Отговори
# 435
Наринка, честит да ти е празника! Бъди здрава и все така пълна с енергия! 
На патерица - честит рожден ден и на Ани /Марая/!
Пожелавам ви да бъдете много обичани и много щастливи!

Ние пак вадим зъП  ooooh!. 19-ти поред, остава само още един....леко ми писнА да ви кажа  Mr. Green. Не минахме и този пък без Т, сАполи и кашлица.  Tired

Аз пък лепнах някакъв вирус, та 3 нощи спах с одеало при 40 градусови жеги.  Crazy Отвратително е да те втриса в толкова топло време.  #Cussing out Вече вървя към оздравяване.  Grinning

# 436
Честит рожден ден на Нари!  bouquet

Да ви почерпя и аз - именячка съм днес Laughing

# 437
Еййй, Нат, да си жива и здрава!   smile3525 smile3525 smile3525

# 438
Да ти е живо и здраво името  Grinning Дай една бонбонка  Wink

# 439
Честит Рожден Ден!  bouquet
Много здраве,щастие и сбъднати мечти Ви желая от сърце! newsm51 newsm51

# 440
Миленка,
 Имаме напредък - почна да сочи с пръст, а това не го правеше изобщо, когато е на кеф изпълнява команди, разбира всичко, но повечето пъти се прави на умряла лисица, двигателно е супер Mr. Green, финната моторика почваме да я овладяваме :
Наталиник,
Моето момченце също не сочи с пръст ( престана когато беше на 1год и 2 месеца както да сочи така и да издава звуци ) и бих била много благодарна ако е възможно да ми изпратите програмата която са ви дали и сте постигнали резултати с нея.
Поздрави,
Ана

# 441
Миленка,
 Имаме напредък - почна да сочи с пръст, а това не го правеше изобщо, когато е на кеф изпълнява команди, разбира всичко, но повечето пъти се прави на умряла лисица, двигателно е супер Mr. Green, финната моторика почваме да я овладяваме :
Наталиник,
Моето момченце също не сочи с пръст ( престана когато беше на 1год и 2 месеца както да сочи така и да издава звуци ) и бих била много благодарна ако е възможно да ми изпратите програмата която са ви дали и сте постигнали резултати с нея.
Поздрави,
Ана

За пръстчето специално ми дадоха само насоки какво да правиме - непрестанно го карам като иска нещо да ми го посочи с пръст... като в продължение на един месец го тормозех здраво - хращах му пръстчето и сочех. Така...
Ако детето не издава никакви звуци - мой съвет е да го заведеш задължително на логопед Confused Понякога проблемите с проговарянето имат връзка със слух и нервна с-ма - на нас ни препоръчаха консултация с УНГ и невролог.

# 442
Лелеее - срамота бре - никой не пише  Embarassed
Не се ли завърнахте от почивки
Ние направихме една кратка за четирите почивни дни и това ни беше за цялото лято. Но ще си знам с дете само през нощта да пътуваме - то си беше изпитание отвсякъде, а и повръщано навсякъде  Mr. Green За разлика от миналата година обаче - никакво спокойствие, преди не искаше да влезе във водата и не стъпваше на пясък - сега не моЙш я изкара от водата.
Абе чудо-чудо, сега си почивам от почивката два дни  Crazy

# 443
 Embarassed Ето ме мен....  Rolling Eyes започнах работа, малката я гледа сестра ми, майка ми  Blush Почти нямам време и сили да седна пред компа.....дори не съм ви и прочитала от много време на сам. Изморено ми е, криво ми е и т.н. 

Ще гледам живи и здрави, скоро да се разпиша повече....отивам да лягам, че съм капнала....

# 444
Здравейте! Наиситна темата ни съвсем замря Sad При нас положението е същото - аз на работа, малката на ясла, вечер докато се приберем , хапнем, баня  и станало време за лягане. Така ще е вече  Sad Започват пак и вирусите, те не че лятото ги нямаше, но не ми се мисли за предстоящата зима. Вие давате ли вече някакви имуностимуланти, аз засега само сироп Елефант и имунокинд, мед по малко и така. Дано да не боледуват много малчовците, въпреки че сега сме с една гадна хрема, но то май докато минем яслата ще сме все със сополи. Пишете, момичета, когато можете и аз ще се постарая. Да изписваме тамата , че Коледа ще ни завари с тази тема иначе Wink

# 445
От миналата седмица и наш Андрей е в отбора на ясленчетата - рИве здравата и няма кой да го бие по реване в групата Mr. Green Засега е на половин ден, но от другата седмица вече ще е на цял, че майка му се връща на работа и се почва олелията ooooh!

# 446
Дами,   bouquet
Наистина доста позамря писането в темата.

Яслата  Rolling Eyes Ситният се спука да боледува това лято, хем е вкъщи. А беще толкова здраво бебе, до 2 г. болест не го хващаше. Летни вируси, пролетни вируси, есенни вируси, сополи

Ами какво да правя, рано или късно ще тръгне и на ДГ/ ясла...  Whistling

Бяхме и на логопед  Crazy Според логопеда нямаме говорен проблем и на детето ще му се отрази прекрасно да си почине от моите всеотдайни грижи и да общува на свобода с връстници, без да е до полата ми  Stop Изкоментира "развода ми" и как на детето му се отразява  ooooh! Затова пък каза много малко за речевото му развитие, за което всъщност бях отишла  Tired

# 447
Привет.
И аз се позагубих но нямам също като вас временце за форума... Embarassed
2 думи за нас:добре сме лятото изкарахме без някакви съществени боледувания освен сополки но главно от зъбите.Вече имаме всички ....Ходи на ясла и вече няма проблем.Мисля че напълно свикна.Повече ми е притеснено за баткото - понеже той понеделник започва предучилищна в училище и адски съм стресната как ще се случват нещата.Но се надявам да минава по-плавно прехода... Praynig
Иначе аз наистина нямам никакво време за себе си и в общи линии все сме на педал....
Имам обаче едно питане по отношение на КЪРМЕНЕТО!!!Малката е силно пристрастена, в което няма лошо но аз си мислех вече нещата да ги попривършваме.Много е голяма а и често си иска на обществени места.......... Mr. GreenЧувала съм за някакво мазило, което горчи но не знам дали има ефект от него.Някой наясно ли е с това и ако има опит моля да сподели пък какъвто й да е той. Mr. Green  bouquet
Фолл много се радвам че нямате логопедични проблеми. HugЗащото това е истински стрес за всяка майка.
Аз не давам имуностимуланти освен микс-мед,пчелен прашец и пчелно млечице(в малки количества) което купих от Смолян и да видим .Давам една малка лъжичка сутрин.
Това е в общи линии.  bouquet

# 448
Прииивет и от мен, момичета. Направо ме е срам как се затрих, но отделих време, за да изчета всичко!

При нас няма кой знае какво- върнахме се в понеделник от моренце на Елените и цяла седмица търча по клиники, лаборатории, лекари. В яслата имали случай на рота вирус, та ХЕЙ препоръчало изследвания. Днес най- накрая я заведох при алерголог (д-р Мустаков) и ни назначи изследвания, които още утре ще пуснем.
Дилянка, до 3 години не могат да ги тестват с драскане на алергени, но правят кръвен тест, който естествено не е много точен. Д-ра каза, че трябва да взимаме бързо мерки, че сме пред астма и че статистически най- често на тази възраст алергиите били към прах и мухъл- такова в нас няма!

С гърнето претърпяхме провал. Докато пътувахме в колата за морето и сложихме памперс и Евгенията след това си вършеше работата където и падне, невъзмутимо. Дори се изака на хавлията ми, за което ми идваше да и хвърля такъв бой, при все че изключително рядко пошляпвам. Сега пак се боря за гърнето/тоалетната, но при тези дълги разходки по доктори и съня, не остава много време за това.

Не говори! Започнах да се притеснявам, въпреки че примери много на късно проговорили около нас и успокоението на педиатъра ни, че до 4 годинки няма повод. За сметка на това сочи всичко, което иска и за какво го иска (дупето, че пишка; устата, че е гладна/жадна) и е страшно смешна като имитира интонацията на думите.

Ще изчакам резултатите и тогава ще мисля за имуностимуланти. Все по- често се споменава Бронховаксона включително от единия ни лекар. Междувременно поех огромния риск да и дам мед и вече месец и половина яде по лъжичка на ден. Тук искам да попитам- според вас вредно ли е сутрин на гладно да се дава меда, защото закусва в яслата, а аз и го давам преди да тръгнем? И второ- какво количество давате?

Ох, и аз си пописах Simple Smile
  bouquet

# 449
Никаква активност, тази тема ще е до абитуриентския им бал  Laughing
Чета редовно, но тъкмо тръгна да пиша и все някое от децата писва, сега е идилия..и двете спинкат.
Мири, както не говореше нищо за няма и 1 месец проговори, вярно с грешки, но пак е нещо. Изключително внимателен е към бебИто  Ана, прегръща я целува я, иска да спи с нея, дава и плодове, солети, играчки ..каквото му падне, с две думи голяма беля.
Днес Сиана става на 7м. и се замислих  как лети времето и децата си растат. На възрастта на беби , Мири тепърва се обръщаше по корем, а тя седи, стои пълзи, голяма е разликата при двете деца.
Искрено се надявам да ми става все по-лесно и да имам повече време за себе си и за форума.

Кибела , ние сме се отучили от памперс когато стана 2, но за нормално се смята до 3г. възраст да се носи памперс.
mira sm , отбих Мири с много гушкане, песнички и отвличане на вниманието,но се радвах на кърмаческа свобода само 2м., със Сиана все още се кърмим и като се замисля, че от 2010  съм се подкарала така Shocked

На всички приети в ясла дечица, успех, по-малко сълзи и повече игри.

Общи условия

Активация на акаунт