синът ми е на 8 месеца и от известно време отказва твърдата храна, а понякога и АМ. Той няма голям апетит от самото начало, не искаше да сучи, после не харесваше АМ( сменихме доста млека, докато намерим това което иска). Кърмих го до 5 месеца, след това е само на АМ. В началото като започнах да захранвам ядеше пюретата с много голям апетит, реално доста бързо и лесно заместихме обедното хранене и слеодобедно, бяхме започнали да заместваме сутрешното ядене с попара, но така и не успях. Храни се 4 пъти дневно, не успях да го накарам да яде по-на често. Напоследък обаче отказва пюрета, каши, или ако яде е много малко. Чудя се какво става и на какво се дължи тази рязка промяна в апетита. Стиска устата и това е, нищо не помага. Не харесва ни купени, ни домашни пюрета. По принцип аз му правя сама пюретата, той си ги харесваше много, но сега...ПОнякога отказва дори и ам и остава примерно с 130 мл мляко само. Пробвала съм да го оставя само на мляко няколко дни, на вторият или третия ден, отказва и млякото. Пробвала съм да му давам колкото иска и да стои гладен...пак не иска след това. Изяжда символични количества и започва рев и мрънкане. Иначе е много подвижен, изглежда здрав и си е, но това ядене много ме тормози. Живея в страх от следващото му ядене, колко ще яде и дали ще яде. От 8 месеца е така, но става все по зле. Притеснявам се дали му има нещо, въпреки че сме го водили на сумати лекари.....не мога да го оставя гладен дълго време, все пак сега расте