Прави ли някой ин витро в "Селена"- 4

• 39 862
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Няма за какво да ми се извиняваш.Даже много меко ми го каза.Наистина разбрах,че аз съм лудата.А то по-голям управител от Ставрев незнам дали има newsm78.Инжекциите ходих всеки ден там да ми ги слагат,не съм ги купувала от аптека,ако това имаш впредвид.А за снимката,тогава я правих за фонда,но и за мен няма значение,би трябвало и при тях да е останала такава.Както и да е.Тогава веднага се втурнах за втори опит и въобще не ми беше до скандали,макар,че си го мислих.При свършен факт,реших,че не си заслужава,макар,че ако всички като мен си мълчат до никъде няма да стигнем.Сега вече като намерих моя лекар пък въобще не ми се занимава.Пиша в момента за да си направят извод другите момичета от моя случай и да не са такива като мен ами за всичко да питат предварително както казва razel_dazel. Тя е ужасно права.Харесвам нейните постове.Винаги на място. newsm10

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 15:38 от нелчо

# 511
Момичета, само да споделя, че имам екземпляр от всички изследвания, манипулации, епикризи и каквото там се сетите като интервенции, просто защото съм си ги търсила и искала. Отказ да ми бъдат предоставени от страна на клиниката не съм получавала. Тъй като опитът ми беше самофинансиран, накрая получих документ, в който бяха описани поименно лекарствата, с които са ме стимулирали, както и дозите и цените им. В случай, че този мой първи опит беше неуспешен, щях да предприема някаква промяна при евентуален следващ опит, за да съм сигурна, че следващият път ще успея. Simple Smile

# 512
Ами явно от там идва разликата,че аз бях по фонда.Но нима пък с него не си плащаме ли,какво?Аз даже поисках фактура от касата за поне платената-прекъсната стимулация,уви.Трябвало тогава да кажа.След 2 месеца неможе.Така каза счетоводителката.Абе с две думи всичко предварително си уреждайте.Ако някой по фонда е получил протокола си,моля да се включи.Сега още повече се чувствам прецакана.

# 513
  • Пловдив
Здравейте момичета, аз малко като квачка се явявам, но днес не съм се включвала.  Blush

Аз съм много подредена и организирана, но установих, че когато съм при лекар заради проблем, просто блокирам. Затова започнах, като чета за даден проблем и нещо не ми е ясно, да си го записвам като въпрос. Защото няма как за половин час доктора да ми налее в главата това което е учил 10 и работил 20 години. Така със списък от конкретни въпроси ходех на преглед. Знам, че звучи смахнато.....но отговори свързани с цени, срокове на изследвания, отсъствия на лекаря.... си ги записвах отново на лист. Защото като изляза от кабинета, установих, че не помняяяяя.  ooooh! Така след като предварително горе долу си сметна датата на предполагаемия цикъл, си правех сметка още по време на прегледа, дали и какво ще правя следващия месец. По великденски, коледни и национални празници, нищо не планирах, независимо, че доктора ми може да е на линия. Това пести пари, време и нерви. Притесненията са си отделно, тях така и не се научих да ги преодолявам.

Нелчо, как си? Надявам се по-добре.  Hug

# 514

Нелчо, как си? Надявам се по-добре.  Hug
[/quote] Вече съм супер,благодаря!Всичко мина и замина. Hug

# 515
Лали ,напълно съм съгласна с теб,аз също имам 5 операции и преди този 2 неуспешни опита.Селена  и по-точно Ставрев беше единствения лекар ,който в самото начало още ми каза,че след като ми види изследванията ще реши дали изобщо има смисъл да се прави трети опит.Аз лично  за този опит бях одобрена от фонда,но както много пъти съм казвала всеки е доволен от тази клиника и лекар при когото са се получили нещата.Само да поясня ,че на мен също ми се дадоха всички изследвания и епикризи!Успех на всички на които им предстои тази мъчителна процедура Peace

# 516
Нелчо, извинявай за това, което ще ти кажа, ама: не е луд тоя, който яде баницата, а тоя, който я дава. Как така незнаеш, нали ти ги купуваш инжекциите, нали плащаш за тях- ти така може да платиш на още 2 пациентки стимулациите и да не разбереш Peace
Как така няма да ти дадат ЦС, при положение, че си платила затова и как така няма да ти напишат протокол. При това положение отиваш при Управителя и вдигаш скандал, ако трябва и заплашваш. Нямат право да задържат ЦС, която си е твоя. В Щерев се плаща 40-50 лв. и ти дават подробно описан протокол от процедура по дни, както и с коментари на ембриолози.
Много се извинявам, че се намесвам, но аз имам 3 инвитро процедури дотук самофинансирани 2-те с донорска яйцеклетка и последната с мои. От тях само за 1 разполагам с протокола за стимулация проведен при мен  донорката ми! Опита ми бе в АГ Варна д-р Александров. 2 и 3 процедура са в КИРМ Плевен и оттам имам само фактурата с крайната цена, която трябваше да заплатя Peace
Другото (стимулационни протоколи и изследвания при донорката "уж") представлявали служебна информация и не са ми предоставени!

# 517
Лали ,напълно съм съгласна с теб,аз също имам 5 операции и преди този 2 неуспешни опита.Селена  и по-точно Ставрев беше единствения лекар ,който в самото начало още ми каза,че след като ми види изследванията ще реши дали изобщо има смисъл да се прави трети опит.Аз лично  за този опит бях одобрена от фонда,но както много пъти съм казвала всеки е доволен от тази клиника и лекар при когото са се получили нещата.Само да поясня ,че на мен също ми се дадоха всички изследвания и епикризи!Успех на всички на които им предстои тази мъчителна процедура Peace
paola09,на мен също ми дадоха всички изследвания и епикризи.Тук питаме за Стимулационен протокол.Копие на такъв дадоха ли ти от Селена?

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 00:35 от нелчо

# 518
  • София
Нелчо, извинявай за това, което ще ти кажа, ама: не е луд тоя, който яде баницата, а тоя, който я дава. Как така незнаеш, нали ти ги купуваш инжекциите, нали плащаш за тях- ти така може да платиш на още 2 пациентки стимулациите и да не разбереш Peace
Как така няма да ти дадат ЦС, при положение, че си платила затова и как така няма да ти напишат протокол. При това положение отиваш при Управителя и вдигаш скандал, ако трябва и заплашваш. Нямат право да задържат ЦС, която си е твоя. В Щерев се плаща 40-50 лв. и ти дават подробно описан протокол от процедура по дни, както и с коментари на ембриолози.
Много се извинявам, че се намесвам, но аз имам 3 инвитро процедури дотук самофинансирани 2-те с донорска яйцеклетка и последната с мои. От тях само за 1 разполагам с протокола за стимулация проведен при мен  донорката ми! Опита ми бе в АГ Варна д-р Александров. 2 и 3 процедура са в КИРМ Плевен и оттам имам само фактурата с крайната цена, която трябваше да заплатя Peace
Другото (стимулационни протоколи и изследвания при донорката "уж") представлявали служебна информация и не са ми предоставени!
Според мен трябва да са ти дали копия от изследвания на донорката, но анонимни, без името на донорката. Иначе как ще си сигурна, че изследванията й са били ок?

# 519
Според мен трябва да са ти дали копия от изследвания на донорката, но анонимни, без името на донорката. Иначе как ще си сигурна, че изследванията й са били ок?

Ами, затова го и написах! Нито анонимни, нито каквито и да е било са ми давани Peace не, че не съм ги платила няколко пъти съдейки по цената на инвитрото в КИРМ Mr. Green Няма гаранции, гаранция-франция ... аз даже се съмнявам на този етап, че и такива и се правят имам впредвид Кариотипа newsm78 защото този ми опит с донорското инв бе успешен до 7 седмица ... последва спонтаннен аборт ... извода бе, най-вероятно хромозомна аномалия, кариотипа при мъжа ми е ОК изследвахме го във Варна най-самосиндикално! Значи извода е ...

# 520
  • София
Много се извинявам, че се намесвам, но аз имам 3 инвитро процедури дотук самофинансирани 2-те с донорска яйцеклетка и последната с мои. От тях само за 1 разполагам с протокола за стимулация проведен при мен  донорката ми! Опита ми бе в АГ Варна д-р Александров. 2 и 3 процедура са в КИРМ Плевен и оттам имам само фактурата с крайната цена, която трябваше да заплатя Peace

Ами, затова го и написах! Нито анонимни, нито каквито и да е било са ми давани Peace не, че не съм ги платила няколко пъти съдейки по цената на инвитрото в КИРМ Mr. Green Няма гаранции, гаранция-франция ... аз даже се съмнявам на този етап, че и такива и се правят имам впредвид Кариотипа newsm78 защото този ми опит с донорското инв бе успешен до 7 седмица ... последва спонтаннен аборт ... извода бе, най-вероятно хромозомна аномалия, кариотипа при мъжа ми е ОК изследвахме го във Варна най-самосиндикално! Значи извода е ...
Разправяй се с шефа на клиниката. Това си е чист опит да те задължат да продължиш в тяхната клиника, защото в новата клиника как ще гадаят какво са ти правили в старата newsm78
В Щерев даже сами ми предложиха срещу 40-50 лв да ми изготвят подробна епикриза, ама за сега не ми е била необходима и не съм искала.

# 521
 ivankaka никой и нищо не може да ме задължи на този етап Peace А иначе, аз клиниката вече я смених, както и доктора Mr. Green

# 522
На мен ми дадоха всичко -без протоколите .Вероятно  такава е практиката в Селена.

# 523
На мен ми дадоха всичко -без протоколите .Вероятно  такава е практиката в Селена.
А.Ето това не го разбирам.Значе,като сменим клиниката и все едно започваме отначало.Пълен абсурд-да не знае човек какви дози са му слагали.Това си е направо престъпление.Ама ха де,като се опитах да им го кажа,че това не ства така,ай ходи да се оправяш със Ставрев ако си нямаш друга работа.За мой късмет в Турция от раз ми оцелиха точния протокол,та затова не искам да се връщам назад и да си го търся от Селена(За какво ли ми е? newsm78)И без това със сигурност не бяха  моите дози.Да си го пазят в "тайна" докогато си искат.  Joy

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 17:28 от нелчо

# 524
  • Пловдив
Това е странно, наистина.  Thinking  За "Щерев" стана ясно, че срещу заплащане, след като не желаеш вече да си им пациент, ти предоставят информация. А по другите клиники, как е? Дали след всеки опит ти дават пълната документация без да си я поискаш.....или и там трябва да си я искаш и евентуално да платиш, за да я получиш? Чета, че се обсъждат дози, протоколи, момичетата дават съвети в темите, критикуват докторите.....явно не навсякъде е тайна, или просто се питат акушерките за дозите. Thinking

Специалистите, по репродуктивна медицина у нас, са една шепа хора. Заедно ходят по конгреси, конференции, семинари.....никой няма да измисли нова медицина или някакво чудо невиждано, че чак такава конспирация. Според мен, просто има лекари, които имат И известна доза талант, за тази работа, като във всяка друга област.  Peace

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 14:12 от razel_dazel

Общи условия

Активация на акаунт