Избор на климатик

• 264 787
  • 1 651
  •   1
Отговори
# 1 530
Ние сменихме климатика, Грее-то с Фуджицу, вчера го монтираха. Ами какво да ви кажа, от трън та на глог. Шумен е като Грее-то, да не кажа, че и повече, направо съм в шок. Цялото това упражнение за нищо. Поне Греето като намали оборотите не се чуваше извън стаята, а този се чува в коридора и в другата стая при отворени врати. Направо не мога да повярвам какво ми се случва, да се смея ли да плача ли. Чудих се да не е някакво менте, гледам на лепенката пише произведено в Тайланд, модел 2018, Япония, изглежда си нормално. Просто връщам лентата и се сетих за един разговор по телефона с един монтажист по повод Грее-то, който ми каза, че Фуджицу също са шумни климатици. Явно от всички марки  ние избрахме най-шумните. Ще трябва да се примиря и да свиквам, но повече климатик няма да сложа. Имаме още две стаи за отопление ще караме с конвектор.

# 1 531
Freyda Вътрешното тяло е шумно, така ли? На какви настройки е? Вентилатор на колко, градуси?
Външното тяло как е монтирано? Какъв точно е шума?

# 1 532
Нещо не е наред при вас. Същите хора ли монтираха и новия климатик?
В момента в стаята върти едно „Фуджицу“, нагласено на 24 градуса, на най-слабата степен на вентилатора, изобщо не го чувам. Само ако е на пълна мощност, се чува вътрешното тяло и то само докато направи температурата, а от външното се чува бучене, но трябва да е съвсем тихо вкъщи, без да има пуснат друг източник на шум, за да го чуя.
В спалнята е „Мицубиши“, то пък е толкова тихо, че дори аз, която се будя от най-малкия шум, мога да спя на включен климатик.

# 1 533
Freyda Вътрешното тяло е шумно, така ли? На какви настройки е? Вентилатор на колко, градуси?
Външното тяло как е монтирано? Какъв точно е шума?

Да вътрешното тяло е шумно, пуснахме го на 26градуса на автоматичен режим. Шума е едно такова цялостно духане, не е дискретно както съм свикнала да чувам. Външното тяло е монтирано от външната страна на терасата която е затворена с тухли итонг. Има и антивибрационни тампони. Разликата е, че при Греето на терасата имаше голям резонанс, а при Фуджицуто външното тяло е по-добре, няма таков бучене. Но вътрешното си е едно към едно.

# 1 534
Как' Сийка И аз това казвам -  за спалня Мицубиши и нищо друго. Личен опит.
Freyda Настройте 24С и вентилатор 1 или макс 2, ламелите накъдето няма да ви духат, с препоръка максимално към пода, ако е възможно. Ако е за спане ветилатор 1-чка. Няма ли режим Quiet или нещо подобно - функция за сън?
Това, че сте се отървали от резонанса на външното тяло е супер. Пак от личен опит - имах един излитащ самолет в кухнята, тресеше се цялата стена. На същото място друг климатик, на същите стойки не се чува, не се и усеща - така, че до машина си е.
Автоматичния вентилатор не е добра идея.

# 1 535
Довечера ще пробвам да променя режимите и ще видя. Да същите хора го монтираха и само те са идвали досега. Като гледах характеристиките на климатика за шума го дават 20-40дб, което е супер, дори продавачката в магазина ни препоръча това Фуджицу като много тихо.

# 1 536
Freyda, не е нормално това, модела е доста тих. Вакуумираха ли? Стената на която е монтиран гладка ли е?

# 1 537
Освен майсторите да са си оставили ръцете...

# 1 538
  • София
Ако шума, който се чува, е аеродинамичен, а не механичен - монтаж, вакуумиране, стени и всякакви подобни, свързани с монтажа, няма как да са причина.

# 1 539
По-скоро е аеродинамичен, не знам ще видя как ще е тези дни и ако пак ми е така шумно да потърся някой добър монтажист, който да види всичко наред ли е. Ако може да ми препоръчате някой за Варна с опит и знания. Тези момчета които са идвали са искали да снаждат кабела, защото не стигал, че мъжът ми ги спрял и ги накарал да го издърпат и той взел че стигнал.

# 1 540
Freyda,  колко квадрата е стаята в която е монтиран? И след като поработи поне 1час пак ли е шумен?

# 1 541
Стаята е 17кв, но вратите са отворени, не се променя шума при дълга работа. Искаш да кажеш, че ако затворя вратата ще е по тих ли, ще пробвам, ще намаля и градусите, ще пробвам и с вентилатора да намаля.

Едитвам да не пиша постове, на работа редовно отваряме прозореца и шума не се променя, на майка ми климатика Хитачи за 1000лв на макс чертички не е изобщо шумен. Абе шуми си вентилатора, иначе като застана срещу него не е силна струята на въздуха толкова.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 14:37 от Freyda

# 1 542
На автоматичен режим и при висока степен на работа на вентилатора всички климатици са по-шумни. При мен най-тихо е на 1 чертичка (след автоматичния режим). И принципно докато постигне зададената температура, работи на по-високи обороти, т.е. е по-шумно. След това, за поддържане на зададената температура и на ниски обороти, вече е по-тихо. Мои наблюдения, не претендирам за техническа коректност на описаното, особено по отношение на терминологията.

# 1 543
  • София
Всяка машина, независимо, колко е добра, няма начин да не я чуваш въобще. Особено при висока скорост на вътрешният вентилатор. Ако буха само на максимални обороти, ще я чуваш, няма начин, а колко шумно е шумното, е индувидуално възприятие. Simple Smile
Може да направиш следното за тест. Сложи вентилатора на автоматичен режим, независимо, че те съветваха, че не било добре. На ниска степен, ще работи доста по-дълго за да превърти въздуха, затова първоначално се слага на висока или в автоматичен, за да се саморегулира.
Настрой постижима температура. Има се предвид температура, която може да се постигне в рамките на час, да речем. Не 30, 28 и пр. високи градуси, които, каквато и да е машина няма да обезпечи. Ако в помещението е 19, например, настройката да е на 20 или 21. В началото би трябвало вентилатора да включи на по-висока или максимална скорост и с доближаване на желаната температура, да намалява оборотите. Тогава /след достигане на заданието/ или малко преди това, виж как се чува и има ли промяна от това, което те дразни. Ако няма, значи толкова си е шумна.

# 1 544
  • София
Подовият Дайкин вкъщи не се чува изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт