Абитуриенти 2012 ІІ тема

• 161 407
  • 1 800
  •   1
Отговори
# 1 455
Аз не пия, не слушам чалга и не вея фусти. Как следва да се облека за бал?

Аз също!  Peace Ще избера къса рокля, която и после да мога да нося на по-официални събития. Не бих си взела дълга рокля, колкото и официална да ти се струва, защото после няма къде да я нося.

# 1 456
Аз вече написах, че не бих отишла, но ако все пак трябваше да отида, бих избрала къса рокля + удобни обувки. Роклята ще е задължително евтина - не ми се дават пари за рокля за една вечер, която ще бъде прогорена я с цигара, я полята с алкохол.  Rolling Eyes
И като ще е бал, да е бал....задължително ще си сложа маска на лицето за да не може да бъда разпозната.
А започнат ли кючеците, тогава..... running

# 1 457
МГМ, като торта Wink
Роклята ми харесва, но някак на мен лично не ми се вписва на бг бал, не зная защо, вероятно, ако както казахате по-горе някои има някакви правила за това какво да е би било ОК, то и от различията/недоразуменията понякога се получават смехотии, които обсъждаме в темата.
Пак казвам като рокля е перфектна, но за тази обстановка - не, не я заслужава просто!

п п
Виж, за сватба ми харесва, за булката Wink ... може да се заложи на традиционния бял цвят все пак  Mr. Green
... + да бъдат забранени кючеците на сватбата, ама там се държат нещата под контрол, така че е съвсем нормално да ги няма  Peace

# 1 458

аз и преди казах. Не ми харесва. Всичкия тоя плат се вее, влачи, а ти седиш като статуя и позираш с нея. За снимки е добре, но иначе?!?!
Така нареченото нещо "бал" тук е просто ходене на кръчма и на дискотека. Повод е, наистина -трябва да са се нагласили с хубави дрехи, но чак така да се извърлят. Коли, фотографи, глупости. Една гимназия се завършва нищо особено, но бъгларите от такива неща гледаме да се изкараме "големи гъзари" - кой е дал повече пари за рокля и е събрал повече роднини на "бала".
Гледам, че сега модерни са станали професионалните снимки. Ако абитуриентката я е снимал фотограф и после е обработил снимката всички се прехласват по нея, ако ще да има още 20 като нея същите. За сметка на това хубави момичета, с по-хубави рокли остават незабелязани, защото снимките им не са обработени и лъскави.

# 1 459
За мен това е рокля за позиране, не знам дали се изразявам ясно - за червен килим, за сцена при определени поводи, за водеща на благотворителна вечеря, примерно, за някакви снобарски /или тузарски, кой както го предпочита/ ВИП-събирания, на които фасонът има най-голямо значение и т.н. Но не и за купон, пък бил той абитуриентски, на който ще носиш свирка и ще крещиш 1,2, уау и т.н.
Особено пък ако ресторантът не е твърде изискан, каквито случаи има.
Иначе като произведение на модното изкуство роклята няма какво да се коментира.

# 1 460
  • UK
Принципно говоря... Ясно е, че никоя абитуриентка не може да си позволи дори сносно копие на такава рокля, но ако предположим, че от небето ми падне въпросната рокля и бала ми е утре и аз я облека... Тук ще има един куп коментари от типа на "егати сметановата торта" и тн... Пак на някого няма да се хареса, ако ще не Haute Couture да е, ами златната рокля на Магарешката кожа. Не мога да си сменя месторождението и бала ми да е на друго място, където няма панелни блокове. Не мога и да променя хората, които искат да слушат чалга. Това значи ли, че никога през живота си не трябва да обличам красива, дълга рокля? На сватбите си обличаме дълги рокли, примерно с шлейф, с воали, някои си слагат ръкавици и тиари и какво ли още не... И после отиваме в ресторанта и ни пускат някакви хора. Даже да няма чалга, хора обикновено има. Да танцуваш хоро със сватбена рокля ми е точно толкова нелепо. Не може да се съобразиш с всичко, в крайна сметка. Пак казвам, повечето от тези момичета са хубавки, до голяма степен по хубави от тези с дългите рокли с цепки и така нататък. Просто не са ми достатъчно официални. Това не е нещо лошо. Просто констатация.

# 1 461
Роклите тип "Пепеляшка" набираха скорост около моето завършване през 2000-та година и отбелязаха пикът си около 2003-2004-та. Предшественици им бяха роклите- дълга, черна, с тънки презрамки и цепка до бедрото. Едва в последните години забелязвам смелост да се избират къси рокли, с дължина доста над бедрото.
А това, с което аз бях на бала си и до днес малцина го избират. Simple Smile Много сходно на това

# 1 462
^ да...с роклите за 1000-2000 лв. и на врата свирка, която надува, в ръката бутилка. Момичетата дават луди пари да се облекат, да направят прически и грим, за да висят от някой прозорец на кола и да викат като луди или да друсат кючек на паветата или в двора на училището. Защото са завършили гимназия??? Ако си мислят, че това е било най-трудното нещо в живота им и трябва да се държат неадекватно, защото е минало - лошо. За всичко това дължината на роклята не е от значение, но да си мерят камъните Сваровски на фона на държанието им е смешно и грозно.

# 1 463
  • София
За мен това е рокля за позиране, не знам дали се изразявам ясно - за червен килим, за сцена при определени поводи, за водеща на благотворителна вечеря, примерно, за някакви снобарски /или тузарски, кой както го предпочита/ ВИП-събирания, на които фасонът има най-голямо значение и т.н. Но не и за купон, пък бил той абитуриентски, на който ще носиш свирка и ще крещиш 1,2, уау и т.н.
Особено пък ако ресторантът не е твърде изискан, каквито случаи има.
Иначе като произведение на модното изкуство роклята няма какво да се коментира.

newsm10 

И да добавя за бала на дъщеря ми. Бяха в Гранд хотел София. Сравнително нов е и не съм влизала в него, но поне външно изглежда много изискан и лъскав. Почти през цялото време са пускали чалга. После в чалготеката с куверт от 130 лв на човек са издържали около 2 часа и са избягали на друго място. Е, ако на това му се вика бал .... Точно като за показаната от МГМ червена рокля  Wink.

# 1 464
МГМ, на сватбата си бях бременна в 4ти месец, иначе да, категорично исках къса рокля. Но...просто не подхождаше в случая и облякох дълга. Но роклята беше изключително семпла и проста, на 99% от списващите тук няма да се хареса.

В случая говорим за нещо, което ти издигаш едва ли не в култ (бала) и съответно смяташ, че трябва да се облечеш за това събитие в рокля, която е подходяща за снимки, но не и за нещо друго.
И не, категорично никой нищо няма да каже за роклята на Диор. Изключителна е, но най-малкото не е подходяща за 18-19г. момиче.
За мен лично, проблема в БГ е, че никой не се съобразява нито с годините си, нито с обстановката, нито с мястото на което отива, нито дори с мястото, на което се снима. Да не говорим пък за поведение, стойка и т.н.

# 1 465
  • UK
Вече някой каза, че е голяма торта. Ама не в това е въпроса. Бала ми не беше нищо специално, изобщо не съм го запомнила като изключителен ден, вероятно не бих го повторила. Не харесвах съучениците си, нито те - мен, роклята ми беше кофти и се чувствах ужасно, беше ми адски горещо и на всички кадри във видеото накрая аз ръкомахам, все едно ще излитам. Прическата си заплетох в едно дърво още като ходихме да взимаме класната. Бала изобщо не е важен за мен. Просто ако имах възможност сега да го направя пак, би бил по съвсем друг начин. Защитавам личното си мнение и предпочитание балната рокля да е дълга. Може би ако не се позволяваше на момичета да ходят полуголи, нямаше да е такава селяния. Кой знае. Моята гимназия се води елитна, уж, а слушахме "Води ме в някоя квартална кръчма" 400 пъти само в ресторанта. И пак бих облякла дълга рокля, ако ще и 4000 пъти да я пуснат тая песен. Щото ми е абитуриентския бал. И на сватбата си ще съм с дълга рокля. Ама там ще забраня чалгата и хората, та по може да се вържа.

# 1 466
МГМ, сега разбирам защо толкова искаш дълга и ефектна рокля. )
От там трябваше да започнеш. )
И моят бал не беше нищо особено, но и не съм го смятала изобщо за важен. Не бих искала обаче да го повтарям. )
Предпочитам нови и по-важни и значими събития, на които да имам повод да облека бална рокля. )

# 1 467
Колко сме различни. Simple Smile Понеже балът ми беше особено важен /що не зная, всъщност знаех, но на 19/, предпочетох удобна и функционална, същевременно ефектна дреха, която хем да ме отличи от масата, хем да не ме прави кичозно-екстравагантна, хем да подчертае някои природни дадености и да прикрие липсата на други.

Късата рокля задължава и ограничава движенията, дългата, зависи от модела, направо парализира. А в крайна сметка балът се случва на 17-19-годишни, които не се знае къде ще осъмнат.  Sunglasses

Роклята показана от МГМ е уникална, много ми харесва, но никога няма да я избера, защото прекомерно много харесвам краката си и намирам за нелепо да ги скрия, а да акцентирам върху съществено по-неоткрояващия ми се бюст.

# 1 468
И моя беше кофти. Определено избора на рокля и нещото, което сътвориха на главата ми допринесоха за това. Бях с една дълга зелена рокля с голяма цепка...абе бях като жаба, с остри обувки и някаква недоизмислена натупирана прическа, дело на позната фризьорка. За сметка на него, абсолвентския беше приказка Simple Smile може би защото имах вече по-обективен поглед върху нещата.
А ако един ден реша да се омъжвам - задължително пак ще съм с нещо късо.  

# 1 469
  • Велико Търново

Разкошна! НО не и за бал, както и другите момичета са написали. И все пак е разкошна. о

Малко оффтопик, но искам да попитам Малката Госпожица Мърморана кое е момичето на аватара и подписа?

Общи условия

Активация на акаунт