МАЙ 2012 - тема 15

• 38 888
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
kleo 03 Честита рожба и на теб!

# 511
kleo 03 и Lolita - ЧЕСТИТО ВИ РОЖБИ! Здрави ищастливи  bouquet  bouquet  bouquet

Хайде, още половин месец от май  остана и всички бебоци ще са туууук newsm44 newsm44 newsm44
                  Успех на всички май-чета, много стиснати палчета  Praynig

# 512
З.Иванова не попитах защо ми го предписват защото предположих че е за да ми спрът контракциите които така и не разпознавам,тъй като моят лекар иска да раждам секцио и то скоро понеже тазът ми е малък а бебка е голяма за мен и за да не стане така че да тръгна да раждам нормално

# 513
  • София близо до Витоша
и аз цяла нощ не спах , болки,болки , но не и контракции.хайде вече да излиза, че така ме притеснява много.

и честито Мамита !

# 514
Здравейте отново. Благодаря на всички за съветите. Явно аз съм единствената с обриви в Майските мами.  Blush Аз си отидох на лекар, да.
Не е шарка, както си и знаех.
За щастие не е нищо опасно и заразно за бебето и околните. Типичен "бременен" обрив, който се е възпалил от топлото, от отекли крака и най-вероятно и с помощта на едни ягодки, които аз заподозрях още онзи ден.  Embarassed
Предписаха ми някакво антибиотично мехлемче и 2 вида ампули - калций и витамин С.
Мисля да пробвам с хомеопатия след консултация по-късно, а витамин С ампулките в момента замествам с домашна лимоно-портокало-нада. Черпя ви всички по една витаминозна охлаждаща доза. Някоя от вас беше писала по-напред в темите, че използва изцедени лимони за отоците в краката, и аз реших да действам 2в1.

Иначе да се похваля и аз, че миналите дни се срещнах с избраната лекарка в Майчин дом, Варна. Доволна съм от срещата, попълнихме вече някои документи предварително и съм много доволна, че тя прие целия ми родилен план без забележки. Ще раждам в залата за естествено раждане и ще присъстват мъжа ми и дула. Вярвам, че всичко ще мине добре и както сме го искали. Аз съм много положително настроена и чакам тази приказка с интерес.
Бебо го измериха около 3,300 кг, така че ако изкара до термин, може и той да е голям и силен бебок. Че и е с дълги крачета като татко си, накрая ще му шием бодита по поръчка, усещам аз.  Wink
Това е от мен засега. Ххехе, сега докато си пиша тук и усещам бебока как се размърда - явно и той харесва лимонадата!
Благодаря ви още веднъж за подкрепата!   bouquet

# 515
  • София - Младост 1А
На живо от Окръжна болница, нашата скъпа Артемида предава щъркеловите новини:

Днес  DiDi_HH е родила момиченце - Христина,
с манекенските мерки 2.660 кг. и 48 см.

Честито на DiDi, Lolytа и Kleo!  bouquet  bouquet  bouquet

# 516
Здравейте, мамчета,

честита принцеса на Клео, много да ви радва и да ви е здравичка!

Не знам аз ли много бързам, ама имам чувството че са останали само 5 неродили  мацки във форума  Mr. Green
 Mr. Green

Беки, тази нощ сънувах, че си ме преварила с раждането, но се срещаме в Щерев след раждането  Mr. Green Баси подробния сън беше.

Аз днес бях на преглед и тонове - нито една контракция  newsm78 Все се надявах, че док ще каже, хайде готова си, отивай за багажа и в болницата  Laughing  Само ми размаха пръст и каза че до другата седмица вече трябва да раждам иначе ще ме преглежда на стола за разкритие.

И поне днес установихме моите странни 20 мин болки в корема от какво са - не било контракции, както аз ги наричах,  а крампа на мускула на корема Joy които са точно като схващане на прасеца.

И да се оплача, на мен ми се върна гаденето  Sick Всъщност през първите три месеца ми се гадеше малко, но сега целодневно и силно. Надявам се да мине скоро, че бях забравила колко е гадно.

Хубави майски дни на всички   bouquet

# 517
благодаря на всички а как да си променя лентичката

# 518
janin4eto87,да мила оказа се че ще е секцио и щом това е целта на магнезия значи просто док се застрахова от започване на нормално раждане.Днес даже определихме и датата съвсем скоро ще е newsm68 newsm68

# 519
....
И въпрос към ЛЛЛ
Опитвам се да спазвам някакъв часови режим (през три часа, три часа и половина), тъй като реших, че няма да кърмя на поискване. От вчера обаче, като ни почнаха по-силните кризи от коликите Макси започна да суче и по-често, тъй като само така се успокояваше. Притеснявам се, че много бързо ми омеква гърдата, от която суче, а той пък от своя страна винаги заспива, докато суче, опитвам се с леки движения да го събудя, почва отново да суче, но не чувам изразено преглъщане. Притеснявам се да не ми намалява кърмата, тъй като не се цедя. А всички приятелки с деца ми казват - за да имаш - цеди се. Поради тази причина си купих днес чайче на Хип за кърмачки, дано да помогне.
Въпросите са ми дали е нормално дребен да заспива сучейки и по този начин дали въобще нещо поема като храна? Трябва ли да започна да се изцеждам? (в началото го правех, но като видях че имам доста кърма, от няколко дни спрях). И понеже ще попитате за памперсите - почти всеки е наакан добре  Laughing Мерси за отговорите Hug

Здравей, jo_anna!

Кърменето не е изморително за бебетата, но действително много често се случва, когато кърмата не тече достатъчно бързо и достатъчно силно, бебетата да заспиват на гърда. Един от начините да се събуди бебето е като се засили притокът на кърма към устата му. Това може да стане с компресия на гърдата. Ето статия и видео с компресия. Идеята е леко да се натисне гърдата в основата, за да се помогне на млякото да слезе по млечните каналчета към зърното и устата на бебето. Важно е да се отбележи, че компресия се прави, когато бебето спре да суче и да гълта активно. Ти през цялото време ли не чуваш преглъщане при Макси, или само когато предлагаш гърда на интервали, по-малки от три часа?
Напълно възможно е бебето да стои на гърдата, но само да дъвче зърното, да посуква леко, но да не гълта нищо. Компресията е един от начините да се насърчи бебето да суче по-активно. Друг начин е бебето леко да се погалва, погъделичква нежно, да му докосваш бузките, ушичките и да му говориш, когато заспива, сучейки, за да го събудиш.

Може ли също да споделиш дали му даваш нещо друго, освен кърма, например вода, чай или залъгалка? Колко кърмения имате в денонощие? Ако мислиш, че ти намалява кърмата, но не си склонна да увеличиш броя на храненията от гърда с цел да създадеш режим на Максим, може да се изцеждаш през нощта или преди да си легнеш (ако Макси няма нощно хранене). Изцедената кърма може да предлагаш на бебето с чашка или лъжичка. Пиенето от шише ангажира различни мускули от сученето и детето може да се обърка и да откаже съвсем да суче. Затова и се препоръчват алтернативните начини за дохранване, които да не причинят объркване и компрометиране на кърменето.

Ако си склонна да ги изпробваш (храненето с чашка и/или лъжичка), може да ми пишеш и ще ти изпратя допълнителни обяснения и видео клипове.

Успех!   bouquet

# 520
  • Sofia
Jia_m, да, бях на преглед:) Направих както ме посъветва - отидох,изчаках и тя дойде и започна да преглежда. Пусна ми тонове , прегледа ме на ехограф , каза,че и тя смята ,че съм си за нормално раждане все още. Естествено, каза,че така ще започне,пък как ще свърши,дали няма да е секцио - никой не знае. Много съм доволна - без да ми взима никакви пари и ми обърна доста внимание ( поиска ми епикризата от Шейново за първото секцио, прегледа ми всички документи,разпита ме подробно за бременността).
Единственото,което не стана много ясно е дали се ангажира с мойто раждане..защото когато я попитах, тя ми каза,че не била изпълнила задълженията си към мен - да ми пуска тонове всяка седмица,да следи бебето и че не искала да изглежда сякаш ме притиска...
В понеделник имам час при нея и този път (ако не съм родила) ще я попитам пак сериозно. А ако тръгна да раждам събота или неделя - ще и звънна,пък каквото стане. От времето, прекарано в отделението и от мнението както на мойта гинеколожка,така и на Женя - на когото и да попадна няма страшно:)

# 521
Много честитки днес,супер!!!
Честита принцеска и на DiDi_HH !
 newsm44 newsm44 newsm44
Мен нещо ме боли кръста все едно,че съм свършила цялата работа на народа,ще помързелувам днес!  bouquet

# 522
Честита принцеса и от мен на Didi_HH!

ЛЛЛ, режимът ни на кърмене е горе долу през три часа, като се започне сутрин в 6, след това 9 и т.н. Нощно време е доста относително с тия колики, гледам последното хранене след 21 ч. да е към 1:00 часа, понякога и малко по-късно, тъй като след това хранене никога не заспиваме веднага. Така че се връзват по 7 хранения на денонощие (тази нощ бяха +2, тъй като изобщо не спахме от колики и за да го успокоявам му давам да папка).
Това със заспиването на гърда е от два дни, но в началото малчо е доста активен, суче си както трябва и след петнайсетата минута почва да клюма и да се унася Simple Smile Пробвах леки масажи на гърдата по време на кърмене и се получава за малко - засуква и..... пак заспива. В началото давах вода за изплакване след кърмене, но от няколко дни не давам, тъй като не иска и да помирише шише! А залъгалка няма как да не му давам, тъй като нададе вой и съседи няма да останат около нас  Mr. Green
В лъжичка му давам единствено еспумизана и био гаята, но там нямам проблеми - много си ги харесва даже. Това е накратко, явно съм в някакъв мързелив период на хранене, надявам се кърмата ми да не намалее, но ако усетя нащо такова, ще започвам нощно време да се цедя. Имам и питане дали е възможно част от въпросите да ги задаваме на лични съобщения, за да не ангажираме всичи мами в темата?
Благодаря още веднъж   bouquet

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 16:37 от jo_anna

# 523
Честито на DiDi_HH, Lolytа и Kleo, живи и здрави да са бебчетата ви!!! Hug

# 524
janin4eto_87, супер, много се радвам.  Grinning
Сега оставя да се чака, пък кавото стане. Стискам палци всичко да се развие безпроблемно за теб и бебе.  Hug

Аз честно казано пък не съм я питала дали се ангажира или не, но и аз мисля, че ако беб тръгне да и звънна, пък каквото стане.  Simple Smile

А мен честно казано на ехограф не са ме гледали. Моя час е за 17ти, тъй че ако дотогава бебе не излезне ще помоля да ме прегледа и на ехограф. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт