Калории броим,здравето ценим и кила топим!- тема 4

• 71 039
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Таня, за сладкиши и тестянко мога много да говоря.Специалистка съм  Joy  То затова дупето порасна тук за една година с няколо сантиметра, че после да се чудя как да го прибирам  Laughing
Напоследък обаче съм го ограничила доста, защото както Маями казва и от собствен опит мазнини + въглихедрати=много дебелееща комбинация.И аз съм си купувала тук десертчета уж диетични, с подсладител, обезмаслени и дрън, дрън.Обаче навсякъде съм чела и мисля е вярно, че за да докарат естествения вкус на продукта и той да е вкусен и да се купува, използват хиляди други буклуци.Затова сега като много ми се дояде бисквитка примерно си хапвам самостоятелно преди обед или следобед/преди тренировката/ , но истинска такава като следя захарта да не е над 8% за порция.Това горе-долу.Избирам европейски бисквити.По-вкусни и по-истински са.Домашните са друго нещо.Тях ги ям с удоволствие, но с ограничение в количеството.Десерти като сникерс, марс... не съм яла от години.Те не ме блазнят изобщо.Ако ми се прияде обаче бих яла по същия начин като заместващо междинно хранене, а не за десерт.Избягвам кексове, освен ако са домашни.Купешките тук са изключително мазни и сладки.
Вкусът се изменя като спреш дадени неща за по-дълго време.Винаги имам шоколад 85-90% и един ми стига за повече от месец сигурно.Даже вече тия черните с примеси като портокал, ядки, круши и други подобни на Линд дето са са ми много сладки и ме боли стомаха от тях.Купувам си /май напоследък често   Blush/ протеиново десертче като избирам тези с повече какао и много малко захар и захар алкохол.
Общо взето мога да кажа, че доста съм ограничила сладкото.Обичам питки /особено на мойта приятелка на която винаги казвам, че не е никаква приятелка като я направи  Laughing/ , козунак дом. сладки и сладкиши и баница.Интересно, че от баницата като ям за закуска не пълнея.
Абе и тука мярката е важна.Не мога да се ограничавам цял живот от всичко.Това ме затормозява.
Просто следя захарта и мазнините в сладките като вторите зависи какви са.Старая се В да идват от по-полезни неща.

Сега да кажа на Дидка, че менюто и много ми хареса.Намалила си В, което е супер, че досега все голямия ти % В ми се набиваха на очи, ама пък си слабеш.Ти си знаеш.

# 616
tqna - да взема отношение за шоколада.... Не че не съм го казвал, ама пак... Значи, аз поне въобще на тачим LINDT и прочие други швейцарски шоколади от всекакъв калибър и съставки! За сметка на белгийските!  Sunglasses Така да се каже, за мен, и най-простия белгийски шоколад е с класи НАД най-добрия швейцарски!  Twisted Evil Последните са доволно скъпи..... То и белгийските са скъпи, ама поне се вижда за какво!  Peace Няма начин у тая голема страна САЩ да нема белгийски шоколади - пробвай ги! Млечни, натурални (които са по-добри!), с ядки, със стафиди и т.н. Шоколада е най-майсторски направен в Белгия! Това е исторически и практически факт! Simple Smile Никога, в никакъв белгийски шоколад не съм виждал и няма компромиси с качеството на шоколада!!! Докато в други страни има и екстра качество и пълни боклуци, опаковани почти еднакво и човек се лъже по цената и прочие....  Crazy Ииииии..... изключително добра новина за нас в БГ е, че взеха да ги продават и у някои наши супермаркети, не за друго, ами защото са от 1 верига с определени белгийски супермаркити, та по братска линия един вид  Flutter Peace

# 617
Маями, аз ги разбирам тия работи  Joy Просто като пример ги дадох Линд черен с примеси, че се знае за какво иде реч.Иначе тук има всичко и естествено най-тачени са белгийските.
За цените тук не говоря, защото ми е неудобно пред вас.Тук може да има скъпи неща, но храната е ефтина и избора огромен.Те, ако нямат ефтина храна бунтове и революция ще има.За американеца май това е най важно - да е доволно охранен  Animal Pig

# 618
tqna , не съм търсила начин да намалям В  Blush просто ям това, което ми се яде.
И друг път съм го казвала - свалих излишното (според мен) и не ми е фикс-идея отслабването, по-скоро контролирам чрез броенето, за да не му отпусна края. Лошото е , че съм мързелива (или по-скоро непостоянна) и не спортувам.
Е, планувам плуване тази събота   grinning039
По принцип се храня здравословно и избягвам готови и пакетирани храни, но ако случайно ми се дояде шоколад (или друго) - ям до насита! после може с месеци да не ми се дояде Simple Smile а и ям много зарзавати - те са пълни с въглехидрати  Wink  да не забравям бирата (лятно време) и виното (зимата)

# 619
tqna , не съм търсила начин да намалям В  Blush просто ям това, което ми се яде.
И друг път съм го казвала - свалих излишното (според мен) и не ми е фикс-идея отслабването, по-скоро контролирам чрез броенето, за да не му отпусна края. Лошото е , че съм мързелива (или по-скоро непостоянна) и не спортувам.
Е, планувам плуване тази събота   grinning039
По принцип се храня здравословно и избягвам готови и пакетирани храни, но ако случайно ми се дояде шоколад (или друго) - ям до насита! после може с месеци да не ми се дояде Simple Smile а и ям много зарзавати - те са пълни с въглехидрати  Wink  да не забравям бирата (лятно време) и виното (зимата)

Браво Дидка  Peace Всъщност си много права.Аз нали уж затова съм тук при вас.Защото искам да ям това, което ми се яде като се науча само да си контролирам лакомията, ама пусти страх... Благодаря ти ще се поправя.Опитвам да си освободя мозъка, но си иска време.

# 620
tqna - "пусти страх".... от какво?  Mr. Green

# 621
  • 1st floor
Лелеее, нямате изчитане днес!!! Хвърчат мортадели и белгийски шокалди!!!  Crazy Браво на всички активно пишещи!!!  Hug
Аз днес се поизложих на вечеря. Едни люти чушки с оцет и олио ме подхлъзнаха и няма да ви казвам какво поех заедно с тях... Mr. Green Грубо към 2000 ккал. /за целия ден, де/  261uu Утре ще има социализиране  Drunk, както казва Маями  Mr. Green, а в събота и неделя нейде в двучасовия периметър около София ще се изнасяме   car003 и пак се очертава ядене и пиене!!!  Crossing Arms Тежки дни се очертават на хоризонта, ще видим резултата в понеделник!!!

# 622
Ох, Непокорна предизвика силно слюноотделяне с тия чушки  Crazy и аз много ги тача.

Маями ми страх ме е от вългените бре  Laughing Да не ме опарят пак по д-то  Joy

Не знам защо, напоследък съм гладна само сутрин.Вечер хапвам към  8-9 , а си лягам все към 1.Сигурно е от това.Закусвам към 10-11 стабилно едвам издържам.Ставам не по-късно от седем /нещо немога да спя повече от 5-6 часа/ пия вода и кафеее и вече примирам от глад   Laughing
Нахраня ли се доволно и вече не се сещам за храна.Ям чак след тренировката вечер.
 Обаче, ако дремна следобед още след събуждане ми се хапва нещо.Най-често сладичко  Blush и се бия през ръцете, че все натам посягат   #Cussing out

# 623
Аз пък ако вечерям късно (след 20 ч) - изкарвам на другия ден без закуска..... ама хапвам вече нещичко към 10-11 ч, че то съвсем без нищо до обяд не става, отделно - че не е полезно!  Rolling Eyes Иначе тия дни съм се ориентирал към тотално свежа закуска - ей на и сега съм на свежо бяло зеленце с 2-3 обикновени бисквити с мед и чай  Peace

tqna - не се притеснявай за цените да ни кажеш..... няма да ни стресираш, ние вече тука в БГ нищо не може да ни изненада - нито прекалено високо, нито ниски цени!  Laughing А за качествения белгийски шоколад съм давал по 2.50 до 4 евро за блокче (ама някои блокчета са по 400-500 гр), щото тука немаше такива, а само MILKA и впоследствие - LINDT.... Сега вече има и по наште магазини от белгийските - по 2.19 за 100 гр. натурален с червени боровинки - супер-секси шоколад е тва! При него добрия момент е, че не те предразполага (поне при мен е така) към "захласване" и опустошаване на блокчето наведнъж, а с 2-3 квадратчета ти (ми) държат странно хубавия вкус половин ден след това... таковаааа....... Mr. Green

# 624
  • 1st floor
Маями, заинтригува ме с тия секси шоколади!!!  Mr. Green Кажи в кои големи вериги си ги виждал да пробвам и аз!!! Признавам, че не съм яла белгийски шоколад или поне не съм разбрала, че е такъв...

# 625
Алооооо! Я стига с тия шоколади! Ще ви пораснат дупетата   Wink
Днес от притеснение да не закъснея пак за работа тръгнах доста рано - обаче нямаше очакваното задръстване и се изсипах пред офиса час и половина по-рано  ooooh! еми.... направих почти две обиколки на морската градина ... пиейки кафе  Blush

така , за вчера: 1287кал   Б 18%   М 12%   В 70% - и пак бирата оцапа положението...  Embarassed

Кафе с 1ч.л. Сметан, 1ч.л. Захар   100

Домати   100
Сирене, краве    20гр
Хляб Добружа   30
Кренвирши   60гр

Кайсия   80
Череши   80
Солети "Златна Добруджа"   50гр

Салата маруля овкусена    200гр
Бяла риба    100гр
Тиквички   на грил 50гр
Бира   800мл      (344кал)

Сладолед    120гр

Успешен ден!  Hug

# 626
Маями, заинтригува ме с тия секси шоколади!!!  Mr. Green Кажи в кои големи вериги си ги виждал да пробвам и аз!!! Признавам, че не съм яла белгийски шоколад или поне не съм разбрала, че е такъв...

ПИКАДИЛИ..... Те от няколко месеца са се кооперирали (или са купени) от белгийските DELHEIZE (Делез) и затова се появиха дооооста продукти маркирани с 1 лъв с развята опашка (емблемата на Делез) у ПИКАДИЛИТАТА тука.... Та аз (засега) съм пробвал (няколко пъти) тоя черния шоколад с червени боровинки... Пред-последния път мернах и други видове от същата серия и ми "хвана" окото 1 с касис (или подобно), ама нямах време да мъкна и шоколади тогава, а после като го търсех тоя в "УЖ" по-голям ПИКАДИЛИ - нямаше и пак се ориентирах към познатия ми вече с червените боровинки...  Sunglasses Ама Непокорнааа.... внимавай много, че наред с тия тънките (по-тънки са от обикновени 100-грамове блокчета, защото са по-плътни с пресованото какао) има и едни от ГОЛЕМИТЕ, по 400 гр.... да не хлътнеш по тях, ей!  Hug Peace

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 10:37 от Miami_beach

# 627
Оф аз имах едно зверско преяждане. Една вечер след като си бях изяла 1600-те калории приятелят ми ме заведе на изненадваща вечеря....беше страхотно, защото той беше сготвил, но със сигурност поне 500 кал. съм погълнала. Не беше много количеството,но съставките бяха :Х бая калорични.

Днес затова съм на 1200. То и не ми се яде. Също съм и на фитнес... почивен ден от учене си давам.
 bowuu

bouquet

# 628
  • 1st floor
.... да не хлътнеш по тях, ей!  Hug Peace
Късно е, вече съм хлътнала!!!  Mr. Green Даже преди да се запознаем лично, само по описание!!!  hahaha Явно съм влюбчива натура по отношение на въглехидратните изкушения!!!  Flutter
Следващата седмица започваме плажния сезон.    grinning039 Дано това ми е стимул да не прекалявам тия три дена, макар и да не броя!!!  Confused Абе, само на мен ли тая жега не ми влияе на апетита?  newsm78 Някак не е честно на вас да не ви се яде, а на мен - да!!!  Crossing Arms

# 629
  • София
tqna, благодаря за обясненията за сладкишите. И аз мисля по подобен начин - трябва ограничение и подбор Simple Smile

Вчера бях добре около 1350

Закуска 270 калории
Обяд телешко с бамя
След обяд 200 грама мляко и 20 грама шоколад
Вечеря пица, салата и 250 бира
Попаднахме на една промоция в МОЛ-а на пици и имаше мини пици, доста добре като изглед, а тежаха по 70 - 80 грама.
Тези неща след закуската бяха 1050 калории

Днес до сега не съм правила прегрешения, но да видим след обяд.

Непокорна, аз също имам лек спад в апетита, но много ме плаши зимата, когато няма да го има. А и затворени и около ядене, ох мъка. Но да видим.

А за шоколадите - аз преди време реших, че разни топящи се в устата са върха на зарибителната хранителна индустрия и сега не могат да ме съблазнят. Купувам няколко вида стегнати шоколади, да ме засищат от едно редче най-много.

Приятни почивни дни!

Общи условия

Активация на акаунт