Прави ли някой ин витро в "Селена"- 4

• 39 641
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
За това бяха осъдени да...и после даваха приоритет на 42 годишните, но по правилник след като навършиш 43г не можеш да се възползваш от заповедта.Една приятелка си взе заповедта с приоритет и срока и беше 5 месеца до навършване на годините.
Виле, като идваш не забравяй за бележката която ще ти трябва за фонда,че клиниката те приема за пациент.Дано по скоро ти се обадят от фонда.

# 91
ИКСИ, Chanel, добре дошлi при нас Hug! ИКСИ, много неща си преживяла, но моля те не се отчайвай и вярвай, че този път ще успееш! Ако наистина има такова ограничение- да направиш опита до 20 юли и ако наистина клиниката няма да прави процедури от 20 юни до 20 юли, то ти трябва през юни, на следващия цикъл да започнеш стимулация и да направиш пункцията. Ама аз все си мисля, че никой не би трябвало да поставя такива ограничения и да затруднява и пришпорва нещата!! Говори с товята лекарка и можеш също така да се обадиш във фонда и да обяснят как точно стоят нещата.
А, защо отново правиш цветна снимка? Пишеш, че имаш вече две снимки, а и не ти е първи опит, то е ясно, че тръби не ни трябват при ИКСИ. Вярно е, че може да има хидросалпингс, но той би трябвало да се види на предишните, а и зависи къде е разположен, а и няма категорично мнение, че може да застраши процедурата.

# 92
Лекарите, които водят женската консултация по ЗК са д-р Петрова и д-р Асен даскалов. Това по информация от форума на "Селена". Нямам никви отзиви за нито един от двамата, дори не съм ги виждала.  Peace

Д-Р Даскалов е много добър лекар и специалист,ходила съм при него,можеш да му се довериш напълно.

# 93
Проблема е , че не съм от Пловдив и по зк трябва да се запиша в моя град , а на частно да си ходя при д-р Минев и мисълта ми беше , може ли после да си родя при него (Минев) , въпреки че съм била при друг по зк?  д-р Минев нали ходи на раждания?

# 94
  • In a surreal moment!
Велче, мисля , че се бъркаш...поне силно се надявам да е така  Wink Ти цитираш неща ,които важаха по стария Правилник с приоритетите, сега по новия не  е така. Хъм, ще взема да питам където трябва ,че много ми се сви душата.

george_80 - да почна до 20 юни, ама няма как са стане ,защото ще ми се обадят за заповед някъде там, че и към края...нещо пак спряха да викат. Иначе ,  проверих на сайта на фонда - одобрена съм, но нали знаете , че минава месец и отгоре докато напишат и се обадят...

Цветните снимки от Надежда за нищо не стават...апарата им е повреден и снима матките на половина...като отрязани!!! Това го разбрах много късно, чак в Турция, в последствие ми го потвърдиха и момичета, които са наясно. Имам миомки. д-р Мазнейкова, проф. Горчев, д-р Топалова и проф. Кахраман , които обиколих са категорично на мнение , че миомката е 1 и се намира от външната страна, към коремната кухина, и няма да пречи на евентуална бременност. Аз се доверих на големия професионализъм на д-р Стаменов и на д-р Шефкетова , слушала съм ги и съм се подложила на 4 чопления на ендометриума, като най-големия глупак!!! Проф. Кахраман ми каза - щом 1 път, с един вид операция не се достига до резултат , защо е било нужно да се прави 4 пъти и резултата епак същия - миомата си стои. Но....чоплейки ендометриума ти го активираш да се слепва и ако трябва да се довери на скапаната снимка на Надежда излиза , че съм вече със слепена матка!!! За това ми трябва нова цветна снимка ,за да се разбере как стоят нещата, щото няма операция с която да се поправят! Д-р Стаменов ми предложи диагностична хистероскопия , за да огледа, ама на мен ми трябваше нещо на ръка - снимка , за да ида на консултация., не едно изречение през рамо...От 4 хистероскопии имам 3 епикризи ,като само първата има цели 2-3 изречения какво ми е правено точно , другите са едно нищо. Платих  3 000 лв за тия операции , а нямам един документ като свят.  Такива мити работи с мен....

# 95
  • Пловдив
Проблема е , че не съм от Пловдив и по зк трябва да се запиша в моя град , а на частно да си ходя при д-р Минев и мисълта ми беше , може ли после да си родя при него (Минев) , въпреки че съм била при друг по зк?  д-р Минев нали ходи на раждания?

Няма никакъв проблем да родиш при него.  Peace

# 96
Силно се надявам да греша но в правилника всичко що се отнася за възрастта си е по старо му.
Възрастови граници
За жената възрастта е регламентирана с Наредба 28/2007 на МЗ.
С изменение от м. май 2011г. на Наредба 28/2007 на МЗ възрастта на жената , в която жените имат право на ин витро процедури се увеличава – до настъпване на менопаузата.
Досега жените у нас имаха право на ин витро процедури до навършване на 43 години. С промените в Наредбата тази възраст се увеличава до настъпването на менопаузата.
Процедурите след 43-годишна възраст няма да се финансират с държавни средства от Център „Фонд асистирана репродукция". Причината е, че с напредването на възрастта рязко намаляват шансовете за забременяване и така обществените средства не могат да бъдат максимално ефективно изразходвани.
С промените в наредбата за първи път се въвежда възрастова граница от 51 години за забременяване с донорски яйцеклетки.

# 97
ИКСИ, ще имаш време да успееш със снимката. Още повече, че прочетох, че от 20 юни до 20 юли няма да правят ин витро процедури. А срока от шест месеца е да стартираш процедурата, а не да я завършиш. Може да започнете и в последния ден на шестия месец. Аз имам някакви спомени, че и друго момиче беше споделило, но за друг лекар от "Селена", че е казал това, което са и казали и в Турция. Определено и лекарите и апаратурата са едно много високо ниво. Стискаме ти палци тук да е твоя късмет. От сърце ти го пожелавам.  Hug

П.П. Странно. Вчера имаше въпрос, а днес стои само отговора.....цък.  Thinking

Аз също минах през клиника в Анкара и през проф.Кахраман и от двете места буквално цитираха думите на д-р Минев относно моя случай!

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 08:55 от Тayrissima

# 98
Прави ли някой в момента ин витро в "Селена"?

# 99
  • In a surreal moment!
Велче, душко , открих това и според моето тълкувание и според момичета в другия форум нещата са така както аз ги мисля, защото

Изрових стария текст от Наредба28/20.06.2007г
3.10. контраиндикации за извършване на яйчникова фоликулна пункция под
ехографски контрол с цел вземане (добив) на овоцити:
3.10.7. напреднала репродуктивна възраст - жени, навършили 43 и повече
години;

Ето и промените отразени в НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 28 ОТ 2007 Г. ЗА ДЕЙНОСТИ ПО АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ/ 29.07.11

3.10. контраиндикации за извършване на яйчникова фоликулна пункция под ехографски контрол с цел вземане (добив) на овоцити:
3.10.7. жени след менопауза;

Значи , след 29.07.20011г важи - да си подала молба във ФАР преди да си навършила 43г, от там насетне е важно да не си в менопауза. Така го тълкуват, така са минали вече някои, пък дано и аз мина, че то никога не може да е сигурен човек кви писма и кви забрани могат да му се стоварят на главата....Аз съм си жив пример и гърмян заек.  Mr. Green Докато не хвана заповедта в ръце и не се уверя , че не ме пращат в десета глуха все ще си имам 1 на ум...

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 22:22 от ИКСИ

# 100
Направо незнам как да ви кажа, милички  #Crazyвчера чухме 3 сърчица Joy с Минев останахме с отворени усти, като видяхме три сакчета. Живот и здраве в 11-12 седмица ще правим редукция и ще оставим двечки.
Лали, какво представлява редукцията, опасна ли е за другите бебоци и по какъв показател се преценя кое да се махне? В този случай малко ми е тъпо, защото винаги сме искали 3 дечица, но на веднъж - няма начин.
Пожелавам на всички чакащи много късмет и да вярват в чудеса.
Гушкам ви силно и вярвам, че ще успеете Hug Hug Hug

# 101
  • In a surreal moment!
 Shocked оооох лелелеее 3 сърчица...giga82 винаги съм се молила да не ме изправи съдбата пред подобен избор...Остави се в ръцете на докторите, те да си преценят по какви показатели да редуцират, не се натоварвай! Вярвам, че всичко ще  е наред! Peace Heart Eyes

# 102
Направо незнам как да ви кажа, милички  #Crazyвчера чухме 3 сърчица Joy с Минев останахме с отворени усти, като видяхме три сакчета. Живот и здраве в 11-12 седмица ще правим редукция и ще оставим двечки.
Лали, какво представлява редукцията, опасна ли е за другите бебоци и по какъв показател се преценя кое да се махне? В този случай малко ми е тъпо, защото винаги сме искали 3 дечица, но на веднъж - няма начин.
Пожелавам на всички чакащи много късмет и да вярват в чудеса.
Гушкам ви силно и вярвам, че ще успеете Hug Hug Hug

Лелеее, направо настръхвам! Много се радвам за хубавата новина! Не се тревожи за редукцията, не ми изглежда да е страшна! А най-важното е че си в компетентните ръце на д-р Минев, всичко ще е наред, ще видиш!  Hug Hug Hug

# 103
ееее, гига, направо си рекордьор с тези 3 сърчица:hug: Радвам се за теб много! Да са ви честити! Добре си отгледала снежинките си. Не се тревожи за редукцията, сигурна съм, че докторът си знае работата. Все пак най- важното е да износим 1 или 2 здрави бебета!

# 104
Гига,поздравления,много се радвам за вас Hug

Общи условия

Активация на акаунт