Не смятате ли, че родителят трябва да спечели уважението на децата си и че то не е даденост?
Не мисля да споменаваме случаи на бащи пияници и побойници, нито на родители изоставили децата си, нито родители малтретиращи децата си. Става дума за родителите, които създават деца и решават да ги отгледат, за майка, на която децата й са винаги на заден план, по-важни са мъжете с които се среща, да се нагримира и наконти, да каже на детето си, съжалявам
но не мога да ти купя това сега, пари няма, ще си ходиш със старото яке и да излезе и да си купи нови дрешки, за да впечатли поредния мъж, разбира се зад гърба на съпруга си ,за студен баща, който никога не е прегърнал децата си и не им е казал "обичам те"и никога
не е взимал отношение по какъвто и да е въпрос, касаещ децата му.
Аз съм едно 16 годишно момиче и се регистрирах специално заради темата и сигурно ви звуча глупаво, но това е нещо, което доста ме мъчи. Трябва ли да чувствам вина, че не уважавам родителите си (това не е равно на не обичам) и доколко вината е само моя?
Гледай си младостта и не се товари с вина. Можем да бъдем виновни за действията си срещу другите, а не за мислите и чувствата си.