Истанбул 10

• 56 335
  • 725
  •   1
Отговори
# 690
Helenn,  Hug, чудесен разказ!

А снощи ми се появява една снимка на любим фотограф (и на мен Анджи Wink) във фейса на стената и какво да видя... по-добре е да ви покажа линка и да ми видите коментара, просто не можах да се сдържа  Heart Eyes
Ей сега ще го изровя.
(и вече го махнах)

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 01:53 от Im So Excited

# 691
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Хелънче, много хубав разказ  Hug Радвам се, че ти е харесало.
Може би за островите е разгара и края на лятото, явно е рано за цветята  newsm78 Мирише да, ама само по главните по които минават, мръднеш ли в страни вече няма миризма.

Кофти за агенцията - по-добре кажи името да се предпазят четящите от грешки  Peace

Чакам снимките  Mr. Green

# 692
  • Там, където ме обичат
Момичета, благодаря ви, точно църквата Сан Антонио имах пред вид.
Даже и снимка сте постнали. Уникални сте.  Hug

# 693
  • София
На картата от сайта на мол Форум се вижда перфектно-станцията е Kartaltepe-Kocatepe,значи това,което съм си копирала си е грешно инфо. newsm78

h_o_p_e, правилната спирка е Kartaltepe-Kocatepe! Това, което си копирала съм го писала аз, беше отдавна. На сайта на мола така пише и от там стана объркването. После тази информация беше махната от първа страница, защото не е вярна, но ето че който рови и чете съвестно стига до нея и се подвежда и объкрва. Съжалявам за това! Но няма начин да бъде изтрито и затова си стои.

Точно заради това, втората година направих и снимка,
когато слезнахме от метрото.

Слизате от метрото, качвате се по ескалатора, завивате на дясно и излизате на мола  Hug

# 694
h_o_p_e, правилната спирка е Kartaltepe-Kocatepe! Това, което си копирала съм го писала аз, беше отдавна. На сайта на мола така пише и от там стана объркването. После тази информация беше махната от първа страница, защото не е вярна, но ето че който рови и чете съвестно стига до нея и се подвежда и объкрва. Съжалявам за това! Но няма начин да бъде изтрито и затова си стои.

pina,аз разбрах, правилната спирка е тази Peace,а това,което си писала отдавна и аз съм копирала не е вярно още като погледнах картата на мола(много добре се ориентирам по карти  bowuu и се надявам и като отида в Истанбул да се справя Wink).
Кой знае колко ще ви досаждам на всички ви,които сте ходили по няколко пъти  докато стане време да отидем и ние. Mr. Green

jullianna,  започнала съм и твоите разкази-много ми харесва всичко написано,а снимките ти са прекрасни(и мноооого). Grinning

# 695
  • Казанлък of all places
Иксайтед, гордея се с теб! Simple Smile И със задръстванията на Истанбул!  Simple Smile
Хелън, изненадана съм,че хотел "Метро" е в такова състояние. Миналата година бяхме там - не беше в ремонт, нямаше аромати и т.н.; не бих го препоръчала, ама явно и няма за какво. Дано като го поремонтират да заприлича повече на нещо...

# 696
  • Бургас / UK
Hellen Прекрасен разказ newsm10.Относно "аромата" в синята джамия и аз я усетих yes,ама при наличието на толкова много хора няма как...Ние ходихме и в Сюлеймание,там имаше 5 човека на кръст и нямаше как да намирисва,даже беше много приятно,хладничко,че в петък(25)беше доста топличко и докато се изкачим по баира доста се сгорещихме.Истанбулкард си я купих от една будка за цигари,вода и други(от разказите на момичетата знаех,че се продават по тези места),но никъде не пишеше,че там се продава,просто попитах и момчето ми я даде.Моя първи ден,то вече беше станал половин,защото пристигнахме по обед(24) беше малко напрегнат,смисъл,че тръгнахме към Шишли там обикаляхме и после решихме да отидем до Таксим и скачам на първия автобус,на който виждам измежду другите спирки,че пише Таксим и доволни и щастливи започваме да пътешестваме,но в един момент се усещаме,че автобуса не отива там,а незнайно къде.... ShockedПитам шофьора"Таксим",а той ми вика "НЕ" ,(ма как НЕ бе човек,къде отиваме?) ама в същото време ми прави знак да седна и демек "Не се притесняваи" и така се изкачвахме по едни баири из едни кварталчета и стигаме последна спирка и естествено всички слязоха и ние с майка ми тръгнахме да слизаме,но шофьора ме вижда и ми прави знак да сядам и да не се притеснявам(ама аз малко се притесних де) и така изчакахме да хапне,да изпуши една цигарка и отново тръгнахме на пътешествие,но този път стигнахме вече до Таксим след,сигурно 2 часа обикаляне с автобуса Joy Направи ни впечатление,че даже и не ни накара да се таксуваме,когато тръгнахме наобратно.Когато стигнахме Таксим ми идваше да го разцелувам Mr. Green От там вече беше лесно надолу до Галата.Пребрахме се в хотела изцедени,но и доволни и щастливи-поне,без да искаме разгледахме малко повече от Истанбул.Да дам малко инфо за нашия хотел,понеже оставам с впечатление,че никой не е бил там,защото питах преди да тръгнем за него,но никой,нищо не сподели.Казва се Ефес(Ephesus),намира се на около 5 мин от спирка Аксарай,а почти до него има и автобусна спирка.Много чист,с много богата закуска(даже имаше и мюсли за мен) и интернет.Фирмата,с която пътувахме е много коректна(ние за 2-ри път ходим с тях) не ти дават зор за допълнителните екскурзии,ако искаш се записваш,шофьора беше мнго опитен,спирахме да почиваме и даже не усетихме кога стигнахме до Истанбул,даже бих казала доста рано,някъде към 12.30 по обед,но и на границата не сме се бавили,просто нямаше никой.Ние минаваме през Малко Търново,а от там май минават вече само бургазлии и варналии,докато през другите граници минават повече хора(това е мое мнение разбира се).Най-много бях очарована от отиването ни до Кадъкьой с ферибота,беше уникално,но то през Босфора колкото и пъти да минава човек винаги му е като за 1-ви път(1990 минах за 1-ви път с кораб,а преди 2 години и с корабче) Та мисълта ми беше за Кадъкьой,аз даже не мога да мисля в момента,толкова спокойно и приятно,след лудницата,виковете и крясъците(не се оплаквам) в Европейската част.Направихме си една голяма пешеходна разходка,седнахме на едно заведение,което беше направено навътре в морето(представете си бургаския мост нещо такова,само че по малко) ударихме по едно турско кайве и продължихме покрай брега.Помня Pina беше писала колко е спокйно там и наистина е така.На обратно се качихме на автобус и минахме през моста да го видим и през деня(предната вечер бяхме на Нощна обиколка с групата и екскурзовод) Пак по записките на Pina намерихме автогарата метнахме се на автобус и поехме към Европа.Общо взето това е от мен...Благодарение на вас много неща научих и горе долу се ориентирах в движение(като изключим 1-я ден де) Ще продължавам да чета,защото пак ще се ходи,този път с приятели и другия път се надявам да разкажа малко и за нощния живот(не вървеше да помъкна майка ми на дискотека Joy)Дано ви е било интересно,защото писах за неща,за които вече сте чели,виждали,усещали,помирисвали....

# 697
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Коя фирма използвахте, Чефи - изглеждат коректни и даже са за препоръчване  Peace

# 698
  • Бургас / UK
Коя фирма използвахте, Чефи - изглеждат коректни и даже са за препоръчване  Peace

Фирмата е ТЕММА,наистина са много точни,а шофьорите и екскурзоводите са професионалисти(поне до сега на които сме попадали)

# 699
  • Варна
Добро утро!
Сина ми  няма навършени 18 г и ще пътува само с мен,необходимо ли е декларация за напускане на страната от баща му?На какъв език се изисква да бъде ?Знаете ли във Варна къде можем да извършим тази услуга?
Благодаря предварително!

# 700
  • София
Добро утро!
Сина ми  няма навършени 18 г и ще пътува само с мен,необходимо ли е декларация за напускане на страната от баща му?На какъв език се изисква да бъде ?Знаете ли във Варна къде можем да извършим тази услуга?
Благодаря предварително!

Да, трябва. На български, защото документът е за нашите власти. Прави се при нотариус като отиват и двамата родители. По-добър вариант е текст от рода на " важи за напускане на страната до навършване на пълнолетие, съгласни сме да пътува без придружител". По този начин ще можете да го използвате многократно, включително и ако иска да пътува сам (примерно на ученическа екскурзия).

# 701
Хайде, качвам и аз малко снимки, както се казва "старата песен на нов глас"  Laughing, да затвърдим знанията :

https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10150921646079757& … ype=1&theater

казвайте, ако не се отварят, щото полудях докато ги кача!

# 702
Момичета, сигурно сте писали, та ви моля да ме насочите къде да чета или да ми отговорите на наболелите ми въпроси:))
Ще се пътува до Истанбул със служебната кола. Разбрах, че се иска пълномощно на англ. или турски език + зелена карта.
Интересуват ме картите за магистралите и мостовете. Откъде да се купят, къде да се заредят?
Крайна спирка Бейуглу. Бгмепса ми дава маршрут през моста Ататюрк. И той ли е платен?
Ако има и нещо друго, което трябва да се направи, носи или плаща, моля да споделите.

# 703
Хайде, качвам и аз малко снимки, както се казва "старата песен на нов глас"  Laughing, да затвърдим знанията :

Аферим! Машала! Ашколсун! Евала!

# 704
Хайде, качвам и аз малко снимки, както се казва "старата песен на нов глас"  Laughing, да затвърдим знанията :

Аферим! Машала! Ашколсун! Евала!

Отварят ли се?

Общи условия

Активация на акаунт