Калории броим,здравето ценим и кила топим!- тема 4

• 70 854
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • 1st floor

Miami_beach , гепцах някаква табличка дето смята мазнини , като се шипкаш тук таме и мериш гънката, та изкара 14%  newsm78 това много ли е?

Не съм Маями, ама дай насам табличката и ние да видим!  Mr. Green И с какво си мериш гънката, че ми стана интересно... newsm78 Освен калипер /така ли му беше името?  newsm78/ , се сещам само за един уред от чантата за инструменти - прилича на магаре в профил, с ушички... Laughing Не знам как се казва...

# 676
ето я - http://www.freedieting.com/tools/body_fat_calculator.htm
 Laughing с линийка, въпреки че имам и шублер  Joy

# 677
  • София
Привет и от мен на всички в темата Simple Smile

Калкулаторите от http://www.freedieting.com/ са ми любими, пусках ги преди около седмица, като обсъждахме кой от къде се изчислява Simple Smile
did_ka и НеПоКоРнА , и аз гледах уреда за мазнините. Не пречи да си поръча човек, то какво ли вече нямаме. И аз си мислех, че шублер е подобен Simple Smile

Аз бях горе долу добре тези дни, не съм правила особени прегрешения и се движа бавно по моите темпове около 1 кг. за 14 дни. Не ми се спортува, но ще ходя да тичам с детето като захладнее малко или някоя сутрин. Не знам какво ви е мнението ва Витаслим, аз съм доволна от Лайт, днес си купих и Лайн, видя ми се добра съставка и не много силна.

Днес си изчислих обяда, за да знам какво ми остава за вечеря

Ето отчет
Закуска - обичайна филия, половината със солени неща, другата половина със сладки, всичко в малки количества, калории 270
Обяд
бъркани яйца с шунка 3% мазнини - около 140 грама
мусака с ориз, тиквички и кайма - около 50 грама  
салата домати и краставици около 100 грама
сладкиши 30 грама
Общо калории за обяд 570

Нямам следобедни похапвания до сега

Предвидила съм 440 калории за вечеря, още не знам с какво ще бъдат - най-вероятно пилешко месо, салата, вино

Гледах вчера сайта на Енджи Касабие, аз от доста време се чудя нейните ястия дали са в малки порции или са някаква супер технология. Вчера видях  тук , че най-вероятно са в малки порции, а за технологията не знам. Шоколадовото суфле е 80 грама и има 252 калории, т.е в 100 грама има 315 калории.

Последна редакция: вт, 19 юни 2012, 17:47 от TanyaMG

# 678
Джилиан!!!  Peace Точно Боди Революшъна!!! Даже ми ги стегна повече от необходимото!!! Появи ми се един мускул от вътрешната страна на бедрата, който не бях виждала ... Mr. Green Тичането също помага за стягането на  краката! Няма да ви казвам първите пъти каква жестока мускулна треска имах по бедрата и едва-едва ходех... Laughing
благодаря, отивам да ги тегля. Ся ако кажеш, че има реални шансове за 1 месец да постигна резултати  Mr. Green, още утре сутрин в 6 ги започвам  Laughing

# 679
did_ka - 14% е доста ниска цифра....  Thinking нали знаеш Лара Крофт??? Еми мисля, че на такова супер-спортно тяло излиза някъде към 16-18%....... А 14......?!?!? Не знам...  Peace

JLo - мн.ясно че ще постигнеш резултати за 1 месец! Въпросът е какви??? Т.е. колко като цифра разлика... --> Това зависи от човека! И в прекия и в преносния смисъл!  Rolling Eyes Ноооо.... в комбинация с броенето на калории - ще да са добри резултатите! Всеки системен подход дава добри резултати!  Hug Peace

# 680
Здравейте Hug

След дълга пауза се завръщам отново при вас. До скоро нямах проблеми с кг, но преди 3 седмици започнах работа и кантара тръгна нагоре, а това хич не ми харесва Confused
Менюто ми за днес не е много режимно и балансирано, но от два дни съм с ужасно главоболие и някак си нямах апетит за друго. В такива дни мога целия ден да си хрупам сурови ядки и стафиди.

закуска-протеиново-соево шейкче приготвено с пр.мляко, закъснявах за работа и нямах време за друго-250 калории
обяд пълноз. хлебче и малко геврече 400кал
сл.закуска– ядки и стафиди- 600кал и повече дори Embarassed че съм пристрастена към тях....
вечеря- котидж сирене със салата от домати и краставици 250кал

Днес беше само така пробно, но от утре ще съм стриктна, особено като знам, че вечерта ще се отчитам тук при вас Wink
Хубава вечер  bouquet  bouquet  bouquet

# 681
  • 1st floor
Здравейте Hug

След дълга пауза се завръщам отново при вас.

Добре дошла отново!!!  Hug

# 682
Уау, какви резултати постигате вие, щом свекървите ви правят комплименти..това е доста надъхващо  Laughing
Моите калории са 1240, сега се чудя дали малко бадеми да хапна, за да докарам поне до 1350. Искам максимално да се възползвам.
Имам въпрос за по-напредналите..с намаляване на килограмите, намалявате и броя на калориите нали така? Много ще ми е интересно при постигане на желаното тегло как ще се увеличават калориите.
И още нещо се чудя..дали да си правя по един плодов ден на седмица..или сега не, а по-скоро, когато съм в застой?

# 683
Sandhya - по-добре хапни 1/2 кофичка кисело мляко за тия около 100 ккал, като искаш... Simple Smile Иначееее.... ако си представим, че си 65 кг (примерно) и искаш да станеш 55 кг (примерно), то си пресмяташ нуждата от калории, с които теглото ти НЯМА да мръдне (теоритично) и те са 1750 (примерно).... Тогава махаш около 15-20% от тая цифра и получаваш 1400, която ти е целевата цифра за добро и без "ексцесии" отслабване, като в същото време е стабилно в достатъчно дълъг период от време! Simple Smile Отслабвайки, си преизчисляваш ккал за задържане на теглото като достигнеш 60 кг (примерно те са 1700) и си правиш нова целева цифра (ако искаш) и тя е 1350 ккал за ден. Караш така още някакво време и после достигаш заветните 55 кг!  Sunglasses Пак изчисляваш необх. калории за задържане на това супер-готино тегло, към което си се стремяла сума ти седмици.... и хапваш горе-долу по толкова! Излиза към-то 1630, кажи ги 1600 ккал/ден.... Това е далеч по-висока цифра от 2-те ти целеви цифри и ето ти го "вдигането" на броя калории!!! Разбира се, в периода на заслабване, пък и след това - хапваш повечко от полесните неща и сама намираш кое като хапваш ти е по-лесно без зверско гладуване да смъкваш повече КГ за седмица. Обикновено е нормално 0.5-1 кг надолу да си за седмица.... Всичко по=горе е БЕЗ спорт и БЕЗ кой знае какво движение на работното място.... А ако вкарваш и спорт => резултатите ще са ти по-добри!  Hug По принцип може да си намаляваш сумата калории чрез спорт (прочети по-напред в темата как, кога, защо), но това са си екстри!  Peace Прочети също така поне 10-15 статии от линковете на първа страница в темичката, за да се ориентираш кое е по-полезно от друго и да вървиш още от самото начало в правилната посока така да се каже! Успехи!  Flutter

# 684
  • here, there, everywhere
Ъх, успях и аз да седна пред компа. Както Маями предрече днес се улях. Гофрети и цял шоколад. Много бях нервна заради работата. Утре нисък старт и пак ще докладвам.
Непокорна, мерси. Стиковам се за Джилиян и да видим кой кого Mr. Green
Аз да кажа какво направих: изчислих си калориите за желаното тегло и се придържам към тях.

# 685
TedyV - айде сега умножи изчислената цифра по 0.8 и колкото получиш - придържай се към НОВАТА цифра, +/- 50 ккал/ден..... Иначе, не става даже теоритично, дори за година.... а практически - ВСИЧКО става, ама 1 Господ знае отнапред и стари баби!  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 19 юни 2012, 23:09 от Miami_beach

# 686
  • MUC
Добър вечер  Simple Smile
Приемате ли нови?
Чета ви от няколко седмици и броя ли броя...
Дори имам -2 кг в комбинация с фитнес и йога.
Висока съм 167см и сега съм 58. Целта ми е 54. И на 55 ще съм доволна.
Преди 2.5 години отказах цигарите и от тогава съм все на диета.  Mr. Green
Метаболизма ми хич го няма...
Гледам сега да  приемам около 1200 ккл. което в сравнение с японското чудо (пробвах го за n-ти път) си е преяждане Crazy

Айде лека за сега:hug:

# 687
Тъй тъй днеска съм на нещо като разделно. Умирам за шоколад, обаче след като няколко индивида от мъжки пол ми направиха комплимент за формата ми се отяде...дойде ми просветлението, че наистина сме способни на всичко - стига да намерим подходящите мотиви и да уважим себе си.
Ми няма пък да се тъпча. И утре сутринта ще тренирам.  Twisted Evil

Днеска :
З : пъпеш
О : салата със сирене
В: пържоли

около 1400

2 л вода

1 час ходене

Аз реших наистина да пробвам 90-дневната, ама само като пътеводна светлина - в духа на здравословното хранене. Нали нямате нищо против да си броя и с вас?
 Whistling Аз съм сериозна, оставам до края на битката че и след това :Д

# 688
  • here, there, everywhere
TedyV - айде сега умножи изчислената цифра по 0.8 и колкото получиш - придържай се към НОВАТА цифра, +/- 50 ккал/ден..... Иначе, не става даже теоритично, дори за година.... а практически - ВСИЧКО става, ама 1 Господ знае отнапред и стари баби!  Rolling Eyes
Имаш предвид да не свалям много калориите още в началото ли?

# 689
Ми няма пък да се тъпча. И утре сутринта ще тренирам.  Twisted Evil

Правилно... Тъпченето, дори с най-полезните неща - е вредно!  Rolling Eyes

Имаш предвид да не свалям много калориите още в началото ли?

TedyV - Не.... имам впредвид, че като си сметнеш нужните ккал за поддържане на сегашно и НОВОТО (по-малко) тегло, то (1) разликата между тях НЕ Е кой знае колко голяма, а за да не отнеме цяла вечност заслабването би трябвало (поне според мен) тази разлика да е 200-300 (минимум!) и (2) като си вземеш така целевата цифра, с отслабването ти непрекъснато се доближаваш до нужните ти за поддържане на теглото калории и въпросната разлика реално почва да става = 0, което води до НЕотслабване (поне теоритично) за N-броя седмици, защото такава целева цифра почти поддържа и твоето целево тегло + 2 кг (примерно) и може да "зациклиш" малко преди финала дооооооста врем. Затова - пак казвам поне според, но и според досегашния опит - е добре в период на заслабване целевата цифра да е бая по-ниска от цифрата за задържане на моментното тегло. По теория (дошло от практиката и статистиката на хиляди отслабващи) се търси разлика към 15-20% надолу, защото това се оказва оптимално в повечето случаи. Т.е. най-ефективно се "смъкват" КГ така... При жена с нужни за запазване на теглото 1750 ккал, би трябвало да хапва макс 1400 в периода на заслабване. Аз лично считам, че 1300-1400 е добре.... Нооо.... не трябва да се залита към много голяма разлика, т.е. интуитивно си мислим, че ако на 1400 смъкваме по 0.500 кг на седмица, то при 1100 ще смъкваме по 1.000 кг на седмица, а при 800-900 ще смъкваме по над 1.300-1.400.... Не става така! Има ефект само в първата седмица-две... после обаче (обикновено) настъпва застой, а това НЕ ТРЯБВА да се допуска, защото трудно се излиза от него и НЕ Е ЯСНО как - при всеки/всяка е индивидуално..... Затова разлика от 300-400 надолу в калориите е добре да се поддържа, дори и да можеш геройски с по-малко да минеш!  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт