Абитуриенти 2012 ІІ тема

• 161 418
  • 1 800
  •   1
Отговори
# 1 440
  • Варна
Цитат
Роклите с шлейф са единици сред балните. Балните рокли като правило нямат шлейф, сватбените имат.
Ама много ги разбираш нещата, ей.  Whistling

Бал, та бал... Какъв точно бал е абитуриентският? Чак ми става смешно.

# 1 441
  • В Космоса

И аз това питам! Дайте да разберем откъде се е пръкнала тази традиция, де!

# 1 442
aleks, то спор по темата според мен изобщо не е необходим.

В крайна сметка всеки разбира събитието по различен начин. За едни не е нищо особено, а просто поредното събиране със съученици, но по-официално облечени. За други е единственото такова в живота им, а понякога си остава и най-значимото.
А избора на тоалет се прави според лична преценка, разбирания и вкусове. Няма етикет тук, няма норми, няма нищо. Ако имаше, би било по-добре.

Относно дългите рокли. Единствено строгият етикет за официално събитие предполага обличането на дълга, бална рокля. Но там не свири чалга и гостите не предполага да се напиват до безпаметност.

anny_, моделите са на Elie Saab от колекцията му миналата година на модната седмица в Париж. )

МГМ, оххх, а в БГ на какво се робува? На простотията и селянията ли и криворазбраната "мода и етикет"?. ))))
А първият ти линк не се отваря, оправи си го.

# 1 443
Цитат
Роклите с шлейф са единици сред балните. Балните рокли като правило нямат шлейф, сватбените имат.

Абе какъв....да послушаме малко чалга, да поразвеем дълги фусти и да пийнем. )))

# 1 444
  • UK
Аз не пия, не слушам чалга и не вея фусти. Как следва да се облека за бал?

# 1 445
  • София
Както си искаш - така се облечи.
Всеки се облича както си иска.
И винаги ще се намери някой, който да го хареса, и друг- който няма да го хареса.

# 1 446

Следва да не ходиш.
Пък и последно си показала пола, с която би отишла на бал...) явно на това не му викаш фусти. )

# 1 447
  • София

депресарски някак и да стоиш в ъгъла...

Като говорите тука за чалгия... ми не помня таквизи работи на моя бал бре! А дискотеката след ресторанта беше доста хубав клуб по онова време, в който нямаше чалга... не знам кой е излъгал бг-мама, че само чалга се слуша от младежите.

# 1 448
  • UK
Ами ако искам да отида? Ей така, представяме си, че съм от онези, дето друго няма да направят в живота си и много искам да отида на бал.

Mirama, ти омъжвала ли си се? Сватбена рокля имаш ли? Дълга ли е? На сватбата ти само валс ли танцува?

# 1 449
Цитат

Абе какъв....да послушаме малко чалга, да поразвеем дълги фусти и да пийнем. )))

така е в повечето случаи, за съжаление. Аз съм против това да се лепят етикети - дългата рокля е задължително официална, къса-не. Извинете, но не виждам нищо официално в цепката до под мишниците, нито в роклите тип професионални кючекини, ако и да свършват до гледените. Още в началото на първата тема писах,че дългата рокля поначало придава повече елегантност и може би,ако бях абитуриентка, бих избрала дълга рокля. В същото време тази година сред абитуриентките с дълги рокли имаше повече, които изглеждаха нелепо, отколкото с къси.

# 1 450
  • В Космоса

Като говорите тука за чалгия... ми не помня таквизи работи на моя бал бре! А дискотеката след ресторанта беше доста хубав клуб по онова време, в който нямаше чалга... не знам кой е излъгал бг-мама, че само чалга се слуша от младежите.

На моя се запържи по едно време и аз си 'фанах токчетата и отидох в близкия рок клуб. Да видиш там, пък, как се вписах. hahaha Ама дремеше ми на фустата. Joy

# 1 451
  • UK
И аз не харесвам цепките, също и каквато и дължина да има роклята, тези с по две парчета плат с каишка между тях не ми харесват. Но ако говорим за стандартна рокля. дългата (за мен) е по официална от късата. Затова на късите им викаме разговорно "рокле", а никой не нарича "рокле" дългите рокли.

# 1 452
  • Варна
Зависи. Всичко може да бъде "рокле". Независимо от дължината, цепките и повода.

# 1 453
  • UK
Аз не бих ги нарекла "рокле". Simple Smile

Ето я червената рокля от Christian Dior Haute Couture Spring-Summer 2012. За мен е съвършена, но тук как бихте ме коментирали, ако се появя така на бала си. Да си представим за момент, че имам фигурата на моделката, та ми стои перфектно и всичко останало.

http://1.bp.blogspot.com/-k1iivDavlxE/TyWH3dIo57I/AAAAAAAAHao/Ey … Full+red+gown.jpg

# 1 454
  • Варна
МГМ, роклята на Диор е фантастична. Спор няма. Спорът идва около евтиното копие, което ще й измъдрят великите китайски шивачи. И което, ако за миг приемем, че е съвършеното копие, все ще изглежда една идея нелепо и смехотворно, озаряващо някой охлузен двор на СОУ или гимназия.

П.С. Подобен модел рокля някак не ми се връзва с възрастта на абитуриентката. А и не на последно място - "важността" на момента. Какво му е толкова специалното на този бал, че чак От котюр рокли започнахме да обсъждаме? Да не е гала при английската кралица?

Общи условия

Активация на акаунт