МАЙ 2012 - тема 15

• 38 600
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
  • Перник
Честито на мама Виви и мама nonolitaда са ви живи и здрави мъжагите и много радости да ви носят.
shusha123 още малко търпение не остана вече, незнам но сигурно чакането е изнервящо аз и с двете бременности по скоро изненадвах всички. Ама какво да правя като моите са нетърпеливи.

# 661
GeryD, на кой етаж си в МД.?Аз съм утре на тонове на 10ия.

На 10-тия съм в 1072 стая. Ако искаш ми се обади.

Вчера минах много набързо,че мъжът ми е с бъбречна криза. 1072 стая на Хранов ли е?

mishel012, добре дошла в редиците на майските мамчета Simple Smile

6mati, ако ще кърмиш,не мисля,че шоколадът е най-подходящото. По-добре си вземи някакви пълнозърнести блокчета от типа на Корни и мнооого вода Simple Smile

Moni_bonboni, болките са или от подготвителните контракции,които понякога идват от кръста напред или просто главичката на бебчо вече притиска,а може и просто от разтягането на ставните връзки.

Честити нови бебоци на техните майчета!
Все си мисля,че днес ще имаме и хубави новини от Дидич   bouquet

Аз да се похваля,от днес спирам всички видове хапчета и започвам голямото очакване, НО да не забравям,че въпреки всички контракции терминът ми е чак на 30 май. Странното е,че раждането ми се вижда много далеч и като някое събитие,което няма да ми се случи на мен  Laughing

# 662
Честито на всички, които вече гушкат малките бебоци.  babyuu passifier  ylinfant

Момичета аз съм вече доста притеснена.. Sad Датата за секциото ми я изместиха от 22 на 19 май, защото били заети другите дни, и ми казаха, че можело да се наложи и в кувиоз да стои бебко.  Cry Не е ли много ранна тази дата според вас?  Rolling Eyes

# 663
Здравейте момичета,

nonolita, Честито! Ти направо ме смая с това огромно бебе! Да сте живи и здрави! Все така да расте  Hug

Io_io , да на Хранов е тази стая. Съвсем случайно попаднах в негова стая. Доста любезен лекар и внимателен.
Вчера имаше много момичета във коридора и може би и ти си била там. Всичко наред ли е с тоновете? Ти при Хранов ли ще раждаш?

Записите на бебето са супер тази сутрин имах и няколко контракции, но до там. Впрочем от няколко дни имам контракции, но не са болезнени и спират. Не съм сигурна, но май ми падна тапата в неделя сутринта. Утре на прегледа ще разбера. За сега си кротува и по-добре за да порасне достатъчно  Grinning

Хубав ден на всички   bouquet

# 664
nonolita ЧЕСТИТО БЕБЧЕ!!!МНОГО ДА ТЕ СЛУША!
 newsm44 newsm44 newsm44
Тук времето е ужасно,но ще грабваме чадърите и излизаме на разходка.
Хайде бебоци да излизат днес  bouquet

# 665
Честито на Йоана, само щастие да носи мъничето!
ЛЛЛ Благодаря за съветите, мисля че гърдата ми сега е по добре, не е толкова твърда и нямам температура, има какво да се желае още но продължаваме с усилията. Сега се мъчим да захапем зърното на мама. Искам да задам обаче въпрос относно моето хранене: Мога ли да консумирам ягоди, череши и шоколад? Изобщо какви храни е добре да се избягват от кърмачки? Истина ли е че е полезно да пия бира, ако ми е по- малко бебето?

Здравей, boryanashy!

Радвам се, че с Валерия имате напредък! Пиши ми отново, ако мислиш, че мога да съм ти полезна.
Както и Дрина ти е казала, можеш да консумираш умерено от всичко. От килограм ягоди или череши, изядени наведнъж, може и на теб самата да стане лошо, но ако ако хапваш по 200-300 г, няма причина да има негативно отражение.
Същото важи и за храните, набедени за газообразуващи, за цитрусовите плодове и т.н. Всяко бебе е различно и може да реагира на различна храна, затова и няма твърди правила. Ако имаш навик да ядеш по килограм грейпфрути на ден или да изпиваш по литър прясно мляко, добре е да наблюдаваш момиченцето си за евентуални реакции. Но отново казвам, много е индивидуално.
Няма причина да се лишаваш от любими храни, докато кърмиш. Кърменето е естествено и трябва да носи удоволствие и радост, а не да е причина за лишения и игра на нерви.

За бирата - по-добре за момента да се ограничаваш. Тя е алкохолна напитка все пак, а за съвсем малките бебета алкохолът е твърде нежелан. Може тази статия да ти се стори интересна и полезна:
Алкохол и кърмене: ръководство за майки

# 666
Честито на всички, които вече гушкат малките бебоци.  babyuu passifier  ylinfant

Момичета аз съм вече доста притеснена.. Sad Датата за секциото ми я изместиха от 22 на 19 май, защото били заети другите дни, и ми казаха, че можело да се наложи и в кувиоз да стои бебко.  Cry Не е ли много ранна тази дата според вас?  Rolling Eyes

Кога ти е термина по принцип? Бебенцето малко ли е, че искат да стой в кувиоз?

# 667
  • Точно където трябва
Честито и тук на всички нови мами, да са им живи и здрави бебоците, да са много палави и много да ги радват!
Аз имам един въпрос към мамите родили нормално. Корема ми, според моите представи, се прибра на около 10- я ден. Имам си сега малко мазниники отгоре, но това вече зависи от мен. Та как мислите, трябва ли да нося колан. Една приятелка на сестра ми непрекъснато и повтаря да ми каже да слагам. Но аз поне го виждам като прибран...ще взема да кача снимка във фейса. И още - таза прибира ли се отново и след колко време да очаквам това да стане? Или при всеки е различно като прибирането на корема? А като спрат лохиите, колко време минава до идването на редовна М?

# 668
Момичета, благодаря ви много за милите думи! Изпращам прегръдки на всички мами с бебчета и стискам палци на тези, които през следващите дни ще имат своя ГОЛЯМ ДЕН Simple Smile

Та, Крис се роди 3200, 50 см на 05.05. От 9ти сме си вкъщи. Аз държа да си правя всичко сама, така че се организирах и си храня, сменям, къпя ( тук татко помага вечер Wink ), пера, чистя, гладя и освен това работя Simple Smile За момента, да чукам на дърво, всичко е супер, малкият спи спокойно и продължително, храни се на около 3 часа с една 4-5 часова почивка през нощта (сега ще пробваме да нагласим постепенно нощна пауза 6 часа, но ми се струва, че ще е трудничко) и си имам някакъв график, за да сварвам с всичко.

Разрезът от секциото понаболява от време на време, но белегът изглежда според мен много добре, нямам шевове за сваляне, така че започвам с антибиотичен спрей за няколко дни, а после лепенки за заличаване. Сложих и стягащото бельо и коремът ми на сега 9тия ден е доооста прибран, може би 3 пръста по-издут от "плосък", любопитно ми е колко килограма съм, защото изглеждам видимо почти както преди да забременея, но ми е падната батерийката на ел.кантара и още не съм взела нова.  Може би ако махна КГ от гърдите, ще съм си същите. Та да си дойдем на думата - имам голям проблем с гърдите си:

ЛЛЛ,

Имам нужда от съвет как да намаля количеството на произвежданата кърма. Още в болницата, на следващия ден след секциото имах много коластра, Крис засука още от първия път и досега си се храни съвсем нормално, приблизително на три часа. Проблемът е, че гърдите ми станаха огромни и много болят. Появи се голяма бучка под дясната мишница в болницата, която успях да премахна в последствие вкъщи. В МД всички повтаряха само "цеди, цеди, цеди". Ама и да цедя, кърмата няма край.

За да отпуша каналчетата опитах следните неща:

Окситоцин 5000 единици 1 ампула    + 0,9% натриев хлорид 1 ампула . Смесих ги и по две капки във всяка ноздра.

Започнах да пия Лецитин 3х1 на ден.

Опитах и хомеопатия Bryonia 9CH - 6 гранулки на 2 часа.

Да кажем, че се отпушиха. Проблемът е, че след като малкия се нахрани, гърдите продължават да са тежки, понякога и доста болезнени. Цедя с ел. помпа, около 50-100мл след като той е ял. С това малко ми олеква, но определено е много далеч от това да не са напрегнати и болезнени.

Мажа зърната с Лансинох, опитах и компресите със зелеви листа между храненията и топлите компреси или влизането под топъл душ преди да се храним. Под душа съответно се цеди най-лесно, но колкото и да цедя - край няма, а облекчението, ако постигна такова, е за часове.

Няколко нощи не спах, с усещането, че ще се пръсна, болеше много, а от снощи пак си имам болезнената бучка под дясната мишница. Та, бихте ли ми препоръчали с какво мога да намаля количеството кърма, освен с това да давам няколко поредни пъти само от едната, за да излъжа организма. Имам предвид има ли вариант за някакво лекарство или друг начин, който да редуцира свръхлактацията? Ако и днес е така, вече отивам на мамолог, но ми се иска да съм пробвала всичко преди това.

Благодаря предварително.

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 10:24 от Anjella

# 669
  • София близо до Витоша
Heart Eyes Здравейте момичета, влизам на бързо да се похваля и аз...  stork-boy на 13.05 в 20.05 ч'. се роди голямото ми момче Александър 4,300 кг 53 см. Grinning. Операцията мина чудесно, днес започнах малко по малко да ставам... бебо още не е при мен, но и двамата за сега сме много добре. Това е от мен за сега.

Честито на всички станали майчета   bouquet, а на останалите леко раждане и бързо възстановяване!!!

честито , ама че голям мъж се е родил.Да ти е жив и здрав и много да те радва !

# 670
  • София близо до Витоша
Леле nonolita какъв голям мъж си родила.Да ти е жив и здрав.Честито и на vivi16.
Вече и аз се присъединявам към нетърпеливо чакащите мами.Остават ми 2 дни до термин Simple Smile

Аз какво да кажа  Cry в неделя ми падна тапата ,а още чакам.Термина ми беше вчера. Ходих до ОБ, разкритие 4 см и ме питат "Искаш ли да ти сложим система и до 2 часа си родила " , а не да му определям аз кога да се роди , мерси. Заспах в 3 и половина от притеснение и в 7 и половина вече бях отново будна.

Хубав ден на всички и днес още бебета

# 671
ЛЛЛ
И аз имам въпрос - от няколко кърмения насам зърното на едната гърда е станало ужасно чувствително и болезнено. При засукване на бебчо ме боли много, по време на кърменето се успокоява (стига дребен да не се заиграе, че обикновено преди да започне да се храни го дъвче и плюе  Joy) и вече накрая като приключим го усещам ужасно болезнено, чак парещо. Мажа се с Лансинох след всяко кърмене, което успокоява зърното за определен момент. Нямам видими ранички или разранявания. С какво друго мога да се мажа или съответно да правя компрес, за да се облекчи това неприятно и болезнено усещане? 

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 10:34 от jo_anna

# 672
  • София близо до Витоша
Честито и тук на всички нови мами, да са им живи и здрави бебоците, да са много палави и много да ги радват!
Аз имам един въпрос към мамите родили нормално. Корема ми, според моите представи, се прибра на около 10- я ден. Имам си сега малко мазниники отгоре, но това вече зависи от мен. Та как мислите, трябва ли да нося колан. Една приятелка на сестра ми непрекъснато и повтаря да ми каже да слагам. Но аз поне го виждам като прибран...ще взема да кача снимка във фейса. И още - таза прибира ли се отново и след колко време да очаквам това да стане? Или при всеки е различно като прибирането на корема? А като спрат лохиите, колко време минава до идването на редовна М?

На мен корема ми се прибра бързо ,благодарение на гащите за след раждане . А цикъла ми дойде месец и половина след спирането на кърмата.

# 673
nonolita ЧЕСТИТО, браво за големия мъж, много да ви радва, най-вече всички да сте живи и здрави. Hug

Гери беше питала как се отразява на по-големите каки или батковци. При нас положението с баткото е за сега горе - долу добре. Постоянно му виси над леглото иска да го пипа, да го гушка и така. Не му забранявам да го пипа по ръцете, целува го по ръчичките и по главичката, но съм му обяснила, че главичката му е мека и трябва много да се внимава. Гледаме да му обръщаме внимание и на него, ходя аз да го взимам или водя на детска и така. Ще видим за напред какво ще е положението според май е още рано, но дано да не се промени и да не ревнува много.
Хубав ден на всички! Чакаме бебоци  newsm30

# 674
КЪм ЛЛЛ Ние с бебо все още имаме някой дребни проблеми с кърменето.
Първият ми въпрос е следният: когато се събуди по-рано от времето за ядене и не го сложа да яде се омъчнява доста ако пък го сложа да яде заспива бързо и почти не се нахранва. Кое е по-разумно да го почакам 30-40 мин докато огладнее хубаво или да се храним продължително като се будим на няколко пъти?
Струва ми се че напоследък иска да яде само от едната гърда и ми е трудно да го сложа на другата Преди не беше така. То видимо млякото се увеличи но още си дояжда към 30-40 мл от АМ.
И още нещо имахме 1 нощ в която категорично отказваше кърмата- настана един бой с ръце, и рев но за щастие отмина и беше само 1 нощ Какво би могло да провокира това нежелание да суче.
Това че бебо израства отразява ли се някак на кърменето има ли промени с напредване на месеците?

Здравей, opelcorsa!
Радвам се, че с Горан все повече намирате вашия ритъм за кърменето и се справяте все по-добре!  Hug
От предните ти постове останах с впечатление, че предпочиташ да кърмиш под режим, а не на поискване. Говорили сме и тук, че бебетата нямат усещане за време и не знаят кога са минали 3 часа, да речем, от предишното кърмене, за да се събудят точно навреме. Нормално е да става по-изнервен и тревожен бебо, ако той иска да суче веднага, а ти не му даваш. Това съответно вероятно затруднява и кърменето после, защото когато бебето плаче, нервно е и няма търпение да суче, засуква по-лошо и по-трудно.
Какво ще кажеш да опиташ да се водиш по Горан и да му даваш тогава, когато се събуди? Нищо, че заспива бързо след това. Може пък да е имал нужда само от малко мляко и пак да иска да заспи, а после, когато отново се събуди, сигурно ще си хапне добре. Знаеш, че и възрастните не ядем еднакво количество храна на всяко хранене и не се храним на равни интервали от време. Та може да опиташ така ден-два и да прецениш как ще се отрази това не-режимие и на двама ви.

За непредпочитаната гърда - много бебета си избират една гърда и сучат по-често и с по-голямо удоволствие от нея. Има и бебета, които изцяло отказват да сучат от другата гърда и си минават на кърмене само от една гърда. Това също е нормално. Може да предлагаш на Горан по-малко предпочитаната гърда, когато е много спокоен или през нощта, ако се храните тогава - когато е полуспящ или много сънен. Може също да опиташ да го сложиш за кърмене в позата, от която си се кърмите, на по-любимата му гърда и после да го преместиш, без да променяш позицията на тялото му, на другата гърда. Например, ако суче от дясната гърда в поза класическа люлка, мож да го оставиш да се насуче и след това да го преместиш на лявата гърда много внимателно, без да го въртиш и обръщаш, като на лявата гърда той ще се окаже в поза футболна топка - тялото му ще мине към кръста и гърба ти. Ако не ме разбра, ще опитам да онагледя с картинки в следващия пост Simple Smile

За нежеланието да суче - случва се бебетата да минават и през това. Може да е имал някакъв временен дискомфорт, който да е свързвал с кърменето и затова да е отказал. Хубаво е, че е минало. Ако се случи пак, може да помислиш дали е имало някаква промяна във времето на сучене, в позата му, дали случайно нещо не го е дразнило, убивало, притискало...И да е свързал това със сученето.

За порастването на бебето и кърменето - обикновено бебетата почват да се нахранват за по-малко време с порастването, стават виртуози в сученето. Към 4-5ти месец стават по-любопитни и към външния свят и може да почнат да си въртят главата, докато сучат, да опъват зърното, да правят разни акробатики...Не е задължително, но се случва. Обикновено кърменето става рутина и много любимо нещо и за майката, когато отминат първоначалните трудности.

Успех ви желая!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт