МАЙ 2012 - тема 15

• 38 888
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
Честити бебчета на ма ма и бунето! Живи и здрави да са, много да ви радват, послушни да растат!   bouquet

Иначе и аз се присъединявам към групата на малко спящите. Shocked Уж се въртя в леглото, но някак не мога да се наспя пълноценно, пък било то и за час два поне. Мисля, че вече доста ми тежи, не мога да си намеря удобна поза, а и отгоре на всичкото ме обливат топли и студени вълни.  Tired
Сигурно нощното будуване за хранене на бебче е малко по-приятно?

Йоанче, от приятелки знам, че и нощно време се сменят памперси...сигурно не му е приятно на затопленото от леглото мъниче да го събличаш, но май е по-добрия вариант от това да е подмокрено.  Пожелавам ви бързо да отшумят тези колики и да спинкате спокойно и двамата!  Hug

А, да бе, ама съм се отплеснала и аз: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ГОГИТА, ГЕРИТА И ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ!   bouquet

Последна редакция: нд, 06 май 2012, 07:47 от Беки_Б

# 256
Беки, мила, благодаря за пожеланията   love001

Тежичко е с тези нощни хранения, но поне успявам да поспя около четири часа, понякога и през деня си открадвам половин час. Не знам за другите мамчета как е, но като бях бременна понасях безсънието доста по-лесно, може би защото не ми тежеше толкова много...

Но...да сме живи и здрави, всичко останало е преходно и един ден има да си спомняме с умиление за безсънните нощи, малко неадекватните движения на таткото, когато малчо току що е надал боен рев или обикалянето с бебчо на ръце до отмаляване на ръцете  Heart Eyes

# 257
Честито на всички нови мамчета, да са им живи и здрави бебчетата и да озаряват дните им с най-голямото щастие!
Честит имен ден на всички празнуващи!
И аз до преди 2 седмици нямах никакви стрии, но после забезязох, че са се появили около пъпа отгоре и отдолу.Бяха малки отначало, но се уголемиха, поне не са се появявали нови, а кожата на корема ме сърби постоянно.
Чакаме днес още хубави новини.

# 258
Здравейте момичета! Светъл Гергьовден! Честито на всички празнуващи!

При мен всичко е наред, подредихме се и сега пера и гладя... Нямам търпение вече - 1 седмица до термина, дано не го дочакам Simple SmileSimple SmileSimple Smile

krisi72, нещо ми се губиш...

# 259

Опитвах се, опитвах се, да кача снимка на лека закуска, за да ви почерпя, но нещо грам не бива в това. Ще запазим почерпката с агнешко за по-късно. Тъй като днес у нас има двоен празник и малкия и таткото са Георги.

Честит празник на всички празнуващи, с много здраве, щастие и късмет!   bouquet Hug  bouquet
На тази дата преди 5 години ми беше термина с баткото, хахахахааха

Последна редакция: нд, 06 май 2012, 10:32 от rali4ka85

# 260
  • София
Честит празник мили мами!

rali4ka85, да са ти живи и здрави именниците и много радост да ти носят Simple Smile

Дано има много родени на този хубав празник бебчета Simple Smile

# 261
Здравейте майчета,

Честито на всички мами които вече гушкат своите бебчета!Да са ви живи и здрави и много да ви радват!

На още не родилите леко бременеене!

jo_anna от опит знам че нощем не трябва да будиш бебчето за хранене.Ако се събуди и му е време за хранене му даваш,но ако си спи не го закачаш. За преобуването можеш не на всяко хранене да го преобуваш.Ние нощем сменяме пампито в 12 и после чак в 6 или в 9сутринта зависи дали и как спинка детенце.

Една колежка го будеше бебче и нощем и тъкмо мъничето се научи да се буди и да яде нощем и педиатърката и каза че трябва да пропускат едно хранене през нощта.Хайде сега зор да го научи да не се буди.
Едно знам със сигурност за да се създаде режим на детенце през деня трябва да го будиш за всяко хранене ако не е будно,а през нощта не го закачаш ако спи.

Някой беше питал как се справяме с по-голямото дете.Моя отговор е трудно.Нашия батко рязко върна назад в поведението откакто бебето е в къщи. Обича си братчето иска да го гушка,но е едно тръшкане крещене и удряне направо ужас.Вече мисля да се посъветвам с психолог как да овладеем ситуацията защото с тези непрестанни скандали не знам как да се справя.

Стана дълго моля да ме извините.
Лек и приятен ден!

# 262
mountain, аз май не се изразих правилно, тъй като имах предвид буденето за хранене около полунощ. Нашето педи също каза да пропускаме следващото хранене, така че в редките случай, когато мъникът спи не го будя до сутринта. Обаче с тия колики се случва да му давам и в 3 часа...
Но...трябва и през това да преминем, така че съм се въоръжила с търпение и оптимизъм  Wink

# 263
Честит Празник, момичета Simple Smile Днес баща ми и племенника имат имен ден Simple Smile да са ми живи и здрави Simple Smile

Честити бебчета и дано на този хубав ден проплачат повече мъници Simple Smile

jo_anna, при Жани ми се случваше и цяла нощ да е уж на гърда, благодарение на коликите.  С времето и тяхното овладяване спря да се буди нощем и сама си изгради режим - най - късно в 21ч. заспиваше и се будеше в 6ч. Идеално ми пасваше Simple Smile  Определено съм за правилото, че детето само си показва и не би следвало ние да го ограничаваме още от раждането му.

# 264
jo_anna извинявай ако съм прозвучала наставнически. Аз обикновено така си звуча дори когато разказвам приказка.Характер какво да се прави.
Те мъниците до третия месец ще се нагодят и ще си направят режима.После ще имаме малко почивка до към шестия месец,когато ще ги почнат зъбите.

# 265
mountain, мила, въобще не ми звучиш наставнически  Hug Hug Hug Напротив, именно от мамите с опит черпя информация и са ми полезни  bouquet

# 266
Привет Simple Smile

Честити нови бебчета в темата  newsm51

Честито и на всички именници ! Да им е живо и здраво името и те покрай него   bouquet

# 267
Здравейте красавици   bouquet

Отдавна не съм писала, защото цяла седмица ходя в магазина и по задачки и нямах време.

Честито на всички майки с бебенца! Да сте живи и здрави и много щастливи!

Искам да Ви почерпя по случай моя имен ден. Много здраве на всички именици

# 268
  • София
Днес цял ден се опитвам да стигна до форума и най-накрая успях  Simple Smile

Честити бебчета на Anjella, ma_ma и buneto и дано да не пропускам някой. Да са ви живи и здравички, да папкат и слушкат.
GeryD честит имен ден, да ти е живо и здраво името.

rali4ka85 честити ти именници, да са ти живи и здрави и много да те слушат и да ти помагат с бебчо.

Относно храненето на бебето през нощта, поне на мен не ми се налага да я будя. Тя се размърдва през 3-4 часа, хапва и отново заспива. Гледам да и сменя памперса преди да съм я накърмила, но се случва и да пропусна. Не съм съгласна да се буди бебето за да му се смени памперса.

За сега нощното ставане не ми тежи, но явно съм свикнала. Никола още се буди нощем и започва да плаче, така че от одавна не ми се е случвало да спя цяла вечер без да ми се прекъсва съня.

И аз да се похваля, че сме приети в детска ясла. Догодина ще трябва да кандидатствам отново и то с двамата, единия за ясла, другия за градина, но здраве да е. Все някакси ще се наместят нещата.

# 269
  • София - Младост 1А
Хелоу и честито на новите мамчета и на всички празнуващи днес.

Аз бях заформила страшна програма за неделния ден, нооооо който има деца, знае. Живота е това, което ти се случва докато си правиш плановете. Та Пешката сутринта се събуди с температура и с 10-тина пъпки. В спешното отсякоха - варицела. Та сега ще сме затворници вкъщи поне 5 дни. Лошото е, че имах да свърша доста неща, а сега няма да успея. Дано поседи още малко бебка и да ми даде още време.

Хубав ден и весело изкарване на празника на всички!

Общи условия

Активация на акаунт