МАЙ 2012 - тема 15

• 38 601
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Честито на Йоана, само щастие да носи мъничето!
ЛЛЛ Благодаря за съветите, мисля че гърдата ми сега е по добре, не е толкова твърда и нямам температура, има какво да се желае още но продължаваме с усилията. Сега се мъчим да захапем зърното на мама. Искам да задам обаче въпрос относно моето хранене: Мога ли да консумирам ягоди, череши и шоколад? Изобщо какви храни е добре да се избягват от кърмачки? Истина ли е че е полезно да пия бира, ако ми е по- малко бебето?

# 646
jo-anna благодаря за отговора...пустото му секцио, ще трябва да се търпят болежките му. нищо важно е бебчето да е живо и здраво Laughing...а ти носеше ли си вода и шоколад? една приятелка ми каза да си взема да сили след раждане...ама не знам дали ще ми дадат да ям шоколад...моля те да ми кажеш коремът увисна ли много Embarassed аз винаги съм се гордяла с плоското си коремче, и сега ме притеснява мисълта дали няма да остана с кенгурска торба след раждане, че бая коре3м съм направила...честичко ме питат колко бебета нося

upSs- аз ще раждам обаче секцио по лекарска препоръка, и за съжаление няма да си дочакам термина...дано ти да успееш Peace

# 647
Здравейте мили мами! Искам и аз най-накрая да се похваля: на 11.05.2012 в 01.20 се роди малкия ми прекрасен син Филип! Роди се  нормално ; 3.350кг и 51см. Раждането беше дълго,но друг път ще го разкажа. Ние сме си вече вкъщи и съм много щастлива!

Честито на всички останали майки и нека техните бебчета да растат живи и здрави и много да ги радват!

# 648
Честито бебче Виви! Живи и здрави да сте!   bouquet

Днес точно разглеждах първата ни страничка с термините и се чудех, какво става с теб  Mr. Green
Има и други мами в затишие... Thinking

# 649
Виви ЧЕСТИТ СИН!!!
 newsm44 newsm44 newsm44
Умрях от скука днес,поне да вървя да раждам да ми стане малко по-интересно newsm47.И на дама скачах следобед с Емили и нищо ми няма,ще пукна от киселини ако трябва да чакам чак термина Sick

# 650
  • София - Младост 1А
Хелоу лейдис,

Аз благополучно джапах по центъра днес, но пък си свърших работата. Купих си плат за пердета и още хасе за престилка за креватчето. Та да скрия гадната дупка дето се получава между горното ниво и чекмеджето. Ама докато намеря светло лилаво, зор видях. Иначе за пердетата взех страхотна тъмно зелена тафта... нямам търпение да ги ушия и закача.

vivi16, честит ти син! Жив и здрав, спокоен и усмихнат да расте!   bouquet  bouquet  bouquet

...
Във ФБ мамите обсъждат капки за колики. Мъжът ми наскоро беше в командировка в Австрия и му бях поръчала Лефаксин, защото бях чела добри отзиви за тях. Знаете ли как и по колко трябва да се дават на бебчетата?
...

Аз съм давала на Пепи Лефакс и Лефаксин. Едните ми ги носиха от Австрия, другите от Германия. И в тях активната съставка е симетикон... поне така си спомням. Но не помня дозировката. В капките има упътване и там си пише по колко капки за каква възраст се дава.

Boryanashy, аз като яла само картофи и ориз през време на кърменето и разговаряла по темата с не един алерголог, ще ти предам техните думи – можеш да си хапнеш всичко, което ти се яде, но в умерени количества. Примерно кило ягоди вероятно ще раздразни стомахчето на бебето. Бобовите също им създават дискомфорт, но това не означава да не вкусиш леща или боб в следващата една година примерно. По умерено с подправките, избягвай лютото и мисля, че всичко ще е наред. А и забравих – не прекалявай с млякото. За бирата – нищо не мога да кажа – никога не съм обичала бира.

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 20:47 от Drina

# 651
Ехо сладурки,

Аз четох днес темата назад за една седмица доста бебета е имало. Това е супер.
Поздрави на Вики за малкия Филип, да е живи и здрав, много щастлив и обичан!

Drina, ти днес в най-дъждовното време ли реши да вършиш тези неща.  Naughty  Пази се да не настинеш. Пердетата за детската стая ли са? Просто ми останаха очите в нея, страхотна е. Толкова нестандартно помещение и така добре си нагласила мебелите, супер е.  Peace

Иначе за капки за колики мога да Ви препоръчам тези: http://apteka.framar.bg/30017908/%D0%BD%D1%8A%D1%80%D1%81-%D1%85 … -145-%D0%BC%D0%BB
Страхотни са, но мисля че бяха за бебета над 4 седмици. Иначе с Теди до 4-тата седмица ползвах Еспумизан. Винаги съм внимавала какво ям, докато го кърмех. Аз обичам люто и газирано, но не съм консумирала 1 год, за да не му разстройвам стомахчето.

Ще си лягам вече, че все пак не съм сама в стаята, да не преча на другото момиче.
Лека нощ  Hug Hug Hug Hug

# 652
момичета след секцио носите ли колан за прибиране на корема? и също да попитам колко време горе- долу не можете да вършите обичайните неща и трябва да се пазите??

# 653
  • София - Младост 1А
...
Drina, ти днес в най-дъждовното време ли реши да вършиш тези неща.  Naughty  Пази се да не настинеш. Пердетата за детската стая ли са? Просто ми останаха очите в нея, страхотна е. Толкова нестандартно помещение и така добре си нагласила мебелите, супер е.  Peace
...

Не, за спалнята ни са. Корниза ми е двоен, а имам само едно тънко прозрачно перде. И сутрин като блесне слънцето и ми вади очите. Но до сега нямах време да отида да си купя плат за затъмняващи пердета. Там е единствения прав прозорец, на който може да се сложи перде. Навсякъде прозорците са на покрива и за момента са със щори. Има вариант да се сложат пердета, но на мен лично не ми харесва как стои.

# 654
Здравейте на всички и чаетито на всички мами,добили се с рожби  Heart Eyes  На мен ми остават 6дни до раждането,но имам болки отдолу,не в корема,а по-надолу.Ходих при моята лекарка,каза,че било нормално,пък аз съм родила две деца,досега не ме е боляло там,като стана време,направо корема ме боеше.Та стана ми интересно,някой дали има подобни оплаквания?Поздрави на всички

# 655
  • България, Велико Търново
Здравейте момичета  Simple Smile Вчера ни изписаха, но чак днес успях да ви изчета!

Честито на всички новопоявили се бебчета и техните мами! Да са спокойни и много да хапват и спинкат  Hug

Аз благодаря на всички ви за хубавите пожелания! Ще ви раказеам как мина моето раждане тези дни! Иначе сме добре, кърмим се, спинкаме и аз се чувствам все по-добре.

Вчера се видяхме с Дидич, много е изнервена милата от това очакване, ама бебока още не иска да излиза  Sad Дано скоро ни изненада с една хубава новина  Praynig

Прегръдки на всички!

# 656
 Heart Eyes Здравейте момичета, влизам на бързо да се похваля и аз...  stork-boy на 13.05 в 20.05 ч'. се роди голямото ми момче Александър 4,300 кг 53 см. Grinning. Операцията мина чудесно, днес започнах малко по малко да ставам... бебо още не е при мен, но и двамата за сега сме много добре. Това е от мен за сега.

Честито на всички станали майчета   bouquet, а на останалите леко раждане и бързо възстановяване!!!

# 657
  • Бургас
Добро утро мами и бъдещи такива   bouquet ..Леле голям бебевалеж има и още ще има  Grinning много се вълнувам.. newsm76 Two Hearts newsm76 Честито на всички родили майчета и леко раждане и бързо възстановяване на коремчетата   bouquet

# 658
Привет и от мен в този ужасно мрачен ден!

Честито на новите мамчета - vivi16 и nonolita! Живи и здрави да са бебчовците и много да ви слушкат  Hug

Ние сме будни от 4 сутринта и след голеееми мъки най-накрая заспахме. Извинявам се на мамите, за които темата за коликите на този етап не е на дневен ред   bouquet Но на мен определено ми е от полза споделянето на опита. Толкова много изчетох в нета за какво ли не, явно нищо не помага, освен времето. Оказа се, че тези капки дето са ми ги донесли от Ирландия са Инфакол и от поне две години ги има и в Бг, но момчето дето ми ги донесе няма бебче и не знае човека  Joy Чудя се дали има някаква разлика между тях и тези, които ги продават тук. Поне при нас еспумизана няма никакъв ефект вече втора седмица. Като го дам на детенце и след 10 минути се почва яко гърчене, свиване, пръцкане и рев от болки в коремчето...и така поне половин-един час. След следващата доза ситуацията се повтаря....Ето защо мисля да сменя еспумизана с въпросния инфакол, въпреки, че съставките са едни и същи....Био гаята която давам вече пети ден също не помага...

6mati , вода ти дават още в интензивното, така че не си носи. За яденето - забрави поне в първите 24 часа да хапнеш каквото и да било. Диетата е строга и акушерките стриктно следят да се спазва. При мен не се получи веднага това което искаха (разбирай - в тоалетната) и не бях яла нищо повече от 48 часа...така че шоколада беше мираж  Joy Ама за сметка на това оставих 10 кг. в родилното  Laughing Корема спада бавно, по това което ми казаха и четох поне няколко месеца ще си го носиме...  

# 659
Леле nonolita какъв голям мъж си родила.Да ти е жив и здрав.Честито и на vivi16.
Вече и аз се присъединявам към нетърпеливо чакащите мами.Остават ми 2 дни до термин Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт