ти трябва да прецениш без кое не можеш, дали с тези количества или трябва да ги понамалиш, за да има място и за други неща. Можеш да ги намаляваш постепенно, всяка седмица с помалко. А месото за вечеря да не го мериш с кокалите? Като обезкостя едно неголямо пилешко бутче, илиза около 70-80 грама.

Последна редакция: сб, 16 юни 2012, 15:32 от TanyaMG

# 636
(не)Обикновена, много добре, че си написала количествата. Като гледам лентичката ти, поздравления за свалените килограми.          bouquet
...
Ти трябва да прецениш без кое не можеш, дали с тези количества или трябва да ги понамалиш, за да има място и за други неща. Можеш да ги намаляваш постепенно, всяка седмица с помалко. А месото за вечеря да не го мериш с кокалите? Като обезкостя едно неголямо пилешко бутче, илиза около 70-80 грама.
Де да го мерех с кокалите! Whistling
Просто съм си лакомия и е имало дни (докато бях във Втората фаза на Дюкан), когато съм си омахвала съвсем спокойно по едно печено пиле сама. Blush Месоядно съм и мога да карам и само на мръвка, но целта ми вече е да вкарам и останалите здравословни храни, както и да изчистя някакъв процент телесни мазнини. Сега изчислени по една формула ми излизат 22%. Знам, че до 25% съм в нормата, но визуално ефектът ще е УАУ, ако съм към 17-18%, та затова сега броя калории и наблягам на упражненията, надявайки се на резултат. Наистина трябва да огранича по-калоричните храни и да увелича количеството зеленчуци, примерно, за да може хем тумбакът да е пълен, хем калориите да не са много! Peace
Благодаря ти за коментара! Hug

# 637
  • In transit
Здравейте банда!  Hug Липсвахте ми!

Много сте писали едвам ви изчетох. Гледам сте обсъждали мортаделата и кремвиршите. Да се изкажа и аз по темата. Истинската мортадела се приготвя изцяло от свинско месо. Ето и таблица със стойностите: http://www.mortadellabologna.com/valori_nutrizionali.html . Българската мортадела, според мен няма право даже да ползва името защото е със защитено наименование и защото няма ама нищо общо като вкус и съдържание. Кремвиршите няма да ги коментирам, защото като знам от какво ги приготвят не ги ям.

Маями само пускаш тука някакви нездравословни предложения, като белгийските шоколади. Аз отдавна и гледам и си казвах, че "не са хубави" ама ти направо ме викаш: "иди утре и си купи да ги опиташ". Моля ти се, разваляш дисциплината. Ние и без това сме със слаби ангели тука  Embarassed

(не)Обикновена, ама ти верно как ги изяждаш тия 500 г месо?  Shocked Наблягай на салатите да те засищат и така ще понамалиш калориите.  Peace

Завърнах се изморена от пътя...7 часа път ми дойдоха в повече, но пък си прекарахме добре с колегите и друго си казва планината. Не съм броила, предполагам се сетихте, просто не ми остана време да седна на компютъра, само дето го мъкнах и него. Обаче се притеглих и пак съм си 70 кг. Почвам да си мисля, че това е някаква психологическа граница за мен, честно ако смъкна на 69 кг и надолу ще си ударя г*** в тавана от кеф!
Иначе през тия 3 дни хапвах предимно прясна рибка на скара и свински пържолки на скара с много салата и пърленки. За разлика от теглото сантиметъра беше благосклонен към мен и показа по -1 см от талията, ханша и горната част на бедрото.

Днес хапнах сандвич с прошуто крудо и рикота, сьомга на скара със зелена салата и мусака за вечеря, не съм ги броила, ей сега отивам да свърша и тази работа.

# 638
  • In transit
Някой да е чувал tesito, къде се затри това момиче? Почнах да се притеснявам за нея Thinking

# 639
Днес:
ябълки, шоколад(половин някъде), 1 кууки с макадамия, кисело мляко 1,5%, крекери - 1600 кал.

ходене 1 час

Утре мечтата ми е да направя един здравословен ден  Mr. Green
Закуска : плод
Обяд: ориз
Следобед: плод
Вечеря : салата със сирене

Дали е възможно?
Не съм купувала шоколади и вече сготвих ориза, та да видим.

# 640
(не)Обикновена - щях да ти предложа повечко сурово зеле и краставици следобед-вечер, ама гледам, че присъстват.... Значиии.... пробвай ПРЕЗ ден вечерта с 1-2 пилешки бутчета, а на другия ден - 1-2 варени или ПЕЧЕНИ яйца... Пробвай 1 кофичка кисело мляко да е 1/2...  Hug Пий също така повече вода и чай...  Peace А понеже питаш как успяваме с бирата - ако замениш 50-те грама кашкавал от обяда с бира => ГОТОВО!  Sunglasses

Mikkey - онова с въпросния шоколад с 70% какао и червени боровинки го писах, защото аз като хапвна 1-2 квадратчета и не щЪ повече! Не защото е лош шоколада, амаааа.... такъв ефект има! Квадратчетата са големи (но тънки) и отчиташ 12-15 гр. шоколад, вместо 100 гр...  Shocked Иначеее.... от други видове и аз трудно се удържам! Няква супер-дисциплина ме беше "хванала" през април-май и цъках по 4-5 квадратчета от малките, хех!  Rolling Eyes

Mikkey  Hug .... Добре, че се появи!  Flutter Ама tesito и pinkito наистина липват...  Sad Дано са добре!.....

jennikiss22 - що да не може?!  Twisted Evil Ай, ще проследиме какво е станало.....  Peace

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 09:10 от Miami_beach

# 641
Маями , добре съм, Благодаря ти, че се сети за мен !  Laughing  Не напредвам със свалянето на килцата ообенно, по план ,до сег трябваше да съм свалила повече... Cry Не, че не се старая, ама нещо не ми се получават нещата  и съм се сгъбуцала... Хайде да лягам, утре е понеделник и сега докато спя ще измисля новата  "атака" срещу килцата... Laughing

# 642
pinkito - Е, как няма да се сетя! Ти си основен състезател тука!  Flutter Hug Понапиши какво се случва в последно време и какво си пробвала.... ще може да измислим най-разнообразни тактики за "раздвижване" на нещата  Peace

# 643
Привет Hug и успешна седмица!

такаа.. събота: 1601кал     Б    21%    М 15%     В 64%
закускообяд - 2 пържени кюфтета, домати, малка франзела
следобед - 2-3 парченца кекс (да, парченца, защото са като дебели бисквити)
вечеря - шопска салата, картофи соте и бяло вино

и неделя: 1201кал   Б 24%   М 6%   В 70%
закуска - 4 парченца кекс
обяд - шепа солени крекери, диня, кайсии
вечеря - скариди, салата

# 644
  • 1st floor
Здравейте и от мен!!!  Hug Аз три дена не броих, но сега се завръщам с нови сили. Laughing Ходихме на една страхотна рекичка на 45 км от София. Малка, с камъни, за да не става мътилка, като влезнеш. Пълно спокойствие, няма хора. Рай ви казвам!!! А водата - топла, чак ми се прииска да е малко по-студена да се поразхладя. Но пък за децата беше екстра, не излязоха цял ден!!! Предния ден ходихме на язовир, та освен с ядене, мога да се похваля и с тичане покрай него...Признавам, че съм похапнала повечко тия дни, но се надявам да няма кой знае какви последици /видими такива поне няма/... Сега мисля да се взема малко в ръце, че от утре тръгваме на плаж. Няма да се излагаме, я!!!  Crossing Arms Направих едно кардио на гладно сутринта. А сега се отчитам със закуска - мляко с овесени ядки. За обяд съм планирала яйца на тефлонов тиган с една идея масло и салата...
Хубав ден от мен!!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт